ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2010
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η λαϊκή αφύπνιση θα έρθει αργά ή γρήγορα

Η δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση με τις διοικήσεις της ΔΕΘ και της HELEXPO

Νωρίς χτες το πρωί, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τις διοικήσεις της ΔΕΘ ΑΕ και της HELEXPO ΑΕ. Σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση, σημείωσε:

«Εγινε μια ουσιαστική ενημέρωση για την έκθεση, τα εκθέματα και τα ζητήματα της οργάνωσης της μετεγκατάστασης της Εκθεσης στην περιοχή της Σίνδου. Ως κόμμα θα παρακολουθήσουμε από πολύ κοντά αυτή τη διαδικασία. Μας ενδιαφέρει πάνω απ' όλα η μετεγκατάσταση να μην προκαλέσει προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις και γενικότερα στη ζωή των εργαζομένων στο χώρο της έκθεσης, σε μια περίοδο που υπάρχει κρίση και που οι εργαζόμενοι χτυπιούνται και από τη γενική πολιτική και από το μνημόνιο.

Μας ενδιαφέρει η μετεγκατάσταση αυτή να συνδυαστεί με τις υποδομές που λείπουν από τη δυτική Θεσσαλονίκη και όχι μόνο στενά με τη μετεγκατάσταση και μας ενδιαφέρει βεβαίως πάνω από όλα να μην πληρώσει αυτό το έργο της μετεγκατάστασης ο εργαζόμενος λαός στην περιοχή. Γιατί, συνήθως ξέρουμε κι εκεί που γίνονται έργα μεγάλα ή μικρά ή και χρήσιμα στη χρήση τους, τα πληρώνει ακριβά ο λαός.

Επίσης, η τοπική οργάνωση και με τη στήριξη του κόμματος όπου χρειάζεται θα έχει ενεργό μέρος στο πώς θα αξιοποιηθεί ο απελευθερωμένος από την Εκθεση χώρος, με τα κριτήρια που εμείς συνήθως έχουμε. Και τα κριτήρια της ιδιοκτησίας, αλλά και το κριτήριο της χρήσης γης. Πάνω από όλα, μας ενδιαφέρει η κοινή χρήση γης, η αξιοποίηση δηλαδή από το λαό, με βάση τις κοινωνικές και τις περιβαλλοντικές ανάγκες μιας πόλης που έχει συσσωρεύσει όλα τα προβλήματα του μεγάλου αστικού κέντρου.

Οσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι δε συμμεριζόμαστε καθόλου την αισιοδοξία του κ. πρωθυπουργού. Ενδεχομένως, ο πρωθυπουργός είναι αισιόδοξος γιατί απλόχερα η κυβέρνηση στηρίζει την κερδοφορία, αλλά εμείς ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι θα την πληρώσει άγρια ο λαός. Η δική μας αισιοδοξία στηρίζεται στο γεγονός ότι η λαϊκή αφύπνιση αργά ή γρήγορα θα έρθει».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ