ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Οχτώβρη 2010
Σελ. /32
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Διακήρυξη μπροστά στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική με την ψήφο τους για τα Συμβούλια στις 3 Νοέμβρη και με την ψήφο τους για την τοπική διοίκηση στις 7 Νοέμβρη

Κάλεσμα αγωνιστικής συσπείρωσης και δράσης μπροστά στις εκλογές των εκπαιδευτικών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ που γίνονται στις 3 Νοέμβρη, τέσσερις μέρες πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Η Πανελλαδική Γραμματεία καλεί τις ταξικές δυνάμεις στους εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικά τη μάχη για τις εκλογικές μάχες, μεταφέροντας στους δασκάλους και καθηγητές το κάλεσμα «Καταψήφισε την αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική» - «Καταψήφισε τους μηχανισμούς και τους αιρετούς του ρουσφετιού, της εξαγοράς και της ενσωμάτωσης».

«Εχεις δύναμη! Υπάρχει ελπίδα! Στείλε μήνυμα αντεπίθεσης! Ψήφισε ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Κάνε την αγανάκτησή του δύναμη»!

Αναλυτικά, η διακήρυξη της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών για τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών αναφέρει:

Δυο λόγια για τα υπηρεσιακά συμβούλια

«Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν να κάνουν με τη διοίκηση και τη λειτουργία των σχολείων, με τις υπηρεσιακές και εργασιακές αλλαγές των εκπαιδευτικών.

Πρόκειται για κρατικό θεσμό, για μηχανισμό του κράτους που υλοποιεί την κεντρική αντιεκπαιδευτική αντιλαϊκή πολιτική.

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν υπηρετούν τον εκπαιδευτικό και τις ανάγκες του, ΟΧΙ μόνο γιατί η πλειοψηφία τους είναι διορισμένη από την κυβέρνηση και ως εκ τούτου "Γιάννης κερνάει - Γιάννης πίνει", αλλά κυρίως γιατί το γενικότερο θεσμικό - νομικό - πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι εκ βάθρων αντιλαϊκό, αντιδραστικό.

Είναι χώρος ενσωμάτωσης κι όχι εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών, χώρος ρουσφετιού, εξαγοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων.

Με τον "Καλλικράτη" και το ν.3848/2010 που μόλις πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν αλλάξει προς το αντιδραστικότερο. Θεσμοθετούνται ως μοχλοί υλοποίησης των κατευθύνσεων της ΕΕ, του "νέου σχολείου", της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση.

Τέλος, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι εργαλεία αναπαραγωγής του στρώματος της εργατικής αριστοκρατίας στον κλάδο και στο κίνημα των εκπαιδευτικών, εκκολαπτήριο στελεχών για το δικομματισμό και τη διαχείριση του συστήματος.

Καμιά αυταπάτη!

Οι εκπαιδευτικοί, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, μπορούν να υπερασπίσουν και να διευρύνουν τις κατακτήσεις τους μόνο μέσα από ένα μαζικό, ισχυρό, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Στις σημερινές συνθήκες, ο έλεγχος και η παρέμβαση των εργαζομένων στα κρατικά όργανα μπορεί να γίνει μόνο με όρους κινήματος, μέσω των εκπροσώπων τους από τα σωματεία. Ο εργατικός - λαϊκός έλεγχος μπορεί να αποκτήσει το πραγματικό του περιεχόμενο μόνο σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας.

Μην πέφτεις στην παγίδα!

Είναι κάλπικη η επιχειρηματολογία ότι οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν είναι σαν τις άλλες, ότι εδώ "ψηφίζεις για τον αιρετό σου", "δεν είναι πολιτικές" κλπ.

Σκόπιμα επιχειρούν να τις αποπολιτικοποιήσουν για να μπορέσουν έτσι πιο εύκολα να σε παγιδεύσουν, να σου πάρουν την ψήφο κι εν τέλει να μη βγει απ' την κάλπη το μήνυμα της καταδίκης των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αξιοποίησε κάθε εκλογική αναμέτρηση!

Ψήφισε με κριτήριο τη ζωή σου και τις ανάγκες σου.

Είτε ψηφίζεις για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και τις τοπικές εκλογές, είτε ψηφίζεις για το σωματείο σου και τις βουλευτικές εκλογές, η ψήφος είναι μία και το κριτήριό της είναι ενιαίο.

Είναι ψήφος για τα δικαιώματά σου, τη ζωή σου, το μέλλον σου, ψήφος για την παιδεία και τον εκπαιδευτικό των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Με την ψήφο σου στις 3 Νοέμβρη για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και στις 7 Νοέμβρη για την Τοπική Διοίκηση:

Καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - Πλουτοκρατίας - ΕΕ. Μη δέχεσαι να πληρώσεις την κρίση της πλουτοκρατίας.

Πες όχι στον "Καλλικράτη", στο "νέο σχολείο" της αγοράς, στην "αξιολόγηση".

Καταδίκασε τη μεταφορά της εκπαίδευσης στις περιφέρειες και στους δήμους μέσω του "Καλλικράτη", μέτρο που θα γιγαντώσει την ταξικότητα και την επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση, τη διαφοροποίηση - κατηγοριοποίηση των σχολείων και των μαθητών, την καθολική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

Καταδίκασε τον αντιδραστικό και αντιεκπαιδευτικό θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Με τον αγώνα και την ψήφο σου διεκδίκησε

Αμεσα μέτρα προστασίας της λαϊκής οικογένειας, των ανέργων, καμιά αύξηση στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αφορολόγητο όριο ο μισθός του νεοδιόριστου, απαλλαγή από φόρους για κάθε ωρομίσθιο και αναπληρωτή. Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

Υπεράσπιση του ωραρίου και της οργανικότητας της θέσης. Οχι στην εργασιακή περιπλάνηση. Αντικειμενική μοριοδότηση όλων των αποσπάσεων, των μεταθέσεων και των υπηρεσιακών μεταβολών. Μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια 100% για την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης. Κατάργηση στην πράξη του απόρρητου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Ελεγχος των αιρετών στις γενικές συνελεύσεις, με δικαίωμα ανάκλησής τους.

Να καταργηθεί ο αντιδραστικός Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας.

Καταψήφισε ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ

Είναι το μακρύ χέρι του κρατικού μηχανισμού, τα "πρώτα βιολιά" και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, για την προώθηση των αντιδραστικών - αντιεκπαιδευτικών αλλαγών. Οι αιρετοί τους αποδείχτηκαν "κρατικοί υπάλληλοι" και κατ' επάγγελμα διαφθορείς συνειδήσεων, αρχιμάστορες των πελατειακών σχέσεων, της συναλλαγής και του ρουσφετιού.

Σου πουλάνε εξυπηρέτηση και εκδούλευση για πράγματα που αυτονόητα είναι δικαιώματά σου.

Μη δέχεσαι να σου τσαλακώνουν την αξιοπρέπεια και τη συνείδησή σου. "Μαύρισέ τους"!

Γύρνα την πλάτη στους "αριστερούς μαϊντανούς" των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Στηρίζουν τον αστικό θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ασκούν συνδιοίκηση και καλλιεργούν επικίνδυνες αυταπάτες ότι "τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι φορείς εργατικού - λαϊκού ελέγχου", "βάθρο υπεράσπισης των εκπαιδευτικών". Εκτιμούν ότι "τα Υπηρεσιακά Συμβούλια μπορούν να αποκτήσουν και να ενισχύσουν το φιλολαϊκό τους χαρακτήρα (!!) αν ...σ' αυτά οι αιρετοί γίνουν πλειοψηφία, δηλ. 3 στους 5".

Καμιά ψευδαίσθηση. Φιλολαϊκοί μηχανισμοί του αστικού κράτους δεν υπάρχουν

Οι αιρετοί της λεγόμενης "εκπαιδευτικής αριστεράς" (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) πουλούν ακριβώς την ίδια εκδούλευση. Εχουν γίνει "μέντορες" των πελατειακών σχέσεων και "μανούλες" στα "αριστερά ρουσφέτια", σε μερικές δε των περιπτώσεων ξεπερνούν ακόμα και τους "γαλαζοπράσινους" αιρετούς!

Η κοινή εκλογική κάθοδος ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για την εκλογή "αριστερού αιρετού" είναι ενότητα ...για την "καρέκλα", τακτική διεύρυνσης των πελατειακών τους σχέσεων.

Τετάρτη 3 Νοέμβρη: Τώρα μπορείς ν' αλλάξεις τους συσχετισμούς!

Μη χάσεις κι αυτή την ευκαιρία!

  • Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ, τη μόνη δύναμη που μπορεί να γίνει σήμερα το αντίπαλο δέος.
  • Φύγε απ' το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
  • Μη χαραμίζεις, μη σκορπίζεις την ψήφο σου στα διάφορα αναχώματα των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ.

Ρίξε και στις τρεις κάλπες το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου. Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ