ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2000
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Κυβερνητικά «φούμαρα» ... ενόψει κινητοποιήσεων

Επίσκεψη κοροϊδίας του αγροτικού κόσμου και των κατοίκων της Καρδίτσας πραγματοποίησε χτες κυβερνητικό κλιμάκιο στο νομό

Επίσκεψη για να πουλήσει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», πραγματοποίησε χτες κυβερνητικό κλιμάκιο στο νομό Καρδίτσας, αποτελούμενο από τους υφυπουργούς Γεωργίας Φώτη Χατζημιχάλη, ΠΕΧΩΔΕ Αθ. Αλευρά, Παιδείας Φιλ. Πετσάλνικο και τον βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Τσουκάτο.

Βεβαίως, η χρονική περίοδος που επισκέφτηκε το κυβερνητικό κλιμάκιο ένα νομό, που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις κατάταξης της φτώχειας και ο λαός του δίνει δυναμικό παρών στο δρόμο του αγώνα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, δεν είναι τυχαία. Η επίσκεψη γίνεται σε μια περίοδο, όπου η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων του νομού είναι μεγάλη για τη συνειδητή αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και ιδιαίτερα του αγροτικού κόσμου που ετοιμάζεται για νέες κινητοποιήσεις κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Ετσι εξηγείται και ο αποπροσανατολιστικός χαρακτήρας των δηλώσεων του υφυπουργού Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλη, ο οποίος προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια των βαμβακοπαραγωγών έκανε λόγο για ικανοποιητικές τιμές πώλησης του βαμβακιού!!! Απέκρυψε, όμως, το γεγονός ότι ιδιαίτερα φέτος, η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει, καθώς ο βαμβακοπαραγωγός έτσι ή αλλιώς θα χάσει κι άλλο εισόδημα, καθώς η μεγάλη ανατίμηση του δολαρίου σε σχέση με τη δραχμή και η ταυτόχρονη μείωση της τιμής το ΕΥΡΩ θα αφαιρέσουν από το αγροτικό εισόδημα. Μεγάλο πρόβλημα για τους βαμβακοπαραγωγούς, αλλά και γενικότερα τους αγρότες, είναι η αναμενόμενη τεράστια αύξηση της τιμής του πετρελαίου που θα προκαλέσει μεγάλη αύξηση στο κόστος παραγωγής των προϊόντων.

Εμπαιγμός για τη λειψυδρία

Και όσον αφορά στο τεράστιο πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και γενικότερα οι κάτοικοι της Καρδίτσας, όπως και όλης της Θεσσαλίας, η απάντηση... «ήρθε» από τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Αθ. Αλευρά. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίστηκε ότι την επόμενη χρονιά, αν δεν υπάρξουν τεχνικά προβλήματα, θα διοχετευτούν νερά στη λίμνη Σμοκόβου με τα υπάρχοντα αρδευτικά έργα (!), επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την άρνηση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τα μεγάλα και μικρά αρδευτικά έργα, όπως του φράγματος Σμοκόβου, της Σήραγγας Λεονταρίου, της εκτροπής του Ανω Ρου του Αχελώου κ.ά., που αποτελούν χρόνιο και πάγιο αίτημα του αγροτικού κινήματος και φορέων της Θεσσαλίας.

Να πείσει τους αγρότες για «το διαρκές ενδιαφέρον» της κυβέρνησης επιχείρησε και ο Θεόδωρος Τσουκάτος (ένας από τους πρωτοστάτες στην επιχείρηση κατασυκοφάντησης των Θεσσαλών αγροτών κατά τη διάρκεια των μεγαλειωδών κινητοποιήσεών τους), «διαφημίζοντας» τα κονδύλια του Γ` Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Και δε σταμάτησε εκεί. Για ν' αποδείξει ότι η κυβέρνηση «ενδιαφέρεται» για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της υπαίθρου, υποστήριξε ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 δε θα βοηθήσουν μόνο την Αθήνα... αλλά και την Περιφέρεια!

Στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης αναφέρθηκε στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Καρδίτσα, ο υφυπουργός Παιδείας Φ. Πετσάλνικος, ο οποίος επιχειρώντας να την εξωραΐσει είπε ότι λειτουργεί καλά και ότι υπάρχει ένα ζήτημα με τους αριστούχους.

Χτες το πρωί τα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου είχαν συνάντηση με το νομάρχη Καρδίτσας Β. Αναγνωστόπουλο, ο οποίος επισήμανε την αναγκαιότητα επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νομού, όπως το αγροτικό, της ανεργίας, των υποδομών, προσθέτοντας ότι αυτά τα προβλήματα είναι γνωστά στην κυβέρνηση.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Καρδίτσας Χρ. Τέγο, ο οποίος, τα αιτήματα που έθεσε αφορούν σε αναπτυξιακά ζητήματα του δήμου, στη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων και γενικότερα σε θέματα παιδείας κ.ά. Και η απάντηση που έδωσε το κυβερνητικό κλιμάκιο ήταν ότι «θα τα εξετάσει»...

ΚΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο βοιωτικός λαός θα απαντήσει με συσπείρωση και αγώνα

Αναφερόμενη στην περιοδεία πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή, η ΚΟ Βοιωτίας του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Πολυμελής κυβερνητική κομματική αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον γραμματέα του κ. Σκανδαλίδη, περιόδευσε σε υπηρεσίες του Νομού Βοιωτίας και πραγματοποίησε αλλεπάλληλες συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες στη Λιβαδειά. Με δεδομένη την κυβερνητική πολιτική και ολοφάνερο τον αντιλαϊκό της χαρακτήρα, όλη αυτή η περιοδεία έχει δημαγωγικό - αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα. Δε θα λύσει προβλήματα του λαού και του τόπου. Στόχος τους είναι η καλλιέργεια εντυπώσεων και αυταπατών, η παροχή ανέξοδων υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα και το κύρος της αντιλαϊκής κυβέρνησης.

Ο βοιωτικός λαός νιώθει στην πράξη και καθημερινά τις συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης, που ξεθεμελιώνουν το 8ωρο και τη σταθερή απασχόληση, το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, τη δημόσια υγεία και την παιδεία.

Με την ακρίβεια να φουντώνει, εξαιτίας της αύξησης της τιμής των καυσίμων, που είναι η άλλη όψη του μονοπωλιακού ανταγωνισμού και που φορτώνεται στις πλάτες του λαού, έχει μια μόνο απάντηση σ' όλα αυτά. Τη συσπείρωση και τον αγώνα. Την αντίσταση και την πάλη ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα, που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου. Δεν εξαπατάται από τέτοιες περιοδείες κυβερνώντων.

Το ΚΚΕ καλεί το βοιωτικό λαό να δώσει την απάντησή του, δυναμώνοντας τον αγώνα του και την ενότητά του, που πέρα από τη λύση στα καθημερινά του προβλήματα οφείλει να του εξασφαλίζει την προοπτική ενός καλύτερου αύριο».

Η παρουσίαση των Θέσεων για το 16ο Συνέδριο

Τις θέσεις της ΚΕ για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ θα παρουσιάσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, την Τετάρτη, 27 του Σεπτέμβρη, στις 18.00, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52, ημιώροφος).

Κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία...

Πήραν τα βουνά και τα λαγκάδια. Για την κυβέρνηση και το κόμμα του ΠΑΣΟΚ ο λόγος, που νόμισαν πως είναι η κατάλληλη εποχή για να περιοδεύσουν στην περιφέρεια και να γνωρίσουν στους... ιθαγενείς τα αποτελέσματα τής... φιλολαϊκής πολιτικής τους. Λες και οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι νέοι και οι μεγαλύτεροι στην ηλικία κάτοικοι της ελληνικής υπαίθρου, δεν ξέρουν με πόσο άγχος ζουν, με τι δυσκολίες μεγαλώνουν τα παιδιά τους, πως - χρόνο το χρόνο - μαραζώνουν οι πόλεις και τα χωριά τους. Πως δεν έχουν κουραστεί, αηδιάσει κυριολεκτικά, από τις υποσχέσεις που - καλή ώρα όπως αυτές τις μέρες - τους μοιράζουν, πάντα τις ίδιες, από καιρό σε καιρό. Φυσικά και οι ίδιοι καταλαβαίνουν ότι όσα λένε στους ακροατές τους από το 'να αυτί τους μπαίνουν και από το άλλο τους βγαίνουν. Τι να κάνουν όμως και αυτοί; Την ανάγκη φιλοτιμία κάνουν...

Σήμερα στην τηλεόραση του «902»

Παρακολουθήστε σήμερα Σάββατο στην τηλεόραση του «902»:

  • Στις 15.00 θα μεταδοθεί η ομιλία του Γραμματέα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας Νίκου Σοφιανού, στο 26ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».
  • Στις 23.15 θα μεταδοθεί η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ