ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«Κοινωνική πολιτική» με παροχές πτωχοκομείου

Ολοι οι υποψήφιοι σε περιφέρειες και δήμους κάνουν λόγο για την ανάγκη εφαρμογής κοινωνικής πολιτικής. Οι εκλεγμένοι μάλιστα, όπως ο δήμαρχος Αθήνας Ν. Κακλαμάνης, προβάλλουν το μεγάλο τάχα δικό τους έργο σ' αυτό τον τομέα.

Αλλά ποιες λύσεις μπορούν να δώσουν οι υποψήφιοι που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια;

Θα εξασφαλίσουν κρατικούς και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά και με το αναγκαίο προσωπικό; Δημόσια, δωρεάν Υγεία, Παιδεία; Μόνιμη δουλειά για όλους; Οχι, γιατί το μνημόνιο, ο «Καλλικράτης», είναι τμήμα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η «κοινωνική πολιτική» του Κακλαμάνη είναι τα συσσίτια σε άπορους, το ξενοδοχείο των φτωχών, το κοινωνικό παντοπωλείο, το «κοινωνικό φαρμακείο», η ελεημοσύνη κάποιων μεγαλοεπιχειρηματιών που ζουν σε βάρος των πολλών κερδίζοντας τεράστια κέρδη από το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Ο Κακλαμάνης αφού πρώτα συμβάλλει στην εξαθλίωση, μετά περηφανεύεται για ένα πιάτο φαΐ που τους δίνει!

Με τη στήριξη της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων και στους τομείς κοινωνικής πολιτικής που απορρέει από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που επιβάλλει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις (ο ίδιος είναι θιασώτης τους ως στέλεχος της ΝΔ και θιασώτης της ΕΕ) καταδίκασε τους εργαζόμενους να στερούνται στοιχειώδεις δημόσιες και δωρεάν παροχές στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία. Πρωτοστάτησε και μέσω της τοπικής διοίκησης, με τις «αρμοδιότητες» και τον «Καλλικράτη» που γενικεύουν και εμβαθύνουν την ιδιωτικοποίηση αυτών των λαϊκών αναγκών, με ψίχουλα πτωχοκομείου.

Ο Γ. Καμίνης, υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, δήλωσε πως «τα συσσίτια και τα "κοινωνικά παντοπωλεία" είναι το μόνο έργο του Κακλαμάνη που συμφωνεί» όπως δήλωσε δημόσια, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα οτι το «Μνημόνιο είναι μια πραγματικότητα... να δώσουμε στους πολίτες λύσεις που να τους ανακουφίζουν». Ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΑΞΙΑ» μίλησε για «ανάπτυξη μέσα από την κοινωνική πολιτική αλλά και μέσα από τη συνεργασία με ιδιώτες». Δηλαδή, επιχειρηματίες και φιλανθρωπία.

Οι «λύσεις» που προβάλλουν και οι δύο, κινούνται στο αντιλαϊκό πλαίσιο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΕΕ, γι' αυτό χειροκροτούν ο ένας τον άλλον.

Με την «κοινωνική πολιτική» Κακλαμάνη συμφωνεί και η Ε. Πορτάλιου, υποψήφια του ΣΥΝ στο Δήμο Αθήνας, («ΑΥΓΗ» 29/9/2010). «Ο δήμος θεσμικά έχει όργανα κοινωνικής πολιτικής για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, για τους αστέγους, για εκείνους που δεν μπορούν να βρουν τα χρήματα για την καθημερινή τους διατροφή. Ομως αυτή η πολιτική, που στην κατεύθυνσή της είναι σωστή, δεν υποστηρίζεται από τα αναγκαία οικονομικά μέσα, δε διατίθεται δηλαδή ο αναγκαίος προϋπολογισμός και δε στηρίζεται επίσης από τις αναγκαίες υποδομές. Οι ξενώνες αστέγων του δήμου καλύπτουν ένα ελάχιστο ποσοστό σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες που συνεχώς μεγαλώνουν στην πόλη». Ζητιανεύοντας δηλαδή ορισμένα επιπλέον ψίχουλα, νομίζει ότι ξεμπερδεύει.

Τόσο η ίδια όσο και το κόμμα της, στήριξαν την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αναγκών (π.χ. τροφεία στους παιδικούς σταθμούς) στηρίζοντας τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, δεν έχει θέση για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στους τομείς της Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας.

Ο λαός δεν έχει ανάγκη από ορισμένες ακόμα «φιλάνθρωπες» κυρίες και κύριους της αστικής τάξης, αλλά μαχητές, υπερασπιστές των συμφερόντων του.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Στην Αθήνα

-- Εμπορική Τράπεζα, 9 π.μ., με την Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια αντιπεριφερειάρχη.

-- «ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ» Αγίου Στεφάνου, 12 μ., με τον Θανάση Γκόγκο, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- Τράπεζα Ελλάδας στον Χολαργό, 7.45 π.μ., με τον Κώστα Μαρκέτη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- «ΩΝΑΣΕΙΟ», 10 π.μ., με τον Νίκο Παπακωνσταντίνου, βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Υποδιεύθυνση Συντάξεων ΙΚΑ, 10 π.μ., με την Ιουλία Νάρη.

-- ΙΓΜΕ, 10 π.μ., με τον Σταύρο Τάσσο, υποψήφιο δήμαρχο Γλυφάδα.

-- Εργάτες Δήμου Καισαριανής και εργάτες καθαριότητας στο Δημαρχείου, 5.45 π.μ. και 9 π.μ. αντίστοιχα, με τον Χρήστο Κατσώτη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη.

-- ΤΑΠΙΤ, 10 π.μ., με τη Βέτα Πανουτσάκου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο.

-- «Δρομοκαΐτειο», 9 π.μ., με τη Λέττα Μεθωνιού, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο.

-- Εταιρία «ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ» 11 π.μ. και ΟΑΕΔ Αγ. Αναργύρων στις 5.30 μ.μ., με τον Γιώργο Πέρρο, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη.

-- Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, 10 π.μ., με τον Γιάννη Πρωτούλη, γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στουπάθειο Ιδρυμα, 11 π.μ. και Σικιαρίδειο Ιδρυμα 1 μ.μ., με τον Αντώνη Καλόβουλο, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- Μαρίνα Φλοίσβου, 11.30 π.μ., με τον Λευτέρη Παπακωνσταντόπουλο, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο και τον Νίκο Παπαγεωργίου, υποψήφιο δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου.

-- ΣΕΛΕΤΕ, 10 π.μ., με τον Νίκο Μπουντούρογλου, υποψήφιο δήμαρχο Αμαρουσίου.

-- 5ο Λύκειο Αμαρουσίου, με τον Μπάμπη Ζιώγα, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- ΟΤΕ (Κωλέττη και Μπενάκη), 8 π.μ., με τους Αλέκο Τομαρά και Κατερίνα Τζίμα, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

-- ΙΗ ΔΟΥ, 1.30 μ.μ., με τους Γιάννη Καραντώνη και Ελισάβετ Παπαγγελή, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

-- «Αγλαϊα Κυριακού», 10 π.μ., με την Αφροδίτη Ρέτζιου, υποψήφια δήμαρχο Ζωγράφου.

-- 3ο Δημοτικό Πετρούπολης, στις 9.30 π.μ., με τον Χρήστο Μπάθα, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- Σύσκεψη υδραυλικών ΕΒΕ στα γραφεία του σωματείου, 6 μ.μ., με τον Φάνη Λάφη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

Στον Πειραιά

-- Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης, στις 7 το πρωί θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις υπηρεσίες του ΟΛΠ στο Καστράκι Δραπετσώνας.

-- Η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά στις 10 θα κάνει περιοδεία στο ΙΚΑ Αγ. Σοφίας.

Στη Θεσσαλονίκη

-- 7 π.μ., εργοτάξιο των Νέων Κοιμητηρίων με το Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

-- 7.30 π.μ., ΔΕΗ Εθνικής Αμύνης με το Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

-- 8.30 π.μ., Διεύθυνση ΟΑΕΕ, με το Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

-- 9 π.μ., υπηρεσίες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τους Σοφία Καλαντίδου, υποψήφια δήμαρχο Παύλου Μελά, Γιάννη Νοτάκη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- 10 π.μ., Λαϊκή Αγορά Μηχανιώνας με τη Ντίνα Μώραλη, υποψήφια δήμαρχο Θερμαϊκού.

-- 10 π.μ., Νεάπολη, με το Μπάμπη Βέλλη, υποψήφιο δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών και Γιώργο Τσιλιγκιρίδη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- 12.15 μ.μ., κατάστημα «Γερμανός» Φοίνικα, με τους Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Λεωνίδα Στολτίδη και Θόδωρο Κυριακίδη, υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

-- 1 μ.μ., συμβασιούχους Δήμου Συκεών, με το Μπάμπη Βέλλη, υποψήφιο δήμαρχο Νεάπολης Συκεών.

-- 4.30 μ.μ., Δημόσιο ΙΕΚ Τριανδρίας, με το Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

-- 6 μ.μ., πάρκο Ρίτσου Αμπελοκήπων με το Γιάννη Κατσαρό, υποψήφιο δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Σε Σέρρες - Δράμα

-- 10 π.μ., ΤΕΙ Σερρών, με τη Φιλιώ Σαραντίδου, υποψήφια δήμαρχο.

-- 11 π.μ., ΤΕΙ Δράμας, με τον Κώστα Λυμπέρη, υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο.

Στον Πύργο

-- Κεντρική πλατεία, 8 μ.μ., θα μιλήσουν ο Νίκος Καραθανασόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ο Χρήστος Γιάνναρος, γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Πύργου.

-- Περιοδείες θα γίνουν σε: 1ο Λύκειο και 1ο Γυμνάσιο Πύργου στις 10 π.μ., εργοστάσιο κεραμοτουβλοποιίας στις 12 μ., καραμελάδικο (Γαστούνη) στις 2 μ.μ. και σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ στις 5 μ.μ., με τον Ν. Καραθανασόπουλο.

Στα Τρίκαλα

Ο Γ. Καΐκης, υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σήμερα Πέμπτη, θα περιοδεύσει στις 9:30π.μ. σε σχολικά συγκροτήματα των Τρικάλων, στις 10:30 π.μ. στον ΟΑΕΔ, στις 7μ.μ. στο Ριζαριό, στις 8μ.μ. στο Λόγγο.

Για τους ετεροδημότες

Στις φετινές εκλογές που θα γίνουν 7 και 14 Νοέμβρη 2010 όλοι οι ψηφοφόροι ψηφίζουν στους δήμους που είναι γραμμένοι. Η δυνατότητα που υπάρχει να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους σε τμήματα ετεροδημοτών δεν υφίσταται στις τοπικές εκλογές.

Οποιος δηλαδή ψήφισε για παράδειγμα στην Αθήνα ως ετεροδημότης στις τελευταίες εκλογές, αλλά είναι εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια π.χ. της Ικαρίας ή της Μυτιλήνης, θα ψηφίσει στην Ικαρία ή στη Μυτιλήνη, και όχι εκεί που ψήφισε την τελευταία φορά.

Καμία ψήφος δεν πρέπει να χαθεί. Η ψήφος είναι ίσης αξίας με των εθνικών εκλογών, να δοθεί μήνυμα αντεπίθεσης του λαού, να ενισχυθούν αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πανελλαδικά.

Για συνεννόηση ή και οποιαδήποτε βοήθεια οι ετεροδημότες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (Θεμιστοκλέους 2), καθώς και στα παρακάτω τηλέφωνα: 210.3301.474 και 210.3301.464.

Καταγγελία

Οι κομματικές οργανώσεις Ζωγράφου του ΚΚΕ καταγγέλλουν την προσπάθεια εμπρησμού από φασιστοειδή, του εκλογικού περιπτέρου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Γουδί, τα ξημερώματα της 20ής Οκτώβρη.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Αυτοί που το επιχείρησαν φοβούνται την αυξημένη απήχηση και το κύρος που έχει το ΚΚΕ και το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο λαό. Είναι πολύ γελασμένοι, αν νομίζουν ότι θα φιμώσουν το ΚΚΕ. Η προσπάθειά τους για μια ακόμη φορά θα πέσει στο κενό. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρόκειται να φοβηθούν. Στις εκλογές του Νοέμβρη θα δώσουν αποφασιστική απάντηση με την υπερψήφιση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην περιφέρεια και στο δήμο».

Χρήσιμες και κρίσιμες ημερομηνίες

Παραθέτουμε ορισμένες χρήσιμες οδηγίες και προθεσμίες που αφορούν τις εκλογές για τα τοπικά όργανα του κράτους (περιφέρειες και δήμους) που θα γίνουν στις 7 Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα:

  • Η ανακήρυξη των Συνδυασμών από το δικαστήριο γίνεται στις 23 Οκτώβρη.
  • Τα ψηφοδέλτια παραδίδονται από τους συνδυασμούς το αργότερο μέχρι 30 Οκτώβρη.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ