ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΟΛΓΑ ΜΑΛΛΗ
ΟΛΓΑ ΜΑΛΛΗ
φωτο

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας προσφέρει 100 ευρώ, αντί για στεφάνι, στη μνήμη του ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΥ.

* Ο σ. Δημήτρης Ραχιώτης και η σ. Βαγγελιώ Παπασταθοπούλου -Ραχιώτη, στη μνήμη του σ. ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρει 50 ευρώ, αντί για στεφάνι.

* H σ. Πόπη Δρίτσα και ο σ. Γιώργος Παντελής, στη μνήμη του σ. ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουν 50 ευρώ.

* Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε στην ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, 50 ευρώ.

Σοφία Ντούρου

Θανάσης Παππάς

* Επίσης, στη μνήμη του ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, 50 ευρώ προσφέρει ο σύντροφος Ανδρέας Τσακός

***

φωτό

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΣ υπήρξε πιστός οπαδός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση μέσα από το 2/39 Σύνταγμα του ΕΛΑΣ και συμμετείχε σε πολλές μάχες, όπως αυτή της Αρτας. Εφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Στην μνήμη του, ο Στράτος Γαζής προσφέρει 50 ευρώ, μέσω της ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ, για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

***

Στην μνήμη του συντρόφου ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ ΚΩΣΤΑ, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Υδραυλικών της Αχτίδας ΕΒΕ.

Διαμάντης Βαγγέλης

***

φωτο

Στην μνήμη της φίλης, ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ, συντρόφου του συντρόφου μας Δημήτρη, η οποία έφυγε πρόσφατα, φίλοι και σύντροφοι προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Βαρβάρας, το ποσό των 600 ευρώ, για την ενίσχυση του εκλογικού αγώνα.

ΜΑΛΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΜΑΛΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
***

Ο Νίκας Ελευθεριάδης προσφέρει στο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγίου Στεφάνου, στην μνήμη της μάνας του ΕΥΛΑΛΙΑΣ, του πατέρα του ΓΙΑΝΝΗ(από την Δροσιά), του παππού του ΑΝΕΣΤΗ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗ, του θείου του ΓΙΩΡΓΗ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗ(Πετρή) και των θείων του, ΘΟΔΩΡΟΥ και ΠΑΝΟΥ ΤΡΙΑΦΤΑΝΙΔΗ (από την Νάουσα Ημαθίας).

***

φωτό

Ο Πέτρος Ματσώκης προσφέρει 300 ευρώ, στην μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΥ, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.

***

φωτο

Ο σ. ΜΑΚΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, γεννήθηκε στη Βέροια το 1925, οργανώθηκε στο ΕΑΜ και στο ΚΚΕ, αντάρτης του ΕΛΑΣ στο Βέρμιο. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες και στη μεγάλη μάχη του Κιλκίς ενάντια στους γερμανοντυμένους ταγματασφαλίτες. Για όλα αυτά, αντί να τον τιμήσουν, το μεταβαρκιζιανό ανώμαλο καθεστώς τον δίκασε σε ισόβια και επί 18 χρόνια βρέθηκε στις φυλακές, σε Γυάρο, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ιντζεδίν. Η χούντα τον ξανάστειλε εξορία στη Γυάρο και τη Λέρο για έξι χρόνια. Με τη μεταπολίτευση δραστηριοποιήθηκε οργανωτικά στην ΚΟ Ημαθίας και εκλέχτηκε Γραμματέας της. Αργότερα εκλέχτηκε Πρόεδρος του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ.

Στην μνήμη του, μέσω ΚΟΒ Πασακιόσκι, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, για τις εκλογές.

Ιωάννης Στιόκας και η αδελφή του Ελένη Στιόκα

ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΣ
***

φωτο 2

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων μου προσώπων, παιδιού μου ΟΛΓΑΣ ΜΑΛΛΗ και της συζύγου μου ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΥΡΑΚΟΥ - ΜΑΛΛΗ, προσφέρω 130 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ναυτεργατών.

Αντώνης Μάλλης

***

φωτο

Πέρασαν 8 μήνες που έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπητός φίλος μας και σύντροφος ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΗΣ, στην μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ναυτεργατών.

Μάλλης Αντώνης

Μπαλαδήμας Βαγγέλης

***

Πρόσφατα πέθανε μετανάστης στην Αυστραλία, ο σ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΕΤΣΟΣ. Σ' όλη του τη ζωή στάθηκε πιστός στις αρχές και στην πολιτική του Κόμματος.

Στην μνήμη του προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Μαραθόκαμπου Σάμου 40 ευρώ.

Αντώνης και Διαμαντής Γρυδάκης

***

φωτο

Στην μνήμη του αγαπητού μου φίλου ΣΩΤΗΡΗ ΓΚΙΟΤΖΑΛΙΤΗ, που απεβίωσε στις 27.3.2010, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ της Παλατιανής.

Γιάννης Παλυβός

***

φωτο

Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ, στη μνήμη του συναγωνιστή μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ του Ευσταθίου, προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης.

***

Με την συμπλήρωση 5 μηνών από το θάνατο του θείου μας, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΟΦΟΥ, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου για την ενίσχυση του εκλογικού αγώνα.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΗΣ
Τα ανίψια του

Βιβή -Ανδρέας

***

Στις 14 με 22 Οκτώβρη 1948 οι μονάδες της 10ης Μεραρχίας του ΔΣΕ αντιμετώπισαν σφοδρές επιθέσεις της 3ης Ορεινής, της 21ης και 33ης Ταξιαρχιών του αστικού στρατού που χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα του πολέμου. Το επιτελείο του Β' Σώματος Στρατού προετοίμαζε επιχείρηση στις 24 Οκτώβρη του 1948 με ενισχυμένες δυνάμεις. Το ΓΑ του ΔΣΕ αποφάσισε να κάνει επιχείρηση για την ανακατάληψη των στρατηγικών θέσεων Κούλα -Πλατύ με δυνάμεις της 10ης Μεραρχίας και όλη τη δύναμη της 18ης Ταξιαρχίας.

Το πυροβολικό και οι όλμοι του ΔΣΕ σφυροκοπούσαν και τα δύο υψώματα, μετά, όπως το παραδέχτηκε το επιτελείο της Μεραρχίας του Στρατού, οι μαχητές χτύπησαν με τα πάντσερς φάου και σε σύντομο χρονικό διάστημα ανακατέλαβαν τους στόχους και πιάσανε πολλά λάφυρα. Διαλύθηκαν τα τάγματα του στρατού 502, 504 και 507. Στη μάχη αυτή σκοτώθηκε ο διοικητής τάγματος ΚΟΥΣΑΝΤΖΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, αδερφός της ηρωίδας δασκάλας ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΟΥΣΑΝΤΖΑ από τον Παλαμά Καρδίτσας, που εκτελέστηκε στη Λαμία 9 Μάη 1947. Από το λόχο μας σκοτώθηκε, στο ύψωμα Παύλενη ο ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ από το χωριό Ξινό Νερό της Φλώρινας.

Στην μνήμη τους και των άλλων νεκρών που πέσανε στην μάχη Κούλα -Πλατύ -Γκλάβατα, στις 14 με 23 Οκτώβρη 1948, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Νέου Ηρακλείου, στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Κυρίτσης Νίκος


ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΙΟΤΖΑΛΙΤΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΙΟΤΖΑΛΙΤΗΣ

ΜΑΚΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΑΚΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΥΛΑΚΟΣ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΥΛΑΚΟΣ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ