ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
Ψήφος - βόλι στην καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής

Σε συγκέντρωση στο Περιστέρι μίλησε, χτες βράδυ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Από τη συγκέντρωση στο Περιστέρι
Από τη συγκέντρωση στο Περιστέρι
«Ζητάμε από τους εργαζόμενους να εμπιστευτούν απόλυτα τις εκτιμήσεις, τις θέσεις, τις προτάσεις του ΚΚΕ. Μπορεί να μη μας πίστεψαν, όταν προειδοποιούσαμε ότι θα χτυπήσει η κρίση. Τώρα πια είναι μεγάλη η ευθύνη καθενός και καθεμιάς: Πρέπει να μας εμπιστευτείτε».

Την προτροπή αυτή απηύθυνε στους εργατοϋπαλλήλους, στους μικρομαγαζάτορες, στους ανθρώπους του μόχθου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, χτες βράδυ απ' το Περιστέρι, όπου μίλησε σε μια μαζική συγκέντρωση. Η πλατεία του Αγ. Αντωνίου αντηχούσε από συνθήματα όπως «Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή» και «Ανυπακοή και απειθαρχία, Μέτωπο λαέ για την εξουσία».

Η Αλ. Παπαρήγα έκανε ένα σύντομο σχόλιο και για τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, λίγη ώρα πριν αυτή αρχίσει, λέγοντας ότι έχει στόχο τον άγριο εκβιασμό του λαού με το τρομοκρατικό και πλαστό δίλημμα ή στηρίζετε με την ψήφο σας την κυβερνητική πολιτική ή χανόμαστε. Οπως όμως τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ «μεγαλύτερος εγκληματίας είναι ο εκβιαστής».

Κάλεσε το λαό να μη χάσει την ευκαιρία να αφαιρέσει ένα εμπόδιο απ' το δρόμο του και να μην προσθέσει ένα ακόμα με την ψήφο του. Να μη δικαιώσει τον ταξικό και πολιτικό αντίπαλο του ΚΚΕ που ξέρει ότι κυοφορούνται δυνατότητες ενίσχυσης της λαϊκής πάλης, του κοινωνικού λαϊκού μετώπου και του ΚΚΕ και προσπαθεί να τις ανακόψει.

Ο Γ. Τιμπλαλέξης
Ο Γ. Τιμπλαλέξης
Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Πέρρος, προτρέποντας τους ανθρώπους του μόχθου να μην ενισχύσουν τις δυνάμεις εκείνες των οποίων η χαρά είναι βάσανα για το λαό. Τους κάλεσε να αναλογιστούν πού βρίσκονταν όλοι όσοι σήμερα διεκδικούν την ψήφο του, όταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ καταργούσαν τα δικαιώματά του, όταν χτυπούσαν αλύπητα τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας, στις χιλιάδες απολύσεις και επεσήμανε: «Ηταν μαζί με την αντιλαϊκή πολιτική». Και κατέληξε τονίζοντας: «Το μόνο βόλι που μπορεί να λαβώσει την καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής είναι η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" και στο ΚΚΕ».

Η συγκέντρωση έκλεισε με ομιλία του Γρηγόρη Τιμπλαλέξη, υποψήφιου δημάρχου Περιστερίου που ανέδειξε την ανάγκη η εργατούπολη του Περιστερίου με την ανεργία που τσακίζει, με τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια, να στείλει ισχυρό μήνυμα καταδίκης της εφαρμοζόμενης πολιτικής.


Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, χτες, και σε χωριά των νομών Κιλκίς και Σερρών, την Κυριακή, περιόδευσε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Από τη συζήτηση με εργαζόμενες στα πλυντήρια του νοσοκομείου
Από τη συζήτηση με εργαζόμενες στα πλυντήρια του νοσοκομείου
Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ περιόδευσε χτες ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Εκεί μίλησε με τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες του νοσοκομείου, ενώ είδε από κοντά τα αυξημένα προβλήματα που παρουσιάζονται στη δουλειά των εργαζομένων με την εντατικοποίηση της εργασίας, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σε συζήτηση που είχε με εργαζόμενες στα πλυντήρια, ο Θ. Κωνσταντινίδης, στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι ήδη υπάρχει η αντίληψη της λειτουργίας των νοσοκομείων με κριτήριο το κέρδος. Γεγονός το οποίο θα ενταθεί με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και τη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων ως οικονομικές μονάδες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε ο Θ. Κωνσταντινίδης, οι εκλογές έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και οι εργαζόμενοι καλούνται να βάλουν φραγμό, να υψώσουν κυματοθραύστη απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής, που ασκούν και στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Χαρακτηριστικά, οι εργαζόμενες στα πλυντήρια, έλεγαν πως έχουν ήδη ακουστεί φήμες για τη μεταφορά τους σε εργολάβο. «Δουλεύουμε στους 40 βαθμούς και δεν υπάρχει ούτε ένα κλιματιστικό», είπαν, περιγράφοντας τις συνθήκες εργασίας.

Ο Θ. Κωνσταντινίδης, περιόδευσε και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, όπου οι ασθενείς καλούνται να καταβάλλουν το «εισιτήριο» των τριών ευρώ για να τους γίνουν εξετάσεις. Αυτή η μορφή εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας αναμένεται να ενταθεί, αφού, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε επίσκεψη του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου την περασμένη εβδομάδα σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και κατά τη διάρκεια σχετικής σύσκεψης, δρομολογήθηκε νέα αύξηση του «εισιτηρίου» στα πέντε ευρώ!

«Η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι κάθετα αντίθετη στην καταβολή οποιουδήποτε αντιτίμου για την πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας», τόνισε ο Θ. Κωνσταντινίδης. Η «Λαϊκή Συσπείρωση», συνέχισε, αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κοινωνικό δικαίωμα και παλεύει για ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες, με βασικό προσανατολισμό στην πρόληψη. Σύστημα υγείας, κατέληξε, που θα ρίχνει βάρος στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με Κέντρα Υγείας συνδεδεμένα με τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τους χώρους άθλησης κλπ.

Σε Κιλκίς και Σέρρες

Σε συγκέντρωση κατοίκων στο Παλαιόκαστρο Σερρών, μίλησε προχτές, Κυριακή, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Θ. Κωνσταντινίδης. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων, αφού σε εκείνο το μέρος κατασκευάζεται ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων του νομού. Να σημειωθεί πως, κάτοικοι και φορείς της περιοχής, τονίζουν πως η χωροθέτηση δεν πληρεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με την καταλληλότητα του χώρου. Εχει αποδειχθεί, δε, όπως καταγγέλλουν, ότι κάτω απ' τον ίδιο χώρο περνάει ο υδροφόρος ορίζοντας που τροφοδοτεί με νερό χωριά της περιοχής.

«Στην ουσία, μπορεί να φαίνεται τοπικό ζήτημα, αλλά σε κάθε νομό, σε κάθε περιοχή, σε κάθε μεγάλο αστικό κέντρο, έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Η ριζική λύση, που εμείς προτείνουμε, ως "Λαϊκή Συσπείρωση" και ως ΚΚΕ, αφορά την ενιαία διαχείριση των αποβλήτων με κρατικό φορέα. Με αυτόν τον τρόπο θα είχαμε και επιστημονική χωροθέτηση. Υπάρχει επιστήμη, υπάρχει τεχνολογία, υπάρχει και μέθοδος», υπογράμμισε ο Θ. Κωνσταντινίδης. Ταυτόχρονα, επισήμανε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση», είναι αντίθετη σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης μέρους ή του συνόλου της καθαριότητας, κάτι που προωθείται μέσω του "Καλλικράτη". Κάλεσε, δε, τους κατοίκους της περιοχής, με αφορμή και τις εξελίξεις στον ΧΥΤΥ, να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, να καταδικάσουν στις επερχόμενες εκλογές τους υποψηφίους του δικομματισμού και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Νωρίτερα την Κυριακή, κλιμάκια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον Θ. Κωνσταντινίδη, πραγματοποίησαν περιοδείες σε χωριά του νομού Σερρών, μαζί με την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Τιμοθέα Ρακιντζή και του νομού Κιλκίς, μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Χαλίτσιο.


Καταδίκη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας

Στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη παραβρέθηκε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σ. Ζαριανόπουλος

Ο Σ. Ζαριανόπουλος
Ο Σ. Ζαριανόπουλος
«Ο,τι κι αν σας υπόσχονται, κυβέρνηση και κυβερνητικοί συνδικαλιστές, για να αποδεχθείτε την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, είναι σίγουρο ότι στην πλάτη σας θα υποστείτε τις συνέπειες της πολιτικής τους. Μην τους ακούτε. Προστατεύστε τον αγώνα σας, δώστε του προοπτική, αντιστοιχίζοντας την πείρα σας με την ψήφο σας στις τοπικές εκλογές. Καταδικάστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που συναποφάσισαν στην ΕΕ την πολιτική απελευθέρωσης των μεταφορών, που επιτίθενται με αγριότητα σε ό,τι απέμεινε από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης». Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στους εργαζόμενους του ΟΣΕ, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χτες το πρωί στο Σιδηροδρομικό Σταθμό στο πλαίσιο της απεργιακής τους κινητοποίησης.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να προστατεύσουν τον αγώνα τους από τον «κοινωνικό αυτοματισμό» που προσπαθεί να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ. Με τον αγώνα τους και με τις παρεμβάσεις τους να εξηγήσουν στο λαό ποιος φταίει για τα χρέη και τα ελλείμματα, ποιος θα κερδίσει από την απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τον ΟΣΕ και ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο αυτής της πολιτικής.

Ξεκαθάρισε ότι με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές δεν πρέπει να υπονομεύσουν τον αγώνα τους. Πρέπει συνολικά, μαζικά και αποφασιστικά να καταδικάσουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τους εκπροσώπους τους στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές.

Τέλος, προέτρεψε τους εργαζόμενους του ΟΣΕ να πάνε στην κάλπη με το κεφάλι ψηλά, να ενισχύσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και να δυναμώσουν την πάλη για έναν σιδηρόδρομο κοινωνική ιδιοκτησία, που θα αναπτύσσεται και θα λειτουργεί με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.

Νωρίτερα, το πρωί, ο Σ. Ζαριανόπουλος περιόδευσε στα ΕΛΤΑ και μίλησε στους εργαζόμενους που θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ.

Προειδοποίησε πως ήδη ο κυβερνητικός συνδικαλισμός ετοιμάζει «αγώνες» - τουφεκιές στον αέρα, με προσδιορισμένο χρονικό ορίζοντα και αποτέλεσμα, προκειμένου να βάλει πλάτη για την προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών. Και τους προέτρεψε να δώσουν απάντηση σε όσους προσπαθούν να τους κάνουν συνενόχους στη βάρβαρη πολιτική, να δυναμώσουν την αντίσταση και τον αγώνα με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ