ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Κερδισμένοι ΑΕΚ και Ολυμπιακός

Ο σκόρερ του αγώνα, Ρεφίκ Τζιμπούρ

Eurokinissi

Ο σκόρερ του αγώνα, Ρεφίκ Τζιμπούρ
Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είναι οι κερδισμένοι της 7ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.

Στο ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου η ΑΕΚ του διαβασμένου Χιμένεθ, αν και με σημαντικές ελλείψεις βασικών παικτών, νίκησε με σωστή τακτική τον Νιόπλια και πήρε τους τρεις βαθμούς που την οδήγησαν στην τρίτη θέση χάρις σε ένα γρήγορο γκολ του Τζιμπούρ στις αρχές (4') και καλή τακτική στη συνέχεια.

Στο στρατόπεδο των πρασίνων ο πρόεδρος Νικόλας Πατέρας στηρίζει τον προπονητή, όμως το ματς του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ μάλλον θα είναι κομβικό για τον Ελληνα τεχνικό όσον αφορά την παραμονή του στον πάγκο του τριφυλλιού.

Στο Στάδιο «Καραϊσκάκης» οι ερυθρόλευκοι με ένα γρήγορο γκολ του Ριέρα κατάφεραν να πάρουν τη νίκη από τον Αρη που άργησε να ...ξυπνήσει και έτσι είναι πλέον τέσσερις βαθμούς μπροστά από το δεύτερο ΠΑΟ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πειραιώτες έχασαν πέναλτι με τον Ιμπαγάσα.

Η Καβάλα συνέχισε την καλή πορεία της, αφού επικράτησε άνετα του Εργοτέλη, ενώ μια από τα ...ίδια για την Κέρκυρα που πέρασε σαν ...σίφουνας από τις Σέρρες. Η καρέκλα του Κοκότοβιτς τρίζει για την ομάδα της Μακεδονίας.

Στην Τρίπολη ο Αστέρας και ο Ηρακλής μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις.

Ο ΠΑΟΚ ύστερα από τρεις αγωνιστικές επέστρεψε στις νίκες με υπηρεσιακό προπονητή τον Μάκη Χάβο που αντικατέστησε τον Παύλο Δερμιτζάκη. «Θύμα» του ήταν ο Πανιώνιος που έπιασε... πάτο στη βαθμολογία.

Στο θεσσαλικό ντέρμπι στο Βόλο ο Ολυμπιακός και η Λάρισα αναδείχθηκαν ισόπαλοι σε ένα ισορροπημένο ματς που και οι δυο αντίπαλοι μάλλον θα έμειναν ευχαριστημένοι.

Τέλος, στο Περιστέρι Ατρόμητος και Ξάνθη επίσης θα πρέπει να είναι χαρούμενοι με το βαθμό της ισοπαλίας, αφού δεν παρουσίασαν κάτι ιδιαίτερο. Οσον αφορά τον Γιώργο Δώνη, τεχνικό του αστεριού, η παραμονή του θεωρείται πλέον αβέβαιη.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Σέρρες - Κέρκυρα 0-2 (Επστάιν 25', Ιωάννου 88'), Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής 0-0, Ατρόμητος - Ξάνθη 1-1 (Περόνε 49' - Ελιγκρον 69'), Ολυμπιακός Βόλου - Λάρισα 1-1 (Μόνχε 21'- Μετίν 79'), Καβάλα - Εργοτέλης 3-1 (Σασασβίλι 28' αυτογκόλ, Νταρσεβίλ 53', Ονουάτσι 59' - Λεάλ 84'), ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 3-1 (Μουσλίμοβιτς 8', Σαλπιγγίδης 11', Φωτάκης 35' - Μανιάτης 78'), ΑΕΚ - ΠΑΟ 1-0 (Τζιμπούρ 4'), Ολυμπιακός - Αρης 1-0 (Ριέρα 2').

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 7 αγωνιστικές)

1. Ολυμπιακός 14-5 18

2. ΠΑΟ 11-6 14

3. ΑΕΚ 12-7 13

4. Καβάλα 9-6 12

5. Κέρκυρα 9-6 12

6. Ηρακλής 5-4 10

7. Αστέρας Τρίπολης 6-6 10

8. Αρης 3-7 9

9. Εργοτέλης 5-9 9

10. Ολυμπιακός Βόλου 9-9 9

11. ΠΑΟΚ 7-7 8

12. Ατρόμητος 8-10 7

13. Λάρισα 3-6 6

14. Ξάνθη 4-8 6

15. Πανιώνιος 5-10 4

16. Σέρρες 5-11 4

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ: Επστάιν, Τζιμπούρ, Σισέ 5 γκολ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Σέρρες - Καβάλα, Εργοτέλης - ΠΑΟΚ, Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος - ΑΕΚ, Ηρακλής - Ολυμπιακός Βόλου, ΠΑΟ - Ολυμπιακός, Λάρισα - Ξάνθη, Αρης - Ατρόμητος.

ΦΟΥΤΜΠΟΛ ΛΙΓΚ

Βέροια - Γιάννενα 0-1, ΟΦΗ - Λεβαδειακός 1-0, Παναιτωλικός - Δόξα Δράμας 1-1, Εθνικός - Διαγόρας 2-4, Εθνικός Αστέρας - Θρασύβουλος 1-1, Αναγ. Καρδίτσας - Πιερικός 2-0, Ιωνικός - Ηλιούπολη 3-0, Πανθρακικός - Τρίκαλα 0-0, Καλλιθέα - Αγρ. Αστέρας 1-2. Στη βαθμολογία πρώτος είναι ο ΠΑΣ Γιάννενα με 19 βαθμούς.

ΦΟΥΤΜΠΟΛ ΛΙΓΚ 2

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Ρόδος - Ασπρόπυργος 3-0, Κόρινθος - Ηρακλής Ψαχνών 0-0, Βύζας-Πλατανιάς 0-0, Παναχαϊκή - Αίας Σαλαμίνας 2-0, Κεραυνός Κερατέας - Χερσόνησος 0-0. Ρουφ - Αίγιο 2-0, Χανιά - Απόλλωνας 0-0, Πανηλειακός - Αγ. Παρασκευή 0-0. Στη βαθμολογία πρώτος είναι ο ΠΑΟ Ρουφ με 14 βαθμούς.

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Φωκικός - Ναυπακτιακός 2-0, Καλλονή - Αετός Σκύδρας 1-1, Εθνικός Φιλιππ. - Μακεδονικός 0-0, Μ. Αλέξανδρος - ΑΕ Ποντίων 2-0, Ζάκυνθος - Εορδαϊκός 1-0, Δόξα Κραν. - Οδυσσέας Αναγ. 3-0, Νίκη Βόλου - Επανωμή 1-0, Τύρναβος - Κοζάνη 2-1. Στη βαθμολογία προηγούνται ο Εορδαϊκός και η Καλλονή με 12 βαθμούς.

ΒΟΛΕΪ
Εκπληξη από ΠΑΟΚ

Εχοντας καλύτερο παίκτη τον Μάρκο Μπόγιτς, ο ΠΑΟΚ έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα της Α1 ανδρών, αφού επικράτησε του Ολυμπιακού στου Ρέντη με 3-2. Στα άλλα παιχνίδια ξεχωρίζει η νίκη του Ηρακλή στη Λαμία με 3-1. Αλλα αποτελέσματα: ΕΑ Πατρών - Πανελλήνιος 3-1, ΑΟ Κηφισιάς - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-1, Αρης - Επίκουρος 3-1.

  • Στην Α1 των γυναικών είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα: ΑΕΚ - Ηρακλής 3-0, ΠΑΟ - Κερατέα 3-1, Ολυμπιακός - Ανατόλια 3-1, Πανιώνιος - Πειραματικό 3-2, ΕΑ Λάρισας - Ηρακλής Θεσσ. 0-3, Πανελλήνιος - Μαρκόπουλο 0-3.
ΠΟΛΟ
Χαμογέλασαν οι δυο

Στους τέσσερις, οι δύο τελικά κατάφεραν να χαμογελάσουν όσον αφορά τους εκπροσώπους της Ελλάδας στη φετινή διοργάνωση του ΛΕΝ Τρόφι. Βουλιαγμένη και Πανιώνιος πήραν την πρόκριση για τον επόμενο γύρο σε αντίθεση με ΠΑΟΚ και ΝΟ Πατρών που αποκλείστηκαν. Η Βουλιαγμένη στον προκριματικό όμιλο που έγινε στη Νις της Γαλλίας πήρε τη δεύτερη προνομιούχο θέση (1η η Φερετσβάρος), καθώς είχε δυο νίκες (Ντούισμπουργ 6-3 Νις 7-6) και μια ήττα (Φερετσβάρος 11-9). Στον αντίστοιχο όμιλο, στο Καντόρο, ο Πανιώνιος πήρε την πρώτη θέση τερματίζοντας αήττητος, αφού επικράτησε των Κάντορο (17-6) Γιουζμέ (15-4) και Λιγκάμους (16-6). Αντίθετα, με τρεις ήττες αποχώρησαν από τη συνέχεια ο ΠΑΟΚ (από Μπρέσια, Ντιναμό Μόσχας, Οραντέα) και ο ΝΟ Πατρών (Κάσπερ, Σαβόνα, Στουρμ).

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αρχίζουν τα δύσκολα

Με τη συμμετοχή ομάδων της Σούπερ Λίγκα συνεχίζεται σήμερα η 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Συνολικά θα γίνουν πέντε ματς. Αναλυτικότερα, στα Γιαννιτσά ο Ατρόμητος που δεν πάει καλά στο πρωτάθλημα θέλει νίκη ώστε να ανεβάσει το ηθικό του. Στην Κατερίνη ο Πιερικός θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ στην Κρήτη ο ΟΦΗ θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό Βόλου. Στην Καισαριανή ο Εθνικός θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη, ενώ, τέλος, στο Ελληνικό ο Εθνικός Πειραιά θα παίξει με τη Λάρισα.

Το πρόγραμμα και οι ώρες διεξαγωγής:

14:00 Αναγέννηση Γιαννιτσών - Ατρόμητος

15:00 Πιερικός - Αστέρας Τρίπολης

17:00 ΟΦΗ - Ολυμπιακός Βόλου (ΚΟΝΕΞ)

17:00 Εθνικός Αστέρας - Ξάνθη (ΚΟΝΕΞ)

20.00 Εθνικός - Λάρισα (ΚΟΝΕΞ).

  • Τα παιχνίδια είναι χωρίς επαναληπτικό αγώνα και όλα θα κριθούν στον κανονικό αγώνα στην παράταση και αν χρειαστεί στα πέναλτι.
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Σε ρυθμούς ευρωπαϊκούς

Στη Βιέννη αναμένεται να βρεθεί από σήμερα η αποστολή της εθνικής ανδρών Χάντμπολ προκειμένου να δώσει τους κρίσιμους αγώνες με Τσεχία (αύριο) και Νορβηγία (Κυριακή) για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012.

  • Στην 5η αγωνιστική της Α1 Γυναικών είχαμε: Παναιτωλικός - Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών 21-20, Αρίων Πτολεμαΐδας - Αρης Νίκαιας 31-24, Νέα Ιωνία - Μακεδονικός 36-24, ΠΑΟΚ - Αρης Θεσσαλονίκης 35-24. Αναγέννηση Αρτας - Ορμή (27/10). Στη βαθμολογία προηγείται η ΑΣΕ Ορμή με 8 πόντους (σε 4 αγώνες) και ακολουθούν Νέα Ιωνία, Παναιτωλικός 8.
  • Με δυο ήττες από την Χόλστεμπρο στη Δανία (49-18, 35-19) η Αναγέννηση Αρτας αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.
ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1

Υστερα από έναν επεισοδιακό αγώνα, με βροχή αλλά και αρκετές αποχωρήσεις, ο Φερνάντο Αλόνσο πήρε την καρό σημαία στη Γέονγκαμ. Η Φεράρι είναι η νικήτρια στο πρώτο Γκραν Πρι της Κορέας, με τις Red Bull να εγκαταλείπουν.

Επειτα από κάτι παραπάνω από τρεις ώρες, ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Φερνάντο Αλόνσο να είναι πρώτος και να τον ακολουθεί ο Λουίς Χάμιλτον και ο Φελίπε Μάσα.

Ο Φερνάντο Αλόνσο πέτυχε τη πέμπτη του νίκη για φέτος.

ΔΙΕΘΝΗ

Το μεγαλύτερο σίριαλ στο φετινό μεταγραφικό παζάρι ολοκληρώθηκε, αφού ο πρώην πλέον παίκτης του NBA, Αλεν Αϊβερσον, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία με τη φανέλα της Μπεσίκτας. Ο 35χρονος Αϊβερσον συμφώνησε προφορικά σε διετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές που θα ξεπερνούν τα τέσσερα εκατ. δολάρια.Τις επόμενες μέρες αναμένεται να βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Απεβίωσε ο Αντι Χολμς

Ο Βρετανός Αντι Χολμς, δύο φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 51 ετών, ανακοίνωσε η βρετανική ομοσπονδία κωπηλασίας. Ο Χολμς κατέκτησε τα μετάλλια το 1984 στο Λος Αντζελες στην τετράκωπο με πηδαλιούχο και τέσσερα χρόνια αργότερα (1988) στη Σεούλ στην τετράκωπο χωρίς πηδαλιούχο. Η εφημερίδα «Daily Telegraph» έγραψε ότι ο Χολμς έπασχε από τη νόσο του Weil (λεπτοσπείρωση), μία βακτηριακή λοίμωξη η οποία μεταδίδεται στον άνθρωπο μετά από έκθεση σε νερό ή έδαφος μολυσμένο από ζώα, που είναι συνήθως φορείς του βακτηριδίου Leptospira interrogans.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ