ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Δεσπόζει το ντέρμπι

Στο Ολυμπιακό Στάδιο είναι στραμμένο σήμερα το βλέμμα των φιλάθλων αφού έχουμε το ντέρμπι των αιωνίων, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής. Οι Πειραιώτες είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς μπροστά από το τριφύλλι και ασφαλώς οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που καίγονται περισσότερο για τη νίκη.

Ο τεχνικός των πρασίνων δε θα έχει στη διάθεσή του Νίνη και Λέτο, επιστρέφει όμως ο Γκοβού. Στην αντίπερα όχθη, επιστρέφει ο Φουστέρ όμως είναι αμφίβολη η συμμετοχή του τραυματία Πάντελιτς. Και οι δύο τεχνικοί, Νιόπλιας και Βαλβέρδε, τονίζουν ότι θα γίνει ένα ματς που όχι απαραίτητα θα κερδίσει ο καλύτερος αλλά ίσως ο τυχερότερος.

Στ' άλλα σημερινά ματς ο Αρης, μετά τον απρόσμενο αποκλεισμό από το Κύπελλο, θέλει να... διασκεδάσει τις εντυπώσεις με νίκη κόντρα στον Ατρόμητο στο Χαριλάου. Στο Αλκαζάρ η Λάρισα θα φιλοξενήσει την Ξάνθη.

Από το αυριανό πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης όπου ο Πανιώνιος (απολύθηκε ο προπονητής Μίκαελ Στόρε) θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ που έχει ανεβασμένη ψυχολογία.

Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα της αγωνιστικής: ΣΗΜΕΡΑ: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (19.30 ΝΟΒΑΣΠΟΡΤ 1), Αρης-Ατρόμητος (17.15 ΝΟΒΑΣΠΟΡΤ 2), Λάρισα-Ξάνθη (ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 4). ΑΥΡΙΟ: Ηρακλής-Ολυμπιακός Βόλου (15.00 ΝΟΒΑΣΠΟΡΤ 2), Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης, Σέρρες-Καβάλα (15.00 ΝΟΒΑΣΠΟΡΤ 3), Εργοτέλης-ΠΑΟΚ (17.15 ΝΟΒΑΣΠΟΡΤ 2), Πανιώνιος-ΑΕΚ (19.30 ΝΟΒΑΣΠΟΡΤ 2).

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Για δεύτερη ... πρεμιέρα

Στις υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα επιστρέφουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Icon

Στις υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα επιστρέφουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Υπό τη σκιά της επιφυλακτικότητας που εξέφρασε ο σύνδεσμος των παικτών (ΠΣΑΚ) σχετικά το έργο της υπό σύστασης Επιτροπής για τη μελέτη και την ικανοποίηση των αιτημάτων των παικτών που θα αποτελείται από όλες τις πλευρές (ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ, Ομοσπονδία, Πολιτεία) και μετά την απόφαση των παικτών για λύση της απεργίας, αυτό το Σαββατοκύριακο αρχίζει κανονικά η δράση στην Α1 ανδρών. Επί της ουσίας, η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος λειτουργεί ως πρεμιέρα, αφού με τα όσα συνέβησαν στην 1η περισσότερο έμοιαζε με παρωδία παρά για κανονική αγωνιστική.

Μπορεί όσον αφορά από πλευράς ονομάτων το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ντέρμπι αφού στο ΣΕΦ θα συναντηθούν Ολυμπιακός και ΑΕΚ, ωστόσο η διαφορά δυναμικότητας δεν επιτρέπει αυτόν τον χαρακτηρισμό. To απόλυτο φαβορί αναμένεται να είναι ο Παναθηναϊκός στα Ιλίσια, ενώ αμφίρροπες αναμετρήσεις θεωρούνται αυτές σε Περιστέρι και Λαμία. Το δικό του ενδιαφέρον έχει και η αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή ιδιαίτερα, αφού γίνεται μετά από αρκετό καιρό (εξαιτίας της παρουσίας των κυανόλευκων στην Α2).

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Μαρούσι - Κολοσσός ΒΑΠ (Αγίου Θωμά 16.00) Πανελλήνιος - Αρης (Χαλκιοπούλειο Λαμίας 17.00 ΕΤ1), Περιστέρι - Καβάλα («Ανδρέας Παπανδρέου» 17.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ηλυσιακός - Παναθηναϊκός (Ιλίσια 12.30 ΕΤ1), Ολυμπιακός - ΑΕΚ (ΣΕΦ 19.00 ΕΤ1) ΠΑΟΚ - Ηρακλής (Πυλαία 20.30 ΝΟVASPORTS).ΔΕΥΤΕΡΑ: Ικαρος Καλιθέας - Πανιώνιος (Καλιθέα 18.00).

  • Μια νίκη μια ήττα ήταν ο απολογισμός των δύο ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στη φετινή Ευρωλίγκα στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 74 - 60 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ κάνοντας το 2 στα 2 και έγινε το πρώτο φαβορί για την πρωτιά. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός υπέστη αναπάντεχη ήττα στη Γερμανία από την Μπάμπεργκ με 73 - 61.
  • Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον Λάζαρο Παπαδόπουλο για τη συνεισφορά του στο σύνδεσμο, εξέδωσε ο ΠΣΑΚ στην οποία γίνεται λόγος για τον άνθρωπο που έβγαλε από το λήθαργο το Σύνδεσμο. Μετά την παραίτηση του παίκτη του ΠΑΟΚ νέος πρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Παυλίδης.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΚΥΠΕΛΛΟ
Για την Δευτέρα τα σπουδαία

Την Δευτέρα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την 5η φάση του κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, αν και η προηγούμενη δεν ολοκληρώθηκε. Αυτό θα συμβεί την προσεχή Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου. Την ημερομηνία αυτή όρισε η ΕΠΟ να γίνει - και πάλι στο γήπεδο του Αιγάλεω - ο εξ αναβολής (λόγω καιρού αλλά και κανονισμού περί διαστήματος ξεκούρασης μεταξύ δύο αναμετρήσεων) αγώνας Ηλιούπολης - Ολυμπιακού (17:00).

Στην φάση των «32» δικαιολογήθηκε απόλυτα ο χαρακτηρισμός της διοργάνωσης ως θεσμός των εκπλήξεων. Αφού 4 ομάδες της Σούπερ Λίγκας - που θεωρητικά ήταν τα φαβορί - αποκλείστηκαν. Νωρίς νωρίς αποχαιρέτησαν ο Αρης που ηττήθηκε από τα Τρίκαλα στα πέναλτι, ο Εργοτέλης από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πανιώνιος από τον Διαγόρα και η Ξάνθη από τον Εθνικό Αστέρα.

Τα πλήρη αποτελέσματα ήταν (με έντονα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν): Αναγέννηση Γιαννιτσών - Ατρόμητος 1-3, ΟΦΗ - Ολυμπιακός Βόλου 0-0 (0-1 παράταση), ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης 1-0, Παναιτωλικός - Ηρακλής 0-2, Παναχαϊκή - Καβάλα 0-2, Διαγόρας - Πανιώνιος 3-1, Αετός Σκύδρας - Πανσερραϊκός 0-0 (0-2 παρ.), Κοζάνη - Παναθηναϊκός 0-5, Εθνικός Αστέρας - Ξάνθη 0-0 (4-2 πεν.), Τρίκαλα - Αρης 1-1 (4-2 πεν.), Πιερικός - Αστέρας Τρίπολης 1-3, Εθνικός Πειραιώς - Λάρισα 0-1, Βέροια - Κέρκυρα 0-1, Εορδαϊκός - ΠΑΟΚ 0-0 (0-1 παρ.), Πανθρακικός - ΑΕΚ 1-5, Ηλιούπολη - Ολυμπιακός (3/11).

ΒΟΛΕΪ

Διεξάγεται σήμερα το κυρίως πιάτο της 2ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Αναλυτικά τα παιχνίδια: ΣΑΒΒΑΤΟ: ΠΑΟΚ 19.00: ΠΑΟΚ - Απόλλων Καλαμαριάς, 19.00: Πανελλήνιος - Αρης, Μίκρας 19.00: Ηρακλής - ΑΟ Κηφισιάς. ΚΥΡΙΑΚΗ: 19.00 Λαμία - Επίκουρος.

Δυσκολίες για τους πρωτοπόρους παρουσιάζει η 3η αγωνιστική της Α1 γυναικών. Αναλυτικό: «Κατσάνειο» 16.00: Ηρακλής Θεσ. - Πανελλήνιος, Μίκρας 16.30: Πειραματικό - ΑΕΚ, «Ζηρινείου» 18.00: Ηρακλής Κηφισιάς - Ολυμπιακός Μαρκοπούλου, 19.00: Μαρκόπουλο - Πανιώνιος, Ανατόλια 19.00: Ανατόλια - Παναθηναϊκός. Δευτέρα: Κερατέας 18.00 (σπορ+): Κερατέα - ΕΑ Λάρισας.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Να ρεφάρει την ήττα

Τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012, δίνει αύριο η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών. Υποδέχεται (15:00, ΕΤ 1) στο «Φίλιππος Αμοιρίδης» της Ξάνθης την δυνατή Νορβηγία. Είναι η δεύτερη αναμέτρηση των «γαλανόλευκων» για τον 6ο όμιλο (συμμετέχει ακόμα η Ολλανδία). Στην πρεμιέρα είχαν ηττηθεί στην Τσεχία με 32-20 και αν θέλουν να διατηρήσουν ελπίδες πρόκρισης πρέπει αύριο να κερδίσουν. Στα τελικά που θα γίνουν στην Σερβία (πλην των διοργανωτών και της κατόχου του τίτλου Γαλλίας) θα βρεθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.

Το σαββατοκύριακο συνεχίζεται, με τις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής, το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών. Θα αναμετρηθούν: ΣΗΜΕΡΑ: Παναιτωλικός ΓΦΣ - ΠΑΟΚ (16:00). ΑΥΡΙΟ: ΑΣ Αρης Θεσσαλονίκης - Αρίωνας Πτολεμαΐδας, (14:00), Αρης Νίκαιας - ΟΦΝ Ιωνίας, Μ. Αλέξανδρος - ΑΣΕ Ορμή (16:00), ΑΣ Μακεδονικός - Αναγέννηση Αρτας (18:00).

  • Η ρουμανική Ντουναρέα Μπραΐλα θα είναι η αντίπαλος του ΑΣΕ Ορμή στον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας χάντμπολ των γυναικών. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Πάτρα, στις 13 ή 14 Νοεμβρίου, και η ρεβάνς μία βδομάδα αργότερα στην Μπραΐλα.
UEFA
Ποινές για τα επεισόδια

«Φτηνά» καθάρισε η Σερβία για τα επεισόδια που έκαναν οπαδοί της στον αγώνα με την Ιταλία (για τα προκριματικά του EURO 2012) και είχαν ως αποτέλεσμα - εκτός των άλλων - να μην ολοκληρωθεί ποτέ η αναμέτρηση. Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA της επέβαλε αποκλεισμό μιας αγωνιστικής της έδρας, πρόστιμο 120.000 ευρώ και άλλη μία αγωνιστική με αναστολή. Κατακύρωσε το παιχνίδι υπέρ της Ιταλίας με σκορ 3-0 αλλά δεν άφησε στο απυρόβλητο και τους γηπεδούχους. Η Ιταλία τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής με αναστολή και πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ για ελλιπέστατα μέτρα φύλαξης του γηπέδου «Λουίτζι Φεράρις».

Επίσης, ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών επιβλήθηκε στον τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα, Χοσέ Μάνουελ Πίντο. Αιτία σφύριγμα του, στο ματς με την Κοπεγχάγη (2-0), που είχε ως αποτέλεσμα να ξεγελαστεί ο επιθετικός των φιλοξενούμενων, Σαντίν, και να διακόψει αντεπίθεση που εξελισσόταν. Η «Μπάρτσα», ετοιμάζει την κατάθεση προκειμένου να εξαλειφθεί η ποινή του 34χρονου τερματοφύλακα.

FOOTBALL LEAGUE
Δυσκολίες για τους πρωτοπόρους

Σε δυο... δόσεις θα γίνει αύριο και μεθαύριο η 8η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της FOOTBALL LEGUE . Ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Γιάννενα θα φιλοξενήσει την Αναγέννηση Καρδίτσας ενώ ο δεύτερος Παναιτωλικός έχει δύσκολο έργο στην Βέροια όπως και ο ΟΦΗ στην Φυλή. Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής: Τρίκαλα-Εθνικός, Δόξα Δράμας-Εθνικός Αστέρας, Γιάννενα-Αναγέννηση Καρδίτσας, Θρασύβουλος-ΟΦΗ, Πιερικός-Καλλιθέα, Λεβαδειακός-Πανθρακικός, Ηλιούπολη-Διαγόρας (15.00). ΔΕΥΤΕΡΑ: Βέροια-Παναιτωλικός (17.00 CONX-X), Αγροτικός Αστέρας-Ιωνικός (19.00 CONX-X).

  • Για το πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE 2 θα έχουμε τις εξής συναντήσεις αύριο: 1ος όμιλος: Κόρινθος-Ρόδος, Ασπρόπυργος-Βύζας, Ηρακλής Ψαχνών-Παναχαϊκή, Πλατανιάς-Κεραυνός Κερατέας, Αίας Σαλαμίνας-ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακός Χερσονήσου-Χανιά, Αίγιο-Αγ. Παρασκευή, Απόλλωνας-Πανηλειακός. Ωρα έναρξης 15.00.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ