ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2000
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις παρουσίασης των Θέσεων

Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση, αύριο, Κυριακή, 1η Οκτώβρη, στις 11.00 το πρωί, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, όπου θα παρουσιάσει τις Θέσεις της ΚΕ του Κόμματος για το 16ο Συνέδριο. Τις θέσεις θα παρουσιάσει ο σ. Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης των Θέσεων της ΚΕ του Κόμματος για το 16ο Συνέδριο, αύριο Κυριακή 1η Οκτώβρη, στις 7μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο Αργοστόλι.

Επίσης, αύριο Κυριακή, η ΚΟΒ Κηφισιάς του ΚΚΕ, καλεί στις 10.30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσίνη στην παρουσίαση των Θέσεων για το Συνέδριο.

Η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα, 2 του Οκτώβρη, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα των ΕΒΕ (πλατεία Αγοράς), όπου θα παρουσιάσει τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο. Την παρουσίαση των Θέσεων θα κάνει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης, η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ προγραμματίζει εκδήλωση για την παρουσίαση του Θέσεων, την Τετάρτη, 4 του Οκτώβρη, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου. Η παρουσίαση θα γίνει από τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος.

16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με επιτυχίες προχωρούν οι Θεσσαλοί κομμουνιστές

Με αυθόρμητο ενθουσιασμό, αλλά και με κομματικό προγραμματισμό ρίχνονται στη μάχη για την επιτυχία του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, οι κομμουνιστές και οι ΚΝίτες της Θεσσαλίας. Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή αυτής της προσπάθειας, αλλά ήδη υπάρχουν τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα. Η εξόρμηση με το «Ριζοσπάστη» για τη διάδοση των «Θέσεων της ΚΕ» που πραγματοποιήθηκε στις 17 του Σεπτέμβρη, είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς σ' όλη τη Θεσσαλία διακινήθηκαν από τις κομματικές οργανώσεις - εκτός αυτών που πουλήθηκαν από τα περίπτερα - πάνω από 6.500 φύλλα του «Ρ», (απ' αυτά τα 3.000 στο νομό της Λάρισας). Οι διακινητές της εφημερίδας ήρθαν σ' επαφή και συνομίλησαν για τις θέσεις του ΚΚΕ, με χιλιάδες εργαζόμενους της πόλης και του χωριού, άνδρες και γυναίκες, νέους και γέρους. Είναι δε σημαντικό ότι ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΚΚΕ ενόψει του Συνεδρίου δεν έδειξαν μόνο όσοι είναι μέλη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, αλλά και πολλοί οπαδοί και ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων.

Η μεγάλη επιτυχία της πρώτης εξόρμησης για το «Ρ», έδωσε «φτερά» στους κομμουνιστές της Θεσσαλίας, που θα συνεχίσουν τις εξορμήσεις με περισσότερο ζήλο και αισιοδοξία. Ηδη, μάλιστα, οι οργανώσεις των τεσσάρων νομών παρήγγειλαν περισσότερα, από όσα είχαν προκαθορίσει, φύλλα του «Ρ» για την αυριανή, Κυριακάτική εξόρμηση. Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι και η κυκλοφορία του καθημερινού «Ριζοσπάστη» έχει αυξηθεί αυτό το διάστημα και τα στελέχη του Κόμματος στην περιοχή υπόσχονται ότι θα την αυξήσουν ακόμα περισσότερο.

Δεν είναι, όμως, οι εξορμήσεις για το «Ρ» το μόνο δείγμα μιας επιτυχούς πορείας των Θεσσαλών κομμουνιστών προς το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Σε καλό δρόμο βρίσκεται, επίσης, η Οικονομική Εξόρμηση, αλλά και οι στρατολογίες νέων μελών στο Κόμμα - ιδιαίτερα από το χώρο της εργατικής τάξης - προς τιμήν του Συνεδρίου.

Οσον αφορά στην εσωκομματική δουλιά για το Συνέδριο, όλο το διάστημα που πέρασε από τη δημοσίευσή τους στο «Ρ», τα μέλη του Κόμματος ασχολήθηκαν με το διάβασμα των Θέσεων της ΚΕ, γνωρίζοντας ότι αυτό το καθήκον είναι από τα πλέον σοβαρά, καθώς όχι μόνο θα πρέπει να ενημερωθούν πλήρως, αλλά και να σκεφτούν πολύ, για να συμβάλλουν αποτελεσματικά σε μια πλούσια, ουσιαστική και γόνιμη εσωκομματική συζήτηση για τις Θέσεις της ΚΕ και τις αποφάσεις του Συνεδρίου. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να μεταφέρουν τις θέσεις και τις προτάσεις του Κόμματος στους εργαζόμενους και το λαό, αναπτύσσοντας κι εκεί ένα ανοιχτό και γόνιμο διάλογο.

Βεβαίως, η ενημέρωση για τις Θέσεις και η ανάπτυξη του εσωκομματικού διαλόγου, θα πάρει άμεσα και οργανωμένη μορφή. Από την ερχόμενη βδομάδα θα ξεκινήσουν συνεδριάσεις της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και των Νομαρχιακών Επιτροπών του Κόμματος, τις οποίες θ' ακολουθήσουν οι συνεδριάσεις των παρακάτω οργάνων και οργανώσεων.

Ταυτόχρονα με την εσωκομματική δουλιά θ' αναπτυχθεί και ο δημόσιος διάλογος και ήδη η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ έχει προγραμματίσει για τις 8 του Οκτώβρη, στις 7 μμ, στο «Φρούριο», ανοιχτή σύσκεψη - συζήτηση για την παρουσίαση των Θέσεων, με παρουσιαστή τον Αχ. Κανταρτζή, γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. Ανάλογη εκδήλωση έχει προγραμματίσει για τις 24 του Οκτώβρη η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, με παρουσιαστή τον Σπ. Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ σχετικές αποφάσεις αναμένεται να πάρουν πολύ σύντομα και οι άλλες δύο Νομαρχιακές Οργανώσεις του Κόμματος στη Θεσσαλία.

Στην τηλεόραση του «902»

Παρακολουθήστε από την τηλεόραση του «902» σήμερα Σάββατο:

  • Στις 21.45 θα μεταδοθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας της Β' Εθνικής κατηγορίας: ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ
  • Στις 23.30 συντροφιά με τον Μίλτο Πασχαλίδη από το 26ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».
ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΤΙΔΑ ΚΚΕ
Συγκέντρωση κατά της αντεργατικής πολιτικής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αντίστασης στις επιχειρούμενες αντεργατικές αλλαγές, διοργανώνει η Δυτική Αχτίδα του ΚΚΕ, την Τρίτη 3/10, στις 7μ.μ., στην κεντρική πλατεία του Ιλίου.

Με ανακοίνωσή της η Δυτική Αχτίδα του Κόμματος καταγγέλλει την κυβέρνηση, η οποία «εκτιμά ότι ήρθε η ώρα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην πλουτοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Με μια σειρά μέτρα και συνολικά με την πολιτική της επιχειρεί να καταργήσει θεμελιακά εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις».

Επεξηγώντας, σημειώνει πως η κυβέρνηση «καταργεί το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, το 8ωρο, το 7ωρο, το 5ήμερο. Γενικεύει τη μερική απασχόληση. Απελευθερώνει τις απολύσεις. Καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις».

«Περιθώρια για αυταπάτες δεν υπάρχουν» υπογραμμίζει η Δυτική Αχτίδα και καταλήγοντας καλεί: «Πάρε τώρα θέση δίπλα στις αγωνιζόμενες ταξικές δυνάμεις. Υπεράσπισε, στήριξε τη δράση και την πολιτική του ΚΚΕ. Ο δρόμος της λαϊκής δυστυχίας δεν είναι μονόδρομος».

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Πληρώθηκε η θέση του εκλιπόντος Λεων. Αυδή

Τη θέση του εκλιπόντος Λεων. Αυδή - ιδρυτή και ηγέτη της «Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα» - κατέλαβε, από χτες, στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Μ. Δανδουλάκης, ο οποίος και καλείται να συνεχίσει τον αγώνα για μια Αθήνα ανθρώπινη - όπως την οραματιζόταν ο Λεων. Αυδής.

Ο νέος δημοτικός σύμβουλος, είναι μέλος της γραμματείας της «Συμπαράταξης». Εργάζεται στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) και έχει σπουδάσει γεωπόνος. Εχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας και γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΣΚ.

Η ορκωμοσία του Μ. Δανδουλάκη πραγματοποιήθηκε από τη δημαρχεύουσα Ελλη Ευαγγελίδου στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρτ. Αναπλιώτης.

«Εφυγε» ο Λεωνίδας Κουκής

Χτες το πρωί απεβίωσε στις Ράχες Ικαρίας, στο Χριστό, ο παλιός κομμουνιστής ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΚΗΣ, 95 χρόνων, πιστός στο ΚΚΕ μέχρι την τελευταία του στιγμή.

Η κηδεία του γίνεται σήμερα, Σάββατο, στο Χριστό Ικαρίας.

Ο Λεωνίδας Κουκής στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης ήταν κομματικός υπεύθυνος στις Ράχες Ικαρίας. Συνεργαζόμενος με τους πολιτικούς εξόριστους, τους πρόσφερε μεγάλη βοήθεια στα δύσκολα εκείνα χρόνια.

Μεγάλη βοήθεια, επίσης έδωσε αργότερα στην ομάδα του Δημοκρατικού Στρατού Ικαρίας.

Στην ιστορία του «Κόκκινου Βράχου» η προσφορά του στο ΚΚΕ θα μείνει φωτεινό παράδειγμα για τους νέους αγώνες του ικαριώτικου λαού.

Στη μνήμη του η αγαπημένη του συντρόφισσα στη ζωή και στον αγώνα, ΕΙΡΗΝΗ προσφέρει 10.000 δρχ. για την επιτυχία του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Οι κόρες του ΦΩΤΕΙΝΗ, ΒΑΣΩ και ΙΩΑΝΝΑ 10.000 δρχ.

και η οικογένεια της ΤΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ 10.000 δρχ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ