ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 8 Νοέμβρη 2010
Σελ. /32
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο άφοβος αγωνιστής λαός πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων

Η δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, χτες, στου Γκύζη

Η Αλέκα Παπαρήγα, στο εκλογικό τμήμα, όπου ψήφισε χτες
Η Αλέκα Παπαρήγα, στο εκλογικό τμήμα, όπου ψήφισε χτες
Με μια ανθοδέσμη και το σύνθημα «Εννιά δεκαετίες αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», υποδέχτηκαν χτες το μεσημέρι, μέλη, οπαδοί και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στο 41ο - 42ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, όπου προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα. Αμέσως μετά, η Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα θα μετρηθεί η αντοχή του εργαζόμενου λαού απέναντι στους εκβιασμούς και τα φοβικά διλήμματα. Και επιτέλους ζητώ αυτή τη στιγμή να σταματήσουν οι συζητήσεις στις τηλεοράσεις, όπου αναπαράγουν τον εκβιασμό των εκλογών. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ο λαός, ο άφοβος αγωνιστής λαός πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Ο λαός να ορθώσει ανάστημα

Ο Θανάσης Παφίλης
Ο Θανάσης Παφίλης
Ο Θανάσης Παφίλης άσκησε χτες το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στο 1.877ο εκλογικό τμήμα στο 5ο Γυμνάσιο Αθηνών. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στις εκλογές καλέσαμε το λαό να ορθώσει το ανάστημά του, να μην υποκύψει σε εκβιασμούς και διλήμματα, να σηκώσει ψηλά το κεφάλι και να περάσει στην αντεπίθεση. Το ΚΚΕ είναι έτοιμο και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να οργανωθεί αυτή η λαϊκή αντεπίθεση αμέσως μετά τις εκλογές».

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Πάλη για ευνοϊκότερο πολιτικό συσχετισμό

Ο Νίκος Σοφιανός
Ο Νίκος Σοφιανός
Στο 2.478ο εκλογικό τμήμα στο 22ο Γενικό Λύκειο Αθηνών ψήφισε χτες ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Αμέσως μετά δήλωσε: «Στα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης, στη χειροτέρευση της ζωής μας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απαντήσουν με τη συμμετοχή τους σήμερα στις εκλογές, με την υπερψήφιση των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Χρειάζεται η εργατική τάξη, ο λαός μας, έναν ευνοϊκότερο πολιτικό συσχετισμό στις δύσκολες μέρες που έρχονται».

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Δίνουμε προοπτική στον αγώνα μας

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Motion Team

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 1092ο εκλογικό τμήμα, στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε: «Η ψήφος σήμερα είναι ψήφος για το αύριο. Εχουμε κάνει μια σημαντική προσπάθεια να μπουν στο επίκεντρο αυτής της εκλογικής αναμέτρησης τα πραγματικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους, το λαό, τη λαϊκή οικογένεια. Σήμερα, ψηφίζουμε για το μέλλον μας. Ερχονται δυσκολότερες μέρες και αυτό δεν είναι εκβιαστικό τρομοκρατικό δίλημμα. Είναι η πραγματικότητα που θα αντικρίσει την επομένη των εκλογών η λαϊκή οικογένεια. Σήμερα, δίνουμε προοπτική στον αγώνα μας με ψήφο αντίστασης, ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση". Στις 15 του Νοέμβρη συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια για να αποκρούσουμε τα νέα μέτρα που σχεδιάζουν να πάρουν σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων».

ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Θα δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας

Η Ελπίδα Παντελάκη
Η Ελπίδα Παντελάκη
Η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ψήφισε χτες στο 648ο εκλογικό τμήμα Πειραιά και αμέσως μετά δήλωσε: «Η αντιλαϊκή πολιτική για τα λαϊκά στρώματα είναι δεδομένη. Κάνουμε τις μεγαλύτερες δυνατές προσπάθειες μέχρι το τελευταίο λεπτό που θα κλείσει η κάλπη, να μη χαθεί ούτε μία ψήφος από τα λαϊκά στρώματα για τη "Λαϊκή Συσπείρωση" σε όλες τις περιφέρειες και στους δήμους σε όλη τη χώρα. Την επόμενη μέρα θα δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να οργανώσουμε την πάλη του λαού για τη λαϊκή αντεπίθεση. Ο λαός θα νικήσει στο δρόμο του αγώνα».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ψηλά το κεφάλι για να γίνει η αγανάκτηση δύναμη

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος

Motion Team

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος
Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ψήφισε χτες στο 444ο εκλογικό τμήμα, στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά δήλωσε: «Σήμερα στις εκλογές, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, η συντριπτική πλειοψηφία των ζημιωμένων από τη μέχρι σήμερα πολιτική έχουν την ευκαιρία να καταδικάσουν όσους μας έφτασαν εδώ. Εχουν την ευκαιρία να βάλουν ένα φρένο στη λαίλαπα και τις κρεμάλες των λαϊκών δικαιωμάτων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, η ΕΕ και τα κόμματά της. Με αξιοπρέπεια, με το κεφάλι ψηλά μπορούν να κάνουν την αγανάκτησή τους δύναμη αγώνα και για την επόμενη μέρα. Και γι' αυτό ένας δρόμος υπάρχει. Ενίσχυση του ΚΚΕ, ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση" μαζικά».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ