ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ 15 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ
Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Λαϊκές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, τη μέρα που έρχεται η τρόικα. Αγωνιστικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα

Κορυφώνονται τις επόμενες μέρες οι προετοιμασίες για τις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις και τις άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες που διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα 15 του Νοέμβρη, τη μέρα που στην Ελλάδα φτάνει η τρόικα για να συζητήσει με την κυβέρνησης νέα επώδυνα μέτρα για το λαό. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο του ΚΚΕ θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος και στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Λαϊκές συγκεντρώσεις θα γίνουν ακόμα στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου, στις 7 μ.μ., στο Ηράκλειο, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Νικολάου (Αλικαρνασσός), στην Κομοτηνή, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, στον Πύργο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία ΟΤΕ, στα Γιάννενα, στις 7 μ.μ., στο δημαρχείο, στην Κέρκυρα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Σαρόκο, στην Αλεξανδρούπολη, στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο, στην Ξάνθη, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, στην Καβάλα, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία και στη Δράμα, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Η ανάγκη να πλημμυρίσει ο λαός τη Δευτέρα τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων πόλεων, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική στον απόηχο των προχθεσινών εξαγγελιών της κυβέρνησης ότι ετοιμάζεται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, δίνοντας νέο χτύπημα στα Ταμεία.

Τα όσα απεργάζεται η κυβέρνηση και τα επιτελεία της, θα βρεθούν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με την τρόικα και θα αποτελέσουν μέρος του νέου πακέτου μέτρων που θα σκάσει στην πλάτη του λαού μετά τις 15 Νοέμβρη, αν δε σταλεί βροντερό το μήνυμα ότι η πολιτική τους δεν απολαμβάνει καμιά ανοχή.

Κυβέρνηση και τρόικα έχουν ήδη έτοιμο το νομοσχέδιο με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να μην εφαρμόζουν μια κλαδική ΣΣΕ, ακόμα και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για να αβγατίσουν τα κέρδη τους και να χάσει μια και καλή η εργατική τάξη το στοιχειώδες δικαίωμα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Το υπουργείο Εργασίας κάνει επίσης λόγο για «μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση των ωρών εργασίας», προαναγγέλλοντας νέους νόμους που ελαστικοποιούν την εργασία, σε συνέχεια εκείνων που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του δικομματισμού. Οι προχθεσινές δηλώσεις της υπουργού Εργασίας ότι «το μη μισθολογικό κόστος στη χώρα μας είναι πολύ υψηλό και εξετάζουμε πώς μπορούμε πραγματικά να μειώσουμε αυτό το κόστος», αλλά και η παλιότερη δήλωση του διοικητή του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλου, τον περασμένο Αύγουστο, ότι οι ασφαλιστικές εισφορές «μπορεί και πρέπει να μειωθούν», είναι ανάγκη να χτυπήσουν καμπανάκι.

Με τη μαζική τους συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούν και πρέπει να δώσουν αποφασιστική συνέχεια στην πάλη για το εμπόδισμα και την ανατροπή την πολιτικής που θέλει ακόμα πιο φθηνή την εργατική δύναμη για το μεγάλο κεφάλαιο, είτε μέσω της μείωσης των μισθών είτε μέσω της χρηματοδότησής της από κρατικά κονδύλια, δηλαδή από τα λεφτά του ίδιου του λαού.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΞΑΝΘΗΣ - ΠΑΜΕ - ΜΑΣ
Κανένας Ελληνας φαντάρος σε στρατό κατοχής

Κινητοποίηση χτες στο Πετροχώρι, απ' όπου θα αναχωρούσε για το Κόσοβο το 645 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
«Κανένας στρατιώτης έξω από τα σύνορα», φώναξαν χτες εργαζόμενοι και νέοι της Ξάνθης, που συμμετείχαν το πρωί σε συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη στο Πετροχώρι Ξάνθης, την οποία διοργάνωσαν οι Επιτροπή Ειρήνης Ξάνθης, το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ. Την ώρα της αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης, μέσα στο στρατόπεδο γινόταν η τελετή αναχώρησης του 645 ΜΤΠ για το Κόσοβο.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν να μη σταλεί εκτός συνόρων κανένας στρατιωτικός και αστυνομικός για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να γυρίσουν όλοι οι Ελληνες στρατιώτες από όλα τα πολεμικά μέτωπα και τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις. Κάλεσαν ακόμα σε πάλη για αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ κι από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, σταμάτημα των Νατοϊκών εξοπλισμών.

Στο ψήφισμά τους, οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος απευθύνουν αγωνιστικό χαιρετισμό και αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης προς τους λαούς της Ελλάδας, της Κύπρου και όλων των Βαλκανίων και σημειώνουν μεταξύ άλλων:

«Την ίδια ώρα που κατακρεουργούνται δικαιώματα του λαού μας, αλλά και όλων των λαών της ΕΕ, στο όνομα της κρίσης, των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους, ξοδεύονται δις ευρώ για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς, την ίδια ώρα που προωθείται η συνδιαχείριση στο Αιγαίο, απεμπολώντας κυριαρχικά δικαιώματα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στέλνει στο Κόσοβο το 645 ΜΤΠ.

Το ΝΑΤΟ στο ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα και μετά τους πολέμους σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν και Ιράκ κλιμακώνει επιχειρησιακά τη δράση του σε όλο τον πλανήτη. Στην περιοχή μας εκδηλώνονται έντονα οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, αντιπαραθέσεις πολλών κρατών και μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων και γι' αυτό θεωρούμε ότι οι εξελίξεις εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους.

Η κατάσταση στη γειτονιά μας γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη από τη συνεχιζόμενη παρουσία του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού και την επιτάχυνση των σχεδιασμών για την πλήρη ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου και την οριστικοποίηση της διχοτόμησης στην Κύπρο, διαιωνίζοντας την τουρκική κατοχή στο Νησί.

Αντιπαλεύουμε τις αλλαγές συνόρων και αγωνιζόμαστε να φύγουν τα ξένα στρατεύματα, ο ευρωστρατός και το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια. Λέμε ΟΧΙ στις νέες αμερικανικές βάσεις και πυρηνικά στα Βαλκάνια. Απαιτούμε την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές σε άλλες χώρες. Λέμε ΟΧΙ στο μισθοφορικό στρατό και στις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες».

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα έχουν προγραμματιστεί για τις 5.30 μ.μ. στα εξής σημεία:

  • Χαυτεία: Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ και σπουδάζουσα - ΤΕΙ.
  • Ομόνοια: Κλαδικές Οργανώσεις, Οργανώσεις Α' Αθήνας, Βορείων, Βορειοδυτικών, Βορειοανατολικών Συνοικιών, ΚΟ Αττικής.
  • Σταθμός ΜΕΤΡΟ Ακρόπολη: Οργανώσεις Νοτιοανατολικών, Νοτίων και Ανατολικών Συνοικιών.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Οργανώσεις Νοτιοδυτικών και Δυτικών Συνοικιών.
  • Μοναστηράκι: ΚΟ Πειραιά.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση για τον αντιδικτατορικό αγώνα

Εκδήλωση με θέμα «Η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στη δικτατορία, η συμβολή τους στην οργάνωση του λαού», διοργανώνει η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, την Τρίτη 16 Νοέμβρη, στις 12.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος» του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ