ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Νοέμβρη 2010
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Γ. Μίχας συνεχίζει την προβοκάτσια του ΠΑΣΟΚ

Οτι τον στηρίζουν δύο υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» διαδίδει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά. Στο «παιχνίδι» των εντυπώσεων και των ονομάτων και ο Β. Μιχαλολιάκος

Η σκυτάλη της προβοκάτσιας και της λάσπης κατά του ΚΚΕ μεταφέρεται από χέρι σε χέρι ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, στο ΛΑ.Ο.Σ., στη ΝΔ και στα δημοσιογραφικά συγκροτήματα όλη αυτή τη βδομάδα πριν από τον β' γύρο των εκλογών. Αυτή τη φορά ο Γιάννης Μίχας, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, διέδωσε ότι 2 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» - χωρίς να αναφέρει ονόματα φυσικά - θα τον στηρίξουν στο β' γύρο των εκλογών.

Συγκεκριμένα, στο χτεσινό τεύχος της τοπικής εφημερίδας του Πειραιά «Κοινωνική» αναφέρεται: «Οπως πληροφορηθήκαμε χτες, άλλοι 44 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Πέτρου Μαντούβαλου και 2 από το ΚΚΕ της Ελπίδας Παντελάκη ακολούθησαν τον Γ. Μίχα σε περιοδεία στα Μανιάτικα δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή τους στο πρόσωπο του υποψήφιου Δημάρχου».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία της Ελ. Παντελάκη με την εφημερίδα, της είπαν ότι ο Γ. Μίχας αρνήθηκε να αναφέρει ονόματα των δυο υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που υποτίθεται πως τον στηρίζουν. Γνωστή η τακτική που λέει «πες πες, κάτι θα μείνει», όπως γνωστό είναι ότι ενοχλεί η στάση του ΚΚΕ, που καλεί τα λαϊκά στρώματα να καταψηφίσουν και στο β' γύρο τα ψηφοδέλτια τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ. Οι κινήσεις αυτές μόνο πανικό μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή μπορεί να κρύβουν. Δεν πρόκειται, βεβαίως, για άγνοια αφού όλη την περασμένη βδομάδα η Ελ. Παντελάκη περιόδευε σε χώρους δουλειάς και καλούσε τους εργαζόμενους να παρέμβουν αποφασιστικά έστω και τώρα, να ρίξουν στην κάλπη άκυρο ή λευκό» και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ τη Δευτέρα στο Σύνταγμα.

Παρακμή...

Στο μεταξύ ένας «πόλεμος» διαψεύσεων και ονομάτων για τις εντυπώσεις, για να θολώσουν τα νερά και να αποπροσανατολίσουν τον πειραιώτικο λαό, λάμβανε χώρα χθες το απόγευμα στον Πειραιά. Αρχικά, ο Β. Μιχαλολιάκος εξέδωσε ανακοίνωση την οποία υπέγραφαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Π. Μαντούβαλου, διαψεύδοντας τις φήμες του Γ. Μίχα και λέγοντας πως θα στηρίξουν το συνδυασμό του Β. Μιχαλολιάκου στο β' γύρο. Ακολούθησε ανακοίνωση στήριξης στο Γ. Μίχα που περιελάμβανε 27 ονόματα, ανάμεσα στα οποία και εκείνους που υποτίθεται ότι υπέγραφαν τη στήριξη στον Β. Μιχαλολιάκο. Ποιόν να πιστέψει κανείς; Πώς δέχονται όλοι αυτοί οι υποψήφιοι να χρησιμοποιούνται τα ονόματά τους με τέτοια ευκολία και από τους δύο; Μήπως «βολεύονται» κι οι ίδιοι με τον ντόρο που γίνεται γύρω από τα ονόματα; Δεν έχει τόση σημασία. Η παρακμή των υποψηφίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οι ελεεινές πρακτικές τους είναι αποτέλεσμα της χρεοκοπημένης αντιλαϊκής πολιτικής τους. «Μαύρισμα» και στους δυο!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το ΚΚΕ θα τιμήσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο λαός

Με εργαζόμενους στο Μαρτίνο και στη Λάρυμνα συζήτησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών

Από παλιότερη περιοδεία στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα
Από παλιότερη περιοδεία στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα
Κλιμάκιο της ΚΟ Φθιώτιδας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος περιόδευσε στο Μαρτίνο και στη Λάρυμνα, όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα αποτελέσματα του 1ου γύρου των εκλογών για την τοπική διοίκηση και τη στάση του Κόμματος στο 2ο γύρο.

Η συζήτηση έγινε μέσα σε κλίμα ευθύνης και αισιοδοξίας, που αντανακλά τη μαζική στήριξη της εργατικής τάξης ,των εργατικών λαϊκών οικογενειών στο συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης που συγκέντρωσε σ' αυτή την εργατική περιοχή ποσοστό πάνω από 20%.

Ο Γιώργος Μαρίνος, στην ομιλία του στη Λάρυμνα, σημείωσε μεταξύ των άλλων και τα εξής:

«Οπως κι εσείς αναφέρετε, η άνοδος του ΚΚΕ στις εκλογές είναι σημαντικό, θετικό στοιχείο των πολιτικών εξελίξεων και εκφράζει την απήχηση της πολιτικής και της πάλης του, σε πλατύτερες εργατικές, λαϊκές δυνάμεις που πήραν τη σημαντική απόφαση στήριξης του ΚΚΕ, ξεπερνώντας πολλά εμπόδια, πιέσεις και εκβιαστικά διλήμματα.

Αυτές οι σχέσεις, αυτοί οι δεσμοί που διαμορφώθηκαν την προηγούμενη περίοδο και εκφράστηκαν στην κάλπη, είναι ανάγκη να στεριώσουν, να αναπτυχθούν, να ενισχυθούν παραπέρα, παίρνοντας υπόψη τα μεγάλα καθήκοντα, τις μεγάλες υποχρεώσεις που έχουμε από εδώ και πέρα για την αντιμετώπιση της επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου, που ενισχύεται στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης.

Το ΚΚΕ θα τιμήσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο λαός και σ' αυτή την κατεύθυνση , από την πρώτη στιγμή , εντείνει τις προσπάθειες για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, με τις μεγάλες διαδηλώσεις, στις 15 Νοέμβρη στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για κάθε λαϊκό πρόβλημα σε όλη τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι που συναντήθηκαν στην κάλπη με το ΚΚΕ και έχουν διαφορετικές απόψεις στο ένα ή το άλλο ζήτημα, θα διαπιστώσουν στην πράξη τη συνέπεια των κομμουνιστών που αντιμετωπίζουν με μεγάλη ευθύνη και απαιτητικότητα το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η δυσαρέσκεια θα μετατρέπεται σε ισχυρότερη δύναμη στο βαθμό που συνεχιστεί το ξήλωμα του αρνητικού συσχετισμού δύναμης, με μαζικότερη απελευθέρωση λαϊκών δυνάμεων από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος.

Στο βαθμό που περισσότερες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις θα οργανωθούν, θα πάρουν μέρος στην ταξική πάλη μαζί με το ΠΑΜΕ και τις άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις και θα συμβάλλουν στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και στην προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας της εργατικής τάξης με τη μικρή αγροτιά και τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους.

Μέσα από την καλύτερη μελέτη των εξελίξεων και της πολιτικής του ΚΚΕ θα κατανοηθεί πιο ουσιαστικά ότι ο δρόμος ανάπτυξης που προτείνουμε, που διεκδικούμε, η εξουσία στα χέρια του λαού, τα μέσα παραγωγής και ο πλούτος που παράγει, λαϊκή περιουσία, αντιστοιχεί στα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.

Για τον 2ο γύρο των εκλογών

Σχετικά με το 2ο γύρο ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε:

«Η άθλια αντικομμουνιστική προβοκάτσια περί "ανίερων συμμαχιών", στην οποία πρωταγωνιστεί το συγκρότημα Λαμπράκη, δεν θα περάσει. Με τη δουλειά των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που κατανοούν αυτά τα βρώμικα παιχνίδια, θα γυρίσει σε βάρος τους. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αναπαράγουν αυτές τις βρωμιές, εκτίθενται για άλλη μια φορά.

Η θέση του ΚΚΕ είναι κρυστάλλινη. Ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν μπορεί να σταματήσει στη μέση του δρόμου, δεν μπορεί να σταματήσει στον πρώτο γύρο των εκλογών. Η πάλη κατά της αντιλαϊικής πολιτικής θα είναι αποτελεσματική αν συνεχιστεί και στο δεύτερο γύρο και ενταθεί πολύμορφα την επόμενη περίοδο.

Γιατί δεν μπορείς να καταδικάζεις την αντιλαϊκή πολιτική στον πρώτο γύρο και να την επιβραβεύεις στο δεύτερο, δίνοντας τη δυνατότητα στα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να παίζουν με τη λαϊκή ψήφο και να την ερμηνεύουν σαν στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής. Το ΚΚΕ παρακολουθεί με προσοχή τις θέσεις εργαζομένων που προβληματίζονται για το δεύτερο γύρο. Αλλά πρέπει να σας πούμε καθαρά ότι πρέπει να σκεφτείτε καλύτερα τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε όλοι μας.

Γιατί, θα δείτε μετά τις εκλογές, ότι με τη στήριξη τους ενός ή του άλλου συνδυασμοσύ, στους οποίους επενδύουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, άνοιξε ο δρόμος για νέα φορολογία, για νέα ανταποδοτικά τέλη, για νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ο Καλλικράτης δεν "παίζει", είναι εργαλείο εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής. Τα πράγματα έχουν αλλάξει, οι εκλογές που γίνονται αφορούν εκλογές για κρατικά όργανα τοπικής διοίκησης».

Στη γραμμή της προβοκάτσιας

Δήλωση της Ελπίδας Παντελάκη σχετικά με τα όσα είπε για το ΚΚΕ ο Γ. Μίχας, υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά

Σε δήλωσή της για τα όσα είπε σχετικά με το ΚΚΕ ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά, η Ελπίδα Παντελάκη, γραμματέας της ΕΠ της ΚΟΠ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημειώνει:

«Τη γραμμή της προβοκάτσιας που υφαίνει το ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν τα ΜΜΕ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. ακολουθεί και ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά, Γιάννης Μίχας. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες, προσπάθησε να θολώσει την κρυστάλλινη γραμμή του ΚΚΕ για το β' γύρο των τοπικών και περιφερειακών εκλογών, επικαλούμενος ψευδώς ότι σε περιοδεία του τον συνόδευσαν στελέχη του ΚΚΕ.

Παλιά τους τέχνη κόσκινο για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ η προβοκάτσια, ο γκεμπελισμός. Επιχειρούν και με τον τρόπο αυτό να κλέψουν ψήφους υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής, που βρίσκεται στο ίδιο αντιλαϊκό χαράκωμα με τη ΝΔ. Κανένας κομμουνιστής δεν στηρίζει τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, όπως και της ΝΔ ή άλλους.

Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά αυτό που το ΚΚΕ υπογραμμίζει τόσον καιρό και που υπογράμμισα και σε μετεκλογική συγκέντρωση στον Πειραιά: Καταψηφίστε τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο Δήμο του Πειραιά και στην Περιφέρεια Αττικής. Καταψηφίστε τους παντού!

Καλούμε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που στήριξαν στον α΄ γύρο τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να διορθώσουν την ψήφο τους. Λευκό και άκυρο στην κάλπη για τους συνδυασμούς των κομμάτων της πλουτοκρατίας που τσακίζουν τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Ολοι στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ, στο Σύνταγμα, τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη ενάντια στο διαρκές μνημόνιο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ