ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Νοέμβρη 2010
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΚΑΡΙΑ
Να 'ναι πρώτη δύναμη η «Λαϊκή Συσπείρωση»!

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της χτεσινής κεντρικής συγκέντρωσης ήταν η παρουσία των ετεροδημοτών που έφτασαν εκείνη την ώρα στον Εύδηλο με το πλοίο της γραμμής και ενώθηκαν με τους εκεί συγκεντρωμένους

Ο Στέλιος Σταμούλος
Ο Στέλιος Σταμούλος
Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις, ο δεύτερος γύρος των εκλογών στην Ικαρία, να αναδείξει σε πρώτη δύναμη το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η Ικαρία το βράδυ της Κυριακής, να έχει δήμαρχο κομμουνιστή, τον Στέλιο Σταμούλο. Αδιάψευστος μάρτυρας είναι ο ίδιος ο λαός της Ικαρίας. Οι χτεσινές περιοδείες στα χωριά, οι διευρυμένες συσκέψεις, όπως αυτή που έγινε χτες το μεσημέρι στην περιοχή Πετροπούλι, το «παρών» σπεύδουν να δώσουν μαζικά οι ετεροδημότες, με κορύφωση όλης αυτής της προσπάθειας, της χτεσινής κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στον Εύδηλο, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας, ότι η Ικαρία θα συνεχίσει τη ρότα της απειθαρχίας στην αντιλαϊκή πολιτική.

Σαφής ένδειξη των διαθέσεων των Ικαριωτών ήταν ότι σε συσκέψεις που έγιναν χτες στα χωριά, καταγράφηκε η συμμετοχή ανθρώπων που την πρώτη Κυριακή κάτω από διάφορες πιέσεις είχαν αναγκαστεί να ψηφίσουν το κοινό ψηφοδέλτιο που κατεβάζουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ , ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ. στο νησί, με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρ. Σταυρινάδη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη επιρροή του ΚΚΕ στην Ικαρία.

Στη θέληση που εκφράζεται από Ικαριώτες να «διορθώσουν» την ψήφο τους, έχει συμβάλει καθοριστικά ο τρόπος που δίνει τη μάχη η «Λαϊκή Συσπείρωση». Σχεδιασμένα, με χαρτί και μολύβι, άνθρωπο τον άνθρωπο. Μάχη που θα συνεχιστεί ακόμα πιο αποφασιστικά και με ενθουσιασμό που διαρκώς φουντώνει, ως το τελευταίο λεπτό. Εχει συμβάλει ακόμα, η επίθεση που έχει εξαπολυθεί σε βάρος του ΚΚΕ, με συκοφαντίες και ψέματα από τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου για δήθεν υπόγειες συναλλαγές με τη ΝΔ για το δεύτερο γύρο.

Χαρακτηριστική ήταν η συνέντευξη χτες του Χρ. Σταυρινάδη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος αναφερόμενος στις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Π. Καμμένου, που εμφανίστηκε «ξαφνικά» ως... «υποστηρικτής» του Στ. Σταμούλου, άφησε άθλια υπονοούμενα λέγοντας ότι: «Τίποτα δεν γίνεται χωρίς ανταλλάγματα». Αυτό όταν είναι πασίγνωστη η κρυστάλλινη θέση του ΚΚΕ για λευκό και άκυρο στο β' γύρο όπου δεν υπάρχουν υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενώ την ίδια ώρα είναι το κόμμα του Χρ. Σταυρινάδη ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που συνεργάζεται με τη ΝΔ όπως επίσης με το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑ.Ο.Σ. στην Ικαρία.

Μεγάλη συγκέντρωση


Παρά την ασταμάτητη βροχή και την ομίχλη που δυσκόλευε τις μετακινήσεις από χωριό σε χωριό, οι Ικαριώτες από την μία άκρη του νησιού ως την άλλη, πλημμύρισαν χτες βράδυ το χώρο μπροστά στο λιμάνι στην προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στον Εύδηλο, με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Στ. Σταμούλο. Χαιρέτισε ο Στρατής Κόρακας, υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της συγκέντρωσης ήταν η παρουσία των ετεροδημοτών που έφτασαν εκείνη την ώρα στον Εύδηλο με το πλοίο της γραμμής και ενώθηκαν με τους εκεί συγκεντρωμένους.

Μιλώντας στην κεντρική συγκέντρωση - η οποία ξεπέρασε στη μαζικότητα κάθε προσδοκία - ο υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Σταμούλος έκανε αναφορά στον πλούσιο απολογισμό των αγωνιστικών δημοτικών αρχών που υποστηρίζει το ΚΚΕ στο νησί, οι οποίες μαζί με το λαό της Ικαρίας όρθωσαν το ανάστημά τους στην κυρίαρχη πολιτική, αποσπώντας κατακτήσεις και έργα υποδομής, πολιτισμό, αθλητισμό. Απηύθυνε το κάλεσμα στους Ικαριώτες, με την ψήφο τους αλλά και τους αγώνες τους την επόμενη μέρα, να στείλουν το μήνυμα ότι η Ικαρία θα εξακολουθήσει να πορεύεται αταλάντευτα μπροστά, τιμώντας τον τίτλο του κόκκινου βράχου.

Ο Στρατής Κόρακας, στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη σκληρή μάχη που δίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» με αντίπαλο σύσσωμους τους ίδιους τους φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής και υπογράμμισε ότι την Κυριακή το βράδυ η πρωτιά στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δε θα είναι μια νίκη μόνο για τον ικαριώτικο λαό, αλλά θα μετρήσει συνολικά για όλους τους εργαζόμενους της χώρας.


ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Στήριγμα για το λαό η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Θωμάς Κοτσαμπάς κάλεσε τους ανθρώπους του μόχθου να επιλέξουν δήμαρχο αγωνιστή, δήμαρχο κομμουνιστή που θα μπει μπροστά στην οργάνωση της πάλης του λαού ενάντια στην αντεργατική επίθεση

Ο Θωμάς Κοτσαμπάς
Ο Θωμάς Κοτσαμπάς
Μιλώντας σε μια μαζική, μαχητική συγκέντρωση, χτες βράδυ στη στρογγυλή πλατεία Πετρούπολης, ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμαρχος της πόλης, Θωμάς Κοτσαμπάς. Καλώντας όλους τους ανθρώπους του μόχθου, αυτή την Κυριακή, να επιλέξουν δήμαρχο αγωνιστή, δήμαρχο κομμουνιστή. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν από νωρίς, και υπό βροχή ακόμα, δίνοντας μαχητικό παρών, φωνάζοντας συνθήματα όπως «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, "Λαϊκή Συσπείρωση" αντίσταση και πάλη» και «ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ». Ανάμεσά τους και οι Μήτσος Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και Γιάννης Πρωτούλης, Σπύρος Χαλβατζής, Σήφης Κωτσαντής, μέλη της ΚΕ του Κόμματος.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Θωμάς Κοτσαμπάς τόνισε ότι η παρουσία τους εκεί δίνει δύναμη και αισιοδοξία, επιβεβαιώνει την αποδοχή που συνάντησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» περιοδεύοντας την πόλη. Χαιρέτισε και ευχαρίστησε όλους όσους την προηγούμενη Κυριακή άντεξαν τα εκβιαστικά διλήμματα, ύψωσαν ανάστημα, ψήφισαν τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ. Μπροστά στις επαναληπτικές εκλογές απευθύνθηκε και σε όλους όσους σκέφτηκαν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μα δεν το έπραξαν, σε όσους απείχαν, σε όσους ψήφισαν άλλους συνδυασμούς υποκύπτοντας σε ρουσφέτια και ψευτοδιλήμματα, λέγοντάς τους ότι το αισιόδοξο μήνυμα που έβγαλε η κάλπη την προηγούμενη Κυριακή δεν πρέπει να μείνει στη μέση. Οτι καθώς η κυβέρνηση επιμένει να συνεχίσει τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, πρέπει ο λαός να της δώσει να καταλάβει ότι η αγανάκτησή του δεν έσβησε. Κάλεσε επομένως τους ψηφοφόρους, στην περιφέρεια να καταδικάσουν τους υποψήφιους του δικομματισμού, να μην τους ενισχύσουν, καθώς αύριο βράδυ θα παρατήσουν τα «τοπικά» και «αυτοδιοικητικά» και θα εξαπολύσουν την ήδη δρομολογημένη η επίθεση σε βάρος του λαού. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν ακουμπά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» η λάσπη που ρίχνουν διάφοροι για υπόγειες τάχα συναλλαγές.

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση
«Εμείς είμαστε καθαροί, απευθυνθήκαμε και απευθυνόμαστε στο λαό της Πετρούπολης, ζητάμε να ψηφίσουν "Λαϊκή Συσπείρωση" για να έχουν αύριο δημοτική αρχή στήριγμα και όχι αντίπαλο στην αντιλαϊκή θύελλα», είπε χαρακτηριστικά. Ειδικά για την Πετρούπολη κάλεσε το λαό να καταδικάσει τον υποψήφιο των ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, ο οποίος αύξησε μέχρι και 40% τα τέλη και τους φόρους, έβαλε τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και συνδρομή στις υπηρεσίες για Αθλητισμό και Πολιτισμό, διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις στο δήμο προωθώντας το ρουσφέτι, αλλά και για όσα δεν έκανε, δηλαδή κανένα νέο παιδικό σταθμό, σχολείο, αθλητικό κέντρο, κανένα έργο για τον πολιτισμό. Αντίθετα, απαξίωσε υποδομές και έργα που έκαναν οι κομμουνιστές - αγωνιστές δήμαρχοι για να τα απολαμβάνει ο λαός της Πετρούπολης δωρεάν, συνέβαλε ώστε η ζωή στην πόλη να γίνει χειρότερη.

Επίσης, ο Θωμάς Κοτσαμπάς κατήγγειλε τον κυβερνητικό υποψήφιο για διάφορα αντιΚΚΕ σχόλια που κάνει, μη έχοντας τίποτε άλλο να πει. Και κατέληξε ότι η πόλη έχει ανάγκη σήμερα από ένα δήμαρχο που θα απειθαρχήσει στις αντιλαϊκές επιλογές κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας, βάζοντας εμπόδια στην εφαρμογή του «Καλλικράτη». Που θα συνταχθεί αταλάντευτα μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα, μπαίνοντας μπροστά στην οργάνωση της πάλης του λαού ενάντια στην αντεργατική επίθεση. Που θα διεκδικεί κονδύλια για παροχές, σύγχρονες υποδομές και έργα που θα υπηρετούν πραγματικές ανάγκες. Δήμαρχο που θα αγωνίζεται για μόνιμη και σταθερή δουλειά ενάντια σε κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης, για πάγωμα κάθε μορφής δημοτικών τελών, για κατάργηση τροφείων, κατασκευή σχολείων και παιδικών σταθμών, συντήρηση και δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων χωρίς συνδρομές, ανάπτυξη πολιτιστικών υποδομών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ