ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010
Σελ. /32
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ
Να λυθεί άμεσα το θέμα με τη μεταφορά μαθητών
  • Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας από εκπαιδευτικούς και γονείς του Πειραιά
  • Αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή

Από πρόσφατες κινητοποιήσεις των μαθητών που διεκδικούν να μην πληρώνουν ούτε ευρώ τη μόρφωσή τους

Eurokinissi

Από πρόσφατες κινητοποιήσεις των μαθητών που διεκδικούν να μην πληρώνουν ούτε ευρώ τη μόρφωσή τους
Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, απευθυνόμενη στην υπουργό Παιδείας, για το θέμα της μεταφοράς μαθητών Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ), κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης.

Οπως τονίζει ο βουλευτής: «Αναστάτωση εξακολουθεί να προκαλεί στους γονείς των μαθητών που φοιτούν σε Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης η δήλωση του υπουργείου για περικοπές στη μεταφορά τους. Το υπουργείο με εγκύκλιό του ενημέρωνε ότι η μεταφορά "θα λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος στα Τμήματα εκείνα για τα οποία δεν απαιτείται δαπάνη μεταφοράς των μαθητών (την ευθύνη της οποίας έχει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού)". Κατόπιν τούτου, οι γονείς κλήθηκαν να υποβάλουν δήλωση αν εξακολουθούν να επιθυμούν τη φοίτηση των παιδιών τους στα συγκεκριμένα αθλήματα.

Οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι του υπουργείου στην ουσία επιβεβαιώνουν την κατεύθυνση της αποκεντρωμένης μεταφοράς του κόστους στους γονείς από το δρόμο της Τοπικής Διοίκησης.

Πρόκειται για αντιδραστική και επικίνδυνη εξέλιξη καθώς η ευθύνη για την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίζει τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο μεταβιβάζεται τώρα στους γονείς των μαθητών. Συνιστά δε προσαρμογή στη γενικότερη πολιτική του "Μνημονίου" που κύρια κατεύθυνση έχει να διασωθεί η κερδοφορία της πλουτοκρατίας και να πτωχεύσει ο λαός».

Ο Γ. Πρωτούλης ρωτά την υπουργό Παιδείας εάν προτίθεται να εξασφαλίσει τη δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους και τα αθλητικά κέντρα και ζητά τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για τη μεταφορά των μαθητών.

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο υπουργείο Παιδείας

Ενάντια στην κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών των αθλητικών σχολείων κινητοποιούνται σήμερα στο υπουργείο Παιδείας η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά. Η παράσταση διαμαρτυρίας έχει οριστεί για τη 1 το μεσημέρι και για τη διευκόλυνση της συμμετοχής η ΕΛΜΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ. Γονείς και εκπαιδευτικοί του Πειραιά απαιτούν την 100% δωρεάν μεταφορά των μαθητών, με ευθύνη του κράτους και την άμεση κάλυψη των κενών σε γυμναστές στα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης.

Κινητοποίηση για το πρόβλημα της μεταφοράς τους από το σχολείο στα προπονητήρια και αντίστροφα έκαναν την προηγούμενη βδομάδα και οι μαθητές του Τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης στη Μυτιλήνη. Εκεί, πέρα από την απαίτηση για δωρεάν μεταφορά, οι μαθητές απαίτησαν και την κάλυψη των κενών (που εξακολουθούν και υπάρχουν τρεις μήνες από την έναρξη της χρονιάς) σε καθηγητές γυμναστικής.

Την άμεση κάλυψη των κενών στο Αθλητικό Γυμνάσιο της Μυτιλήνης με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό (γυμναστές, καθηγητές) και τη δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους ζητούν με Ερώτησή τους στην υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Γιάννης Ζιώγας και Γιάννης Πρωτούλης.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για το δικαίωμα στις δωρεάν μεταφορές

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία Αχαΐας έκανε την προηγούμενη Δευτέρα κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον βουλευτή του Κόμματος Νίκο Καραθανασόπουλο και με φοιτητές και σπουδαστές, απαιτώντας δωρεάν μετακίνηση για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές. Από τη συνάντηση με το νομάρχη, στην οποία συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΚΤΕΛ Πάτρας, επιβεβαιώθηκε ο ρόλος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των τοπικών εκπροσώπων τους, που ...δηλώνουν αδυναμία να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των νέων που σπουδάζουν.

Σημειώνεται ότι το εισιτήριο είναι 1 ευρώ για τους φοιτητές και σπουδαστές και αναμένεται να αυξηθεί σε 1,5 ευρώ με το νέο χρόνο.

Σε παρέμβασή της για το θέμα, η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ αναφέρεται στις ευθύνες των κυβερνήσεων, σημειώνοντας ότι και η τωρινή «κρατά σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα τις τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ την ίδια ώρα κόβει επιπλέον δαπάνες από τις επιδοτήσεις για τα φοιτητικά και μαθητικά εισιτήρια. Ουσιαστικά διατηρεί την κερδοφορία των ιδιωτικών αστικών ΚΤΕΛ, την ώρα που περιορίζει τις δυνατότητες των φοιτητών και των μαθητών να μετακινούνται με τα λεωφορεία.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι αναγκαιότητα και η μόνη λύση για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών είναι η δημιουργία Ενιαίου Αποκλειστικά Δημόσιου Φορέα Αστικών Συγκοινωνιών, που θα είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτό τον τομέα», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΝΕ του ΚΚΕ και καλεί τις πρυτανικές αρχές να πάρουν θέση.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την προσαγωγή μέλους της ΚΝΕ

Στην Ηγουμενίτσα η αστυνομία - μετά από καταγγελία γονέα όπως ισχυρίστηκε - προσήγαγε στο τμήμα έναν νέο μέλος της ΚΝΕ που έκανε εξόρμηση στο 1ο Λύκειο μοιράζοντας ανακοινώσεις του ΚΚΕ. Αστυνομικοί πλησίασαν το μέλος της ΚΝΕ και ζήτησαν ταυτότητα για εξακρίβωση στοιχείων. Παρά το γεγονός ότι ανέφερε το όνομά του και την ιδιότητα, ότι είναι σπουδαστής και μέλος της ΚΝΕ και απευθύνει το αγωνιστικό κάλεσμα της πάλης για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, η αστυνομία, με πρόσχημα ότι δεν είχε πάνω του ταυτότητα, τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα. Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσπρωτίας του ΚΚΕ έφτασε στην αστυνομία εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία για την τρομοκρατική αυτή προσαγωγή. Στο ερώτημα, μάλιστα, γιατί να ελέγχει η αστυνομία μέρα μεσημέρι νεολαίους έξω από σχολεία, άφησε να εννοηθεί ότι όποιος δεν έχει ταυτότητα στους χώρους αυτούς μπορεί να είναι παιδεραστής ή διακινητής ναρκωτικών! Τελικά, κάτω και από την άμεση παρέμβαση του ΚΚΕ, ο νεολαίος της ΚΝΕ αφέθηκε ελεύθερος.

ΤΡΙΚΑΛΑ
Η διοίκηση της εκπαίδευσης επιμένει στη συνδικαλιστική δίωξη

Εμμένει προκλητικά ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Θ. Τσέλιος, στη συνδικαλιστική δίωξη του εκπαιδευτικού και στελέχους του ΠΑΜΕ, Θ. Μούτου επειδή, όπως όφειλε αντέδρασε στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας όπου διδάσκει.

Σε δήλωσή του ο Θ. Τσέλιος ισχυρίζεται ότι «η δίωξη του καθηγητή έγινε επειδή υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και όχι επειδή εξέφρασε συνδικαλιστική άποψη» και αναφέρει: «εμείς συνεχίζουμε τη διαδικασία, όπως οφείλουμε από το νόμο».

Να σημειωθεί ότι το «παράπτωμα», σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ότι είχε «απρεπή τόνο η φωνή» του Θ. Μούτου, όταν αντέδρασε κατά τη διάρκεια συζήτησης - ενημέρωσης από αρμόδιο σχολικό σύμβουλο στο Σύλλογο Διδασκόντων στον οποίο ανήκει, για το θέμα της αυτοαξιολόγησης. Είναι ολοφάνερο, λοιπόν, ότι πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη κατά του εκπαιδευτικού που στόχο έχει να φιμώσει και να τρομοκρατήσει όλους όσοι αντιδρούν στην αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ