ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 2010 - Κυριακή 2 Γενάρη 2011
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των τυφλών μαθητών

Καταδίκη, οργή και αποτροπιασμό εκφράζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» για τις «προκλητικές» - όπως τις χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της - «διώξεις σε βάρος των τυφλών μαθητών του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και των γονιών τους, τις απαράδεκτες τακτικές τρομοκράτησης που χρησιμοποιεί η διορισμένη διοίκηση του ΚΕΑΤ, τις κλήσεις στα αστυνομικά τμήματα "δι' υπόθεσίν" τους και τις αστυνομικές "συστάσεις" που θυμίζουν άλλες εποχές». Διώξεις που ασκήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Και συνεχίζει:

«Η κυβέρνηση και η διορισμένη διοίκηση οδηγούν κυριολεκτικά στη διάλυση το ΚΕΑΤ, με τις απολύσεις καθηγητών και εργαζομένων, το κλείσιμο του μοναδικού δημόσιου τυπογραφείου για τυφλούς, τη στέρηση βιβλίων και αιθουσών διδασκαλίας. Και σαν να μην έφτανε από μόνη της αυτή η βαρβαρότητα, επιπλέον απειλούν και στέλνουν ξεδιάντροπα στην Εισαγγελία και στην Αστυνομία τους τυφλούς μαθητές και τους γονείς τους, επειδή διέπραξαν το "αδίκημα" να αντισταθούν στη διάλυση και να υπερασπιστούν τη συνέχιση της λειτουργίας της σχολής τους.

Η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί αποδεικνύουν ότι δεν έχουν όρια στη βαρβαρότητά τους, προκειμένου να περάσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους, αφού δε διστάζουν να διώκουν και τρομοκρατούν ακόμη και ανάπηρους αγωνιστές μαθητές. Μόνο η οργανωμένη και αποφασιστική καταδίκη της πολιτικής τους από το λαό και τη νεολαία μπορεί να τους σταματήσει.

Η "Δημοκρατική Συσπείρωση":

  • Εκφράζει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των τυφλών μαθητών.
  • Απαιτεί να σταματήσουν τώρα οι διώξεις και η τρομοκρατία σε βάρος των τυφλών μαθητών και των γονιών τους.
  • Δηλώνει ότι θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό τους - και μέσω της επιτροπής νομικής στήριξης - με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα πάρει σε αυτή την κατεύθυνση το αμέσως επόμενο διάστημα, από κοινού με τη Μαθητική Κοινότητα ΚΕΑΤ, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΚΕΑΤ και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων».
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΠΛΕΣΣΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΛΕΣΣΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Συμπληρώνονται 40 μέρες που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος σύζυγος και πατέρας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΛΕΣΣΑΣ, αντάρτης του ΕΛΑΣ στην 11η Μεραρχία σε τμήμα του αείμνηστου Νίκου Τερζόγλου και πολέμησε τους κατακτητές. Το 1967 πιάστηκε από τη χούντα και εξορίστηκε στον Αϊ - Στράτη. Εμεινε πιστός στα ιδανικά του, στο τιμημένο ΚΚΕ. Για πολλά χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες του στα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ και ήταν μέλος του Παραρτήματος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ και στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 50 ευρώ.

Η σύζυγος: Λένα, ο γιος: Αντώνης.

Το 40ήμερο μνημόσυνο θα γίνει την Κυριακή 2 Γενάρη 2011 και ώρα 10 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου της Μαδύτου.

Η σύζυγος: Λένα. Ο γιος Αντώνης. Τα αδέλφια, οι λοιποί συγγενείς.

Εκρηξη έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών

Εκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 8.30 το πρωί χτες, έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών, που βρίσκεται στην οδό Λουίζης Ριανκούρ στους Αμπελόκηπους. Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλτερ». Οι άγνωστοι που τηλεφώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, είπαν ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε μοτοσικλέτα που βρίσκεται έξω από το Πρωτοδικείο, δίνοντας ακριβή περιγραφή του οχήματος καθώς και τον αριθμό της πινακίδας.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Η Αστυνομία είχε εκκενώσει το κτίριο από τον κόσμο, ενώ μετά το τηλεφώνημα απέκλεισε και τους γύρω δρόμους. Σύμφωνα με την Αστυνομία υπάρχουν υλικές ζημιές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ