ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010
Σελ. /28
Ολοι σήμερα με τις σημαίες του ΠΑΜΕ

Στην Αθήνα στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, στον Πειραιά στον Ηλεκτρικό στις 10.30 π.μ.

Να γίνει η οργή ποτάμι αντίστασης και αντεπίθεσης (φωτ. από προηγούμενη απεργία)

*

Να γίνει η οργή ποτάμι αντίστασης και αντεπίθεσης (φωτ. από προηγούμενη απεργία)
Σήμερα όλοι στην απεργία - ούτε ένας εργάτης στη δουλειά.

Σήμερα είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργάτη, για κάθε εργάτρια.

Σήμερα όλοι στο δρόμο με το ΠΑΜΕ.

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε 63 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Στην Αθήνα στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό.

Απαντάμε μαζικά, μαχητικά και δυναμικά στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στην εργατική τάξη και στα άλλα λαϊκά στρώματα. Απαντάμε με τη σημερινή απεργία και συνεχίζουμε. Κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.

Σήμερα, από το πρωί, οι ταξικές δυνάμεις βρίσκονται «επί ποδός πολέμου». Για την επιτυχία της απεργίας, περιφρουρούν τους εργασιακούς χώρους. Απαντούν στην πράξη στην εργοδοτική τρομοκρατία. Κάθε χώρος εργασίας να μετατραπεί σε φρούριο αντίστασης και αγώνα ενάντια στη βάρβαρη επέλαση του μαύρου μπλοκ. Κάθε γειτονιά και κάθε κλάδος να γίνει κάστρο οργάνωσης του αγώνα, ενάντια σε μια επίθεση που πλήττει κάθε εργαζόμενο, μικρό επαγγελματοβιοτέχνη, φτωχό αγρότη, νεολαίο και γυναίκα. Για το λόγο αυτό και το κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία, που απευθύνουν η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και η ΟΓΕ, αποτελεί εχέγγυο και για τους αγώνες που έρχονται.

Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει. Απέναντι στην επίθεσή τους πρέπει να απαντήσουμε με αντεπίθεση. Σ' αυτήν την κατεύθυνση αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα και η δράση για την προετοιμασία της απεργίας. Ενταγμένη σ' αυτό το στόχο άλλωστε, την ενίσχυση της οργάνωσης, ήταν και η δράση στην οποία κάλεσε το ΠΑΜΕ με αφορμή τη χτεσινή στάση εργασίας, στο πλαίσιο της οποίας οργάνωσε συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Σήμερα όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

MotionTeam

Σήμερα όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
Αντίστοιχη δράση αναπτύχθηκε σε όλη τη χώρα μέχρι την τελευταία στιγμή, για την ανάδειξη των αντιπάλων αλλά και των διεξόδων του λαού. Ετσι, χτες, στη Λάρισα, έγινε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία. Στην Πάτρα, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ προχώρησε σε συμβολικό αποκλεισμό και χτίσιμο της εισόδου του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου, καταγγέλλοντας τη συμβιβασμένη πλειοψηφία. Στο τοίχο που υψώθηκε τα μέλη του ΠΑΜΕ έγραψαν «Εξαγορασμένοι. Τα ξεπουλήσατε όλα!», δίνοντας το έναυσμα στον εργαζόμενο λαό της πόλης να εγκαταλείψει τώρα όλες εκείνες τις παρατάξεις που τα τελευταία χρόνια, με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο, έχουν υιοθετήσει τις εντολές του μεγάλου κεφαλαίου και επιζητούν το σφαγιασμό των μισθολογικών κι εργασιακών δικαιωμάτων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Στη Νάξο, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επισκέφτηκε προχτές το Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας και συζήτησε με τους εργαζόμενους για την ανάγκη συμμετοχής τους στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία, καλώντας τους εργαζόμενους να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους, που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Καθημερινή, πολύμορφη, επίμονη πρέπει να είναι η δράση σε κάθε χώρο εργασίας. Για την οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στα κλαδικά συνδικάτα, σε ταξική κατεύθυνση. Για ν' αποκαλυφθούν οι επιδιώξεις του κεφαλαίου και των υπηρετών του. Να εμπιστευθούν οι εργάτες τον αγώνα και την ταξική τους δύναμη, την προοπτική. Να αναδειχθεί πως αν αποδεχθούν τα διλήμματα της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας, ισοδυναμεί με την υπογραφή της υποταγής τους στην αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική.

Το μοναδικό δίλημμα που σήμερα υπάρχει για κάθε εργαζόμενο είναι «φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση ή αντεπίθεση, σύγκρουση με τα κόμματα και τους συνδικαλιστές που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοβιομήχανων και μεγαλοεπιχειρηματιών». Οι εργάτες, με ψηλά το κεφάλι, πρέπει να δώσουν την απάντησή τους. Να πετάξουν στην άκρη τον εργοδοτικό συνδικαλισμό των ηγεσιών των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που συνδιαλέγονται και ξεπουλούν όλα τα εργατικά δικαιώματα στην πλουτοκρατία και την κυβέρνησή της. Αυτοί που μιλούν για «ενότητα», εννοούν την ενότητα που παραδίδει τα εργατικά δικαιώματα βορά στις ορέξεις του κεφαλαίου.

Σήμερα, όλοι με το ΠΑΜΕ. Υπάρχει λύση, υπάρχει απάντηση. Με τα ταξικά συνδικάτα, με την κοινωνική συμμαχία που αναπτύσσεται με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες και αγρότες, με τη νεολαία και τις γυναίκες για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

Σήμερα, κάθε εργάτης στο πόστο του.

Εκεί, στην πλατεία, κάτω απ' το πανό του ΠΑΜΕ, με τη σημαία στα χέρια.

Σήμερα, ήρθε η ώρα να πάρουμε όλοι θέση. Να δυναμώσουμε τον αγώνα. Να συνεχίσουμε την πάλη.

Δεμένοι οι κάβοι

Χτες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας, έγινε μαζική σύσκεψη όπου συμμετείχαν ναυτεργάτες από όλες τις ειδικότητες. Αμέσως μετά οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία προς τον «Οίκο Ναύτου», όπου προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη

Eurokinissi

Οι ναυτεργάτες, με μπροστάρηδες και οργανωτές τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», τις δυνάμεις της «Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΝΣΚ), από χτες Τρίτη στις 12 τα μεσάνυχτα και για 24 ώρες, θα κρατούν δεμένους τους κάβους σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, σε όλα τα λιμάνια της χώρας, συμμετέχοντας με αποφασιστικότητα στη μάχη της απεργίας, μετατρέποντας σε κουρελόχαρτα τα χαρτιά της επιστράτευσης.

Χτες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας έγινε μαζική σύσκεψη στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ, όπου συμμετείχαν ναυτεργάτες από όλες τις ειδικότητες. Αμέσως μετά τη σύσκεψη, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία προς τον «Οίκο Ναύτου», όπου έκαναν συμβολική κατάληψη στο κτίριο προκειμένου να απευθύνουν το κάλεσμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού στους ασφαλισμένους, καταγγέλλοντας τη διάλυση του φορέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ναυτεργατών που προωθεί η κυβέρνηση με το προσχέδιο νόμου με τίτλο «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις». Ενώ ανέδειξαν ταυτόχρονα τη σημασία που έχει οι οικογένειες των ναυτεργατών να δώσουν μαζικά το «παρών» τους στην περιφρούρηση της απεργίας στο λιμάνι και στην απεργιακή συγκέντρωση. Στο πλευρό άλλωστε των διαδηλωτών βρέθηκε μαζική αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γυναικών Πειραιά (μέλος ΟΓΕ).

Σε ό,τι αφορά τη σύσκεψη, αυτή διοργανώθηκε από τη ΝΣΚ και καθορίστηκαν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επιτυχία και την περιφρούρηση της απεργίας των ναυτεργατών, για να αποτελέσει ένα ακόμα μεγάλο βήμα μπροστά στην οργάνωση της πάλης όλων των εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Ομιλητές στη σύσκεψη ήταν ο πρόεδρος και ο α' γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, Σ. Τσιμπόγλου και Θ. Ευαγγελάκης αντίστοιχα.

Οπως αναφέρθηκε από τους συνδικαλιστές, η νέα 24ωρη απεργία είναι συνέχεια των μεγάλων αναμετρήσεων που έχουν δώσει οι ναυτεργάτες με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους όπως η τελευταία 7ήμερη απεργία που ήρθε να προστεθεί στις πολύτιμες παρακαταθήκες συνολικά της εργατικής τάξης. Επισημάνθηκε ότι η πολιτική επιστράτευση που επιβλήθηκε για τρίτη φορά από το 2002 στους ναυτεργάτες από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, προκειμένου να ανακοπούν οι απεργιακοί αγώνες τους, σηματοδοτεί και την ένταση της ολομέτωπης επίθεσης σε βάρος του συνόλου των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων. «Με την ταξική αλληλεγγύη - όπως ανέφερε ο Σ. Τσιμπόγλου - οι ναυτεργάτες θα βγουν νικητές και από αυτή την αναμέτρηση, τα χαρτιά της επιστράτευσης θα κουρελιαστούν».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Κοινός αγώνας με την εργατική τάξη

Αγωνιστικό κάλεσμα συντονισμένης πάλης, στήριξης και συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία έχει απευθύνει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ).

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΕΒΕ αναφέρει ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ «μαζί με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, τη μικρομεσαία αγροτιά και την ΠΑΣΥ, τη νεολαία και το ΜΑΣ, το γυναικείο κίνημα και την ΟΓΕ περνάμε στην αντεπίθεση! Εχουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε την καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων, που εξαπολύουν τα μονοπώλια και οι υπηρέτες τους, η ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Οι γενικευμένες μειώσεις μισθών και επιδομάτων των εργαζομένων και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, μέσω της επέκτασης των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος».

«Οι μικρέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι - συνεχίζει η ανακοίνωση - θα συνεχίζουν να βλέπουν τα χρέη τους να αυξάνονται, τα μαγαζιά τους να κλείνουν, το βιοτικό επίπεδο της οικογένειάς τους να χειροτερεύει. Ηδη οι αποφάσεις για κατασχέσεις στα δικαστήρια παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλους τους Συναδέλφους και τα Σωματεία να αντιδράσουν οργανωμένα. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά, ένα εισόδημα που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Καμιά αναμονή! Οργανώνουμε την πάλη μας, κόντρα στους εκβιασμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας».

Η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει επίσης ότι η επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους φέρνει νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των μικρών ΕΒΕ τα οποία τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και τονίζει: «Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και των μονοπωλίων».

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Μαζικά στα λαϊκά συλλαλητήρια

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΠΑΣΥ για συμμετοχή της μικρομεσαίας αγροτιάς στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στα σημερινά απεργιακά συλλαλητήρια απευθύνει προς τους μικρομεσαίους αγρότες η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), που σημειώνει:

«Καλούμε σε μαζική συμμετοχή αγρότες, κτηνοτρόφους, μικρούς ψαράδες, εργάτες γης, Ελληνες και μετανάστες, να πάρουν μαζικά μέρος στις κοινές απεργιακές συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010. Να ενώσουμε τη φωνή και δράση μας με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ, τους αυτοαπασχολούμενους και την ΠΑΣΕΒΕ, τη νεολαία του ΜΑΣ, το γυναικείο κίνημα και την ΟΓΕ. Διαδηλώνουμε μαχητικά με τα τρακτέρ και τις οικογένειές μας σε όλη την Ελλάδα. Για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα αγώνα και πάλης για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Δε φοβόμαστε, γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας και δε μας τρομάζει ο κυβερνητικός αυταρχισμός, με τις δικαστικές διώξεις παραμονές της πανελλαδικής απεργίας, ενάντια στους αγωνιστές της αγροτιάς και στελέχη της ΠΑΣΥ. Για τη συμμετοχή τους στις μεγάλες κινητοποιήσεις στο μπλόκο της Νίκαιας. Αυτά μας πεισμώνουν πιο πολύ.

Εχουμε τη δύναμη μέσα από το κοινό μέτωπο και την αγωνιστική δράση να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή και ανελέητη κυβερνητική επίθεση, αφού μέσα σε ένα χρόνο μετράμε επιπλέον φόρους, αυξήσεις, χαράτσια στο πενιχρό αγροτικό εισόδημα.

Οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων, όπου συμπεριλαμβάνονται και κρατικοσυνεταιριστικές (Δωδώνη, ΕΛΒΙΖ, Βιομηχανία Ζάχαρης), τα τελευταία στηρίγματα των αγροτών, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η μείωση μισθών και συντάξεων, οι νέοι φόροι και η ακρίβεια εξασφαλίζουν περισσότερη φτώχεια και εξαθλίωση στους εργαζόμενους, για να προστατευτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Τα βάσανά μας θα ενταθούν με τις προτάσεις της Κομισιόν, για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2013-2020, που στοχεύουν στο πώς θα διώξουν μια ώρα αρχύτερα τους εναπομείναντες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους από το χωράφι και την παραγωγή. Για να μείνουν και να ενισχυθούν οι μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα.

Αυτή είναι η στρατηγική της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων, που ταυτίζεται με τη δική μας καταστροφή.

Καμιά ανοχή και αναμονή στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει ΔΝΤ - ΕΕ - κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Δε θα υποταχτούμε στο ξεκλήρισμά μας.Αποδέσμευση τώρα από την ΕΕ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ».

Το πρόγραμμα κινητοποιήσεων στους κλάδους

Αστικές συγκοινωνίες (μπλε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, μετρό, ηλεκτρικός): Σήμερα συμμετοχή στην πανεργατική απεργία, αύριο 24ωρη απεργία του κλάδου.

Για τη σημερινή απεργία οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας (έναρξη της βάρδιας έως 9 π.μ. και 9 μ.μ. έως λήξη της βάρδιας), ενώ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν σε κανονική 24ωρη απεργιακή συμμετοχή.

Σιδηροδρομικοί: Απεργία σήμερα και αύριο.

Εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθήνας: 48ωρες επαναλαμβανόμενες αρχής γενομένης από χτες.

Γιατροί του ΙΚΑ: Πανελλαδική απεργία από 13 Δεκέμβρη έως 17 Δεκέμβρη.

Προσυγκεντρώσεις

Στις 10.30 π.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 π.μ. στην Ομόνοια. Αναλυτικά οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί για τα παρακάτω σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Σωματεία και εργαζόμενοι: Οικοδόμοι, Μισθωτοί τεχνικοί, Ηλεκτρολόγοι, Ξύλου, Εκπαιδευτικών, Τηλεπικοινωνιών, Εμπορίου, Επισιτισμού, Ιδ. Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Δημοσίου, Χρηματοπιστωτικού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Καλλιτεχνών, Δικηγόρων, ΠΑΣΕΒΕ Αθήνας, ΟΓΕ, Νοτιοανατολικών, Ανατολικών, Βορειοανατολικών και Νοτίων Συνοικιών.

Πλατεία Βάθης: Σωματεία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών, Φαρμάκου, Τύπου - Χαρτιού, Ενέργειας, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Α΄ Αθήνας, Βόρειων Συνοικιών, Βορειοδυτικών Συνοικιών, Δυτικών Συνοικιών, Νοτιοδυτικών Συνοικιών.

Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Συνταξιούχοι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ