Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10859

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
Γενικεύουν τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τη μείωση μισθών
  • Επιχειρησιακή σύμβαση στη ΝΕΟΓΑΛ με πρόσχημα την ανταγωνιστικότητα.
  • ΚΚΕ: Καταρρίπτεται όλη η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης. Αποδείχνεται ότι η δραστική μείωση των μισθών απειλεί όλους τους εργαζόμενους. Συναγερμός για να σταματήσουμε το νέο έγκλημα.
  • ΠΑΜΕ: Πισώπλατες μαχαιριές ενάντια στους εργαζόμενους από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ. Συσπείρωση στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στο δρόμο της αντεπίθεσης.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
  • Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες αύξηση από 30% σε 50% των αντίγραφων φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία και αύξηση στα 5 ευρώ από τα 3 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και στα Κέντρα Υγείας, προωθώντας ραγδαία την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας με ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαϊκών στρωμάτων και άγρια χαράτσια για παροχή υπηρεσιών Υγείας από τα δημόσια νοσοκομεία. Αναγορεύουν την Υγεία σε κόστος ως το βασικό κριτήριο στην επιλογή θεραπείας και φαρμάκου, κόντρα στο επιστημονικό κριτήριο.
  • ΠΑΜΕ: Τα συνδικάτα να προχωρήσουν άμεσα σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και παρέμβασης από τους κλάδους και τα εργοστάσια, τους χώρους δουλειάς και μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία να δώσουν απάντηση στις εγκληματικές και ανθυγιεινές αποφάσεις της κυβέρνησης. Να συμβάλουν αγωνιστικά για να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της υγειονομικής και ιατρικής περίθαλψης και να γίνει η Υγεία κοινωνικό εργατικό δικαίωμα, που θα παρέχεται δωρεάν και στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

ΣΕΛ.  14  -  15

ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Πρέπει να αποκρουστούν από όλο το λαό

Κάλεσμα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα απευθύνει η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής του ΠΑΜΕ να στηρίξουν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες όπου οι εξελίξεις θίγουν κάθε λαϊκή - εργατική οικογένεια.


ΣΕΛ.  3

Εκφυλισμός ΓΣΕΕ

Οδηγίες για την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου των επιχειρησιακών συμβάσεων, που καταργούν τις κλαδικές για να διασφαλίζεται η κερδοφορία του κεφαλαίου, έδωσε χτες η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνοντας άλλη μια φορά ότι είναι ο ισχυρός μοχλός του κεφαλαίου στο εργατικό κίνημα προκειμένου να εφαρμόζονται τα πιο βάρβαρα αντεργατικά μέτρα. Και μάλιστα μία μέρα μετά την υπογραφή τέτοιας σύμβασης στη ΝΕΟΓΑΛ από τους εκπροσώπους του εργοδοτικού σωματείου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), που αποκαλύπτει ότι οι λόγοι εφαρμογής που επικαλείται ο αντεργατικός νόμος είναι απλώς πρόσχημα για τη γενικευμένη εφαρμογή του. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έκανε ό,τι μπορούσε για να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων για το αντεργατικό τερατούργημα. Οταν δίνονταν οι μάχες των ταξικών συνδικάτων ενάντια στον αντεργατικό νόμο οι εργοδοτικοί της ΓΣΕΕ δήλωναν ότι «δε θα υπάρξει συνδικαλιστής που θα υπογράψει τέτοιες συμβάσεις» ή ότι ακόμα και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο «θα το καταργήσουμε στην πράξη»(!). Τώρα κάνουν ακριβώς το αντίθετο: Το εφαρμόζουν στην πράξη βγάζοντας εγκυκλίους για την εφαρμογή του. Αρα κοινώς μας δούλευαν. Οι φραστικές ενστάσεις που ψελλίζει στην ανακοίνωσή της όπως ότι «αυτό είναι το έσχατο μέτρο που μπορεί να αποδεχθεί ένα συνδικάτο», αποκαλύπτουν την απάτη. Εγκαταλείψτε τις δυνάμεις της εργοδοτικής - κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Τώρα συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, συστράτευση με το ταξικό κίνημα. Ενισχύει την ταξική ενότητα, είναι μονόδρομος για αποτελεσματικούς, κόντρα στο κεφάλαιο, αγώνες.



«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ» ΝΟΜΟΣ
Επαινοι από τον ΣΕΒ

ΣΕΛ.  12
Τρομοκρατική απόλυση στελέχους της ΚΝΕ

ΣΕΛ.  16
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με φανατισμό οι φιλομονοπωλιακές ανατροπές

ΣΕΛ.  9
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Υπό την απειλή αφανισμού

ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ
Η λαϊκή πάλη να καταργήσει τον ΦΠΑ

Κυβερνητικός εμπαιγμός του λαού, οι εξαγγελίες για την «αυστηροποίηση» των προβλεπόμενων ποινών σε περιπτώσεις «μη απόδοσης» του ΦΠΑ και των άλλων έμμεσων φόρων, όταν τους αυξάνουν συνεχώς και ραγδαία. Αυτό που πρέπει να απασχολήσει το λαό, στο πλαίσιο της γενικότερης πάλης του, είναι να καταργήσει τον ΦΠΑ και τους άλλους έμμεσους φόρους στα τρόφιμα, σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης, στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ και στα καύσιμα.


ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ