ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Γενάρη 2011
Σελ. /28
ΝΕΟΛΑΙΑ
Τρομοκρατική απόλυση στελέχους της ΚΝΕ

Καταγγελία του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, για την τρομοκρατική απόλυση της Ελένης Μητικάρη, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, από την εταιρεία ρούχων «BSB»

Το ΚΣ της ΚΝΕ «καταγγέλλει την απόλυση της συνδικαλίστριας εργαζόμενης φοιτήτριας Ελένης Μητικάρη από την εταιρεία "BSB"», με χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«

Η τρομοκρατική πράξη, που έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς, επιβεβαιώνει ότι το κεφάλαιο δε λογαριάζει τίποτα άλλο ιερό πέρα από τα κέρδη του. Αυτό που ενόχλησε την εργοδοσία είναι η αγωνιστική στάση της σ. Ελένης Μητικάρη, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, μέσα στο χώρο δουλειάς.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απόλυση.

Είναι ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι να οργανωθούν γύρω από το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, να μην είναι ευάλωτοι στην επίθεση του κεφαλαίου, επίθεση που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να περάσουν στην αντεπίθεση σε σύγκρουση με την πολιτική των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - τρόικας που αποθρασύνει την εργοδοσία. Να συσπειρωθούν στο κόμμα τους, το ΚΚΕ, και να παλέψουν για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, για το σοσιαλισμό».

Η Ε. Μητικάρη εργάστηκε για περίπου 11 μήνες σε ένα από τα πολλά καταστήματα της εταιρείας ρούχων «BSB». Το συγκεκριμένο κατάστημα, στο κέντρο της Αθήνας, έχει 11 εργαζόμενους. Η «επίσημη» δικαιολογία της απόλυσης ήταν «περικοπή προσωπικού». Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα υποχρεώνονται να αγοράζουν τέσσερις «στολές» το χρόνο απ' το μαγαζί, έχουν απλήρωτες υπερωρίες, ενώ δεν υπάρχει συνεργείο καθαρισμού και οι εμποροϋπάλληλοι υποχρεώνονται να αναλάβουν την καθαριότητα.

Ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Την τρομοκρατική απόλυση της Ε. Μητικάρη, από την εταιρεία ρούχων «BSB», καταγγέλλει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), σημειώνοντας: «Η απολυμένη είναι συνδικαλίστρια του ΜΑΣ και στέλεχος της ΚΝΕ με πλούσια δράση στο χώρο δουλειάς της. Αυτή η απόλυση έχει συγκεκριμένο στόχο: Να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτών που σηκώνουν ανάστημα, που δε σκύβουν το κεφάλι, που οργανώνουν την πάλη τους, που απεργούν.

Απαιτούμε η διοίκηση της "BSB" να πάρει πίσω την απόλυση τώρα. Η τρομοκρατία τους δεν πιάνει. Τώρα όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα Διοικητικά Συμβούλια να πάρουν αποφάσεις και να στηρίξουν έμπρακτα την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναγωνίστριας. Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να βγάλουν συμπέρασμα, να οργανώσουν την πάλη τους στις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ. Να δυναμώσουν τη συμμαχία των φοιτητών και των σπουδαστών με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Μόνον έτσι μπορούμε να περάσουμε στην αντεπίθεση, να συγκρουστούμε αποτελεσματικά με την πολιτική των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ - τρόικας, που τσακίζει εμάς και τις οικογένειές μας».


ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΒΟΛΟΥ
Χωρίς θέρμανση δυο σχολεία Γενάρη μήνα!

Καταγγελία της Επιτροπής Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ

Σε διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στο ΕΕΕΕΚ Βόλου (Ειδικό Σχολείο) και το 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας προχώρησε η Εταιρεία Παροχής Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας, αφήνοντας χωρίς θέρμανση τους 150 μαθητές των δύο σχολείων! Η διακοπή έγινε για τις οφειλές ύψους 8.650 ευρώ που δεν κατέβαλε ο Δήμος Νέας Ιωνίας στην εταιρεία, η οποία εδώ και καιρό απειλούσε ότι θα κόψει το φυσικό αέριο αν δεν εξοφληθούν οι λογαριασμοί, ενώ από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή εμπαίζοντας μαθητές και γονείς έλεγε ότι θα λύσει το θέμα.

Τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα με το 4ο Γυμνάσιο δεν είναι μεμονωμένο. Οι λειτουργικές δαπάνες, για το 2010, έχουν αποδοθεί τσεκουρωμένες (-50%), ενώ το 2011 από 196 εκατ. ευρώ που ήταν το 2010 μειώνονται σε 91 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όλων των βαθμίδων, θα έχουν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στο να αντεπεξέλθουν στα έξοδα συντήρησης, λειτουργίας, καθαριότητας, φύλαξης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας του (4η δόση 2010 μειωμένη όμως κατά 50% για λειτουργικές δαπάνες, από 1,4 εκατ. ευρώ έλαβε 700.000 ευρώ) με σοβαρές επιπτώσεις στα προγράμματα εκπαίδευσης και στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων σ' αυτό».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση, η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ τονίζει: «Καλούμε τους γονείς και συνολικά τους εργαζόμενους να αντισταθούν για την ανατροπή της αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Να απαιτήσουν από την κυβέρνηση την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του Κρατικού Προϋπολογισμού, να καταδικάσουν την πολιτική της ταξικής κατηγοριοποίησης και διαφοροποίησης των σχολείων, την πολιτική που καταδικάζει στη διά βίου αμορφωσιά τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων.

Να καταγγείλουν την πλειοψηφία του Δήμου Ν. Ιωνίας, αλλά και του νέου καλλικρατικού δήμου, όχι για την κακή διαχείριση, αλλά γιατί όλα τα χρόνια βάζουν πλάτη να περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές. Εξάλλου τα κόμματα που τις προωθούν (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ) τους στήριξαν και τους στηρίζουν, γιατί "κάνουν καλά τη δουλειά" τους».

Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ καλούν τους γονείς σε καμιά περίπτωση να μη «βάλουν το χέρι στην τσέπη», και εξηγούν: «Η αδυναμία πληρωμής των τιμολογίων δεν αφορά μόνο τις σχολικές επιτροπές. Σήμερα χρειάζεται οργάνωση του αγώνα για την προστασία των ανέργων και όσων δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν και όχι τα λαϊκά στρώματα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ