ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Γενάρη 2011
Σελ. /40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αρχισε ο Πεταλωτής...

Με το ξεκίνημα των αγροτικών κινητοποιήσεων η κυβέρνηση άρχισε να ρίχνει στάχτη στα μάτια των μικρομεσαίων αγροτών και του λαού συνολικότερα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά χτες για τις κινητοποιήσεις της αγροτιάς, έκανε δηλώσεις που προκαλούν τη νοημοσύνη όσων βιώνουν και γνωρίζουν τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων της χώρας. Ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε χτες πως «δεν υπάρχει λόγος να γίνονται κινητοποιήσεις, όχι γιατί δεν έχουν προβλήματα οι αγρότες, αλλά γιατί τα πολλά και χρόνια προβλήματα αρχίζουν να αντιμετωπίζονται με έναν σωστό και έγκυρο τρόπο». Ποτέ μέχρι τώρα και καμία κυβέρνηση, δεν βρήκε... το λόγο που οι αγροτοκτηνοτρόφοι χρόνια τώρα κατεβαίνουν στους δρόμους και διεκδικούν αγωνιστικά το δίκιο τους.

Ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε χτες, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ «ότι είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση έχει δώσει αποζημιώσεις στον πιο έγκαιρο χρόνο και μάλιστα με τον εγκυρότερο τρόπο». Αλλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψήφισε το νέο νόμο για τον ΕΛΓΑ, όπου πλέον δεν θα δίνονται σχεδόν καθόλου αποζημιώσεις, ενώ οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα πληρώνουν ακόμα μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές.

Ο κ. εκπρόσωπος ανέφερε ακόμα ότι γίνεται «εξυγίανση των συνεταιρισμών, έτσι ώστε μέσα από τους συνεταιρισμούς να περάσει και να υπάρχει η εμπορευματοποίηση της αγροτικής παραγωγής». Ομως ο νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς που ετοιμάζει η κυβέρνηση, διαλύει τους συνεταιρισμούς και ξεπουλάει την περιουσία τους, αποκλείει τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και τους οδηγεί μια ώρα αρχύτερα στο ξεκλήρισμα, ενώ από την άλλη ενισχύει τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών και των επιχειρηματιών - βιομηχάνων. Και η εμπορευματοποίηση της αγροτικής παραγωγής, όπως την εννοούν η κυβέρνηση και οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς σε τίποτα δεν έχει να ωφελήσει τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και το λαό συνολικότερα.

Ο Γ. Πεταλωτής δεν απέφυγε και το τετριμμένο επιχείρημα ότι: «Ο διάλογος είναι ήδη ανοιχτός. Η κυβέρνηση συνδιαλέγεται με τους αγρότες, έχει συγκεκριμένες προτάσεις, συγκεκριμένα μέτρα να προβάλει και φυσικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει ταλαιπωρία των Ελλήνων πολιτών και μάλιστα σε περίοδο κρίσης». Ομως από ψευτοδιάλογο οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν χορτάσει χρόνια τώρα. Από συκοφάντηση του δίκαιου αγώνα τους, επίσης. Και για την «κρίση» που επικαλείται προκλητικά ο Γ. Πεταλωτής ως επιχείρημα για να μη γίνουν αγροτικές κινητοποιήσεις, δεν ευθύνονται ούτε οι αγρότες, ούτε τα λαϊκά στρώματα. Τους αγρότες και τους Ελληνες πολίτες τους ταλαιπωρεί η αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, χρόνια τώρα κύριε Πεταλωτή!


Κ.Δ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ