ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Φλεβάρη 2011
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» ΑΘΗΝΑΣ
Ψηφοδέλτιο μάχης και προοπτικής

Την Τετάρτη, στις 3 μ.μ., παρουσιάζει τις θέσεις της στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

Στους δικηγόρους του καθημερινού μόχθου, τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, στους νέους και στις γυναίκες, σ' εκείνους που ασφυκτιούν και δε θέλουν να υπηρετούν την ολοένα και περισσότερο ταξική Δικαιοσύνη που εκπροσωπεί ένα δίκαιο κομμένο στις ανάγκες των εκμεταλλευτών του λαού, απευθύνεται η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» Αθήνας, ενόψει και των εκλογών στο ΔΣΑ που διεξάγονται στις 27 και 28 Φλεβάρη.

Είναι ένα ψηφοδέλτιο με πολλούς νέους δικηγόρους αλλά και πολλές γυναίκες, καθώς έχει στο συνδυασμό 11 γυναίκες.

Υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ και επικεφαλής της παράταξης είναι ο Αγγελος Βρεττός.

Οι άλλοι υποψήφιοι του συνδυασμού είναι:

Αδάμ Εύα, Αντανασιώτης Αντώνης, Αρχιμανδρίτης Βασίλης, Βογιατζής Δημήτρης, Γεράκη Κατερίνα, Γούσιας Ευθύμης, Δημοπούλου Χριστίνα, Ζαφειρίου Ελένη, Κατσιάβας Βαγγέλης, Καψόπουλος Ανδρέας, Κοντέας Ανδρέας, Κοντογιάννης Γιάννης, Κουλουρούδης Γιάννης, Μαλαγάρης Μάνος, Μαρκατσέλη Χαρά, Μαρούλη Χαρά, Μίχας Αλέξανδρος, Μπίρδας Λάμπρος, Ρούση Σοφία, Τσάκωνα Ζωή, Τσίπα Παναγιώτα, Χαντζή Αννα, Χαρανάς Κώστας και Χατζηπαναγιώτου Ηλέκτρα.

Με σύνθημα «ανέλαβε τις ευθύνες που σου αναλογούν, συσπειρώσου και στήριξε ενεργά την Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» απευθύνεται η παράταξη στους δικηγόρους της Αθήνας.

Οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι αναφέρει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από αυτούς που υπηρετούν με συνέπεια τα συμφέροντα των μεγάλων δικηγορικών εταιρειών και του κεφαλαίου.

Στη διακήρυξή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση» αναφέρει πως απευθύνεται στους δικηγόρους που συμπιέζονται από την κρίση και αγωνιούν για το μέλλον τους, στους καλόπιστους συναδέλφους που αγανακτούν με τη σημερινή κατάσταση και σαπίλα του συστήματος. Επίσης, σημειώνει πως δεν υπερασπίζεται τη σημερινή κατάσταση. «Δεν σπέρνουμε αυταπάτες, συνεχίζει η "Αγωνιστική Συσπείρωση", ότι οι δικηγόροι μπορούν να εξαιρεθούν από τη γενικότερη αντιλαϊκή επίθεση. Δεν συρόμαστε πίσω από παρωχημένα και ελιτιστικά επιχειρήματα για το "κύρος" και το "λειτουργηματικό" χαρακτήρα του δικηγορικού επαγγέλματος. Δεν είμαστε συλλειτουργοί σε μια δικαιοσύνη που στρέφεται εχθρικά απέναντι στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, που κηρύσσει διαρκώς τις απεργίες παράνομες, που ποινικοποιεί τους λαϊκούς αγώνες, που διαμορφώνει αντεργατικές και αντιδραστικές νομολογίες, που στήνει μαθητοδικεία και αγροτοδικεία. Συμπορευόμαστε με το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, διεκδικούμε τη συνολική ανατροπή της σημερινής πολιτικής. Παλεύουμε για μια άλλη ζωή που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας».

Αναφερόμενη στις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις τονίζει ότι καταδίκασαν το δικηγορικό συνδικαλισμό σε αδράνεια και εκφυλισμό, αρνήθηκαν να συντονίσουν σε πανελλαδικό επίπεδο τις κινητοποιήσεις παρά τις πιέσεις μιας σειράς επαρχιακών συλλόγων. Μέχρι την τελευταία στιγμή παζάρευαν με τα υπουργεία πίσω από τις πλάτες των δικηγόρων επιμέρους πλευρές της απελευθέρωσης του δικηγορικού επαγγέλματος.

Συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο

Στο μεταξύ, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» θα παρουσιάσει τις θέσεις της μπροστά στις δικηγορικές εκλογές, με ομιλητή τον επικεφαλής και υποψήφιο πρόεδρό της Αγγελο Βρεττό την Τετάρτη 16 Φλεβάρη, ώρα 3 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, οδός Ακαδημίας 50, Αμφιθέατρο «Αντώνη Τρίτσης».

ΚΚΕ - ΚΝΕ
Πολιτική εξόρμηση στις Δυτικές συνοικίες

Πλατύ άνοιγμα με τις θέσεις του Κόμματος και το κάλεσμα σε οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή

Με θέμα «Οργανωμένη, ταξική, μαζική ανυπακοή - απειθαρχία. Εργατική λαϊκή εξουσία, ο σοσιαλισμός απάντηση στην καπιταλιστική κρίση», η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ και ο αντίστοιχος τομέας της ΚΝΕ διοργανώνουν πολιτική εξόρμηση - συζήτηση - αγωνιστική δράση με τους εργαζόμενους και τη νεολαία των Δυτικών Συνοικιών.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται καθημερινά δεκάδες περιοδείες, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς, καταστήματα, σούπερ μάρκετ, γειτονιές, πλατείες, λαϊκές αγορές, καφενεία, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, στέκια νεολαίας.

Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται, μεταξύ άλλων, οι εξής δραστηριότητες:

  • Σήμερα, Κυριακή 13 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., στο Α' ΚΑΠΗ Καματερού, προγραμματίζεται εκδήλωση με θέμα: «Οργανωμένη - ταξική - μαζική ανυπακοή, απειθαρχία. Εργατική λαϊκή εξουσία, ο σοσιαλισμός απάντηση στην καπιταλιστική κρίση». Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης.
  • Αύριο, Δευτέρα 14 Φλεβάρη, στις 9.30 π.μ., στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου (οδός Πολυτέκνων), θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης.

Ακόμα, προγραμματίζονται οι παρακάτω δραστηριότητες:

Την Τρίτη 15 Φλεβάρη
  • Στις 11 π.μ., στο ΙΚΑ Πετρούπολης, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 9.30 π.μ., στα 9ο, 12ο, 7ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Ιλίου, με επικεφαλής τον Ανδρέα Καργόπουλο, μέλος της ΑΕ της Αχτίδας Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ.
  • Στις 7.45 π.μ., στο ΕΠΑΛ Καματερού, με επικεφαλής τον Θοδωρή Σκολαρίκο, μέλος της ΑΕ της Αχτίδας Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ.
Την Τετάρτη 16 Φλεβάρη
  • Στις 9 π.μ., στο ΙΚΑ στο Ιλιον (οδός Μπίμπιζα).
  • Στις 7 μ.μ., σε κομματική σύσκεψη στο μαγαζί «Ο ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ» στους Αγίους Αναργύρους (Ν. Πλαστήρα, πλ. Κοκκινόπουλο), θα μιλήσει ο Δημήτρης Κατσαντώνης, στέλεχος του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού.
Την Πέμπτη 17 Φλεβάρη
  • Στις 9 π.μ., στο ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων (Ανάκασα), με επικεφαλής τον Θοδωρή Σκολαρίκο, μέλος της ΑΕ της Αχτίδας Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ.
  • Στις 6.45 μ.μ., στο νυχτερινό λύκειο Αγίων Αναργύρων, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ.
Την Παρασκευή 18 Φλεβάρη
  • Στις 9.30 π.μ., στο 8ο Γυμνάσιο (οδός Ναυπλίου και Αχαΐας) και στο 3ο Λύκειο (οδός Αλαμάνας και Πατρών) Ιλίου.
Την Κυριακή 20 Φλεβάρη
  • Στις 12 το μεσημέρι, σε συγκέντρωση σε καφενείο στην περιοχή «Νησάκι» στην Πετρούπολη, θα μιλήσει η Σταυρούλα Τσίτσου, μέλος της ΑΕ της Αχτίδας Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ.
  • Στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση σε καφενείο στην Παλατιανή (οδός Θεοδώρας) στο Ιλιον, θα μιλήσει ο Γρηγόρης Ρήγας, μέλος της ΑΕ της Δυτικής Αχτίδας της ΚΟΑ.
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κλαδικές συσκέψεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Στις 19 και 20 Φλεβάρη για σχολές Υγείας και καθηγητικές σχολές

Τη διοργάνωση πανελλαδικών κλαδικών συσκέψεων με την συμμετοχή του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, το σύλλογο σπουδαστών ΙΕΚ και άλλες ριζοσπαστικές συσπειρώσεις, ξεκινά το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, υλοποιώντας την απόφαση της 2ης Πανελλαδικής Συνάντησής του.

Διοργανώνονται οι εξής συσκέψεις:

Το Σάββατο 19 Φλεβάρη τις 6 μμ για τις σχολές υγείας. Θα παρευρεθούν επιτροπές αγώνα από τις σχολές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Φαρμακευτικής, ΣΕΥΠ των ΤΕΙ και σπουδαστές των αντιστοίχων ειδικοτήτων από τα ΙΕΚ.

Την Κυριακή 20 Φλεβάρη στις 3 μμ για τις καθηγητικές σχολές. Θα παρευρεθούν επιτροπές αγώνα από τις Φιλοσοφικές σχολές τις Παιδαγωγικές σχολές, τα τμήματα Φυσικό, Μαθηματικό, Βιολογικό, Χημικό, τη ΣΕΛΕΤΕ των ΤΕΙ και σπουδαστές παιδαγωγικών ειδικοτήτων από τα ΙΕΚ.

Οι δυο συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων, Αγ. Φιλοθέης 5β (πίσω από την μητρόπολη Αθηνών).

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Διαμαρτηρία για το Μετοχικό Ταμείο

Συγκέντρωση ενημέρωσης - διαμαρτυρίας με κύριο θέμα την κατάσταση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού διοργανώνει η Ανεξάρτητη Ενωση Απόστρατων Ενόπλων Δυνάμεων, σήμερα Κυριακή, 13 Φλεβάρη, στις 11:00, στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου Αθηνών (Ακαδημίας 50). Στο σχετικό κάλεσμα, σημειώνεται η ανάγκη να ενημερωθούν όλοι οι εν ενεργεία και απόστρατοι στρατιωτικοί «για το μείζον πρόβλημα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, που είναι προάγγελος για την κατάληξη και των υπολοίπων Μετοχικών Ταμείων (...) να διαμαρτυρηθούμε για τις συκοφαντικές και αήθεις επιλεκτικές επιθέσεις σε βάρος του κύρους, της αξιοπρέπειας, των εννόμων συμφερόντων μας και της κοινωνικοοικονομικής μας υπόστασης».

Προσφέρουν στο ΚΚΕ

Στη μνήμη των αγωνιστών συντρόφων, που στα 92 χρόνια από την ίδρυση του πιο έντιμου Κόμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο, του ΚΚΕ, έδωσαν τη ζωή τους για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της δικτατορίας του παγκόσμιου κεφαλαίου, μιας πολιτικής που τώρα εφαρμόζουν η τρόικα Κυβέρνησης - ΕΕ και ΔΝΤ και οι υπόλοιποι διαχειριστές τους, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κλπ., προσφέρω στο ΚΚΕ 300 ευρώ για την οικονομική του εξόρμηση, μέσω ΚΟ Φιλαδέλφειας. Ετσι που και στο μέλλον οι νεότερες γενιές, με επικεφαλής το έμπειρο ΚΚΕ, να αγωνιστούν για τη λαϊκή εξουσία με κοινωνικό πρόσωπο. Να αγωνίζονται από μικρή ηλικία μέχρι το ταξίδι χωρίς γυρισμό, με προοπτική το σοσιαλισμό - κομμουνισμό που είναι επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε.

Αντώνης Ζερμπίνος

***

Η συναγωνίστρια Μαρία Κόττη, στη μνήμη των αδερφών της: ΜΗΤΣΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΓΙΩΡΓΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 100 ευρώ. Επίσης, προσφέρει 90, ακόμα, ευρώ που συγκέντρωσε από φίλους της Εθνικής Αντίστασης.

***

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, από την Καβάλα, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, προσφέρει 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

***

Στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ προσφέρω 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Καραβοστάμου Ικαρίας, στη μνήμη των γονιών μου, ΝΙΚΟΛΑ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΛΙΤΣΑΡΔΗ.

Δέσποινα Λιτσαρδή - Φουντούλη.

Εκδήλωση της ΠΕΑΦΕ για την ΕΠΟΝ

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) καλεί τα μέλη, τους φίλους, τους νέους και τις νέες, όλους τους αγωνιστές, να πάρουν μέρος στο γιορταστικό, αγωνιστικό πρόγραμμα για τα 68 χρόνια της ΕΠΟΝ, που θα γίνει την Κυριακή 27 Φλεβάρη 2011, ώρα 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52).

Η επετειακή εκδήλωση αφιερώνεται με σεβασμό στο δάσκαλο κομμουνιστή Νίκο Πλουμπίδη, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ που πρωτοστάτησε στη διοργάνωση του παλλαϊκού συλλαλητηρίου της 5ης Μάρτη 1943, με καθολικό αίτημα «Οχι στη γερμανική επιστράτευση». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γιώργος Μαργαρίτης, Πανεπιστημιακός Ιστορικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Για προσκλήσεις στα τηλέφωνα: 210.2750.444 (Μωραΐτου - Δασκαλοπούλου Ελένη) και 210.6211.300 (Μυρτώ Σταματάτου).

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Σύσκεψη τη Δευτέρα

Με στόχο την καλύτερη οργάνωση της απεργίας στις 23 Φλεβάρη, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, προχωρά στη πραγματοποίηση σύσκεψης αύριο, Δευτέρα 14 Φλεβάρη, στην αίθουσα των Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), στις 6 μ.μ.

Εκεί, θα συζητηθούν τα θέματα της οργάνωσης της πάλης στους χώρους δουλειάς, κόντρα στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, η καλύτερη προετοιμασία για την επιτυχία της απεργίας, μαζί με το ΠΑΜΕ και η ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια κατάργησης της κλαδικής σύμβασης, του ωραρίου - πενθήμερου. «Για να υπάρξει αποτελεσματική άμυνα στις επιδιώξεις του κεφαλαίου χρειάζεται σχέδιο αντεπίθεσης από την εργατική και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας, απέναντι στα μονοπώλια, στις κυβερνήσεις, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ