ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Φλεβάρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Το στομάχι που σκέφτεται

Λαμόγια, φοροφυγάδες, μπαταχτσήδες, τελμπεχανάδες, κοπρίτες, βολεμένοι, διεφθαρμένοι, κ.λπ., κ.λπ... Αυτές είναι μερικές μόνο από τις βρισιές που εκτόξευσαν και εκτοξεύουν οι κυβερνώντες εναντίον όλων μας, εκφασισμένα γενικευτικά, εντός εκτός Ελλάδας. Ομιλούν ως καθαροί, διορθωτές όχι απλώς του καθενός και της καθεμιάς μας αλλά και του DNA μας ακόμη. Με το βδελυρό καλοσιδερωμένο ύφος που είχε ο Μπους όταν έλεγε όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου, απευθύνονται στην πλέμπα σε παράξενα δίδυμα ζευγάρια από το Λοβέρδο και τον Παπουτσή ως τον Ρέππα και τον Μανδραβέλη. Ολοι μας συλλήβδην τουβλάκια του Μάνου που του χαλάσαμε το αστικό lego με διαδηλώσεις, υπαίθριες συναθροίσεις, διαμαρτυρίες στις γειτονιές και γενικευμένες εμπόλεμες αντιστάσεις σαν της Κερατέας.

Σε διαπροσωπικό επίπεδο οι μισές απ' αυτές τις βρισιές ή και μία μόνο θα οδηγούσε τον καθένα και την καθεμιά από μας στο νοσοκομείο ή στο κρατητήριο επειδή πιαστήκαμε στα χέρια με τους υβριστές. Κι όμως, αυτό το λεξιλόγιο λουμπενοποιημένα χουλιγκάνικο («πούλα ρε τώρα την ΠΑΕ») πέρασε και στην τρόικα που με τον επισημότερο τρόπο έστησε ένα σκλαβοπάζαρο και φωνάζει «πουλάτε, ξεπουλάτε, γιατί αγοράζουμε».

Ο εκχυδαϊσμός του πολιτικού λεξιλογίου με άρωμα πρώιμου μουσολινισμού έχει επιπτώσεις πολιτισμικής διαστροφής που θα τις εισπράξουμε στο όχι μακρινό μέλλον με μια γενιά χαμένη στην απολίτικη χάπενινγκ αντίσταση εξαιρετικά πρόσφορη για μικρούς και μεγάλους εκκολαπτόμενους Ροβεσπιέρους της διπλανής πόρτας. Θέλει προσοχή κι απαντοχή και βαθιά μελέτη η καθημερινώς επιβεβαιούμενη αξιωματική ρήση του Μακλούαν «το μέσο είναι το μήνυμα». Με συνομιλητή το ΣΚΑΪ και την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, με αντισυμβαλλόμενο τον Πεταλωτή που αγνοεί τάχα μου δήθεν την υφή, το σκοπό και τα μέσα της άσκησης στο Κιλκίς ή την κάθε γκρουπουσκούλικη ΜΚΟ που πουλάει νταβαντζιλίκι σε εμφανώς αναξιοπαθούντες ντόπιους και ξένους προλετάριους το παιχνίδι γίνεται με σημαδεμένη τράπουλα, εκτυφλωτική αναίδεια και όζουσα περιρρέουσα ατμόσφαιρα μιας καταπτωτικής αποσύνθεσης. Θέλει προσοχή αυτό το πολιτικό καμπαρέ ενός διαρκούς μεσοπολεμικού νοσηρού κλίματος που σαγηνεύεται από τον Κυνόδοντα κι αποτάσσεται μετά βδελυγμίας, την παιδεραστία. Η Ευρώπη ξέφτισε κι αγκιστρώνεται από τα στρας του Μπερλουσκονισμού και τις ψυχαναλύσεις κάθε μούμιας που κοσμεί μουσεία φτιαγμένα από λάφυρα εισβολέων και νομιμοποιημένων σφαγέων - κονκισταδόρες.

Η πολιτισμική επικοινωνιακή κατρακύλα, ο γκλαμουράτος ταξικός δωσιλογισμός, η αριστερή επιθετική αυτοκριτική, τα αγριόχορτα - ζιζάνια των φανταχτερών και προβεβλημένων υποκειμενισμών καθιστά πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη μιας πολιτιστικής έσχατης γραμμής άμυνας, γιατί αυτό που έρχεται είναι λάσπη ανακατεμένη με αίμα και αναγωγή των μαζικών εγκλημάτων σε βάρος του λαού σε τυπικές αναφορές στατιστικών μεγεθών. Οταν οι άνεργοι αυξάνονται ευθέως ανάλογα των κερδών, τότε τα φώτα στο πολιτικό καμπαρέ δείχνουν πιο σαπούνι φτιαγμένο από ανθρώπινη σάρκα ετοιμάζεται να καθαρίσει τη δήθεν κόπρο του αφεντικού Αυγείου. Δεν είναι ο Ηρακλής. Είναι ο φασίστας με τη στολή των καιρών καρεδάκι σε παράθυρο της μικρής οθόνης των μεγάλων ψεμάτων. Ο πολλαπλασιαστής ισχύος των κομμουνιστών ήταν πάντα η τέχνη, ο πολιτισμός. Αυτή, είναι μάχη που κρίνει εν πολλοίς τον πόλεμο για ένα αξιοπρεπώς σταθερά γεμάτο στομάχι που μπορεί κι εξακολουθεί να σκέφτεται πέραν της πείνας...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στις 18 Φλεβάρη ανοίγουμε τα διόδια

Motion Team

«Καμιά ανοχή στη ληστεία μέσω των διοδίων. Να καταργηθούν τώρα όλα!». Με το σύνθημα αυτό η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σύσσωμες τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, να δώσουν στις 18 Φλεβάρη μαζικό και αποφασιστικό «παρών» με τη συμμετοχή τους στο άνοιγμα των διοδίων και το μπλοκάρισμα των ακυρωτικών μηχανημάτων στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη την Ελλάδα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΚΥΡΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Το ΠΑΜΕ στις 18 Φλεβάρη καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, σύσσωμες τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες να δώσουν μαζικό και αποφασιστικό "παρών" με τη συμμετοχή τους στο άνοιγμα των διοδίων και το μπλοκάρισμα των ακυρωτικών μηχανημάτων στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση, έχοντας τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., επιχειρεί με την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό να ποινικοποιήσει και να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις που με την μορφή της οργανωμένης ανυπακοής διεκδικούν την κατάργηση των διοδίων, να σταματήσει η ληστεία μέσω των αυξήσεων στα εισιτήρια, και αλλού. Στην εκστρατεία αυτή εντάσσονται και οι μηνύσεις, με άθλιες κατηγορίες, σε βάρος ατόμων και φορέων που αντιδρούν στη ληστεία από εταιρείες που με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν στην κατοχή τους τα διόδια.

Η ληστεία του λαϊκού εισοδήματος, από τα όλο και περισσότερα πρόσθετα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, με αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πρέπει να τελειώσει.

Καμιά ανοχή στη ληστεία μέσω των διοδίων. Να καταργηθούν τώρα όλα!

Να μην τρομοκρατηθούμε, και αποφασιστικά να απαντήσουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε την ποινικοποίηση του αγώνα μας.

Ο αγώνας μας μπορεί να έχει αποτελέσματα. Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, σε κοινό μέτωπο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Ο δρόμος που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου μόνο δεινά φέρνει για το λαό.

Να δείξουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς τους μεγάλους επιχειρηματίες. Αυτοί δεν μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς.

Εχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα. Είναι δικαίωμά μας και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους. Η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι η πιο συνειδητή, μαζική και οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή που ως στόχο έχει να εμποδίσει και να ανατρέψει την πολιτική που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Να μην πτωχεύσει ο λαός. Την κρίση και το χρέος να τα πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται. Να φορολογηθεί τώρα με 45% το μεγάλο κεφάλαιο.

Να δυναμώσουμε τη λαϊκή πάλη και αντεπίθεση:

  • Να καταργηθούν όλα τα διόδια - Συγκοινωνίες υπέρ του λαού.
  • Οχι στη ληστεία και τα χαράτσια των αυξήσεων των εισιτηρίων.
  • Εργα και υποδομές, που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φοιτητές, τους μαθητές, συγκοινωνίες. Δημόσια έργα, λαϊκή περιουσία.
  • Κατάργηση όλων των διοδίων και όλοι οι οδηγοί να κυκλοφορούν ελεύθερα στους αυτοκινητόδρομους».
Εκδήλωση στο Βόλο

Εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στο Αιγαίο και οι θέσεις του ΚΚΕ», με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Φλεβάρη, στο Βόλο, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα «Αχίλλειον» (παραλία).

Δραστηριότητες του ΚΚΕ

Περιοδείες σε τόπους δουλειάς και Υγείας πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα είναι το εξής:

Αύριο Δευτέρα 14 Φλεβάρη
  • Στις 10.30 π.μ. στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με επικεφαλής τον Θοδωρή Λιάππη.
  • Στις 10.30 π.μ. στον ΕΟΤ με επικεφαλής τη Θεοδώρα Χάλαρη.
  • Στη 1 μ.μ. στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ με επικεφαλής τον Νίκο Παπακωνσταντίνου.
Την Τρίτη 15 Φλεβάρη
  • Στις 10.30 π.μ. στην Α' ΕΚΠΑ με επικεφαλής τον Γιώργο Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ.
Δίμηνη καμπάνια ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Σχετική συνέντευξη Τύπου για το θέμα θα δώσει τη Δευτέρα ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης

Συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Δίμηνη καμπάνια της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, οι θέσεις και οι πρωτοβουλίες της ΚΝΕ», θα δώσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ αύριο Δευτέρα, 14 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου).

ΚΚΕ: Δε συμμετέχουμε στο διάλογο του υπουργείου Οικονομικών

Σχετικά με την πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο με τα κόμματα, για το αποκαλούμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής, το ΓραφείοΤύπου του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :

«Τo KKE αρνείται να πάρει μέρος στον προτεινόμενο από την κυβέρνηση διάλογο για το αποκαλούμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής. Ο λόγος είναι ένας και πολύ καθαρός. Δεν έχει κανένα νόημα ο διάλογος με μια κυβέρνηση η οποία έφερε στην Ελλάδα το Μνημόνιο και όλους εκείνους τους βάρβαρους μηχανισμούς που έναν στόχο έχουν: Την κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η κυβέρνηση άλλωστε έχει ήδη τη συναίνεση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων, συνολικά των δυνάμεων του κεφαλαίου. Απαντάμε με τη θέση που διατυπώσαμε λίγες μέρες μετά τις εκλογές: Στον πόλεμο της πλουτοκρατίας ο λαός πρέπει να απαντήσει με το δικό του πόλεμο, με αφετηρία την απειθαρχία και την ανυπακοή, την πάλη για τη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας».

ΑΘΗΝΑ

12/2/2011



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ