ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
Σελ. /40
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αποκριάτικη γιορτή της ΚΝΕ για παιδιά

Στις 27 Φλεβάρη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό

Από τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης στην προηγούμενη (τη χριστουγεννιάτικη) γιορτή της ΚΝΕ για τα παιδιά
Από τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης στην προηγούμενη (τη χριστουγεννιάτικη) γιορτή της ΚΝΕ για τα παιδιά
Μια ξεχωριστή πρόταση για τις Απόκριες ετοιμάζει η ΚΝΕ, που την Κυριακή 27 Φλεβάρη πραγματοποιεί αποκριάτικη γιορτή για παιδιά στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Στις 10 π.μ. εργαστήρι μάσκας και χαρταετού, στις 12.00 χοροθεατρική παράσταση «ο Αγησίλαγος» από ομάδα της ΚΝΕ, στις 12.30 αποκριάτικο ξεφάντωμα με γαϊτανάκι και πολλές - πολλές εκπλήξεις...

Η πρωτοβουλία αυτή της ΚΝΕ έρχεται σαν συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών που στόχο έχουν να απαντήσουν σε υπαρκτές ανάγκες τόσο των παιδιών όσο και των γονιών τους. Για άλλη μια φορά, με ελεύθερη είσοδο, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν θέατρο, να συμμετάσχουν σε δημιουργικό εργαστήρι και να ξεφαντώσουν. Εξηγώντας το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας αυτής που τώρα έχει αφορμή τις Απόκριες, η ΚΝΕ σημειώνει στο κάλεσμά της:

«Τα μικρά παιδιά βιώνουν και αυτά τα άγχη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια. Ταυτόχρονα, η κυρίαρχη ιδεολογία παρεμβαίνει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού τόσο μέσα από την Εκπαίδευση, όσο και μέσα από τον πολιτισμό, τα παιχνίδια.

Εμείς όμως έχουμε τη δική μας πρόταση! Με μεράκι και φαντασία ετοιμάζουμε ένα ξεχωριστό κυριακάτικο πρωινό. Ελάτε να δημιουργήσουμε από απλά, καθημερινά υλικά πρωτότυπες κατασκευές. Να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε με τον Αγησίλαγο στο χοροθέατρο. Να ξεφαντώσουμε χορεύοντας το Γαϊτανάκι!

Ενα ξεχωριστό πρωινό δημιουργικότητας, φαντασίας και παιχνιδιού! Αλλά, και ένας χώρος όπου έχει θέση η συζήτηση, ο προβληματισμός, η αναζήτηση πραγματικών διεξόδων στα όσα καθημερινά βιώνουμε».

ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Να λυθεί άμεσα το θεσμικό τους πρόβλημα

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Με αφορμή την αδυναμία λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» στην περιοχή Αχαρνών - Θρακομακεδόνων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, θίγοντας συνολικά το θεσμικό πρόβλημα που έχει προκύψει για τα 71 Κέντρα Πρόληψης της χώρας.

Οπως σημειώνει στο κείμενο της Ερώτησης: «Είναι γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών λόγω του απαράδεκτου καθεστώτος λειτουργίας τους ως Αστικές Εταιρείες και τις διατάξεις του "Καλλικράτη" που τα θεωρεί ανύπαρκτα.

Το τελειωτικό ξήλωμα των Κέντρων Πρόληψης έχει αρχίσει από την περιοχή Αχαρνών - Θρακομακεδόνων όπου στο Κέντρο Πρόληψης "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για λειτουργικά έξοδα.

Αλλά και να υπήρχαν, η Τράπεζα δεν αναγνωρίζει πλέον το ΔΣ του Κέντρου λόγω της μορφής του και δεν κινεί το λογαριασμό του.

Σε μία περιοχή που μαστίζεται από τα ναρκωτικά η διάλυση του Κέντρου Πρόληψης είναι εγκληματική ενέργεια.

Το ΔΣ του Δήμου με πρόταση του συνδυασμού "Λαϊκή Συσπείρωση" έλαβε ομόφωνη απόφαση στις 27/1/11 για συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης "ΔΙΕΞΟΔΟΣ". Παρ' όλα αυτά το Κέντρο αδυνατεί να λειτουργήσει».

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους υπουργούς:

  • Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχουν προχωρήσει προκειμένου να ρυθμιστεί άμεσα το πρόβλημα, που έχει προκύψει στο Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» και να εκταμιευτούν χρήματα για τη μισθοδοσία των εργαζομένων και την πληρωμή των λειτουργικών εξόδων του;
  • Αναφορικά με το θεσμικό πρόβλημα των 71 Κέντρων Πρόληψης, προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην οριστική επίλυση του προβλήματος των δομών στην κατεύθυνση της νομοθέτησης ενός ΝΠΔΔ που θα υπάγεται απ' ευθείας στο υπουργείο Υγείας και με εξασφάλιση όλων ανεξαιρέτως των σημερινών εργαζομένων;
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κινητοποιήσεις σε Καλαμάτα και Ναύπλιο

Στις 19 και 20 Φλεβάρη, με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας

Αγωνιστική «υποδοχή» επιφυλάσσουν στην υπουργό Παιδείας οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στην Πελοπόννησο το Σαββατοκύριακο. Οι Επιτροπές Αγώνα ΑΕΙ - ΤΕΙ - Εστίας Καλαμάτας καλούν σε συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Φλεβάρη στις 10 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου, με αφορμή την φιέστα που στήνεται με εγκαίνια των σπουδαστικών εστιών στην πόλη. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 20 Φλεβάρη, διοργανώνεται παμπελοποννησιακή κινητοποίηση του ΜΑΣ στο Ναύπλιο, όπου θα βρεθεί η υπουργός για να μιλήσει στη Σύνοδο των Πρυτάνεων.

«Είναι τουλάχιστον προκλητική η στάση της Διαμαντοπούλου να "εγκαινιάσει" τις σπουδαστικές εστίες στην Καλαμάτα. Κάνουν φιέστες την ώρα που η Εστία δεν επαρκεί ούτε για το 10% των αναγκών των σπουδαστών. Δεν έχουν περάσει ούτε τρεις μήνες που η παράταξη του ΠΑΣΟΚ σε ρόλο "μπράβου της κυβέρνησης" επιτέθηκε σε μέλη του ΜΑΣ και φοιτητές που διεκδίκησαν να μην πληρώσει κανείς το χαράτσι που προβλέπουν οι νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!», αναφέρουν οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στην Καλαμάτα.

Η Γραμματεία Πάτρας του ΜΑΣ καλεί σε ξεσηκωμό όλους τους φοιτητές και σπουδαστές από την Πελοπόννησο στην κινητοποίηση στο Ναύπλιο την Κυριακή 20 Φλεβάρη, όταν πραγματοποιείται η σύνοδος των Πρυτάνεων, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση με τη στήριξη ΝΔ, τρόικας, ΕΕ, αλλά και μερίδα καθηγητών και των Πρυτανικών αρχών είναι αποφασισμένη να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει να θυμίζει τη "δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση". Μέχρι το Μάρτη το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να καταθέσει το "μνημόνιο της Παιδείας", που μετατρέπει τα ιδρύματα σε επιχειρήσεις. Ετοιμάζουν το παραπέρα χτύπημα σίτισης - στέγασης - μετακίνησης, συρρικνώνουν τις υποδομές. Ανοίγουν το δρόμο για τα δίδακτρα. Τα προγράμματα σπουδών γίνονται μενού χωρίς καμία συνοχή. Τα ΤΕΙ γίνονται ΙΕΚ. Πλευρά αυτών είναι και η κατάργηση του ασύλου που τις τελευταίες μέρες κουβεντιάζεται από τη μαύρη συμμαχία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και συγκροτήματα του Τύπου», αναφέρει μεταξύ άλλων η Γραμματεία του ΜΑΣ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση διοργανώνουν σήμερα στις 11 το πρωί στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας.

Κλαδικές συσκέψεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Στις 19 και 20 Φλεβάρη για σχολές Υγείας και καθηγητικές σχολές

Πανελλαδικές κλαδικές συσκέψεις με τη συμμετοχή του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, του Συλλόγου Σπουδαστών ΙΕΚ και άλλων ριζοσπαστικών συσπειρώσεων πραγματοποιεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, υλοποιώντας την απόφαση της 2ης Πανελλαδικής Συνάντησής του. Το Σαββατοκύριακο διοργανώνονται στην Αθήνα οι εξής συσκέψεις:

Το Σάββατο 19 Φλεβάρη τις 6 μμ για τις Σχολές Υγείας. Θα παρευρεθούν επιτροπές αγώνα από τις Σχολές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Φαρμακευτικής, ΣΕΥΠ των ΤΕΙ και σπουδαστές των αντιστοίχων ειδικοτήτων από τα ΙΕΚ.

Την Κυριακή 20 Φλεβάρη στις 3 μμ για τις καθηγητικές σχολές. Θα παρευρεθούν επιτροπές αγώνα από τις Φιλοσοφικές Σχολές, τις Παιδαγωγικές Σχολές, τα τμήματα Φυσικό, Μαθηματικό, Βιολογικό, Χημικό, τη ΣΕΛΕΤΕ των ΤΕΙ και σπουδαστές παιδαγωγικών ειδικοτήτων από τα ΙΕΚ.

Και οι δυο συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, Αγ. Φιλοθέης 5β (πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ