Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Μάρτη 2011 - Κυριακή 27 Μάρτη 2011 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 10925

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αντιστοίχηση της καθοδηγητικής δουλειάς στις απαιτήσεις της στρατηγικής του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  16  -  17
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟ ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Οι εξελίξεις στην περιοχή μας και η ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος

ΣΕΛ.  6  -  7

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ από κεφάλαιο - ΕΕ - αστικά κόμματα

Οι δήμιοι των λαών εν μέσω έντονων ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων:

  • Συμφώνησαν στη δημιουργία ενός μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για δανεισμό των υπερχρεωμένων κρατών, που σημαίνει «ελεγχόμενη χρεοκοπία» δηλαδή ελεγχόμενη καταστροφή κεφαλαίου λόγω κρίσης.
  • Δεσμεύτηκαν για μια άνευ προηγουμένου επέλαση σε μισθούς, συντάξεις, άγριες περικοπές κοινωνικών δαπανών και νέα φοροληστεία των λαών, στη βάση του «Συμφώνου για το Ευρώ».
  • Η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου δημοσιονομικής προσαρμογής για την περίοδο 2012 - 2014, με μέτρα ύψους 22 δισ. ευρώ, καθώς και «πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων» 50 δισ. ευρώ.
  • Μονόδρομος για το λαό η αντεπίθεση κατά της ΕΕ, της πολιτικής και των κομμάτων που υπηρετούν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Ο καπιταλισμός είναι ιστορικά ξεπερασμένος, πρέπει να ανατραπεί.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Απομονώστε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης του αγώνα

Η ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα αγώνα και συστράτευσης στους φοιτητές να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της πάλης και της ζωντάνιας των συλλόγων και των οργάνων του κινήματος. Κάθε έτος, εξάμηνο να γίνει εργαστήριο - κάστρο κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Ολοι στην πάλη για να μη γονατίσουν τους εργαζόμενους της χώρας μας, να μην περάσει ο νέος νόμος - έκτρωμα που μετατρέπει τα ιδρύματα σε επιχειρήσεις με δίδακτρα.


ΣΕΛ.  15


ΛΙΒΥΗ
Ενταση πολέμου και αντιθέσεων

ΣΕΛ.  8   -   14
ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Απειλείται η ζωή των ασθενών

ΣΕΛ.  22   -   23
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Στη μάχη της Συλλογικής Σύμβασης

ΣΕΛ.  24   -   25
ΕΜΠΟΡΙΟ
Επιτάχυνση συγκέντρωσης

ΣΕΛ.  26   -   27
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο

ΣΕΛ.  29
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Συνέδριο 6 έως 10 Απρίλη στην Αθήνα

ΣΕΛ.  28
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την επέτειο του Κιλελέρ

Το ΚΚΕ έχει αναδείξει τις δυνατότητες ανάπτυξης της αγροτικής και μεταποιητικής παραγωγής και της παραγωγικότητάς τους, με σκοπό την ικανοποίηση των διατροφικών και άλλων αναγκών του λαού μας. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ανατροπή των καπιταλιστικών σχέσεων, με τη θεμελίωση του κεντρικού σχεδιασμού της παραγωγής με λαϊκό έλεγχο, την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης. Με την κατάργηση της καπιταλιστικής αγροτικής εκμετάλλευσης και τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής παραγωγής, που θα προωθεί κοινές καλλιεργητικές εργασίες, με κρατική επιστημονική στήριξη.


ΣΕΛ.  5

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ