ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Απρίλη 2011
Σελ. /40
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκλογές σε ΕΕΤΕΜ και Σύλλογο Τοπογράφων

Οι μηχανικοί ψηφίζουν «Πανεπιστημονική»

Σήμερα Κυριακή 3 και αύριο Δευτέρα 4 Απρίλη γίνονται σε όλη την Ελλάδα οι εκλογές της ΕΕΤΕΜ , της Ενωσης Πτυχιούχων Μηχανικών, για την ανάδειξη νέων οργάνων των Περιφερειακών Τμημάτων και της Κεντρικής Διοίκησης.

Δίνοντας τη μάχη των εκλογών με αισιοδοξία η «Πανεπιστημονική» καλεί τους μισθωτούς πτυχιούχους μηχανικούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, να στείλουν μήνυμα αντεπίθεσης στηρίζοντας αγωνιστικά τα ψηφοδέλτια της «Πανεπιστημονικής».

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στην Αθήνα (8 π.μ. - 8 μ.μ.) στα γραφεία της ΕΕΤΕΜ Βερανζέρου 15, στη Θεσ/νίκη Βασ. Ηρακλείου 26 και σε εκλογικά τμήματα σε όλους τους νομούς της χώρας. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6977911896, 6975161205.

Πανελλήνιος Σύλλογος Τοπογράφων (ΠΣΔΑΤΜ)

Σήμερα Κυριακή 3 Απρίλη γίνονται σε όλη την Ελλάδα οι εκλογές του ΠΣΔΑΤΜ, του συλλόγου αγρονόμων - τοπογράφων μηχανικών, για την ανάδειξη νέων οργάνων των Περιφερειακών Τμημάτων και της Κεντρικής Διοίκησης.

Με σύνθημα «Αντεπίθεση για τα δικαιώματά μας» η «Πανεπιστημονική» καλεί τους μισθωτούς αγρονόμους - τοπογράφους μηχανικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους να στηρίξουν αγωνιστικά - μαζικά τα ψηφοδέλτια της «Πανεπιστημονικής».

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στην Αθήνα (8 π.μ. - 8 μ.μ.) στο ΕΜΠ, στο Λαμπαδάριο (Ζωγράφου), στη Θεσσαλονίκη (9 π.μ. - 8 μ.μ.) στο κτίριο του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας και σε εκλογικά τμήματα σε όλους τους νομούς της χώρας (3 μ.μ. - 8 μ.μ.). Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6978406256, 6944685930, 6977911896.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Την Τρίτη αρχίζουν οι εκλογές

Την Τρίτη, 5 του Απρίλη, αρχίζουν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ολοκληρώνονται στις 11/4. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ψηφίζουν: καθημερινά στα γραφεία του συλλόγου (Αγ. Φιλοθέης 5Β - πλ. Μητροπόλεως) από τις 12 μ. έως τις 8 μ.μ. Στο παράρτημα του συλλόγου στην Καλλιθέα (Θησέως 156) Σάββατο και Κυριακή 9 και 10/4, αντίστοιχα, από τις 12 μ. έως τις 6 μ.μ. Στην Αθήνα (Σωκράτους 51 στα γραφεία του σωματείου Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ) την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 8/4, 9/4 και 10/4, αντίστοιχα, από τις 12 μ. έως τις 6 μ.μ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και βιβλιάριο ασθενείας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΦΑΓΕ ΑΕ»
Γενική Συνέλευση την Τρίτη

Εκτακτη Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Τρίτη 5 Απρίλη πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΦΑΓΕ, από τη 1 μ.μ. μέχρι τις 3 μ.μ., μετά από απόφαση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρείας. Τα θέματα συζήτησης θα είναι το Σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Ομοσπονδίας Γάλακτος και του Σωματείου Εργαζομένων ΦΑΓΕ. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα προστασίας Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς (μέτρα ατομικής προστασίας, βελτίωση ψυκτικών μηχανημάτων στις αποθήκες, εξαερισμός - κλιματισμός στους χώρους του εργοστασίου που δεν υπάρχει, λήψη μέτρων για να λυθεί το πρόβλημα της ηχορύπανσης, λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων ενάντια στη θερμική καταπόνηση τους καλοκαιρινούς μήνες κ.ά.).

Εκδήλωση στη μνήμη του Τάκη Τσιόγκα

Μεθαύριο Τρίτη, εκδήλωση στη μνήμη του Τάκη Τσιόγκα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του, διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα «Τάκη Τσιόγκα» του ΕΚΛ.

Ο Τάκης Τσιόγκας, που διατέλεσε πρόεδρος του ΕΚΛ επί 11 χρόνια, από το 1999 μέχρι το τέλος της ζωής του, υπήρξε υπόδειγμα αδιάλλακτου και αφοσιωμένου υπερασπιστή των συμφερόντων της εργατικής τάξης, ως γνήσιο τέκνο της.

Η πρόωρη απώλεια του αταλάντευτου κομμουνιστή, του ακούραστου συνδικαλιστή, του ανυποχώρητου λαϊκού αγωνιστή προκάλεσε λαϊκή οδύνη και θλίψη. Ως συνδικαλιστής, από τις θέσεις της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου της Λάρισας, ως μέλος της ΚΕ και ως βουλευτής του ΚΚΕ, ως λαϊκός αγωνιστής, δεν έλειψε από κανέναν λαϊκό αγώνα, από καμιά ταξική μάχη. Ετσι τίμησε την τάξη του, την εργατική τάξη, αλλά τιμήθηκε και απ' αυτήν.

Με την πρωτοπόρα δράση του, με την καθημερινή αγωνιστική στάση του έγινε πρότυπο αγωνιστή που υπηρετούσε και καταξίωνε τα οράματα, τα ιδανικά και τις αξίες της εργατικής τάξης, τα ιδανικά και τα οράματα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ
Παράταση των εκλογών

Παράταση πήραν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας. Ετσι, οι συνταξιούχοι θα μπορούν να ψηφίζουν καθημερινά μέχρι και την Τετάρτη 6 Απρίλη στα γραφεία της Ενωσης (Σωκράτους 23, 4ος όροφος) από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Επίσης, οι συνταξιούχοι θα μπορούν να ψηφίσουν και στο παράρτημα του Περιστερίου (Αιμ. Βεάκη 36), σήμερα 2/4, από 8 π.μ. έως 4 μ.μ.

Δραστηριότητες του ΚΚΕ
  • Η ΚΟΒ Αρτέμιδας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η καπιταλιστική κρίση και η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ» σήμερα Κυριακή 3 Απρίλη στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Ναυτικού Ομίλου στο Λιμάνι. Θα μιλήσει ο Ανδρέας Συλλελόγλου, στέλεχος του Κόμματος.
  • Αύριο Δευτέρα 4 Απρίλη, στις 10 π.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη, θα επισκεφτεί το «Ιδρυμα Κωφών» στους Αμπελόκηπους.
  • Την Τρίτη 5 Απρίλη, στις 10 π.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ θα επισκεφτεί το 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ στα Μελίσσια.
Εκδήλωση στη Γερμανία

Εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα «Εξελίξεις σε Ελλάδα και Γερμανία - Πόλεμος στη Λιβύη και οι θέσεις του ΚΚΕ», διοργανώνουν οι φίλοι του Κόμματος στην περιοχή του Schwetzingen της Γερμανίας, το Σάββατο 9 Απρίλη, στις 2 μ.μ., στο Restaurant El GRECO (Mannheimerstr. 68723).

Προσφέρουν στο ΚΚΕ

Μαζί με τους συντροφικούς του χαιρετισμούς ο αιωνόβιος σύντροφος Κλέαρχος Μπαλαρούτσος, για τα 100 χρόνια του, προσφέρει στο τιμημένο ΚΚΕ 250 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Νεάπολης της ΚΟΘ, όπου είναι μέλος.

Ο σ. Κλέαρχος Μπαλαρούτσος γεννήθηκε πριν 100 χρόνια στην Αθυύτο Χαλκιδικής. Μετά το στρατιωτικό του ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Το 1939 παντρεύτηκε. Το 1942 έγινε μέλος του ΚΚΕ και εντάχθηκε στον εφεδρικό ΕΛΑΣ της Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Το 1946 συγκρότησαν μαζί με άλλους την ΚΟΒ ΕΒΕ Θεσσαλονίκης. Το 1947 με δύο παιδιά εξορίστηκε και το 1948 πέρασε από Ασφάλεια και δικαστήρια μαζί με άλλους αγωνιστές. Από τους 48 εκτελέστηκαν οι 7. Το 1956 βγήκε από τη φυλακή. Σ' όλη τη διάρκεια στάθηκε ακλόνητος, δεν τον λύγισαν και μέχρι τώρα είναι στρατιώτης του ΚΚΕ και της εργατικής τάξης.

O Στέφανος Νταής προσφέρει για ενίσχυση στο Κόμμα 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σουφλαρίων Λάρισας, στην μνήμη του αδελφού του Κώστα, ΕΛΑΣίτη και μαχητή του ΔΣΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ