ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Απρίλη 2011
Σελ. /32
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Επιστολή Ελλήνων στρατιωτών που υπηρετούν στην Κύπρο

Με νέα επιστολή αυτή την φορά στρατευμένοι νέοι από την Ελληνική Δύναμη Κύπρου διατρανώνουν την αντίθεσή τους με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Λιβύη και την συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν. Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες δημοσιεύσαμε άλλες επιστολές από φαντάρους σε 18 μονάδες στον Εβρο, και το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών της Σπάρτης και του Γυθείου.

Οι νέοι που υπηρετούν την θητεία τους στην Κύπρο σημειώνουν:

«Ως στρατιώτες που υπηρετούμε στην ΕΛΔΥΚ θεωρούμε χρέος μας να καταγγείλουμε την ωμή επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Λιβύη με μπροστάρη την ΕΕ, τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Οι ανθρωπιστικές τους κορόνες για το αιματοκύλισμα του λαού της Λιβύης δε μπορούν πλέον να κρύψουν τις ματιές τους για τα πετρέλαια και τις νέες εστίες επενδύσεων που δημιουργούνται.

Ολοι εμείς οι στρατιώτες που ανήκουμε σε λαϊκές οικογένειες, που εμείς και οι οικογένειές μας βιώναμε και πριν και κατά τη θητεία μας τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, έχουμε συσσωρευμένη πείρα και από τις αντίστοιχες "ανθρωπιστικές" επεμβάσεις στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία.

Κοντά στα γεράκια του πολέμου και του κέρδους και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκει τη χώρα μας και συμπράττει στους πολεμικούς σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ όπως απλόχερα έπραξαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας. Εκχωρούν λιμάνια, αεροδρόμια, εθνικά εδάφη, εκτινάσσοντας παράλληλα και τις εξοπλιστικές δαπάνες στα ύψη για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών την ίδια στιγμή που οι Ελληνες στρατιώτες εισπράττουν αδιαφορία και ειρωνεία ακόμη και για στοιχειώδεις ανάγκες τους (σίτιση, υγιεινή, μεταφορά κλπ.).

Θεωρούμε χρέος μας να σμίξουμε τη φωνή μας με τον ελληνικό λαό και να φωνάξουμε "ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών". Καμία εμπλοκή της χώρας στο αιματοκύλισμα του λαού της Λιβύης. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα».

ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΝΕ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκεντρώσεις αύριο σε Αραξο - Ανδραβίδα

Σε συγκεντρώσεις έξω από τα αεροδρόμια του Αραξου και της Ανδραβίδας καλούν το λαό της περιοχής, αύριο Κυριακή 3 Απρίλη, οι ΝΕ Αχαΐας και Ηλείας του ΚΚΕ, αντίστοιχα, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε βάρος του λαού της Λιβύης.

Συγκεκριμένα, τα αγωνιστικά ραντεβού έχουν δοθεί για τις 11.30 το πρωί στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και για τις 5 το απόγευμα στο αεροδρόμιο του Αραξου (αναχώρηση από την εκκλησία του Αγ. Ανδρέα στις 4 μ.μ.). Κεντρικά αιτήματα, πέρα από την άμεση παύση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης, αποτελούν το κλείσιμο των βάσεων στον Αραξο και την Ανδραβίδα και η μη συμμετοχή της χώρας στον άδικο πόλεμο.

Σήμερα η διαδήλωση στη βάση του Ακτίου

Στις 7.00 μ.μ. έξω από το ιμπεριαλιστικό ορμητήριο

Ραντεβού στη βάση των ιπταμένων κατασκόπων του ΝΑΤΟ στο Ακτιο , στη βάση των ΑΒΑΚΣ, δίνουν σήμερα στις 7 μ.μ. οι Επιτροπές Ειρήνης, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ από Πρέβεζα, Αρτα, Λευκάδα στο φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν με τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Αρτας Λευκάδας και άλλους αγροτικούς και νεολαιίστικους φορείς της περιοχής. Συλλαλητήριο καταδίκης της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη μέσα από το οποίο καλείται κάθε εργαζόμενος, αγρότης, αυτοαπασχολούμενος, συνταξιούχος, άνεργος, νέα και νέος να σταθεί αλληλέγγυος στο λαό της Λιβύης. Απαιτείται η άμεση απεμπλοκή της χώρας, να κλείσει η βάση του Ακτίου και της Σούδας και όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος. Να μη χρησιμοποιηθούν τα ελληνικά εδάφη, ο θαλάσσιος και εναέριος χώρος για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, το ματοκύλισμα του λιβανέζικου λαού. Να επιστρέψουν οι ελληνικές δυνάμεις που συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές αποστολές. Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει από τη ΝΑΤΟική βάση του Ακτίου στις 7 μ.μ. και θα ακολουθήσει πορεία μέσα στην πόλη της Πρέβεζας στις 8 μ.μ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Βρώμικη η επέμβαση

Τη ΝΑΤΟική επέμβαση ενάντια στο λαό της Λιβύης καταδικάζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΒΣΔΕΝ), σημειώνοντας ότι «τα ανθρωπιστικά τους προσχήματα είναι στάχτη στα μάτια των λαών».

Η Ομοσπονδία απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση: «Να μην διαθέσει ελληνικό έδαφος (βάση Σούδας, αεροδρόμια Ανδραβίδας και Ακτίου) και ελληνικές δυνάμεις στους επιχειρούμενους στρατιωτικούς τυχοδιωκτισμούς κατά της γειτονικής χώρας, ενημερώνοντας παράλληλα τον ελληνικό λαό. Να σταματήσει αμέσως κάθε μορφή άμεσης ή έμμεσης εμπλοκής της χώρας μας στο ληστρικό πόλεμο κατά της Λιβύης».

Τονίζει ότι «η βρώμικη επέμβαση κατά της Λιβύης δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τη διάσωση ανθρώπων και τη δημοκρατία. Αφορά τα αποθέματα πετρελαίων της γειτονικής χώρας και τον έλεγχό τους».

Εκδήλωση στη Λάρισα

Εκδήλωση με θέμα «Η ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη και οι εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή», διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, την ερχόμενη Τετάρτη 6 Απρίλη, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου. Θα μιλήσουν οι Ν. Φωτιάδης, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ - πανεπιστημιακός και Αντ. Κακαράς, ανώτατος αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού.

ΣΟΥΗΔΙΑ
Συγκέντρωση κατά του πολέμου στη Λιβύη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη έξω από τη σουηδική Βουλή ενάντια στη συμμετοχή της Σουηδίας στον πόλεμο στη Λιβύη και στη παρουσία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, στη Σουηδία. Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η «Επιτροπή για την Ουδετερότητα της Σουηδίας» με συνθήματα ενάντια στις επεμβάσεις στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη, ενώ συμμετείχε και το Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας.

Οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν την συμμετοχή της Σουηδίας στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, καθώς και τη συμμετοχή της υποτιθέμενης ουδέτερης Σουηδίας στις επιθέσεις της Συμμαχίας. Σημειώνεται πως τόσο οι συντηρητικοί, οι σοσιαλδημοκράτες, οι Πράσινοι, όσο και οι οπορτουνιστές του Αριστερού Κόμματος συμφώνησαν στη συμμετοχή της Σουηδίας. Τέλος, χτες, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία ενάντια στη συμμετοχή της Σουηδίας με στρατιωτικά αεροπλάνα στη Λιβύη και μέσα στη σουηδική Βουλή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ