ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Απρίλη 2011
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ερώτηση για τη στοχοποίηση του «εχθρού λαού»

Κατατέθηκε χτες προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και αφορά στα σχέδια για συνεκπαίδευση Στρατού και Αστυνομίας

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, σχετικά με τα μέτρα ενίσχυσης των κατασταλτικών μηχανισμών εναντίον του «εχθρού λαού», κατέθεσε χτες ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Στην Επίκαιρη Ερώτηση τονίζεται:

«Σε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βουλή, με συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών, Οικονομικών καθώς και των αναπληρωτών Υπουργών των Εξωτερικών και Αμυνας, αποφασίστηκαν μέτρα προκειμένου, όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές, "να μειωθούν οι προϋπολογισμοί".

Η μείωση δαπανών είναι το πρόσχημα, προκειμένου να αποκρυβεί η πραγματική κυβερνητική επιδίωξη που είναι η παραπέρα ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, η ανάθεση στις ένοπλες δυνάμεις καθηκόντων αστυνόμευσης και η σταδιακή ενσωμάτωσή τους σε δομές που στοχεύουν τον εχθρό λαό. Πρόκειται για σχεδιασμούς που προωθούν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, η άρχουσα τάξη της χώρας, και οι κυβερνήσεις της, του ΠΑΣΟΚ τώρα, όπως προηγούμενα της ΝΔ.

Προωθούν θέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης μεταξύ των οποίων της Συνόδου της Θεσσαλονίκης, τον Ιούνη 2003. Την έκθεση Σολάνα, με βάση την οποία "η Ευρώπη αποτελεί και στόχο και βάση επιχειρήσεων τρομοκρατών", καθώς και των συμπερασμάτων για την ΕΠΑΑ (Ευρωπαϊκή Πολιτική Αμυνας και Ασφάλειας), όπου "η Ενωση προσπαθεί να καθορίσει τις δυνατότητες αλληλεπίδρασης μεταξύ στρατιωτικής υποδομής στο πλαίσιο της ΕΠΑΑ και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας".

Οι παραπάνω επιδιώξεις προωθούνται και από το Institute for Security and Defence Analysis, που προτείνει "οι ένοπλες δυνάμεις είναι συνεπώς ο φορέας που συμβάλει αποφασιστικά σε όλους τους τομείς της πολιτικής εθνικής άμυνας και ασφαλείας και στην αντιμετώπιση των σύγχρονων εθνικών και διεθνών απειλών συμβατικών και μη. Προτείνεται η μετεξέλιξη του ΚΥΣΕΑ σε Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών Αμυνας και Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑΑ)".

Η προώθηση αυτών των πολιτικών, εκτός των άλλων δεν παίρνουν υπόψη τους την πρόσφατη Ιστορία της χώρας, την εφτάχρονη χουντική τυραννία, την ανάθεση στις ένοπλες δυνάμεις την αναστολή και εξόντωση του εσωτερικού εχθρού, τα ΕΑΤ-ΕΣΑ και την αντίθεση λαού στρατού.

Κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι πρόκειται απλά για οικονομικούς λόγους δεν πείθουν γιατί: α. Ξοδεύονται τεράστια ποσά για εξοπλιστικά ΝΑΤΟικά προγράμματα και άλλες ονομαζόμενες συμμαχικές υποχρεώσεις, όπως είναι για τη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στη Λιβύη, β. γιατί ασκήσεις καταστολής πλήθους έχουν πραγματοποιηθεί το 2004, 2007, 2008 και πρόσφατα στις 4/2/2011».

Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό:

  • Εμμένει η κυβέρνηση στην ανάθεση καθηκόντων αστυνόμευσης στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή σε τμήματά τους;
  • Θεωρεί ότι υπάρχει εσωτερικός εχθρός; Αν ναι, να ονομαστεί συγκεκριμένα. Αν όχι, τι χρειάζονται οι ασκήσεις καταστολής πλήθους τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων;
  • Τι προωθούν οι κοινές ασκήσεις ενόπλων δυνάμεων, σωμάτων ασφάλειας, φορέων αποστράτων καταδρομέων με συμμετοχή Αμερικανών πρακτόρων, όπως έγινε στην Χαλκιδική;
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Μαζική και φέτος η ειρηνοδρομία

Ειρηνοδρόμοι όλων των ηλικιών στη γραμμή εκκίνησης
Ειρηνοδρόμοι όλων των ηλικιών στη γραμμή εκκίνησης
Με τη συμμετοχή αθλητών κάθε ηλικίας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Κοκκινιά, η 21η Ειρηνοδρομία - Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Δημήτρης Σεϊτανίδης». Την ειρηνοδρομία διοργάνωσαν, στο πλαίσιο του γιορτασμού των 55 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ, η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς και μαζικοί φορείς της πόλης. «Στέλνουμε ισχυρό μήνυμα από την Κοκκινιά ότι αγωνιζόμαστε για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Γιώργος Θεοχάρης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς. Στην ομιλία της, η Ελένη Παπαδοπούλου, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, αφού αναφέρθηκε στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων στην περιοχή, με επίκεντρο τις αραβικές χώρες, τόνισε ότι «είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή επίθεσης, με οποιοδήποτε κάλυμμα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς των χωρών αυτών που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να αποφασίζουν». Η απονομή των βραβείων σε όσους συμμετείχαν και διακρίθηκαν έγινε στο χώρο της Μάντρας, απ' όπου οι διοργανωτές απηύθυναν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη Μαραθώνια πορεία Ειρήνης, στις 8 Μάη και στο τακτικό συνέδριο της ΕΕΔΥΕ, στις 14-15 Μάη.

Επικίνδυνοι σαλτιμπάγκοι

Σαλτιμπάγκος πρώτου μεγέθους ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, που από τη μια κάνει τη «βρωμοδουλειά», στηρίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - πλουτοκρατίας και από την άλλη προσπαθεί να διασωθεί από τη λαϊκή κατακραυγή, ισχυριζόμενος προκλητικά ότι η θέση του είναι στα «πεζοδρόμια» και στον «αγώνα»! Κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εάν με δείτε ποτέ σε πρεσβεία, εάν με δείτε ποτέ στο Λατσέϊκο, στο κλαμπ Εκάλη, εκεί που συχνάζουν όλοι, εάν με δείτε ποτέ στο Μέγαρο Μουσικής, να με καθαιρέσετε. Εμένα θα με δείτε στα πεζοδρόμια. Στα μετερίζια του τίμιου αγώνα»! Ο ΛΑ.Ο.Σ. υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού, για να κρύψει τις δεδομένες σχέσεις του με την πλουτοκρατία, την αδιαμφισβήτητη έχθρα του για το λαό, τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις του.

Αυτή είναι η στρατηγική του, ίδια με αυτή του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου. Ο μόνος λόγος για τον οποίο ενίοτε κατεβαίνει στο «πεζοδρόμιο» είναι για να προβοκάρει το κίνημα ή για να κοινωνήσει τις αντιδραστικές, ρατσιστικές του θέσεις. Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι δύναμη κρούσης της αστικής τάξης ενάντια στο λαό. Εχει καταθέσει πρόταση νόμου με την οποία ζητάει την απαγόρευση των κινητοποιήσεων, με πρόσχημα τη μειωμένη εμπορική κίνηση στο κέντρο τη Αθήνας. Είναι αδίστακτος στον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να εγκλωβίσει το λαό στην κυρίαρχη πολιτική, να τον κάνει να συνυπογράψει την καταδίκη του. Χρειάζεται λαϊκή επαγρύπνηση και καταδίκη της πολιτική του, τσάκισμα κάθε προσπάθειας με ψέματα να ξεφορτωθεί τις ευθύνες του για το χτύπημα του λαού.


Β. Π.

Εκδήλωση στη Γερμανία

Εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα «Εξελίξεις σε Ελλάδα και Γερμανία - Πόλεμος στη Λιβύη και οι θέσεις του ΚΚΕ», διοργανώνουν οι φίλοι του Κόμματος στην περιοχή του Schwetzingen της Γερμανίας, το Σάββατο 9 Απρίλη, στις 2 μ.μ., στο Restaurant El GRECO (Mannheimerstr. 68723).

Δραστηριότητες του ΚΚΕ
  • Περιοδεία στο λιμάνι του Αστακού, στο Πλατυγιάλι, στις 11.30 π.μ. και στη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας ΝΗΡΕΑΣ, στις 12.30 π.μ., πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης
  • Σήμερα Τρίτη, στις 10 π.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ θα επισκεφτεί το 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ στα Μελίσσια.
  • Αύριο Τετάρτη 6 Απρίλη στις 6.30 π.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί τα Διυλιστήρια Ασπροπύργου (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ).
ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει τη συνέργεια Στρατού - Αστυνομίας

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τα σχέδια συνεργασίας Στρατού και Αστυνομίας για την καταστολή του λαϊκού κινήματος, αναφέροντας:

«H συνεργασία Στρατού και Αστυνομίας και η προετοιμασία τους για την καταστολή των διαδηλώσεων, των κοινωνικών αντιδράσεων στη χώρα μας και στις άλλες χώρες γίνεται όλο και πιο απροκάλυπτη. Τα σχέδια αυτά φανερώνουν την ανησυχία της κυβέρνησης, και της αστικής τάξης της χώρας μας, των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών για τις εξελίξεις. Τους ανησυχούν οι αυξανόμενες κοινωνικές αντιδράσεις, ο θυμός και η αγανάκτηση που σωρεύονται.

Τους ανησυχεί η δράση του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, που πρωτοστατεί στην οργάνωση των εργαζομένων. Τους ανησυχεί το κάλεσμα ανυπακοής και απειθαρχίας, η διέξοδος της λαϊκής οικονομίας και λαϊκής εξουσίας, που δείχνει στους εργαζόμενους, την ίδια ώρα που πληθαίνουν και βαθαίνουν τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Καταγγέλλουμε τα σχέδια χρησιμοποίησης του Στρατού και της Αστυνομίας για την καταστολή του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας και στις άλλες χώρες. Το ΠΑΜΕ δεν τρομοκρατείται. Καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα με οργάνωση στον τόπο δουλειάς και κατοικίας, με συσπείρωση στο ΠΑΜΕ να απαντήσουν, τρομοκρατώντας τους τρομοκράτες».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ