ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Απρίλη 2011
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Σύλληψη οδηγού επειδή δεν πλήρωσε διόδια

Χτες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Eurokinissi

Σε τρομοκρατική σύλληψη μιας οδηγού από την Πάτρα που δεν πλήρωσε το αντίτιμο των διοδίων στο Ζευγολατιό Κορινθίας (Κιάτο) το απόγευμα της Κυριακής προχώρησε προχτές Δευτέρα η αστυνομία με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας για εισβολή στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας και την αφαίρεση αντιγράφων κλήσεων καθώς και για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Μάλιστα, με τις ίδιες κατηγορίες συνελήφθησαν άλλοι δύο οδηγοί οι οποίοι προσήχθησαν στον εισαγγελέα της πόλης. Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς ο εισαγγελέας δε διέκρινε καμία παράβαση από τους τρεις οδηγούς.

Σημειώνουμε πως το απόγευμα της Κυριακής μια ομάδα περίπου 20 ατόμων από το κίνημα «Δεν πληρώνω» προχώρησε σε κινητοποίηση μπροστά από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, με αφορμή κλήσεις που έκοψε το συγκεκριμένο τμήμα σε βάρος οδηγών που αρνήθηκαν να πληρώσουν τα διόδια. Μάλιστα, εντόπισαν το γραφείο όπου ήταν ταξινομημένες οι κλήσεις, τις αφαίρεσαν και τις κατέστρεψαν.

Οπως κατήγγειλε ο δικηγόρος της οδηγού στον «Ρ», η εν λόγω γυναίκα φτάνοντας στα διόδια του Ζευγολατιού ανέφερε στον υπάλληλο των διοδίων πως δεν έχει χρήματα για να πληρώσει το αντίτιμο και του ζήτησε να την αφήσει να περάσει. Ο υπάλληλος τότε της ζήτησε να πάει στο τμήμα Τροχαίας του Κιάτου και να διατυπώσει το αίτημά της. Πράγματι πήγε και εκεί της έκοψαν κλήση 200 ευρώ και της αφαίρεσαν τις πινακίδες του αυτοκινήτου. Την προέτρεψαν ωστόσο να πάει στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας και να ζητήσει να της επιστραφούν οι πινακίδες, όπως κι έγινε. Στη συνέχεια έφυγε με προορισμό την Πάτρα και την συνέλαβε η Ασφάλεια τη Δευτέρα το βράδυ με την αυτόφωρο διαδικασία, παρά το γεγονός ότι είχαν περάσει 24 ώρες, και την μετέφεραν στην Κόρινθο όπου κρατήθηκε στην Ασφάλεια μέχρι να οδηγηθεί το πρωί στον εισαγγελέα όπου και αφέθηκε ελεύθερη.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ
Κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα χαράτσια

Με δυναμική κινητοποίηση ο λαός της περιοχής ανάγκασε την ιδιωτική εταιρεία να ανοίξει τον κόμβο στα κάστρα που έκλεισε στις 8 του Απρίλη

Σε οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην παράδοση των εθνικών δρόμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο προχωρούν οι κάτοικοι της Πιερίας και ειδικότερα του Δήμου Δίου - Ολύμπου. Το βράδυ της Δευτέρας εκατοντάδες εργαζόμενοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, αγρότες συμμετείχαν στη λαϊκή συνέλευση που οργάνωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην πλατεία του Νέου Παντελεήμονα, με στόχο τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα διόδια. Επί τόπου συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αγώνα και αμέσως προχώρησε και στην πρώτη δράση ενάντια στην πρακτική που ακολουθεί η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» στο πλαίσιο της ληστρικής σύμβασης παραχώρησης για την εκμετάλλευση της Εθνικής Οδού.

Από τις 8.30 μέχρι και τις 11.30 το βράδυ απέκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό, απαιτώντας από την εταιρεία να ανοίξει τον κόμβο στα κάστρα που έκλεισε από τις 8 του Απρίλη, εμποδίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες της περιοχής και στα κάμπινγκ Σκοτίνας και Παντελεήμονα.

Η Επιτροπή Αγώνα προειδοποίησε πως αν δεν άνοιγε ο κόμβος στα κάστρα μέχρι χτες το μεσημέρι θα προχωρούσε σε νέο πολύωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού. Στη διάρκεια της κινητοποίησης στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της περιοχής πήραν τη θέση τους και πολλοί διερχόμενοι οδηγοί.

Χτες το μεσημέρι τελικά η «Αιγαίον ΑΕ» άνοιξε τον κόμβο και αποκατέστησε την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες της περιοχής.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δίου - Ολύμπου με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «η προκλητική ενέργεια της "Αιγαίον ΑΕ" να κλείσει τον κόμβο στα κάστρα είναι συνέχεια του αποκλεισμού της περιοχής και προάγγελος της λειτουργίας των παράπλευρων διοδίων στη Λεπτοκαρυά. Με τον τρόπο αυτό παρεμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση του κόσμου στις παραλίες και καταδικάζονται οι επαγγελματίες της περιοχής σε μαρασμό. Μοναδικός σκοπός τους είναι να οδηγούνται όλα τα οχήματα στα διόδια, μετωπικά ή παράπλευρα, και μην περνάει κουνούπι χωρίς να τους πληρώνει. Είναι η ώρα να δείξουμε ότι δε σκύβουμε το κεφάλι στα συμφέροντα που ξεζουμίζουν την περιοχή μας με μόνο στόχο το κέρδος τους, υποβαθμίζοντας τη ζωή μας και τον τόπο. Ο λαός πληρώνει φορολογία και έχει δικαίωμα στην ελεύθερη χρησιμοποίηση των δρόμων».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για το ζήτημα των μεταναστών

Την κοινή δράση και πάλη απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Ελληνες και ξένοι εργάτες, αντιπαλεύοντας τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν στη μετανάστευση, τη φτώχεια και εξαθλίωση ανέδειξε κλιμάκιο της ΚΟ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, στη χτεσινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από Επιτροπή Αγώνα κατοίκων του Λαδοχωρίου για το ζήτημα των εκατοντάδων μεταναστών που στοιβάζονται στην περιοχή και γύρω από το λιμάνι, αναζητώντας τρόπο διαφυγής προς την Ιταλία.

Κόντρα στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, που η αστική τάξη σπέρνει στο λαό, διαιρώντας τους εργαζόμενους σε Ελληνες και ξένους εργάτες, με στόχο να μένει στο απυρόβλητο η κυρίαρχη αντεργατική πολιτική, οι κομμουνιστές έδωσαν το υλικό του Κόμματος, καλώντας τους συγκεντρωμένους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για τις απάνθρωπες και άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο λιμάνι σε βάρος των μεταναστών και των κατοίκων της περιοχής που δε θέλουν την γκετοποίηση των γειτονιών τους.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων πως οι προτάσεις για ένταση της αστυνόμευσης και βίαιη συμπεριφορά θα οξύνουν την αντιπαράθεση, θα διαιωνίσουν και θα μεγαλώσουν το πρόβλημα. Υπογραμμίζει πως ο μόνος τρόπος για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο λιμάνι είναι η κυβέρνηση να άρει την υπογραφή της από τη συνθήκη του Δουβλίνου II, η χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους θέλουν να μεταβούν σε άλλες χώρες της ΕΕ, η παροχή ασύλου στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, η παροχή στοιχειώδους φροντίδας με παροχή στέγης, τροφής και περίθαλψης.

ΚΚΕ
Βάναυση ενέργεια σε βάρος της λαϊκής διαμαρτυρίας

Για τη σύλληψη της οδηγού που αρνήθηκε να πληρώσει διόδια, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του επισημαίνει:

«Η σύλληψη και η κράτηση της οδηγού που δεν πλήρωσε διόδια αποτελεί μια βάναυση τρομοκρατική ενέργεια που φανερώνει τα μέσα στα οποία καταφεύγει η κυβέρνηση για να καταστείλει τη λαϊκή διαμαρτυρία και πάλη κατά της ληστείας των διοδίων και της πολιτικής της.

Παράνομα για το λαό είναι τα διόδια, τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και η καταστολή. Απάντηση είναι η οργανωμένη λαϊκή πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Εκδήλωση αντιστασιακών

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ν. Σμύρνης διοργανώνει, την Κυριακή 17 Απρίλη 2011 και ώρα 5.30 το απόγευμα, στα γραφεία της (Ομηρείου 4, Ν. Σμύρνη), εκδήλωση με προβολή εικόνων από τη δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας 1946 - 1949 και τη ζωή της πολιτικής προσφυγιάς. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Εκδρομή - οδοιπορικό

Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με αφορμή το Συνέδριο της Διεθνούς Οργάνωσης Αντιστασιακών/Αντιφασιστών (FIR) που γίνεται στην Αυστρία, αρχές του Ιούλη, διοργανώνει εκδρομή - οδοιπορικό αφιερωμένο στην τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ και την έναρξη της πολιτικής προσφυγιάς, καθώς και στα 60 χρόνια από την ίδρυση της FIR. Το πρόγραμμα ξεκινά 27 Ιούνη και η επιστροφή στις 5 Ιούλη. Περιλαμβάνει επισκέψεις σε: Γράμμο, Κορυτσά, Ελμπασάν, Μπουρέλι, Τίρανα, Δυρράχειο, Σκόδρα, Ντουμπρόβνικ, Σαράγεβο, Ζάγκρεμπ, Βιέννη (συμμετοχή στις εκδηλώσεις της FIR και επίσκεψη στο Στρατόπεδο Μαουτχάουζεν). Επιστροφή από Βουδαπέστη - παραδουνάβια χωριά, Νόβι Σαντ, Βελιγράδι, Σόφια. Απαραίτητο το διαβατήριο.

Πληροφορίες - συμμετοχή στα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12 - Πεδίον Αρεως), τηλ: 210 8831.368 και 210.8225.407. (Θα τηρηθεί, αυστηρά, σειρά προτεραιότητας - θέσεις περιορισμένες).

Τη στήριξή του έσπευσε να δώσει χτες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, που βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να τεθεί σε αργία και να εκπέσει της θέσης του. Θυμίζουμε ότι το 5μελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον Π. Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για την υπόθεση μείωσης προστίμου που είχε επιβληθεί σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων. Ο Γ. Καρατζαφέρης επισκέφθηκε χτες τον περιφερειάρχη στη Θεσσαλονίκη και προανήγγειλε ότι ο ΛΑ.Ο.Σ., με την ευκαιρία της συζήτησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, θα κατέθετε σχετική τροπολογία, κάτι που τελικά έγινε.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ