ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Απρίλη 2011 - Κυριακή 24 Απρίλη 2011
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ, που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον πρόωρο χαμό του, ο Δημήτρης Καφρίτσας και η Βαγγελιώ Οικονόμου, προσφέρουν 50 ευρώ στη ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ.

* Επίσης, στη μνήμη του ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ, η Δήμητρα Βλαχοπούλου, προσφέρει 20 ευρώ στη ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ.

***

φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή την περασμένη βδομάδα σε ηλικία μόλις 59 ετών, ο Δημήτρης Καφρίτσας και η Βαγγελιώ Οικονόμου, προσφέρουν 50 ευρώ στη ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ.

* Στη μνήμη του, προσφέρουν, επίσης, 10 ευρώ στο ΚΚΕ, ο Γιάννης και η Βάσω Κορδέλα.

***

φωτό

Στη μνήμη του σ. ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, από το Μεταλλικό Κιλκίς, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μεταλλικού, 1.000 ευρώ ενίσχυση.

Κοσμάς Βασιλειάδης, συντ/χος ΕΑΣ Κιλκίς

***

φωτο

Στη μνήμη του συζύγου μου, ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ, για την ονομαστική του εορτή, καθώς και την νωπή μνήμη της κόρης μου, ΦΛΩΡΑΣ ΤΡΑΧΑΤΖΗ - ΛΙΔΩΡΙΚΗ, που πέρασαν 9 μήνες από το απίστευτο φευγιό της, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ευδήλου Ικαρίας.

***

φωτο

Στις 16 Φεβρουαρίου 2011 έφυγε από κοντά μας ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ. Εχασε την άνιση μάχη που έδινε για 3 χρόνια, με αγωνιστική αξιοπρέπεια και ήθος, όπως ακριβώς έζησε και ολόκληρη τη ζωή του.

ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
Στη μνήμη του, η σύντροφός του Παναγιώτα και τα παιδιά του, Δημήτρης, Δήμητρα, Λιάνα και Αλέκος, προσφέρουν στο Κόμμα 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Λιβαδειάς.

***

φωτό

Για τα 10 χρόνια που «έφυγε» η μητέρα μου, ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, που στα δύσκολα χρόνια γεύτηκε και αυτή ό,τι όλες οι μάνες των αγωνιστών, φυλακές και εξορίες του γιου της Νίκου.

Προσφέρω στη μνήμη της 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Χαϊδαρίου, για να στηρίζει και να κρατά το λαό όρθιο, γιατί θέλουν να του βάλουν χαλκά στο λαιμό και αλυσίδες στα πόδια.

Η κόρη της

Μαρία Κυριαζοπούλου - Καντερέ

***

φωτο

Ο ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ γεννήθηκε το 1920 στη Ράξα Τρικάλων. Πήρε μέρος στον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ - 3 χρόνια στο βουνό αγγελιοφόρος. Ηταν μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του. «Εφυγε» από τη ζωή στις 7 Μάρτη 2011.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ράξας της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.

***

φωτό

Με τη συμπλήρωση 6 μηνών από το θάνατο του ακριβού μας παιδιού, ΚΩΣΤΑ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ, που στις 24 Οκτώβρη 2010 τον πρόδωσε η καρδιά του στα 51 χρόνια του, προσφέρουμε, στη μνήμη του, 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Καλλιθέας.

Οι γονείς του, Αθηνά και Θανάσης

***

φωτο

Στερνό «αντίο» στην ανιψιά - συντρόφισσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 27 ετών, είπαμε την Κυριακή τα μέλη και στελέχη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, φίλοι και συγγενείς στο Πευκόδασος του Κιλκίς. Το 2002, μαθήτρια, εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ, διακρίθηκε για τη δράση της και αναδείχθηκε σε πολλές καθοδηγητικές χρεώσεις. Υπήρξε γραμματέας της ΟΒ του Κιλκίς, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Σερρών της ΚΝΕ και μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Ακλόνητη ως την τελευταία στιγμή παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας. Είχε την έγνοια να ενημερώνεται για τις πολιτικές εξελίξεις, για το σχεδιασμό της Οργάνωσης. Μελετούσε βιβλία για την πολιτική και Ιστορία του ΚΚΕ. Γνωρίζοντας ότι έρχεται το τέλος, ζήτησε από τους συντρόφους, φίλους και συγγενείς της: «...Εσείς που μ' αγαπάτε κρατάτε ζωντανή τη θύμησή μου ...μαζί σας έζησα και γύρισα σε όλους τους αγώνες για το Δίκιο και την ΝΙΚΗ του Σοσιαλισμού - Κομμουνισμού, στηρίξτε το τιμημένο ΚΚΕ...»

ΚΑΠΡΙΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΠΡΙΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
Οι συγγενείς: Κυριάκος Κουρεμέντζας, Ολυμπία - Σπύρος - Αθηνά - Κώστας Δ. - Νικόλαος - Βασίλης & Κώστας Γ. Γεραγόρη προσφέρουν στο τιμημένο ΚΚΕ 150 ευρώ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», με την υπόσχεση να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα... και τη θύμηση της Αλεξάνδρας στην καρδιά τους.

***

φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και τον αγώνα, ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, που πριν από 16 χρόνια έφυγε από κοντά μας στο Τορόντο του Καναδά, προσφέρω στην αχώριστη εφημερίδα του, το «Ριζοσπάστη», 100 δολάρια (Καναδά) ενίσχυση. Ο Δημήτρης ήταν ένας συνειδητοποιημένος κομμουνιστής που μέχρι την τελευταία του πνοή αγωνιζόταν για την ειρήνη, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Δημήτρη, ήσουν, είσαι και θα είσαι για πάντα μαζί μας.

Η σύζυγός του

Πίτσα Καραναγνώστη - Δημητροπούλου

***

φωτό

Σύντροφε της ζωής μου ΝΙΚΟ ΚΟΪΝΗ, στις 23.4.2011, έκλεισαν 2 χρόνια που «έφυγες» για πάντα από κοντά μας. Μου λείπεις πολύ. Ο θάνατός σου μας άφησε άσβεστο πόνο, είμαι πολύ μόνη. Σε θυμάμαι πάντα με πολλή εκτίμηση κι αγάπη. Ησουν ξεχωριστός άνθρωπος, ιδεολόγος κομμουνιστής κι αγωνιστής. Πρόσφερες πολλά στο Κόμμα για την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού και κομμουνισμού στην κοινωνία.

Στη μνήμη σου, προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Ερυθραίας.

Η γυναίκα σου, Βάσω

***

φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΚΑΠΡΙΝΙΩΤΗ, από τη Ζίτσα Ιωαννίνων, αταλάντευτου κομμουνιστή πιστού στα ιδανικά του Μαρξισμού - Λενινισμού, ο Δημήτρης Καπρινιώτης και η Νίνα Παπαϊωάννου προσφέρουν το ποσό των 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εργοστασίων Γιαννίνων, στο ΚΚΕ.

***

φωτό 2

Στις 23 Απρίλη συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΚΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ από τον Περιστερώνα του Λαγκαδά. Για την πατριωτική του δράση, φυλακίστηκε στο Γεντί Κουλέ και στου Παύλου Μελά και εξορίστηκε στα Γιούρα. Εμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη της ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑΣ ΚΟΥΒΑΛΑΚΙΔΟΥ, επίσης αγωνίστριας ως το τέλος της ζωής της, η Καλλιόπη και τα εγγόνια τους, Γιώργος και Ελισάβετ, προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Υγείας Θεσσαλονίκης.

***

Φωτό

Στη μνήμη του σ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ, από τον Αγιο Βαρθολομαίο Φλώρινας, προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ, 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», και 200 ευρώ στην ΕΔΥΕΘ, για τους αγώνες τους.

Η γυναίκα του, Ιωάννα

ο γιος του, Αντώνης

***

φωτό 2

Στην άσβεστη μνήμη του ακριβού και αγαπημένου μας συντρόφου, πατέρα και παππού, ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΝΑΡΔΗ, ΕΑΜίτη, ΕΠΟΝίτη και μαχητή του ΔΣΕ, για την γιορτή του και, στη μνήμη του ανιψιού μου, ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ, για ενίσχυση του Κόμματος προσφέρω 100 ευρώ - τα 50 στον «Ρ» και τα 50 στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Λυκότρυπας.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και τον αγώνα,

Ελένη Λιναρδή

***

φωτό

Στις 16 Απρίλη συμπληρώθηκαν 4 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο πατέρας μας, ΚΕΡΑΜΥΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, από το Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης, κομμουνιστής αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στην μνήμη του, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 500 ευρώ, μέσω της ΚΟ Θέρμης - Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά του

Παύλος - Παρθένα Κεραμυδά

***

φωτό

Στη μνήμη του συζύγου μου, ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ, που γιορτάζει στις 23 Απρίλη, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ, Πολίχνης. Επίσης, προσφέρω 10 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» που ήταν τακτικός αναγνώστης του.

Η σύζυγός του

Αννα Σαββίδου

***

φωτό

Στις 28 Απρίλη συμπληρώνονται 4 χρόνια απουσίας του αγαπημένου συζύγου μου, ΣΚΑΡΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ. Η ζωή του όλη ήταν δοσμένη στον αγώνα, στην πάλη για τα δικαιώματα του λαού ενάντια στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Εμεινε πιστός στις ιδέες του μέχρι την τελευταία του στιγμή, φωτεινό παράδειγμα για τους νεώτερους. Διατέλεσε Γραμματέας της ΚΟΒ Ελευθερίου - Κορδελιού και μέλος της Αχτίδας Δυτ. Συνοικιών Θεσσαλονίκης. Η έλλειψή του είναι πολύ μεγάλη για μένα και τις κόρες μας.

ΣΚΑΡΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΚΑΡΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
Στη μνήμη του, προσφέρω 150 ευρώ για το Κόμμα, το ΚΚΕ που υπηρέτησε πιστά, και 30 ευρώ για το «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟ Ελευθερίου - Κορδελιού Θεσ/νίκης.

***

φωτό

Στις 2 Αυγούστου 2010, έφυγε για πάντα από κοντά μας ο αγαπημένος μας πατέρας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ΤΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Ηλία. Γεννήθηκε στα 1909 στον Πόντο Τουρκίας στα Σούρμενα. Με τον διωγμό από τους Τούρκους βρέθηκε στην Ελλάδα το 1912, και εγκαταστάθηκε στο χωριό Αγία Παρασκευή του Κιλκίς. Από μικρός γνώρισε τις δυσκολίες της ζωής, δούλεψε στα χωράφια αγρότης. Δεν είχε ευκαιρίες να σπουδάσει, όλες οι σπουδές του ήταν 4 χρόνια του δημοτικού. Δούλεψε από μικρός γιατί έπρεπε να ζήσουν τα 14 αδέλφια - 7 κορίτσια και 7 αγόρια - καλλιεργώντας τα χωράφια. Γι' αυτό τα μισά παιδιά πέθαναν από την πείνα. Πολέμησε στην Αλβανία και μετέπειτα στην Εθνική Αντίσταση και στον ΔΣΕ. Το 1949, με την υποχώρηση έπρεπε να περάσει από τα σύνορα τους τελευταίους αντάρτες από τα Κεδρύλλια, όπου πιάστηκε αιχμάλωτος. Καταδικάστηκε τετράκις εις θάνατον. Με τα γεγονότα του 1952 που εκτέλεσαν τον Νίκο Μπελογιάννη, αμνηστεύθηκε και γύρισε στο χωριό του Αγία Παρασκευή. Δεν άντεξε το συνεχή διωγμό και αποφάσισε να το σκάσει στο εξωτερικό και τα κατάφερε. Βρέθηκε στη ΛΔ Βουλγαρίας έως το 1954. Από τη Βουλγαρία δούλεψε στο Κόμμα και, με εντολή του, επέστρεψε στην Ελλάδα και βοηθούσε το παράνομο, τότε, ΚΚΕ έναν ολόκληρο χρόνο. Το 1955 βρέθηκε στη Τασκένδη, όπου αντάμωσε την οικογένειά του, την γυναίκα του και τα δυο παιδιά του, Ηλία και Χρήστο. Στην Τασκένδη δούλεψε ως οικοδόμος μέχρι τη σύνταξή του. Το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου έζησε μέχρι το 2010. Ο καημός του ήταν που δεν είδε την Ελλάδα ελεύθερη και ανεξάρτητη.


ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΚΟΪΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΪΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΝΑΡΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΝΑΡΔΗΣ

ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Icon

ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Νίκος Καλφακάκος
Νίκος Καλφακάκος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ

ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΣ

Κωνσταντίνος Δροσόπουλος
Κωνσταντίνος Δροσόπουλος

ΚΟΥΒΑΛΑΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ
ΚΟΥΒΑΛΑΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ

ΚΟΥΒΑΛΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΥΒΑΛΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δημήτρης Δημητρόπουλος
Δημήτρης Δημητρόπουλος

Σταύρος Τασουλίδης
Σταύρος Τασουλίδης

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΡΔΑΛΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΡΔΑΛΗΣ
φωτ.

Ο Ευάγγελος Παρδάλης και η σύζυγός του Παναγιώτα, προσφέρουν 50 ευρώ στη ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, στη μνήμη του αδελφού τους, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΡΔΑΛΗ, οπαδού του ΚΚΕ, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ