ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Απρίλη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τη Δευτέρα όλοι με το ΚΚΕ στο Σύνταγμα

Μεγάλη συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ., με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα

Από προηγούμενη συγκέντρωση του Κόμματος
Από προηγούμενη συγκέντρωση του Κόμματος
Τη Δευτέρα στο Σύνταγμα, στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ, στις 7.30 μ.μ. με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, να δοθεί ηχηρή αγωνιστική απάντηση στην κλιμάκωση των βάρβαρων μέτρων, που ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση. Οι εργατοϋπάλληλοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και να διατρανώσουν: Καμία ανοχή, καμία υποταγή στην πορεία πτώχευσης του λαού που οδηγούν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Με αυτό το κάλεσμα, οι Οργανώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ οργώνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή τους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, απευθύνοντας το αγωνιστικό προσκλητήριο σε κάθε εργατοϋπάλληλο, αυτοαπασχολούμενο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο, γυναίκα, μετανάστη και αγρότη της Αττικής.

Με εξορμήσεις στα εργοστάσια, στις βιοτεχνίες, στις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και στα μικρομάγαζα, σε υπηρεσίες, νοσοκομεία, λιμάνια, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, σε χώρους μάθησης, στις εργατογειτονιές και τους σταθμούς των τρένων, οι κομμουνιστές δε χάνουν λεπτό. Εντείνουν τη δράση τους, εμπλουτίζουν το σχεδιασμό τους με πλήθος πολιτικών εκδηλώσεων, συσκέψεων, περιοδειών και εξορμήσεων, για την επιτυχία της μεγάλης συγκέντρωσης που διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα, ως έναν κομβικό σταθμό στην πανελλαδική πολιτική εξόρμηση του Κόμματος, για να ανοίξει η συζήτηση με το λαό για τις αιτίες της οικονομικής κρίσης και τη διέξοδο υπέρ του λαού που προτείνει το ΚΚΕ.

Γιατί ο λαός έχει σήμερα περισσότερους λόγους από πριν για να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, που πάντα του λέει την αλήθεια, που επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις του για την οικονομική κρίση και για τα δεινά που επιφέρει στο λαό η προσπάθεια των κομμάτων της πλουτοκρατίας να τη διαχειριστούν προς όφελός της. Οι εργατοϋπάλληλοι και τα λαϊκά στρώματα, ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, έχουν συμφέρον να το εμπιστευτούν και να το ακούσουν: Ο δρόμος των άγριων θυσιών υπέρ της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρηματιών δεν πρόκειται να έχει τέλος, ούτε κανένα όφελος για το λαό. Οδηγεί τα λαϊκά νοικοκυριά στη φτώχεια, έφερε την κρίση, θα φέρει νέα, ακόμα πιο βαθιά, μετά την αναιμική ανάκαμψη.

Τώρα, πιο επιτακτικά και πιο διακριτά από πριν αναδεικνύονται τα ιστορικά όρια του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Το ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό με τις ολοκληρωμένες επεξεργασίες και τις προτάσεις του για διέξοδο υπέρ του λαού - που δημοσιεύονται στον αυριανό, «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη». Απευθύνεται πλατιά, κουβεντιάζει με το λαό, τονίζοντας ότι η λύση υπέρ των εργατοϋπαλλήλων και των λαϊκών στρωμάτων υπάρχει μόνο με λαϊκή συμμαχία, οργάνωση και ισχυρό ΚΚΕ, με στόχο ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία. Οτι για να μην πτωχεύσει ο λαός, να μην πληρώσει την κρίση και το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία, απαιτείται οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση, για τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα, για λαϊκή εξουσία.

Βολικές για την κυβέρνηση οι ανώριμες αντιδράσεις

Συνεχίστηκε και χτες η προσπάθεια να συκοφαντηθεί το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, με αφορμή το επεισόδιο στους Αγ. Αναργύρους

Σαν έτοιμη από καιρό, η κυβέρνηση επιχείρησε και χτες να αξιοποιήσει το επεισόδιο στους Αγίους Αναργύρους, ανάμεσα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και διαμαρτυρόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες εξωκοινοβουλευτικές ομάδες, για να συκοφαντήσει και να επιτεθεί στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Μετά την προχτεσινή ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, η βολική για την κυβέρνηση αντιπαράθεση μεταφέρθηκε χτες στο Υπουργικό Συμβούλιο και στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε το βράδυ της Πέμπτης τον ΣΥΡΙΖΑ για φραστική επίθεση και τραμπουκισμούς σε βάρος μελών του, που συμμετείχαν σε εκδήλωση με ομιλητή τον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο, την ίδια μέρα, στους Αγίους Αναργύρους. «Οι δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αγ. Αναργύρων, Π. Τερζόγλου», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ, ενώ απαντώντας ο ΣΥΝ έκανε λόγο για «επικοινωνιακό σενάριο» και «ασύστολα ψεύδη».

Κουνώντας το δάχτυλο στο οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, ο Γ. Παπανδρέου είπε εισηγητικά χτες στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι «η βία και η ανομία δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατία και, μάλιστα, σε μία στιγμή ανασυγκρότησης της χώρας και των δημοκρατικών μας θεσμών». Ζητώντας μάλιστα δηλώσεις νομιμοφροσύνης, πρόσθεσε: «Οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν ξεκάθαρα γι' αυτό, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, μπροστά στο μεγάλο δημοκρατικό και εθνικό έργο που έχουμε μπροστά μας».

Επαναφέροντας χτες το ζήτημα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο στη Βουλή για «ιδιόμορφο παρακράτος» και «δήθεν αγανακτισμένους πολίτες», ζητώντας την καταδίκη παρόμοιων γεγονότων. Στη λογική αυτή προσχώρησε τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας για «εκφυλισμό» της δημοκρατίας, όσο και ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Αδωνις Γεωργιάδης. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μ. Κριτσωτάκης έκανε λόγο για «τακτική συνεχούς στοχοποίησης του ΣΥΝ».

Σχολιάζοντας τη συζήτηση, ο Αγγελος Τζέκης ξεκαθάρισε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι η αντιμετώπιση «της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής» με «όρους μαζικού κινήματος», τονίζοντας όμως παράλληλα πως «θα πρέπει να μειωθεί η πολιτική υποκρισία, όταν μάλιστα αντιμετωπίζονται έτσι απεργοί που είναι για χρόνια άνεργοι όπως ήταν οι εργάτες της Ζώνης. Εκεί στείλατε τα ΜΑΤ να τους σακατέψουν». Καταλήγοντας, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επικαλείται κάποια γεγονότα «για να αποπροσανατολίσει» το λαό.

Συνεχίζονται οι βιβλιοπαρουσιάσεις

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις με αφορμή την έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή» των βιβλίων «Προγραμματικά Ντοκουμέντα», «3η Συνδιάσκεψη της ΚΕ του ΚΚΕ 10-14 Οκτώβρη 1950», «6η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, 11-12 Μάρτη 1956» και «12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 5-15 Φλεβάρη 1968». Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Αύριο Κυριακή 17 Απρίλη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου), με διοργανωτή την Αχτίδα Τηλεπικοινωνιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ και την αντίστοιχη Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ. Θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης.
  • Τη Δευτέρα 18 Απρίλη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Σαρακηνάδου, με διοργανωτή τη ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης.
Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα έχουν οριστεί για τις 6.30 μ.μ. στα παρακάτω σημεία:

  • Στύλοι Ολυμπίου Διός, οι Oργανώσεις του Νότιου Τομέα.
  • Πλατεία Κλαυθμώνος, οι Οργανώσεις σε Υγεία, ΟΤΑ - Δημόσιο, Βόρειος Τομέας, Μεσόγεια.
  • Μοναστηράκι, οι Οργανώσεις του Πειραιά.
  • Χαυτεία, οι Οργανώσεις σε ΑΕΙ - ΤΕΙ και εκπαιδευτικούς.
  • Ομόνοια, οι Οργανώσεις σε Κατασκευές, Βιομηχανία, Μεταφορές, Τηλεπικοινωνίες, Υπηρεσίες, ΕΒΕ, Χρηματοπιστωτικό, Καλλιτέχνες, ΜΜΕ, Θριάσιο, Δυτική Αθήνα, Κεντρικό Τομέα.
Το ΚΚΕ

Για το επεισόδιο στους Αγ. Αναργύρους, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του σημειώνει: «Την κυβέρνηση βολεύουν οι ανώριμες ή ανόητες ενέργειες κατά κυβερνητικών στελεχών, ανεξάρτητα ποιος τις κάνει και γιατί. Τα κόμματα και οι μηχανισμοί του συστήματος φοβούνται μόνο το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα που έχει στόχο την ανατροπή της εξουσίας τους και όχι το ξεφώνημα προσώπων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ