ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Απρίλη 2011
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Βουτιά στα βαθιά

Στην κορυφή της Ευρώπης στοχεύουν σήμερα και αύριο τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Eurokinissi

Στην κορυφή της Ευρώπης στοχεύουν σήμερα και αύριο τα κορίτσια του Ολυμπιακού
Ο,τι δεν κατάφεραν πέρυσι τέτοιες μέρες στο «φάιναλ φορ» της Κέρκυρας θέλουν να πραγματοποιήσουν φέτος οι πολίστριες του Ολυμπιακού, που από σήμερα ρίχνονται στη μάχη του φετινού φάιναλ φορ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, το οποίο θα διεξαχθεί στο Σαμπαντέλ της Ισπανίας.

Φέτος το πρώτο εμπόδιο που ορθώνεται μπροστά τους στον ημιτελικό σήμερα (1.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας) είναι ίσως το πιο βαρύ όνομα στην ευρωπαϊκή γυναικεία υδατοσφαίριση, η Οριτσόντε Κατάνια. Με τα περισσότερα Κύπελλα Πρωταθλητριών (8) η ιταλική ομάδα στόχο έχει την επιστροφή της στα πρωτεία της Ευρώπης μετά από δύο χρόνια αφού το 2009 τα είχε χάσει από τη Βουλιαγμένη και πέρυσι επίσης από τη Βουλιαγμένη είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά. Το γεγονός ότι φέτος η ιταλική ομάδα πήρε την εκδίκησή της από την ελληνική ομάδα (την απέκλεισε στην προημιτελική φάση) την κάνει να θεωρείται από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Οσον αφορά στον Ολυμπιακό το κλίμα και η ψυχολογία είναι σε καλά επίπεδα, ιδιαίτερα μετά το γεγονός ότι η Μαρία Τσουρή θα μπορέσει να δώσει το «παρών» αφού τα αποτελέσματα της μαγνητικής έδειξαν ότι ο τραυματισμός της στο χέρι δεν ήταν τελικά κάτι το σοβαρό. Κάτι που χαροποίησε τον τεχνικό της ομάδας, Χάρη Παυλίδη, που ζήτησε από τις παίκτριές του να αγωνιστούν χωρίς άγχος. Στον άλλο ημιτελικό (12 μ.) η γηπεδούχος Σαμπαντέλ με τον ενθουσιασμό της πρωτάρας σε φάιναλ φορ, αλλά και την καλή ψυχολογία από την κατάκτηση προ ημερών του εθνικού πρωταθλήματος, θα αντιμετωπίσει τη ρωσική Κίνεφ Κίρισι που συμμετείχε και πέρυσι στο φάιναλ φορ. Το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ: 12 μ. Σαμπαντέλ (Ισπανία) - Κίνεφ Κίρισι (Ρωσία), 1.30 μ.μ. Οριτσόντε Κατάνια (Ιταλία) - Ολυμπιακός (Ελλάδα) ΑΥΡΙΟ: 11.30 π.μ. Μικρός τελικός, 1 μ.μ. Μεγάλος τελικός.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Μπλόκο Αρη στα πλέι οφ

Ο Αρης έστειλε επιστολή στον ΕΣΑΚΕ με την οποία ζητά να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της κανονικής περιόδου της Α1 και κατ' επέκταση να μην ξεκινήσουν τα πλέι οφ, διεκδικώντας, εμμέσως, αυτός την 3η θέση από τον ΠΑΟΚ! Αιτία, το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα απόφαση του ΑΣΕΑΔ για την προσφυγή που έχει καταθέσει, με την οποία ζητά μηδενισμό του ΠΑΟΚ στο μεταξύ τους παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής στην Πυλαία, που έγινε στις 5 Φλεβάρη.

Ο «δικέφαλος» είχε νικήσει με 79-74 στο κεκλεισμένων των θυρών ντέρμπι, ωστόσο οι «κίτρινοι» έκαναν ένσταση ζητώντας να κατακυρωθεί υπέρ τους το παιχνίδι, λόγω παραβίασης του αριθμού των θεατών που επιτρέπονταν να είναι στις εξέδρες.

Ο Αρης υποστήριζε ότι υπήρχαν περισσότεροι από 300 φίλαθλοι, την ώρα που θα έπρεπε να βρίσκεται σαφώς μικρότερος αριθμός. Σε πρώτο βαθμό η ένσταση είχε απορριφθεί και πλέον αναμένεται η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, το οποίο έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει στις 5 Μάη.

Ο ΕΣΑΚΕ καλείται να δώσει τη λύση στη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28/4.

Σε περίπτωση που το ΑΣΕΑΔ κάνει δεκτή την προσφυγή του Αρη και κατακυρώσει υπέρ του τον αγώνα, τότε οι «κίτρινοι» θα είναι 3οι και ο ΠΑΟΚ 4ος, γεγονός που αλλάζει τα ζευγάρια των πλέι οφ.

  • Την ίδια ώρα το αναλυτικό πρόγραμμα της α' φάσης των πλέι οφ ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ μετά το τέλος της κανονικής περιόδου και αφού καθορίστηκαν τα τέσσερα ζευγάρια. Ο Παναθηναϊκός λόγω της συμμετοχής του στο Final Four της Ευρωλίγκας θα αρχίσει νωρίτερα (Πέμπτη του Πάσχα) τις υποχρεώσεις, ενώ τα υπόλοιπα παιχνίδια θα διεξάγονται εκ παραλλήλου. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Α' Φάση (στις 2 νίκες) Πέμπτη 28/4/2001 18.00 / ΕΤ1, Παναθηναϊκός - Περιστέρι (1ος αγώνας). Σάββατο 30/4/2011 17.00 / ΕΤ1, Ολυμπιακός - Κολοσσός (1ος αγώνας). 19.00 / NOVASPORTS, ΠΑΟΚ - Καβάλα (1ος αγώνας). 17.00 / NOVASPORTS, Αρης - Μαρούσι (1ος αγώνας). 17.00 / ΕΤ1, Περιστέρι - Παναθηναϊκός (2ος αγώνας). Δευτέρα 2/5/2011 19.00 / ΕΤ1, Παναθηναϊκός - Περιστέρι (3ος αγώνας, αν χρειαστεί). Τετάρτη 4/5/2011 19.00 / ΕΤ1, Κολοσσός - Ολυμπιακός (2ος αγώνας). 17.00 / Καβάλα - ΠΑΟΚ (2ος αγώνας). 17.00 / Μαρούσι - Αρης (2ος αγώνας). Σάββατο 7/5/2011 17.00 / ΕΤ1, Ολυμπιακός - Κολοσσός (3ος αγώνας, αν χρειαστεί). 19.00 / NOVASPORTS, ΠΑΟΚ - Καβάλα (3ος αγώνας, αν χρειαστεί). 17.00 / NOVASPORTS, Αρης - Μαρούσι (3ος αγώνας, αν χρειαστεί).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Προς παραμονή ο Τζιμπούρ

Μπορεί τα σενάρια για συμφωνία ανάμεσα στους πρωταθλητές Ελλάδας και τον Αλγερινό επιθετικό Ράφικ Τζιμπούρ να φούντωσαν τις τελευταίες ώρες, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι επίσημο από την πειραϊκή ΠΑΕ. Συγκεκριμένα, κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο 27χρονος σέντερ φορ δέχθηκε πολύ καλή προσφορά από τον Ολυμπιακό να μείνει στο λιμάνι, κάτι που τον ικανοποίησε και τον φέρνει πιο κοντά στην παραμονή του. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια νέα εξέλιξη και κάτι επίσημο, αφού δεν επιβεβαιώνονται τα συγκεκριμένα σενάρια από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Το μόνο σίγουρο είναι πως στον Ολυμπιακό έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι από την προσφορά του Αλγερινού αυτούς τους μήνες και θέλουν να τον κρατήσουν.

ΒΟΛΕΪ
Κραυγή αγωνίας

Στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός αναφέρθηκαν οι παίκτες της ομάδας βόλεϊ των Ερυθρολεύκων σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες. Παράλληλα απεύθυναν κάλεσμα σε Μαρινάκη, Αγγελόπουλους, Κόκκαλη και Συγγελίδη, αλλά και σε όποιον άλλον αγαπάει τον σύλλογο, να βοηθήσουν στην λύση του προβλήματος, ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να κάνουν αποχή.

  • Η Εθνική ομάδα παίδων έχασε από το αντίστοιχο συγκρότημα της Βουλγαρίας με 3-1 σετ και έμεινε εκτός τετράδας στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στην Αγκυρα. Πλέον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα περιμένει νίκη της Σερβίας επί της Τουρκίας (ο αγώνας ξεκινά στις 7 μ.μ.), προκειμένου να μπει στην εξάδα της διοργάνωσης. Σε αντίθετη περίπτωση η Εθνική ομάδα θα αγωνιστεί για την 7η θέση.
ΙΣΠΑΝΙΑ
Πανηγύρια σε Μαδρίτη και... Βαρκελώνη

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να μην κατάφερε να κατακτήσει το 26ο Κύπελλο στην ιστορία της, αλλά οι οπαδοί της ομάδας δεν ξέχασαν τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του κατά την επιστροφή τους στη Βαρκελώνη από τη Βαλένθια. Ετσι, περίπου 400 οπαδοί των «Μπλαουγκράνα» υποδέχθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης τους ηττημένους του τελικού του Copa del Rey με συνθήματα και χειροκροτήματα. Μάλιστα, αυτό που ζήτησαν από τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τους ποδοσφαιριστές του ήταν να εκδικηθούν τη μεγάλη αντίπαλό τους στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, που ακολουθούν.

Την ίδια ώρα η Μαδρίτη ξενυχτούσε στους δρόμους για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του φετινού Κυπέλλου αφού η νίκη με 1-0 επί των Καταλανών έδωσε στους οπαδούς της Ρεάλ την ευκαιρία που περιμένανε μετά την ντροπιαστική για αυτούς ήττα με 5-0 για τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος αλλά και τη χαμένη ευκαιρία για ρεβάνς στον αγώνα του Μπερναμπέου που προηγήθηκε του τελικού. Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε και ο προπονητής των Μαδριλένων, Ζοσέ Μουρίνιο, που πήρε τον πρώτο τίτλο του στη χώρα.

ΜΠΑΣΚΕΤ-ΑΕΚ
Προβληματισμός και αγωνία

Βαρύ είναι το κλίμα στην ΑΕΚ μετά τον υποβιβασμό της ομάδας στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία της. Και σαν να μην έφθανε αυτό, ορατό είναι το ενδεχόμενο η Ενωση να πάει και παρακάτω αφού εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης το ενδεχόμενο υποβιβασμού στην Β εθνική παραμένει ακόμα ορατό. Την ίδια ώρα η διοίκησης της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ ετοιμάζεται να καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα Κολοσσού Ρόδου-Ηλυσιακού όπου η ομάδα των Ιλισίων επικράτησε και ήταν αυτή που κέρδισε την παραμονή της στη κατηγορία έναντι των «κιτρινόμαυρων». Στην Ενωση θεωρούν αντικανονική τη συμμετοχή της ομάδας στην Α1 αφού υποστηρίζουν πως ο Τάσος Δελημπαλταδάκης που είναι και μάνατζερ παικτών, φέρεται να λειτουργεί ως μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Ηλυσιακός, έχοντας παράλληλα στο πελατολόγιό του παίκτες του Κολοσσού.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό SENTRA 103,3 o πρόεδρος της ΚΑΕ Μπάμπης Καραμανλής δήλωσε για το θέμα: «Εχει παρευρεθεί σε συμβούλια ο κ. Δελημπαλταδάκης και τον αποκαλούν μέτοχο. Από εδώ, ο κύριος μεγαλομέτοχος και έχει πάρει και το λόγο. Μιλάμε για περσινό συμβούλιο και υπάρχει απομαγνητοφώνηση να δούμε πώς έχει αποκαλεστεί. Αυτό το έχω ακούσει με τα αυτιά μου. Σαφώς για όσα λέμε υπάρχουν αποδείξεις και στον Εισαγγελέα θα πάμε και θα πούμε ακριβώς ποιοι λογαριασμοί πρέπει να ανοίξουν. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο μέγεθος και κάποιοι δεν το κατάλαβαν αυτό και έπαιξαν μαζί της».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ