ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Απρίλη 2011
Σελ. /32
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Πλούσια δραστηριότητα για την επιτυχία των συγκεντρώσεων

Πολύμορφες εκδηλώσεις, συσκέψεις και άλλες δράσεις

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις για την επιτυχία της Πρωτομαγιάς, με πολύπλευρη δραστηριότητα
Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις για την επιτυχία της Πρωτομαγιάς, με πολύπλευρη δραστηριότητα
Πλούσια δράση αναπτύσσουν οι ταξικές δυνάμεις Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα, αλλά και άλλοι φορείς του μαζικού κινήματος μπροστά στην Πρωτομαγιά, με στόχο να συζητηθεί πλατιά και σε βάθος το νόημα της 1ης Μάη, αλλά και να σημειώσουν επιτυχία οι πρωτομαγιάτικες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σήμερα Τετάρτη:

  • Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης πραγματοποιεί κοινή συνέντευξη Τύπου με την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και την τοπική γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, με θέμα την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, αλλά και τρέχοντα γεγονότα, στις 12 μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου.
  • Οι Επιτροπές Αγώνα Οικοδόμων του νομού Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποιούν στις 7 μ.μ. εκδήλωση για την Πρωτομαγιά, στο Πολύκεντρο Νεολαίας Νέας Αλικαρνασσού.
  • Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση, όπου και θα γίνει εκδήλωση για την Πρωτομαγιά, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Αντίστοιχη δουλειά, απλώνεται και στην επαρχία.

Αύριο, Πέμπτη:

  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, το Συνδικάτο Μετάλλου Ελευσίνας «Η ΜΑΣΙΝΑ» και η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αθήνας έχουν προκηρύξει 2ωρη στάση εργασίας στο εργοτάξιο των έργων επέκτασης των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα (ΠΕΤΡΟΛΑ), από τις 10 π.μ. μέχρι τις 12 μ., με θέμα την Πρωτομαγιά και το γενικότερο πλαίσιο πάλης.
  • Το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών νομού Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΦΑΓΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης (ΟΓΕ), το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Φιλαδέλφειας - Μεταμόρφωσης, οι ΕΒΕ Μεταμόρφωσης και το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ιωνίας - Ν. Φιλαδέλφειας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης, πραγματοποιούν κοινή εκδήλωση για την Πρωτομαγιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Μεταμόρφωσης (Γκινοσάτη 86), στις 6 μ.μ.

Το σωματείο Ελαιουργοσαπουνοποιών κήρυξε δίωρη στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή και τη διοργάνωση εκδηλώσεων (έκθεση φωτογραφίας, προβολή βίντεο κ.ά.) στους χώρους δουλειάς.

  • Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά στις 8 μ.μ., στην 1η παιδική χαρά Περιστερίου (οδός Παναγή Τσαλδάρη). Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή dvd και μουσικό πρόγραμμα.
  • Η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο δήμο Μαλεβιζίου (νομός Ηρακλείου) και η Ομάδα Γυναικών του δήμου, πραγματοποιούν κοινή εκδήλωση στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Γαζίου, στις 7 μ.μ..

Παρασκευή, 29 Απρίλη:

  • Η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, στα πλαίσια της πολιτιστικής λέσχης, πραγματοποιεί στα γραφεία του ΕΚ προβολή της ταινίας «Το αλάτι της γης», στις 8.30 μ.μ..
  • Τέλος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ., στα πλαίσια της προετοιμασίας για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Σάββατο, 30 Απρίλη:

  • Στην Κω, το Σάββατο 30 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στο Πολύκεντρο Θαλασσινού, το Εργατικό Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, εκδήλωση με μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι και ιστορική αναδρομή της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Πολυήμερες δράσεις σε Λάρισα και Χίο

Σήμερα, Τετάρτη ξεκινά η Εβδομάδα Εργατικής Πρωτομαγιάς που πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η οποία ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τρίτη 3 Μάη. Σε αυτήν περιλαμβάνεται: Κήρυξη 1 ώρας στάση εργασίας, για να γίνουν εκδηλώσεις σε εργασιακούς χώρους, για τις ημέρες Τετάρτη 27/4, Πέμπτη 28/4, Παρασκευή 29/4/2011. Συγκέντρωση ανέργων έξω από τον ΟΑΕΔ την Τρίτη 19 Απρίλη για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων και κατά της ανεργίας. Προβολή ταινίας στην αίθουσα του ΕΚ, την Τετάρτη 27 Απρίλη, σχετικά με την καπιταλιστική κρίση. Εκδήλωση - συζήτηση για τα νέα ζευγάρια, την Πέμπτη 28 Απρίλη. Συναυλία αφιερωμένη στο εργατικό τραγούδι, την Παρασκευή 29 Απρίλη. Αγώνας εργατικού δρόμου, το Σάββατο 30 Απρίλη. Εκθεση βιβλίου σε όλες τις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις.

Στη Χίο, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, προχωρά σε τετραήμερο εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Αύριο, Πέμπτη, πραγματοποιεί στις 8 μ.μ., κινητοποίηση στο λιμάνι ενάντια στις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Την Παρασκευή 29/4, στις 8 π.μ., προχωρά σε αποκλεισμό του ταμείου του Νοσοκομείου και στις 8.30 μ.μ., προβολή της ταινίας «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι» στο καφενείο της Πλατείας. Στις 10.30 π.μ. έως 1 μ.μ., έκθεση πολιτικού Bιβλίου - Τραγουδιού αφιερωμένη στον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο (είσοδος Απλωταριάς).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Εντείνονται οι ρυθμοί με στόχο το 30% την Κυριακή

Με στόχο την κάλυψη του 30% του Πανελλαδικού πλάνου την 1η Μάη έχουν ριχτεί στη μάχη της οικονομικής εξόρμησης τα σωματεία, οι επιτροπές αγώνα, οι εργαζόμενοι, οι ταξικές δυνάμεις και συνολικά όσοι συστρατεύονται με το ΠΑΜΕ. Μια μάχη που δίνεται παράλληλα και ταυτόχρονα με την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία της απεργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς και της απεργίας στις 11 Μάη.

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από τους τόπους δουλειάς, τις εργατικές συνοικίες, όπου οι ταξικές δυνάμεις ανοίγουν τη δουλειά τους. Οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα ενίσχυσης του ΠΑΜΕ γεγονός που δείχνει και τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για την επιτυχία της εξόρμησης. Ηδη, άλλωστε, μεγάλοι κλάδοι που έγκαιρα και με επιμονή άνοιξαν τη δουλειά έχουν ήδη πιάσει το στόχο του 30%. Να σημειωθεί ότι η οικονομική εξόρμηση του ΠΑΜΕ - που δίνεται με τη μορφή της λαχειοφόρου - θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιούλη. Ο κάθε λαχνός στοιχίζει 5 ευρώ. Το πρώτο αυτοκίνητο της λαχειοφόρου θα κερδίσει ο πρώτος λαχνός της κλήρωσης του Λαϊκού Λαχείου της 5ης Ιούλη και το δεύτερο αυτοκίνητο ο πρώτος λαχνός της κλήρωσης της 12ης Ιούλη του 2011.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΣΑΛΟΝΙΚΙΔΗ»
Συνεχίζουν με όπλο την αλληλεγγύη

Παίρνοντας δύναμη από την αλληλεγγύη των συναδέλφων τους από άλλους χώρους δουλειάς και την υποστήριξη των ταξικών σωματείων, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση μετάλλου «Σαλονικίδης» στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν την περιφρούρηση του εργοστασίου και την επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία.

Χτες εμπόδισαν την έξοδο φορτηγών που μετέφερε εμπορεύματα, απαιτώντας από την εργοδοσία πρώτα να τους εξοφλήσει τα δεδουλευμένα που τους οφείλει από τον περασμένο Δεκέμβρη. Ο εργοδότης κάλεσε την αστυνομία για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Στο πλευρό τους έσπευσαν οι συνάδελφοί τους από την επιχείρηση «ΜΙΝΟΣ» καθώς και από την επιχείρηση κουφωμάτων «ΠΛΑΙΣΙΟ» - «DOMANI» που επίσης βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και πραγματοποιούν περιφρούρηση του εργοστασίου για να εμποδίσουν το πλιάτσικο που επιχειρούν οι εργοδότες.

Κάτω από την αποφασιστική αντίδραση των εργαζομένων και των ταξικών δυνάμεων που βρίσκονται στο πλευρό τους, η εργοδοσία υποχώρησε από την αξίωσή της να βγάλει έξω εμπορεύματα και η αστυνομία έφυγε. Μάλιστα, ο εργοδότης ζήτησε συνάντηση με τους εργαζόμενους παρουσία του δικηγόρου του, προκειμένου να βρουν λύση για την καταβολή των οφειλών. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την επίσχεση και την περιφρούρηση του εργοστασίου και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Συνεχίζουν στο «Πλαίσιο»

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης κουφωμάτων «ΠΛΑΙΣΙΟ» - «DOMANI» σήμερα στη 1 το μεσημέρι πραγματοποιούν γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν τα παραπέρα αγωνιστικά τους βήματα. Θυμίζουμε ότι η επιχείρηση τέλη Μάρτη προχώρησε σε μονομερή επιβολή εκ περιτροπής εργασίας 3 ημερών για δύο μήνες, ενώ παράλληλα τους οφείλει δεδουλευμένα 2 μηνών.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Πετυχημένη και η δεύτερη 48ωρη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη 48ωρη απεργία που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Καζίνο - Ξενοδοχείο και Τελεφερίκ Πάρνηθας την Κυριακή του Πάσχα και την επόμενη μέρα, Δευτέρα, διεκδικώντας την ανάκληση όλων των απολύσεων, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, επίλυση του κτιριακού προβλήματος κ.λπ. Χτες, το επιχειρησιακό σωματείο συναντήθηκε με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη, συνάντηση που είχε οριστεί τη μέρα που οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει συμβολική κατάληψη στη Γενική Γραμματεία Τουριστικής Ανάπτυξης. Οπως σημείωσαν οι συνδικαλιστές, ο υφυπουργός δεν είχε να τους πει τίποτα επί της ουσίας και προέτρεψε τις δυο πλευρές, σωματείο και εργοδοσία, να κάτσουν να τα βρουν μεταξύ τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ