ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Απρίλη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συναυλία - τιμή στην Εργατική Πρωτομαγιά

Με τον Χρήστο Λεοντή, στις 6 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ

Την Εργατική Πρωτομαγιά, τιμάει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνοντας μεγάλη συναυλία με τον Χρήστο Λεοντή, στις 6 Μάη, στις 7.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο, στην αίθουσα των Συνεδρίων του Κόμματος, στον Περισσό. Ο σπουδαίος συνθέτης και εξίσου σημαντικοί ερμηνευτές θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα δυόμισι ωρών, το οποίο θα περιέχει τόσο τραγούδια του Χρ. Λεοντή, όσο και τραγούδια των νεότερων συνθετών Γιώργου Καλογήρου, Μανόλη Ανδρουλιδάκη και Νεοκλή Νεοφυτίδη, κάποια από τα οποία θα παρουσιαστούν σε πρώτη εκτέλεση.

Ερμηνευτές των τραγουδιών θα είναι οι: Μανώλης Μητσιάς, Λάκης Χαλκιάς, Μίλτος Πασχαλίδης, Ιωάννα Φόρτη, Γιώργος Καλογήρου, Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Νεοκλής Νεοφυτίδης. Την ορχήστρα θα αποτελούν οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Μανόλης Ανδρουλιδάκης (κιθάρες), Τεό Λαζάρου (κοντραμπάσο), Αντώνης Παπαγγελής (κλασική κιθάρα), Σταύρος Κεκές (μπουζούκι), Νίκος Παπαναστασίου (ακορντεόν). Ηχολήπτης ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής τραγούδια του Χρ. Λεοντή (τίτλος, στιχουργός και ο ερμηνευτής): «Οδηγητής» Κ. Βάρναλη, Γιώργος Καλογήρου. «Η ζωγραφιά μου» Γεωργίου Σουρή, Γεωρ. Καλογήρου. «Δούλος τρίδουλος» Κ. Βάρναλη, Γ. Καλογήρου. «Στον ίσκιο μου» και «Ρωμιός» του Γ. Σουρή, Λάκης Χαλκιάς. «Εχει ο θεός» Λευτέρη Παπαδόπουλου, Λάκης Χαλκιάς. «Νανούρισμα» Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα - απόδοση Λευτέρη Παπαδόπουλου, Ιωάννα Φόρτη. «Το στρείδι και το μαργαριτάρι» Ντάριο Φο - απόδοση Κωστή Σκαλιώρα, Ιωάννα Φόρτη. «Ερωτας αρχάγγελος» Δημήτρη Λέντζου, Μίλτος Πασχαλίδης. «Αμάρτημα προπατορικό» Δημήτρη Λέντζου, Μίλτος Πασχαλίδης. «Θούριος» Ρήγα Φεραίου, Μίλτος Πασχαλίδης. «Ο ήλιος εβασίλεψε» Μακρυγιάννη, Μίλτος Πασχαλίδης.

«Ξενιτεμένο μου πουλί» στίχοι από δημοτικό τραγούδι, Ιωάννα Φόρτη, «Θαλασσινή αναφορά» Δημήτρη Λέντζου, Ιωάννα Φόρτη, «Τα μάτια που δακρύζουνε» Δημήτρη Λέντζου, Ιωάννα Φόρτη, «Σε τούτη τη γωνιά της γης» Γιώργου Αρμένη, Γιώργος Καλογήρου, «Μοραζάν» Πάμπλο Νερούδα - Δανάη Στρατηγοπούλου, Γιώργος Καλογήρου, «Μαρακές» Δημήτρη Λέντζου, Γιώργος Καλογήρου, «Λούζεται η αγάπη μου» Φ. Γκ. Λόρκα - Λευτ. Παπαδόπουλου, Μανώλης Μητσιάς, «Αχ! έρωτα» Φ. Γκ. Λόρκα - Λευτ. Παπαδόπουλου, Μανώλης Μητσιάς, «Χάθηκε η επανάστασή μας» Μήτσου Ευθυμιάδη, Μανώλης Μητσιάς «Μια φορά κι έναν καιρό» Μήτσου Ευθυμιάδη, Μανώλης Μητσιάς «Πού να χωρέσει τ' όνειρο» Μιχάλη Παπανικολάου, Μανώλης Μητσιάς, «Ενας ξύλινος σταυρός» Κώστα Βίρβου, Λάκης Χαλκιάς, «Τι κι αν με ρίξεις στο κελί» Κώστα Βίρβου, Λάκης Χαλκιάς, «Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια» Κώστα Βίρβου, Λάκης Χαλκιάς, «Τούτες τις μέρες» Γιάννη Ρίτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, «Αυτοί που περιμένουν» Γιάννη Ρίτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, «Ξέρουμε» Γιάννη Ρίτσου, Ιωάννα Φόρτη, «Αυτά τα κόκκινα σημάδια» Γιάννη Ρίτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, «Και να αδερφέ μου», Γιάννη Ρίτσου, Μίλτος Πασχαλίδης.

Τραγούδια νέων συνθετών: Γιώργου Καλογήρου «Ανάγκη και μοίρα» (ερμηνεία του ίδιου). Κώστα Μόντη «Καλά το λεν' για το φεγγάρι» (Γ. Καλογήρου). Βασίλη Κανάκη «Η κόρη» (Μανόλης Ανδρουλιδάκης). Βασίλη Κανιάρη «Τα αγριόσκυλα» (Μ. Ανδρουλιδάκης). Νεοκλή Νεοφυτίδη «Με τη σιωπή» (ερμηνεία του ίδιου). Δημήτρη Λέντζου «Παραγγελιά» (Νεοκλής Νεοφυτίδης).

Δραστηριότητες του ΚΚΕ
  • Η ΚΟΒ Λιούμη της Αχτίδας Νοτιοδυτικών συνοικιών του Δυτικού Τομέα της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη διέξοδο από την κρίση υπέρ των εργαζομένων», σήμερα Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στο καφενείο «Το Κλασικό» (Εδέσσης 69, Αιγάλεω). Θα μιλήσει ο Βασίλης Βούλγαρης, μέλος του Γραφείου της ΝΟ Δυτικού Τομέα της ΚΟΑ.
  • Οι Κομματικές Οργανώσεις Γούβας και Παγκρατίου της Αχτίδας Α' Αθήνας - Γαλατσίου της ΝΟ Κεντρικού Τομέα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, διοργανώνουν συζήτηση με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη διέξοδο από την κρίση υπέρ των εργαζομένων», σήμερα Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., στο καφενείο «Του Ανδρέα» (Τιδέως και Πυργοτέλους). Θα μιλήσει ο Μάριος Φωτεινάκης μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Α' Αθήνας - Γαλατσίου.
  • Στο νοσοκομείο και στον πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό της Αρτας θα περιοδεύσει, σήμερα Παρασκευή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.
  • Στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης θα περιοδεύσει σήμερα Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με τον βουλευτή Γιάννη Ζιώγα. Θα συναντηθεί με τον Διοικητή του νοσοκομείου και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στους χώρους του νοσοκομείου.
  • Εκδήλωση - αφιέρωμα στο «Κάστρο του Υμηττού», προς τιμήν των τριών ΕΠΟΝιτών ηρώων, που έπεσαν στις 28 Απρίλη 1944, μαχόμενοι παλικαρίσια ενάντια σε 200 χιτλερικούς και ταγματασφαλίτες, διοργανώνουν η Αχτίδα Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ και το Παράρτημα Υμηττού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, αύριο Σάββατο 30 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Υμηττού. Μετά την εκδήλωση, θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το Κάστρο και κατάθεση στεφάνων στον τόπο της θυσίας.
13η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Συνεδριάζει σήμερα η Ομάδα Εργασίας

Στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό

Συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό η Ομάδα Εργασίας της Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, με αντικείμενο την προετοιμασία της φετινής 13ης Διεθνούς Συνάντησης. Στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας θα συμμετέχουν τα ΚΚ Βραζιλίας, ΚΚ Βοημίας Μοραβίας, ΚΚΕ, ΑΚΕΛ, Λιβανέζικο ΚΚ, Νοτιοαφρικάνικο ΚΚ, Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης, Πορτογαλικό ΚΚ, ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας και Συριακό ΚΚ.

Η συνεδρίαση θα καθορίσει το θέμα και την ημερομηνία διεξαγωγής της 13ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που φέτος θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα. Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινής δράσης των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων στη βάση των αποφάσεων της 12ης Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβρη του 2010 στη Νότια Αφρική, όπως και ζητήματα που αφορούν στις διεθνείς εξελίξεις και τη δράση των κομμουνιστών.

Βιβλιοπαρουσιάσεις
  • Η Αχτίδα Ανατολικών Συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση με αφορμή τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» «3η Συνδιάσκεψη της ΚΕ του ΚΚΕ 10-14 Οκτώβρη 1950», «6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 11-12 Μάρτη 1956», «12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 5-15/2 1968». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 29 Απρίλη στις 7 μ.μ. στα γραφεία του ΚΚΕ στο Βύρωνα (Χειμάρας και Αϊδινίου). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Φάνης Παρρής, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Μπροστά στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η ΚΟΒ Εξαρχείων - Νεάπολης της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου του Απτον Σίνκλερ «Ο βασιλιάς άνθρακας», αύριο Σάββατο 30 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Στην εκδήλωση θα υπάρχει έκθεση βιβλίου και θα ακολουθήσει προβολή βίντεο.
  • Εκδήλωση - συζήτηση διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ, την Τετάρτη 4 Μάη στις 7.30 μ.μ., στο Κοβεντάρειο, με αφορμή τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» «Προγραμματικά Ντοκουμέντα», «3η Συνδιάσκεψη της ΚΕ του ΚΚΕ 10-14 Οκτώβρη 1950», «6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 11-12 Μάρτη 1956», «12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 5-15 Φλεβάρη 1968». Ομιλητής θα είναι ο Νίκος Παπαγεωργάκης, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Εκδήλωση της ΚΟ Βερολίνου του ΚΚΕ

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η καπιταλιστική κρίση και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», διοργανώνει το Σάββατο 7 Μάη, στις 7 μ.μ., η Κομματική Οργάνωση Βερολίνου του ΚΚΕ, στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου (Mittelstr. 33, 12167 Berlin-Steglitz). Θα μιλήσει ο Μανώλης Κοράκης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Οργάνωσης Γερμανίας του ΚΚΕ.

Λόγω της Πρωτομαγιάς, ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ