ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 31 Οχτώβρη 2000
Σελ. /40
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΝΕ
Νεανικό κύμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε Αθήνα και  Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 2 του Νοέμβρη

Δυο συγκεντρώσεις και πορείες αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, οργανώνει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας την Πέμπτη 2/11 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και καλεί τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν μαζικά. Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια στις 6.30 το απόγευμα και θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη και στην ισραηλινή πρεσβεία, ενώ στη Θεσσαλονίκη το ραντεβού είναι την ίδια ώρα στην Καμάρα για να πραγματοποιηθεί πορεία στο Αμερικάνικο Προξενείο.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της, η Οργάνωση καταδικάζει την επιθετικότητα και αδιαλλαξία του Ισραήλ αλλά και την ανοιχτή παρέμβαση των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, ενώ ανακοινώνει τις πρωτοβουλίες που θα πάρει για «να σηκωθεί ένα πολύμορφο νεανικό κύμα αλληλεγγύης και υποστήριξης του παλαιστινιακού λαού» και καλεί και τις άλλες πολιτικές νεολαίες να τοποθετηθούν ανοιχτά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Η ΚΝΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιθετικότητα και αδιαλλαξία του Ισραήλ, το οποίο πυροδότησε τις πολύνεκρες συγκρούσεις στην Παλαιστίνη που μαίνονται εδώ και ένα μήνα και στρέφει την πολεμική του μηχανή ενάντια σε αμάχους δολοφονώντας ακόμα και παιδιά.

Οι εξελίξεις αυτές είναι αποτέλεσμα των σχεδίων της "νέας τάξης" στην περιοχή, σημαδεύονται από την ανοιχτή παρέμβαση των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, αξιοποιούνται στους μεταξύ τους ανταγωνισμούς για τις ενεργειακές πηγές της περιοχής, συνδέονται άμεσα με την αρνητική πορεία του Κυπριακού και τα σχέδια αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο. Ιδιαίτερα αρνητική είναι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχει ενεργά σε όλους τους παραπάνω σχεδιασμούς και παρέχει άλλοθι στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Αποδεικνύεται περίτρανα για μια ακόμη φορά ότι η ιμπεριαλιστική "ειρήνη", σημαίνει πόλεμο, ότι καμιά ειρηνική διευθέτηση δεν μπορεί να υπάρξει στα πλαίσια της "νέας τάξης" ενάντια στα συμφέροντα των λαών και δίχως την πάλη τους.

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία, τους μαζικούς φορείς της, να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Να μην επιτρέψουν τη γενοκτονία του. Να καταδικάσουν την ισραηλινή επιθετικότητα και τους Ευρωαμερικανούς ιμπεριαλιστές. Να απαιτήσουν την άμεση απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων και την άρση του αποκλεισμού. Να υπερασπιστούν το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να ζήσει ειρηνικά σε ένα ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, την επιστροφή των προσφύγων, την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.

Η ΚΝΕ θα συμμετάσχει στην αποστολή αλληλεγγύης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας στην Παλαιστίνη από 2-5 Νοέμβρη, καλεί σε συγκέντρωση και πορεία στις 2 Νοέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα πάρει πρωτοβουλίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ώστε να σηκωθεί ένα πολύμορφο νεανικό κύμα αλληλεγγύης και υποστήριξης του παλαιστινιακού λαού.

Οι άλλες πολιτικές νεολαίες οφείλουν να τοποθετηθούν ανοιχτά στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και στις διεκδικήσεις του. Η ΚΝΕ θα επιδιώξει να παρθούν και κοινές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ