ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Μάη 2011
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να ληφθούν μέτρα για τα προβλήματα στο Ηλιακό Χωριό

Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση μιας σειράς σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον οικισμό του Ηλιακού Χωριού Πεύκης, ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το ΚΚΕ.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση, που υπογράφει ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, αναφέρεται:

«Με 22 χρόνια καθυστέρηση, στις 24-03-2011, το ΔΣ του ΟΕΚ, σε συνεδρίασή του, αποφάσισε για τη χορήγηση των οριστικών παραχωρητηρίων των κατοικιών στις 435 εργατικές οικογένειες του Ηλιακού Χωριού Πεύκης.

Υπάρχουν, όμως, στον οικισμό πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως:

  • Οι σκουριασμένες πειραματικές κεντρικές ενεργειακές εγκαταστάσεις του ΟΕΚ, που λειτουργούν πάνω από 27 χρόνια και δίνουν ακατάλληλο νερό στις κατοικίες.
  • Προβληματική ή ανύπαρκτη είναι η θέρμανση σε έναν αριθμό κατοικιών.
  • Δεν κατασκευάστηκαν ποτέ 630 μέτρα κεντρικών αποχετευτικών αγωγών ακαθάρτων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λείπουν και οι κάθετες συνδέσεις των κατοικιών με τους κεντρικούς αγωγούς. Ετσι πολύ συχνά παρατηρούνται εμφράξεις στο δίκτυο αποχέτευσης και βοθρολύματα στις γειτονιές.
  • Πολλές κατοικίες αντιμετωπίζουν σοβαρό ζήτημα υγρασίας.

Ερωτάται η κ. υπουργός ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης».

«Στον αέρα» συμβασιούχοι του δήμου

Απορρίφθηκαν χτες το πρωί τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει 228 συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων, κύρια οδηγοί. Το μεσημέρι συνεδρίασε το ΔΣ της Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων του δήμου. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δήμο τόνισαν την ανάγκη για αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η δουλειά των εργαζομένων, με πρώτη μια 48ωρη απεργία στις 1-2 Ιούνη, κάτι που απέρριψαν οι δυνάμεις της «συναίνεσης» και του συμβιβασμού. Αντ' αυτού μετέβησαν στο γενικό γραμματέα του δήμου να του εκθέσουν το ζήτημα. Ελαβαν μια υπόσχεση ότι θα καθυστερήσει την εκτέλεση της απόφασης για ένα δίμηνο προκειμένου ως τότε να παραμείνουν στη δουλειά.

Στο ενδιάμεσο, ο δήμος θα προτείνει στην κυβέρνηση τριετή παράταση των συμβάσεων με πρόσχημα την ανάγκη καθαριότητας του κέντρου της Αθήνας. Αν δεν το δεχτεί η κυβέρνηση, να δώσει δυνατότητα και στους συμβασιούχους έργου να μπουν ταμείο ανεργίας ή αν προκηρυχθούν πάλι τέτοιες θέσεις εργασίας να τους δοθεί μια ποσόστωση ως έχοντες προϋπηρεσία.

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την ΠΟΑΣΥ

Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, έγινε χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησης του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κόμματος Σπύρου Χαλβατζή και του Δημήτρη Αγκαβανάκη, στελέχους του ΚΚΕ, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Τα μέλη της ΠΟΑΣΥ ανέλυσαν όλα όσα αφορούν τα εργασιακά, τα οικονομικά και τα ασφαλιστικά τους αιτήματα, ενώ ιδιαίτερη ήταν η συζήτηση σχετικά με το ρόλο της Αστυνομίας σήμερα. Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε πως ο ρόλος της Αστυνομίας δεν πρέπει να είναι κατασταλτικός απέναντι στο λαϊκό κίνημα, αλλά πρέπει να έχει ως πρωταρχικό ρόλο τη δίωξη του εγκλήματος. Επίσης, επεσήμανε πως δεν πρέπει να επαναληφθούν περιστατικά όπως του ξυλοδαρμού διαδηλωτών από τα ΜΑΤ στην τελευταία απεργία, ενώ υπογράμμισε πως σήμερα, ενόψει των νέων οικονομικών μέτρων, η κυβέρνηση χρειάζεται την ΕΛ.ΑΣ. ακόμα περισσότερο αυταρχική απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Εκδηλώσεις σε Κορυσχάδες και Καλύβα του Στεφανή

Από προηγούμενη εκδήλωση στις Κορυσχάδες
Από προηγούμενη εκδήλωση στις Κορυσχάδες
Το Σάββατο 28 Μάη, με εκδήλωση στην Καλύβα του Στεφανή, θα τιμηθεί το ξεκίνημα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, ενώ την επομένη, την Κυριακή 29 Μάη, διοργανώνεται εκδήλωση στις Κορυσχάδες για την 67η επέτειο της σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί όλους τους αγωνιστές, απογόνους και φίλους της Εθνικής Αντίστασης να συμμετέχουν μαζικά και να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις. Για τη συμμετοχή στις παραπάνω εκδηλώσεις, τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ δρομολογούν πούλμαν. Πληροφορίες - κρατήσεις στα τηλέφωνα: 210 8831.368 και 210 8222.952.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ κατάφερε ένας 26χρονος να κλείσει ραντεβού με έναν 31χρονο και να τον σκοτώσει, γιατί θεωρούσε πως είχε σχέση με την πρώην κοπέλα του. Ο 26χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, αφού δημιούργησε ψεύτικο προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έκλεισε ραντεβού στον 31χρονο στη Λ. Σουνίου και όταν ο τελευταίος εμφανίστηκε, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. Το έγκλημα έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο και ο φερόμενος ως δράστης εντοπίστηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στον Αλιμο και προσπάθησε να διαφύγει τη σύλληψη πέφτοντας στη θάλασσα. Ομως, δεν τα κατάφερε και συνελήφθη.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΡΑΠΕΤΗ: Ενας 29χρονος συνελήφθη μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., στο σπίτι του στο Περιστέρι. Για τη σύλληψή του, μάλιστα, χρειάστηκε και η επιστράτευση διαπραγματευτή, καθώς στην κατοχή του είχε όπλο και απειλούσε να το χρησιμοποιήσει. Η Αστυνομία χρειάστηκε να περιμένει αρκετές ώρες, καθώς δίπλα στο σπίτι που έμενε ο 29χρονος υπήρχαν τέσσερα σχολεία, δύο δημοτικά και δύο νηπιαγωγεία. Ετσι, λίγο πριν τις 12, συνελήφθη τόσο ο καταζητούμενος, όσο και μία γυναίκα που ήταν μαζί του. Στην έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα βρέθηκαν καλάσνικοφ, σφαίρες και χειροβομβίδες.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ με χρηματική εγγύηση (70.000 ευρώ) αφέθηκε, μετά την απολογία της, η συμβολαιογράφος Κ. Πελέκη - Βουλγαράκη, κατηγορούμενη για την υπόθεση των λεγόμενων ανταλλαγών μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου. Η σύζυγος του πρώην υπουργού της ΝΔ είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι λεγόμενες ανταλλαγές μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου πραγματοποιήθηκαν, αφού προηγήθηκαν «ειλημμένες πολιτικές αποφάσεις, διαχρονικά δύο κυβερνήσεων, οι οποίες με τους αρμόδιους εκάστοτε υπουργούς τους, φρόντισαν να υλοποιήσουν την πολιτική αυτή απόφαση.

ΘΥΜΑ ΑΠΑΓΩΓΗΣ έπεσε από αγνώστους, σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας 67χρονος γιατρός το απόγευμα της Κυριακής. Το θύμα αφέθηκε ελεύθερο από τους δράστες, προχθές το βράδυ και αφού πρώτα η οικογένειά του έδωσε άγνωστο χρηματικό ποσό ως λύτρα.

Εκδήλωση τιμής στην Αίγινα

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ του Νομού Πειραιά και η Κομματική Οργάνωση της Αίγινας του ΚΚΕ συνδιοργανώνουν το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες αγωνιστές στις φυλακές της Αίγινας την περίοδο 1947-49, την Κυριακή 29 Μάη, στο μνημείο των εκτελεσθέντων στην Αίγινα. Αναχώρηση 8 π.μ. με τα καράβια του Αργοσαρωνικού. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2104124696 (πρωινά) και 2104517569 - 2104535016 (απόγευμα).

Συνέλευση της ΠΕΑΦΕ

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) πραγματοποιεί τη χρονιάτικη απολογιστική της συνέλευση, τη Δευτέρα 30 Μάη ώρα 6 το απόγευμα, στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Συνέλευση της «Δημοκρατικής Μέριμνας»

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Συμπαράστασης στα θύματα πολιτικής δίωξης «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ» καλεί τα μέλη του σωματείου σε Τακτική Γενική Συνέλευση που γίνεται στις 25 Μάη 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6 μ.μ. στο Σύλλογο Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιούνη 2011 χωρίς άλλη ειδοποίηση, στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα.

Πωλούσαν ναρκωτικά λιμενικοί και στρατιωτικός

Δύο λιμενικοί και ένας στρατιωτικός συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής στην Ξάνθη, κατηγορούμενοι για κατοχή, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο στρατιωτικός συμφώνησε με αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών, που παρουσιάστηκε ως αγοραστής, για την πώληση στον τελευταίο τριών κιλών χασίς. Ο αστυνομικός πλήρωσε το στρατιωτικό με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και κανόνισαν το πού θα παραλάβει τη ναρκωτική ουσία. Οι δύο λιμενικοί πήγαν στο ραντεβού με το υπηρεσιακό όχημα και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙΑΣ». Παράλληλα, συνελήφθη και ο στρατιωτικός, ο οποίος είχε επάνω του και στο αμάξι του συνολικά 330 γραμμάρια χασίς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ