ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Ιούνη 2011
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
Αντιδράσεις για την επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς

Να επιβάλει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πύργου είναι αποφασισμένη με κάθε τρόπο η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Αριστερά). Το θέμα τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εκφράστηκαν αντιδράσεις από δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ, δυνάμεις του ΠΑΜΕ και γονείς που βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νέο χαράτσι.

Εργαζόμενοι και γονείς, φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολιτικής της δημοτικής αρχής και απλώνοντας πανό που έγραφε «Οχι άλλα χαράτσια στους εργαζόμενους», απαίτησαν να μην επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα του Πύργου με τα νέα τροφεία του Δήμου Πύργου που αναμένεται να κυμανθούν από 20-50 ευρώ.

Μάλιστα, η δημοτική αρχή, στην πρεμούρα της να περάσει την εν λόγω απόφαση, δεν τήρησε ούτε καν τις στοιχειώδεις διαδικασίες που προβλέπουν οι κανονισμοί, καθώς ούτε η εισήγηση του θέματος διαβάστηκε ποτέ ολόκληρη, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν τοποθετήσεις των παρατάξεων, ούτε και η ψηφοφορία να διεξαχθεί κανονικά. Πέρα από την αντίδραση των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ, του δημοτικού συμβούλου που στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιδράσεις υπήρξαν και από τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας, με αποκορύφωμα ένας αντιδήμαρχος αναρωτήθηκε δεικτικά για ποιο θέμα να ψηφίσει. Η παράταξη που υποστηρίζεται από τη ΝΔ είχε αποχωρήσει πριν την έναρξη της συζήτησης από την αίθουσα.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πύργου, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Αποδείχτηκε ότι η δημοτική αρχή συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση κατά του λαϊκού εισοδήματος και των λαϊκών δικαιωμάτων και αποδεχόμενοι τη λογική της "ανταποδοτικότητας" αποφάσισαν να σφίξουν πιο βαθιά τη θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχομεσαίων αγροτών.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα συνολικά, δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν από τέτοιες δημοτικές αρχές. Αναδεικνύεται κάθε στιγμή ο ρόλος τους σαν μηχανισμός υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που θέλει να αναγκάσει τις λαϊκές οικογένειες να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Για μια πόλη επιχειρηματιών και ξενοδόχων

Την Αθήνα ως κέντρο επιχειρηματικής δραστηριότητας του πολυεθνικού κεφαλαίου προς όφελος και των ντόπιων μεγαλοξενοδόχων προωθεί με κάθε τρόπο η δημοτική αρχή της πόλης. Σε αυτό το πλαίσιο το Athens Convention Bureau (ACB) της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ETOAA) συμμετείχε στη Διεθνή Εκθεση Συνεδριακού Τουρισμού IMEX 2011 στη Φρανκφούρτη.

Η παρουσία τους εκεί «εντάσσεται στους βασικούς άξονες της στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων για την εδραίωση της Αθήνας μεταξύ των κορυφαίων διεθνών συνεδριακών προορισμών», αναφέρεται από τη δημοτική αρχή. Βασικό συμπέρασμα από τις συναντήσεις και τις επαφές του ACB είναι ότι το ενδιαφέρον για την Αθήνα ως προορισμό οργάνωσης συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων παραμένει ικανοποιητικό με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Υπολογίζεται δε ότι λόγω των αναταραχών στο τόξο της Β. Αφρικής και στη Μ. Ανατολή, η Ελλάδα και η Αθήνα υποδέχονται φέτος μεγάλο αριθμό διοργανώσεων που άλλαξαν προορισμό.

Βάσει των διαπιστώσεών τους από τις επαφές με «επαγγελματίες επισκέπτες», προκύπτουν τρία βασικά συμπεράσματα για την Αθήνα ως προορισμό συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων:

  • Θεωρείται προορισμός που δεν έχει υποστεί «κορεσμό» ως προορισμός συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων και εξακολουθεί να κεντρίζει το ενδιαφέρον οργανωτών και επισκεπτών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
  • Υπάρχει προσδοκία για καλή σχέση αξίας προς τιμή (value for money) ειδικά αυτήν την περίοδο.
  • Αναγνωρίζεται ολοένα και περισσότερο το υψηλό επίπεδο δημόσιων (π.χ. Αεροδρόμιο, Μετρό κ.λπ.) και ιδιωτικών υποδομών (π.χ. ξενοδοχεία, ποιότητα υφιστάμενων συνεδριακών χώρων κ.λπ.).

Στον αντίποδα, εξακολουθεί να αναφέρεται ως «ζήτημα προβληματισμού» η έλλειψη ενός μεγάλου συνεδριακού κέντρου. Τόσο τα προτερήματα όσο και το μειονέκτημα είναι ό,τι πρέπει προκειμένου να θησαυρίσουν μεγαλοκαρχαρίες που είτε διαθέτουν υποδομές για να μισθώσουν, είτε θα παρουσιάσουν ως «εθνική ανάγκη» την κατασκευή ενός τέτοιου κέντρου, θα το οικοδομήσουν με άφθονη - ως είθισται - κρατική επιχορήγηση, για να το εκμεταλλεύονται αργότερα.

ΚΚΕ-ΚΝΕ ΚΑΙ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Εκδηλώσεις για ΔΣΕ και Αρη Βελουχιώτη

Το πρωί της Κυριακής 19 Ιούνη 2011, στο Μνημείο του ΔΣΕ για το Αρχηγείο Τζουμέρκων (κοντά στις Μελάτες) και στη Μεσούντα Αρτας, τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και οι ΚΟ Αρτας και Πρέβεζας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, διοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους ηρωικούς μαχητές και μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) και για τον Αρη Βελουχιώτη.

Για τις εκδηλώσεις αυτές έχουν προγραμματιστεί αναχωρήσεις πούλμαν από Αρτα - Πρέβεζα και από Αθήνα. Τηλέφωνα επικοινωνίας: Γραφεία του ΚΚΕ στην Αρτα: 26810.73251 και γραφεία ΚΚΕ στην Πρέβεζα: 26820.72200. Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στην Αθήνα διοργανώνουν διήμερη εκδρομή. Τηλ. 210.8831.368 και 210.8222.952.

    Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της Ενωσης να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις στη Μεσούντα, δηλώνοντας συμμετοχή στην εκδρομή που διοργανώνει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ»: Απολύσεις ανακοινώθηκαν στο Δήμο Αθηναίων. Μετά από πρόσφατη δικαστική απόφαση, που ουσιαστικά λύνει τα χέρια στη διοίκηση να διώξει 206 συμβασιούχους στην καθαριότητα και άλλους 34 στον ΟΝΑ, χτες ανακοινώθηκε σε άλλους πέντε συμβασιούχους έργου ότι «αποχωρούν», ενώ απολύθηκε και μία εργαζόμενη αορίστου χρόνου. Ολοι τους δούλευαν στην «Τεχνόπολις» του δήμου η οποία λειτουργεί ως ΑΕ, δείγμα του τι πρόκειται να ακολουθήσει στο μέλλον τόσο κεντρικά στο δήμο και τις διευθύνσεις του, όσο και στα επιμέρους Νομικά Πρόσωπα ελέω της πολιτικής που ασκούν κυβέρνηση, δημοτική αρχή και ΕΕ.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΦΟΝΟ ΣΤΗ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ: Αιματηρή ληστεία σημειώθηκε χτες στη Λυκόβρυση με θύμα έναν 34χρονο κοσμηματοπώλη. Δυο ένοπλοι εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο στην οδό Πλαστήρα 5 και πυροβόλησαν τον ιδιοκτήτη του. Ο 34χρονος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι γείτονες άκουσαν θόρυβο από το κοσμηματοπωλείο και όπως λένε είδαν δύο άτομα να φεύγουν τρέχοντας. Αμέσως μετά, βρήκαν μέσα σε μια λίμνη αίματος τον ιδιοκτήτη. Το κοσμηματοπωλείο ήταν αναστατωμένο, κάτι που ενισχύει την εκδοχή της ληστείας. Από την Αστυνομία γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΤΖΑΜΙ: Χτες τα ξημερώματα άγνωστοι προσπάθησαν να κάψουν χώρο που χρησιμοποιείται ως τζαμί, στην Καλλιθέα. Οπως έγινε γνωστό, οι δράστες έφτασαν έξω από το κτίριο όπου βρίσκεται το τζαμί επί της οδού Αριστείδου 15 και αφού έσπασαν την τζαμαρία, έριξαν εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά.

Στο χώρο έμεναν μετανάστες, οι οποίοι ξύπνησαν από το θόρυβο και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες, στην ίδια περιοχή και με τον ίδιο τρόπο άγνωστοι είχαν προσπαθήσει να κάψουν άλλο ένα τζαμί, στην οδό Σοφοκλέους.

Συνέλευση της «Δημοκρατικής Μέριμνας»

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Συμπαράστασης στα θύματα πολιτικής δίωξης «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ» καλεί τα μέλη του σωματείου σε Τακτική Γενική Συνέλευση που γίνεται, οριστικά, σήμερα Τετάρτη 1 Ιούνη και ώρα 6 μ.μ. στο Σύλλογο Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Εκλογοαπολογιστική ΣΦΕΑ 1967 - '74

Καλούνται τα μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 στη χρονιάτικη τακτική γενική συνέλευση και στις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής που πραγματοποιείται στην αίθουσα Ελευθερίας, του κτιρίου Μουσείου Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης, στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα (στάση ΜΕΤΡΟ Μέγαρο Μουσικής), οπωσδήποτε, την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011, στις 10.30 π.μ.

Συνεχίζονται οι διώξεις

Συνεχίζεται η βιομηχανία των δικαστικών διώξεων που έχει στηθεί σε βάρος των εκπροσώπων της προηγούμενης, αγωνιστικής δημοτικής αρχής Νίκαιας. Αύριο Πέμπτη εκδικάζεται η μήνυση που έχει ασκηθεί σε βάρος του πρώην αντιδημάρχου Νίκαιας Γιάννη Αγγελινιάδη, επειδή κατέβασε κεραία κινητής τηλεφωνίας που παράνομα είχε εγκατασταθεί μέσα στα όρια του οικιστικού ιστού της πόλης και δίπλα από δύο μεγάλα σχολικά συγκροτήματα. Μαζί του σέρνεται στα δικαστήρια και δημότισσα που έμενε στη συγκεκριμένη πολυκατοικία με την κατηγορία πως άνοιξε την πόρτα της ταράτσας και άρα διευκόλυνε, ώστε να απομακρυνθεί η κεραία.

ΠΟΛΙΧΝΗ
Κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής

Πορεία ζωής και διεκδίκησης πραγματοποιείται την Κυριακή 5 Ιούνη (παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος) στις 11 το πρωί, από το ΤΙΤΑΝ - Καρατάσου έως Παύλου Μελά, μετά από πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Πολίχνης. Η εκκίνηση θα γίνει από την είσοδο ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία (Λεωφορείο 38). Οι συγκεντρωμένοι θα ζητήσουν να παρθούν μέτρα ενάντια στη ρύπανση, καμία καύση αποβλήτων στο ΤΙΤΑΝ, τα στρατόπεδα είναι λαϊκή περιουσία, λαϊκός πλούτος και δεν πρέπει να γίνει καμιά τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση των χρήσεών τους. Αντίθετα, να γίνουν χώροι πρασίνου, για να ανασάνουν οι γειτονιές.

Ομάδα εργασίας για τον Εβρο

Συστάθηκε κοινή ομάδα εργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η οποία θα επεξεργαστεί θέματα μεθόδων συλλογής, επεξεργασίας και ανταλλαγής ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων για τη λεκάνη του Εβρου. Η σύσταση της ομάδας εργασίας αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση 12μελούς κοινής επιτροπής που διοργανώθηκε από την ειδική γραμματεία Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών με συμμετοχή και εμπειρογνωμόνων, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η ομάδα εργασίας θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συνάντηση στην Αδριανούπολη εντός των επόμενων δύο βδομάδων και αναμένεται να ολοκληρώσει και να υποβάλει το έργο της μέχρι την επόμενη συνάντηση της Επιτροπής τον Σεπτέμβρη του 2011.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ