ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Ιούνη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ, ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Κρίσιμη μάχη η αυριανή απεργία

Αμετακίνητη η εργοδοσία μετά τη χτεσινή συνάντηση της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών με τον ΣΕΒ. «Τους απαντάμε ενωμένοι», δηλώνει η Ομοσπονδία

Η απεργία των δύο ταξικών Ομοσπονδιών είναι μια κρίσιμη μάχη που αφορά όλους τους εργαζόμενους (φωτ.: από παλιότερη κινητοποίηση)
Η απεργία των δύο ταξικών Ομοσπονδιών είναι μια κρίσιμη μάχη που αφορά όλους τους εργαζόμενους (φωτ.: από παλιότερη κινητοποίηση)
Η αυριανή απεργία των ταξικών Ομοσπονδιών Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Τύπου - Χάρτου μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, αλλά και στην υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Χτες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών με τον ΣΕΒ, μετά από πρόσκληση των τελευταίων. Εκεί, για μια ακόμη φορά, φάνηκε η αδιαλλαξία της εργοδοτικής πλευράς. Είναι ενδεικτικό ότι, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της, ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ ήρθε στη συνάντηση χωρίς πρόταση για τα συγκεκριμένα αιτήματα της Ομοσπονδίας: «Δημιουργείται το ερώτημα γιατί ο ΣΕΒ δεν είναι έτοιμος να απαντήσει, αφού είναι γνωστά τα αιτήματά μας από το 2010 ακόμη. Θυμίζουμε ότι το 2010 δεν υπογράφτηκε συλλογική σύμβαση παρά τις προσπάθειές μας, γιατί συναντήσαμε την αδιαλλαξία της εργοδοτικής πλευράς που επέμενε σε μηδενική αύξηση». Και τονίζει: «Αυτό θέλουν να γίνει και φέτος. Να μην υπογραφεί πάλι συλλογική σύμβαση. Μετά από αυτή την εξέλιξη προχωράμε πιο αποφασιστικά στην απεργία μας στις 2 Ιούνη. Η ανησυχία του ΣΕΒ αποδεικνύει ότι αν πάμε ενωμένοι με καθολική συμμετοχή στην απεργία μπορούμε να νικήσουμε».

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι συζητήσεις και οι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, μέχρι και την τελευταία μέρα. Χτες έγιναν συζητήσεις στα εργοστάσια της ΝΟΥΝΟΥ και της ΕΛΜΠΙΣΚΟ. «Η μάχη είναι κρίσιμη», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. «Δεν αφορά μόνο κάποιες αυξήσεις για να ζήσουμε τις οικογένειές μας στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Είναι μάχη, για να έχουμε συλλογικές συμβάσεις, να μην περάσουν οι ατομικές συλλογικές συμβάσεις, για να μη δουλεύουμε σαν σκλάβοι, χωρίς δικαιώματα τα επόμενα χρόνια. Ετσι μας θέλουν οι βιομήχανοι του κλάδου μας, γι' αυτό προσπαθούν με εκβιασμούς και τρομοκρατία να σπάσουν την απεργία μας. Τους απαντάμε ενωμένοι. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, είναι αγώνας για την επιβίωση των οικογενειών μας, για σίγουρη δουλειά για μας και τα παιδιά μας. Η υπογραφή συλλογικής σύμβασης στον κλάδο μας είναι υπόθεση όλων μας».

Στη μάχη της περιφρούρησης

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό «παρών» στις πύλες των εργοστασίων, να περιφρουρηθούν μαζικά όλοι οι χώροι δουλειάς. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να δοθεί μαζική και αποφασιστική απάντηση, τόσο στις εργοδοτικές απόπειρες που με τρομοκρατία επιχειρεί να «σπάσει» την απεργία, αλλά και στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που για μια ακόμη φορά δίνει τα διαπιστευτήριά του.

Αντίστοιχα, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, πραγματοποίησε χτες περιοδείες στις επιχειρήσεις ΙΡΙΔΑ και ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ. Την ίδια στιγμή, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός και κύρια οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ, υπονομεύουν την απεργία και υπάρχουν περιπτώσεις που επιδιώκει να μετατρέψει την απεργία σε στάση εργασίας. Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου καλεί όλους τους εργαζόμενους το πρωί στις περιφρουρήσεις και στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΝΗ - ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Με το ΠΑΜΕ για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα

Από την απεργία του ΠΑΜΕ στις 11 Μάη
Από την απεργία του ΠΑΜΕ στις 11 Μάη
Κάλεσμα να μετατραπεί η 3 Ιούνη σε μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή λαίλαπα και να προετοιμαστούν οι εργαζόμενοι για πανελλαδική, πανεργατική απευθύνει το ΠΑΜΕ προς τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, τους νέους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες. Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«ΟΛΟΙ στον αγώνα με το ΠΑΜΕ για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα!

  • Το πρωί στους τόπους δουλειάς με πολύμορφες δραστηριότητες.
  • Το απόγευμα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, σε κάθε πόλη.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους νέους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες με την ανακοίνωση των νέων αντεργατικών μέτρων και την προώθησή τους για ψήφιση στη Βουλή σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για να εκφραστεί η αντίθεση στα αντιλαϊκά μέτρα. Για να παλέψουμε για την ανατροπή τους.

Αγώνας τώρα για την προστασία της ζωής της εργατικής και λαϊκής οικογένειας από την ανεργία, τη μείωση των εισοδημάτων και συντάξεων, τη βαριά φορολογία και την ακρίβεια.

Αγώνας τώρα ενάντια στη νέα κατακρεούργηση σε ό,τι έχει μείνει στα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Οχι στην ιδιωτικοποίηση και την παράδοση του δημόσιου πλούτου σε μονοπωλιακούς ομίλους.


ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Εργάτες, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, σπουδαστές, γυναίκες, όλοι μαζί στον αγώνα, όλοι μαζί στους δρόμους για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, με αφετηρία τους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές.

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα, ώρα ευθύνης για τον καθένα μας.

Εχουμε χρέος να παλέψουμε για εμάς και τα παιδιά μας.

Μη δέχεσαι να πληρώσεις την κρίση της πλουτοκρατίας. Χρέη και ελλείμματα είναι δικά της. Αυτή να τα πληρώσει.

Απόρριψε τα διλήμματά τους: "`Η μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ή θα πτωχεύσει η Ελλάδα". Θέλουν να σε φοβίσουν. Ο λαός ήδη έχει πτωχεύσει! Τα κέρδη της πλουτοκρατίας θέλουν να σώσουν και να στηρίξουν.

Το πραγματικό δίλημμα είναι: "`Η θα υποταχθούμε στο νέο εργασιακό μεσαίωνα ή θα σηκώσουμε κεφάλι, θα αγωνιστούμε για μια καλύτερη ζωή χωρίς εκμεταλλευτές και μονοπώλια!"

Υπάρχει λύση, υπάρχει προοπτική! Εμπιστεύσου το ΠΑΜΕ! Με ισχυρό ΠΑΜΕ, με λαϊκή συμμαχία και οργανωμένο το λαό, μπορούμε.

Γύρνα την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, είναι εμπόδιο στη λαϊκή πάλη, στη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών στρωμάτων. Δε θέλουν να συγκρουστούν ούτε με την κυβέρνηση, ούτε με τους βιομήχανους, τραπεζίτες, το μεγάλο κεφάλαιο, τους υπεύθυνους για όλα τα δεινά που τραβάει ο λαός.

Εγκαταλείψτε τους!

Τούτες τις ώρες στάσου όρθιος! Μπες μπροστά, πάλεψε!

Εχουμε τη δύναμη, μπορούμε!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 3 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 7μ.μ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ»


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ»
Σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ανατροπή των συμβάσεων

Σήμερα στάση εργασίας 12 μ.-4 μ.μ. Αύριο 2 Ιούνη 24ωρη απεργία. «Ο αγώνας σας και δική μας μάχη», δηλώνει η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ

Με στάση εργασίας σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα και 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη απαντούν οι εργαζόμενοι στην πολυεθνική επιχείρηση «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» ενάντια στη νέα επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματά τους.

Η εργοδοσία μετά τις δεκάδες απολύσεις εργαζομένων τον προηγούμενο χρόνο επιχειρεί νέο χτύπημα των δικαιωμάτων τους καθώς απαιτεί από τους εργαζόμενους να υπογράψουν αλλαγή της σύμβασης εργασίας και η 8ωρη απασχόληση να μετατραπεί σε 6ωρη και αντίστοιχα η 6ωρη σε 4ωρη με ανάλογη μείωση των αποδοχών. Τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην επιχείρηση στηρίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA».

Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ τονίζει πως συμμετέχει και στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων και σημειώνει: «Η επιχείρηση έχει στρατηγική, έχει σχέδιο, δεν απολύει, δεν μειώνει μισθούς και ωράρια στην τύχη. Πρόκειται για πολυεθνικό κεφάλαιο με πολύ γερές πλάτες που του έχουν δώσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Για την πολυεθνική PRAKTIKER και κάθε άλλη πολυεθνική και μονοπώλιο, οι εργαζόμενοι αποτελούν κόστος το οποίο πρέπει να ξεφορτωθούν για να αυξηθεί και άλλο η κερδοφορία τους.

Οσο υποχωρείτε η επίθεση που έχει εξαπολύσει θα δυναμώνει, θα απαιτεί ολοένα και περισσότερα. Είναι αδίστακτοι, αλλά δεν είναι ανίκητοι. Χωρίς εσάς η επιχείρηση δεν μπορεί να δουλέψει. Σε αυτόν τον αγώνα δεν θα είστε μόνοι σας, τα ταξικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα θα εκφράσουν στην πράξη τη συμπαράστασή τους.

Η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών θα είναι δίπλα σας για να αντιμετωπίσουμε, να αντισταθούμε στην ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να μείνει απαθής, χρειάζεται ταξική, οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση, μαζικός και οργανωμένος αγώνας. Δίνουμε ενιαία για το σύνολο των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα αγωνιστική ταξική απάντηση, που θα βάζει εμπόδια στα αντεργατικά σχέδια της εταιρείας. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Μην υπογράψετε καμία τροποποίηση των συμβάσεών σας, μην υπογράψετε την καταδίκη της δικής σας ζωής και των οικογενειών σας. Συσπειρωθείτε στα ταξικά κλαδικά σας σωματεία, σε όλη την Ελλάδα, για να απαντήσουμε δυναμικά στον πόλεμο κυβέρνησης και εργοδοσίας. Καμιά εμπιστοσύνη στον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, είναι δυνάμεις που δουλεύουν για την υποταγή της εργατικής τάξης, βρίσκονται στην απέναντι όχθη από τους εργαζόμενους. Αποτελούν το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, προσφέρουν υπηρεσίες στο κεφάλαιο, στους εργοδότες, για να περνά με τις λιγότερες αντιδράσεις η επίθεσή τους και το τσουνάμι των αντιλαϊκών μέτρων. Ο αγώνας σας είναι και δική μας μάχη».


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Ολοι στους δρόμους του αγώνα

Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ στις 3 του Ιούνη

Αγωνιστικό κάλεσμα στα συλλαλητήρια στις 3 του Ιούνη «ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση», απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ. Στην ανακοίνωσή της τονίζει:

«Τα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, στα πλαίσια των σχεδιασμών που κάνουν με την ΕΕ και το ΔΝΤ, είναι, όπως και τα προηγούμενα, στην ίδια κατεύθυνση ακόμα μεγαλύτερης αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων, θα οδηγήσουν στη φτώχεια, στην ανεργία και τη χρεοκοπία τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους.

Ταυτόχρονα, η στήριξη των διαφόρων ομάδων του μονοπωλιακού κεφαλαίου στην πορεία προς την ελεγχόμενη πτώχευση είναι δεδομένη, αφού οι σκόπιμες διαρροές για "ενστάσεις" σε ορισμένα από τα μέτρα, δεν είναι τίποτε άλλο από το παζάρι που γίνεται στο ποια ομάδα του κεφαλαίου θα χάσει λιγότερα και ποια θα κερδίσει περισσότερα.

Το "Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο και Πολιτικές Εξόδου από την Κρίση" περιλαμβάνει:

  • Αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ για τα είδη λαϊκής κατανάλωσης στο 23%.
  • Μειώσεις στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
  • Καρατόμηση των λεγόμενων κοινωνικών επιδομάτων.
  • Λουκέτα σε οργανισμούς και μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο.
  • Χάρισμα της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο.
  • Νέα φορολογική επίθεση σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.

Ολα τα παραπάνω μέτρα θα έχουν άμεση επίδραση και τεράστιες επιπτώσεις στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, στο μικρομάγαζο της γειτονιάς, στη βιοτεχνία, στα επαγγέλματα της οικοδομής κ.λπ., η επιβίωση των οποίων εξαρτάται αποκλειστικά από το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων που ήδη είναι στα όρια της φτώχειας και οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση.

Τη μέρα που θα συζητιούνται στη Βουλή τα νέα βάρβαρα μέτρα, πρέπει να σημάνει γενικός ξεσηκωμός όλου του λαού.

Ευθύνη και χρέος για τον καθένα μας να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις οικογένειές μας. Με τον ενωμένο αγώνα εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, νεολαίας, γυναικών, μπορούμε να βάλουμε εμπόδιο στην αντιλαϊκή επίθεση. Καμιά συναίνεση, καμιά αναμονή. Η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί».


Πανελλαδική δράση και για την Υγεία

Κάλεσμα συμμετοχής στην ημέρα πανελλαδικής δράσης και το παλλαϊκό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή, με αιτήματα αιχμής και για την Υγεία, που βρίσκεται στο στόχαστρο της αντιλαϊκής επίθεσης, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ.

Η προσυγκέντρωση των υγειονομικών έχει οριστεί για τις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια (μπροστά απ' το «Hondos»).

Η Γραμματεία σημειώνει:

«Κυβέρνηση και τρόικα κλιμακώνουν την επίθεση σε βάρος μας. Την ώρα που για μια ακόμα φορά καταληστεύουν τις λαϊκές οικογένειες για να βρεθούν 78 δισ. ευρώ που θα δοθούν στους δανειστές, οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν τσεπώσει μέσα σε 5 χρόνια πάνω από 850 δισ. ευρώ!

Η κυβέρνηση προωθεί νέες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για την υγεία και τη φαρμακευτική περίθαλψη. Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Χτύπημα των BAE, αύξηση του ΦΠΑ στο 23%. Σχεδιάζουν πάνω από 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013 στο Δημόσιο.

Με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις Μεταμοσχεύσεις, "τσεκουρώνουν" τις άδειες των εργαζομένων στα ακτινολογικά τμήματα. Σειρά έχουν και οι υπόλοιπες ειδικές άδειες π.χ. χειρουργεία, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κλπ.

Ετοιμάζουν συγχωνεύσεις - κλείσιμο κλινικών, νοσοκομείων και πολυιατρείων του ΙΚΑ. Μειώνουν κατά 10.000 τα δημόσια νοσοκομειακά κρεβάτια. Οσες μονάδες Υγείας προκύψουν από τις συγχωνεύσεις, θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις και θα πωλούν ακριβότερα τις υπηρεσίες τους, επιβαρύνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασθενείς. Το 20% των κρεβατιών θα είναι νοικιασμένο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Απορρίπτουμε τους κυβερνητικούς εκβιασμούς, "ή στηρίζετε τα μέτρα ή θα κλείσει το 40% των νοσοκομείων". Απαντάμε: Καμία θυσία για την πλουτοκρατία! Την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία! Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό! Αυξήσεις στους μισθούς! Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία! Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα!

Μπροστά μας ανοίγονται δύο δρόμοι. Ο ένας είναι να υποταχτούμε στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, στην ανάπτυξη του συστήματος Υγείας με στόχο το κέρδος. O άλλος είναι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, μαζί με τους ασθενείς, τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των φοιτητών, των γυναικών, για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας. Σε αυτόν το δρόμο μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις».

Καλούμε σε αγώνα για:

  • Την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας. Κατώτερο μισθό στα 1.400 ευρώ.
  • Να μη συγχωνευτεί - καταργηθεί καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο ή μονάδα Υγείας.
  • Την πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας με βάση τις ανάγκες.
  • Αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Να μην πληρώνει κανένας ασθενής και εργαζόμενος για την Υγεία και την Πρόνοια.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ