ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Ιούνη 2011
Σελ. /64
ΝΕΟΛΑΙΑ
Προτάσσει τις ανάγκες της νέας γενιάς
  • Στις 17 και 18 Ιούνη, οι εκδηλώσεις στον Πειραιά
  • Τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης

Στο πρώτο λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο πάρκο Δηλαβέρη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιούνη η προφεστιβαλική εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Πειραιά της ΚΝΕ.

Τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Με κεντρικό σύνθημα: «Ο δικός σου δρόμος - για τις δικές σου ανάγκες με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό», τα μέλη της ΚΝΕ στέλνουν κάλεσμα σε όλα τα εργατόπαιδα που οι γονείς τους στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα, σε όσους «πιαστήκαμε στις ίδιες αλυσίδες στις απεργίες και τα συλλαλητήρια» αλλά και σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το βήμα να οργανωθούν στο σωματείο τους, να απεργήσουν, να συναντηθούν στο χώρο του φεστιβάλ και να συζητήσουν για τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο που υπάρχει από την καπιταλιστική κρίση, τη σοσιαλιστική προοπτική.

Καλούν όλους τους νέους, όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, «να οργανώσουμε την πάλη για την αντεπίθεση και την ανατροπή». Μπορούμε, τονίζουν, να αποκρούσουμε τη νέα επιδρομή που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού. Τώρα είναι ώρα ευθύνης, ώρα συμμετοχής στην ταξική-λαϊκή πάλη και συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Για να σωθεί ο λαός, όχι η πλουτοκρατία και ο καπιταλισμός.

Μας χωρίζει, υπογραμμίζουν, χάος από την κόκκινη γραμμή που έχει χαράξει ο πρωθυπουργός και λίγο - πολύ υποστηρίζουν και τα άλλα κόμματα για τη σωτηρία της Ελλάδας των εφοπλιστών, των μονοπωλίων. Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της άλλης Ελλάδας. Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι οι ανάγκες της νεολαίας, των εργατοϋπαλλήλων, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, αυτών που έχουν μικρομάγαζα, της φτωχής αγροτιάς και δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις μικρές ηλικίες και στις γυναίκες.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Πειραιά έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 17 Ιούνη

19.00 Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Ο άνθρωπος αυτός ο Γίγας».

20.00 Εκδήλωση με θέμα: «Τι σχολείο θέλουμε σε ποια κοινωνία».

21.00 Ερασιτεχνική δημιουργία, μαθητικά συγκροτήματα.

22.30 Λαϊκό τραγούδι από το συγκρότημα «Ο δρόμος».

  • Σάββατο 18 Ιούνη

19.00 Εκδήλωση με θέμα: «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις».

20.00 Συζήτηση με νέους εργαζόμενους με θέμα: «Η οικονομική κρίση του καπιταλισμού, οργάνωσε την πάλη σου για την αντεπίθεση».

21.00 Θεατρικό από το Γυναικείο Σύλλογο Πειραιά (μέλος της ΟΓΕ).

21.30 Ομιλία από το Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρή Χιώνη.

22.30 Ερασιτεχνική δημιουργία.

23.00 Λαϊκό τραγούδι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Στο χώρο θα γίνουν προβολές ταινιών, θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ 3χ3 ενώ θα λειτουργεί και παιδότοπος.

Για το χώρο του φεστιβάλ εξυπηρετούν τα λεωφορεία: Από Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά: 915,909, στάση Μαυρομιχάλη και από Εθνικής Αντιστάσεως: 801,802,803,809,814,845,827,828,846,847,831, στάση Λεύκα.

Αύριο το Φεστιβάλ της Σπουδάζουσας

Στη Γεωπονική Σχολή της Αθήνας, από τις 7 μ.μ.

Στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με σύνθημα «Ο δικός σου δρόμος - για τις δικές σου ανάγκες με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό», αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η προφεστιβαλική εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, στη Γεωπονική Σχολή Αθήνας (Ιερά οδός).

Το πρόγραμμα της προφεστιβαλικής εκδήλωσης έχει ως εξής:

-- 09.00 Τουρνουά μπάσκετ 3Χ3.

-- 19.00 Συζήτηση με θέμα «Η Ιστορία του ΚΚΕ, όπλο στα χέρια του λαϊκού κινήματος» και ομιλητή τον Διονύση Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.

-- 20.30 Μουσικό αφιέρωμα στην επαναστατική ποίηση.

-- 21.30 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Nίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- 23.00 Λαϊκό γλέντι.

Την άλλη βδομάδα τα ΤΕΙ

Αντίστοιχα, την άλλη βδομάδα, το Σάββατο 18 Ιούνη είναι προγραμματισμένη η προφεστιβαλική εκδήλωση της Οργάνωσης ΤΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, που θα γίνει στο χώρο του ΤΕΙ Πειραιά.

Το πρόγραμμά της έχει ως εξής:

-- 09.00 Τουρνουά μπάσκετ 5x5.

-- 19.00 Βιβλιοπαρουσίαση του μυθιστορήματος του Απτον Σίνκλερ «Ο βασιλιάς άνθρακας».

-- 20.00 Μουσικό αφιέρωμα στον Κώστα Βάρναλη.

-- 20.30 Σύσκεψη μεταναστών σπουδαστών και φοιτητών.

-- 21.00 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, όπου θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- 22.00 Λαϊκό γλέντι.

ΒΟΛΟΣ
Απαίτηση να πληρωθούν άμεσα οι απογραφείς

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Ελληνική Στατιστική Αρχή στο Βόλο, πραγματοποίησαν, χτες, το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ και εργαζόμενοι που δούλεψαν στην πρόσφατη γενική απογραφή πληθυσμού, ζητώντας να πληρωθούν άμεσα οι απογραφείς και τομεάρχες που πήραν μέρος στη διαδικασία. Ως καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή τους όρισαν την 1η Ιούλη, καθώς, με βάση την ανακοίνωση της Στατιστικής Αρχής, τα πρώτα αποτελέσματα της απογραφής θα δημοσιευτούν μέσα στον Ιούνη.

Σύμφωνα με τη Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, από τη συζήτηση με τους αρμόδιους της Υπηρεσίας, φάνηκε ξεκάθαρα ο εμπαιγμός και η κοροϊδία που γίνεται στις πλάτες των εργαζομένων, αφού οι υπεύθυνοι της ΕΛΣΤΑΤ δήλωσαν αναρμόδιοι για την κάλυψη των δικαιωμάτων των εργαζομένων και αρκέστηκαν στο να μεταβιβάσουν τα αιτήματα στην Κεντρική Διοίκηση. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, απογραφείς και τομεάρχες σε κάθε εποπτεία, στις σχολές να δυναμώσουν τον αγώνα, να οργανώσουν τη πάλη, να αυξήσουν την πίεση από τα κάτω, ώστε να δικαιωθούν άμεσα τα αιτήματά τους.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ συστήνει σε όλους τους απογραφείς και τομεάρχες να πάνε στο παράρτημα της ΕΛΣΤΑΤ και να πάρουν πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής από τον επόπτη, ή το βοηθό επόπτη της περιοχής στην οποία έχουν εργαστεί. Το πρωτόκολλο αυτό αποτελεί πιστοποιητικό για όσα σπίτια και όσο πληθυσμό απέγραψε ο καθένας και εγγύηση για την εξασφάλιση και το μέγεθος της πληρωμής.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για την Παρισινή Κομμούνα

Οι Οργανώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ Αττικής της ΚΝΕ οργανώνουν εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 140 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα, με ομιλίες, φωτογραφικό αφιέρωμα και προβολή σχετικού DVD.

Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες τέτοιες εκδηλώσεις στις σχολές των Πανεπιστημίων και τις επόμενες μέρες συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σε σχολές των ΤΕΙ. Το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:

Την Τρίτη 14/6

-- Στη ΣΤΕΦ Αθήνας και τη ΣΤΕΡΤΟΔ, στις 2 μ.μ., αίθουσα Ν3.

-- Στη ΣΤΕΦ Πειραιά, στις 2 μ.μ., αίθουσα Β218.

-- Στη ΣΕΥΠ Αθήνας, στις 4 μ.μ., αίθουσα Δ2 στο Σαρακάκη.

Την Πέμπτη 16/6

-- Στη ΣΓΤΚΣ Αθήνας, στη 1 μ.μ.

-- Στη ΣΔΟ Αθήνας, στις 2 μ.μ., αίθουσα Β23.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδρομή στις Πρέσπες

Εκδήλωση - εκδρομή στις Πρέσπες, στους τόπους που αποτέλεσαν τα κάστρα του αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, διοργανώνει στις 17 και 18 Ιούνη η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Την Παρασκευή 17/6 θα γίνει ξενάγηση σε ιστορικά μέρη και το βράδυ λαϊκό γλέντι.

Το Σάββατο 18/6 συγκέντρωση στο μνημείο που έστησε η ΚΝΕ για το ΔΣΕ στο χωριό Πύλη, όπου θα μιλήσει στέλεχος της Οργάνωσης. Στη συνέχεια επίσκεψη στη σπηλιά του Ν. Ζαχαριάδη στην Πύλη και στο νοσοκομείο του ΔΣΕ στο Βροντερό. Την ίδια μέρα θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Ανθρωπος αυτός ο γίγας».

Αλλες εκδηλώσεις στην περιοχή

Επίσης, οι Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ διοργανώνουν πολύμορφες εκδηλώσεις, έξω από χώρους δουλειάς και γειτονιές, με ομιλίες, συναυλίες από νεανικά συγκροτήματα και το συγκρότημα της ΚΝΕ, αφιερώματα, βιντεοπροβολές.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Παρασκευή στις 9 μ.μ., θα γίνει εκδήλωση με θέμα την ανεργία στην πλατεία Ευόσμου.

Την Κυριακή 19 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στα Ρουμάνικα της Νεάπολης, θα γίνει εκδήλωση με θέμα τους μετανάστες.

Τη Δευτέρα 20 Ιούνη θα γίνει εκδήλωση έξω από το εργοστάσιο κουφωμάτων «ΠΛΑΙΣΙΟ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ