ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Ιούνη 2011
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

 ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΦΩΤ.

Την Κυριακή 19 Ιουνίου συμπληρώνετε ένας χρόνος που έφυγε από την ζωή ο σύντροφος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΗΣΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Ο σύντροφος ΖΗΣΗΣ γεννήθηκε το 1954 στην Αμμουδιά Πρέβεζας από γονείς αγρότες. Μετανάστευσε στην Αθήνα και το 1978 πήγε στην Κόρινθο όπου και οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Το 1987 επέστρεψε στη γενέτειρά του. Παρέμεινε πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του Κόμματος ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, όπως ήταν το 1991, υπηρετώντας με ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία μέχρι το τέλος της ζωής του το ΚΚΕ.

Στη μνήμη του οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Φαναρίου προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της συντρόφου μου ΦΡΟΣΩΣ ΤΣΑΚΩΝΑ - ΓΙΟΥΤΣΟΥ, που στις 20 Ιούνη κλείνουν 4 χρόνια από το θάνατό της, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Καστοριάς.

Ο σύζυγός της

Χρήστος Γιούτσος

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ, οι ΚΟΒ του ΟΤΕ προσφέρουν το ποσό των 315 ευρώ, μέσω της Αχτίδας Τηλεπικοινωνιών της ΚΟΑ.

ΦΩΤ.

Στις 27 Ιούνη κλείνουν τρία χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της ΕΑ και του ΔΣΕ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ. Γεννήθηκε στις 10.3.1927 στον Αγιο Βαρθολομαίο Φλώρινας από φτωχή αγροτική οικογένεια. Από μικρός γνώρισε τη φτώχεια, αδικία και εκμετάλλευση. Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1948. Αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ και του ΔΣΕ, συμμετείχε σε μάχες στο Γράμμο - Βίτσι, όπου διακρίθηκε για την τόλμη του. Με την υποχώρηση βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στη ΛΔ Πολωνίας, όπου για 30 χρόνια συμμετείχε στην ανοικοδόμηση της χώρας και είχε πολλές διακρίσεις και έπαθλα. Παντρεύτηκε τη συντρόφισσά του Ιωάννα και απέκτησαν τον Αντώνη και την Αννα. Το 1976 επαναπατρίστηκε οικογενειακώς στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Συνδέθηκε με την ΚΟ του ΚΚΕ, όπου ήτανε μέλος μέχρι το τέλος της ζωής του. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως υποδειγματικό σύζυγο, πατέρα και παππού, που αφιέρωσε τη ζωή του στους αγώνες για λευτεριά και ανεξαρτησία της πατρίδας.

Αρης Βελουχιώτης
Αρης Βελουχιώτης
Στη μνήμη του προσφέρουμε 350 ευρώ στην ΚΟ Νεάπολης της οποίας ήταν μέλος, 100 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Νεάπολης και 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» που διάβαζε και αγαπούσε.

***

Στις 18 Ιούνη του 2010, έφυγε ξαφνικά για το «μεγάλο ταξίδι» η αγαπημένη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, ΣΤΑΜΟΥ ΣΥΡΜΩ.

Σήμερα, 19 Ιούνη 2011, γίνεται το ετήσιο μνημόσυνό της.

Στη μνήμη της αγωνίστριας και συντρόφισσας, ο σύζυγός της, Στάμος Μιλτιάδης, και τα παιδιά τους, Φωτεινή και Στυλιανή, προσφέρουν στο ΚΚΕ 300 ευρώ ενίσχυση.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του άντρα μου, ΘΑΝΑΣΗ ΒΛΑΧΟΥ, που στάθηκε ως το τέλος της ζωής του στο πλευρό του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Η γυναίκα του, Σοφία Βλάχου

***

Στη μνήμη του πατέρα μου, ΙΩΑΝΝΗ ΡΑΪΚΟΥ, αντάρτη, εξόριστου, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, για την εξόρμηση του Κόμματος.

Μαρία Ράϊκου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα μας και του παππού μας, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΡΧΟΝΤΗ, αντιστασιακού, από τα Καλυβάκια Καρδίτσας, που τις μέρες αυτές συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατό του, καθώς και στη μνήμη της μάνας μας και γιαγιάς μας, ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΑΡΧΟΝΤΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Δέσποινα Αρχοντή, Σωτήρης - Βαγγέλης και Νίκος Ρεμπάπης

***

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΙΟΡΔΑΝΗ του Γεωργίου, από τα Μέταλλα Σερρών, αγωνιστή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, προσφέρω 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας. Ο ΙΟΡΔΑΝΗΣ μετά τον Εμφύλιο έζησε κυρίως στην Τασκένδη μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα και παρέμεινε μέλος του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Στιλπνόπουλος Νικόλαος, ανάπηρος του ΔΣΕ

***

ΦΩΤ.

Οι φιλοξενουμενοι, το προσωπικό και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «ΣΠΙΤΙΟΥ του ΑΓΩΝΙΣΤΗ», εκτιμώντας απεριόριστα την κοινωνική και πολιτική προσφορά της συντρόφισσας ΜΑΡΙΚΑΣ ΠΑΥΛΙΔΟΥ που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες, καθώς και την πολύ σημαντική οικονομική συμπαράσταση της στην ίδρυση και τη λειτουργία του «Σ.τ.Α.», συγκέντρωσαν -πρώτη δόση- το ποσό των 710 ευρώ το οποίο προσφέρουν στο ΚΚΕ, στη μνήμη της σ. ΜΑΡΙΚΑΣ, στο Κόμμα που και η ίδια αφιέρωσε όλη τη ζωή της.

Ηλέκτρα Αποστόλου
Ηλέκτρα Αποστόλου
*Στη μνήμη της ΜΑΡΙΚΑΣ ΠΑΥΛΙΔΟΥ που έφυγε, πρόσφατα, από τη ζωή προσφέρω 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Χατζημαυρίδης Θεοχάρης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ακριβού και αγαπημένου μου συντρόφου στον αγώνα και στη ζωή, ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΝΑΡΔΗ, πολιτικού επιτρόπου στη διμοιρία ανιχνευτών στο Τάγμα Ατζακλή του ΔΣΕ στον Πάρνωνα, προσφέρω, μέσω της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας, 100 ευρώ για την ενίσχυση των οικονομικών του ΚΚΕ.

Η σύζυγος, Ελένη Λιναρδή

***

ΦΩΤ.

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τις 23 Ιούνη 2010, που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας αγωνιστής, σύντροφος, σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΙΔΗΣ. Γεννήθηκε στο Αμάραντο Καλαμπάκας (Ασπροπόταμος). Από μικρή ηλικία πάλευε για ανθρώπινα δικαιώματα. Πήρε μέρος στην ΕΑ, μέσα από τον ΕΛΑΣ. Για τη δράση του έμεινε 7 ολόκληρα χρόνια στη Γυάρο κάτω από βαριές και σκληρές συνθήκες, βασανιστήρια, πείνα και ψυχολογικό πόλεμο, που τα αντιμετώπισε με ψηλά το κεφάλι. Ηταν ενεργό μέλος της ΚΟΒ Χιλιαδούς Βόλου. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως έναν υπέροχο άνθρωπο, αταλάντευτο κομμουνιστή, αξιολάτρευτο σύζυγο, πατέρα και παππού. Η ζωή του είναι παράδειγμα για τις νεότερες γενιές που παλεύουν για μια πιο δίκαιη ζωή.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η σύζυγος, η κόρη και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤ.

O ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ από το Αγιόφυλλο Καλαμπάκας, που ήταν παλαίμαχος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και αντιστασιακός του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, μας αποχαιρέτησε στα 88 του χρόνια, στις 19 Μάη 2011. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία. Επαναπατρίστηκε το 1987 και έμεινε στην Αθήνα. Ηταν μέλος του ΚΚΕ από το 1943 μέχρι το τέλος της ζωής του.

ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ
Στη μνήμη του η οικογένειά του, η σύζυγός του Μαρία, και τα παιδιά του, Παναγιώτα και Βασίλης, προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ κέντρου Ηλιούπολης.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του σ. ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, καθώς και στη μνήμη των συντρόφων μας που έφυγαν τον τελευταίο χρόνο, ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΩΣΤΟΥΔΗ (ΑΛΕΞΗ) (φωτ.), ΝΙΚΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΜΑΚΡΗ προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ κέντρου Ηλιούπολης.

Σύντροφοι από την ΚΟΒ κέντρου Ηλιούπολης

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των σ. ΜΙΜΗ ΧΑΛΙΩΤΗ και ΤΑΣΙΑΣ ΜΙΚΡΩΝΗ - ΧΑΛΙΩΤΟΥ η Ευαγγελία Κολυβά και η κόρη της Ευγενία προσφέρουν μέσω της ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Θέρμης - Βασιλικών.

Ασπασία Παπακωνσταντίνου

Παναγιώτης Φουσέκης

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των συντρόφων ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΑΥΛΟΥ) προσφέρω για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Μ. Γ. Γ.

***

ΦΩΤ.

Πριν λίγο καιρό συμπληρώθηκαν 4 χρόνια που «έφυγε» ο αγαπημένος μας πατέρας και αγωνιστής, ΣΕΒΚΗΣ ΣΕΧΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 25 ευρώ.

Τα παιδιά του

Αλέξανδρος - Σοφία

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συμπέθερου, ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, αντί για στεφάνι, προσφέρω 60 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τζιτζιφιών.

Ζανέτα Ράμμου

***

ΦΩΤ.

Στις 6 Αυγούστου 1949 σκοτώθηκε στον Πάρνωνα από τμήμα του κυβερνητικού στρατού ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΓΚΑΚΟΣ, πολιτικός επίτροπος της ΙΙΙης Μεραρχίας του ΔΣΕ.

Ναπολέων Σουκατζίδης
Ναπολέων Σουκατζίδης
Στη μνήμη του η αδελφή του, Γεωργία, και ο γαμπρός του, Θανάσης, προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

***

ΦΩΤ.

Στις 21 Ιούνη κλείνουν 6 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ ΝΙΚΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του, Ευαγγελία, και οι φίλες του, Δάνα και Ελια, προσφέρουν στο ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση, 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Γαλατσίου.

***

ΦΩΤ.

Στις 11 Ιούνη 2011, έκλεισαν 6 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Η θύμησή του μένει ανεξίτηλη σε όλους μας και μας δίνει δύναμη στους καθημερινούς μας αγώνες.

Τιμώντας την μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βότση Καλαμαριάς.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα, Πελαγία Παπαθανασίου,

τα παιδιά του και τα εγγόνια του

***

6 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων, μαρτύρων του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΦΗ, ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ και ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗ, προσφέρω για ενίσχυση του ΚΚΕ στην ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» 500 ευρώ.

Θ. Μ.


 ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Νίκος Κυριακίδης
Νίκος Κυριακίδης

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΤΣΑΚΩΝΑ ΦΡΟΣΩ
ΤΣΑΚΩΝΑ ΦΡΟΣΩ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

 ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

 ΛΙΝΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΙΝΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΗΣΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΗΣΗΣ

Κωνσταντίνος Παιδής
Κωνσταντίνος Παιδής

Γεώργιος Μανώλης
Γεώργιος Μανώλης

ΣΕΒΚΗΣ ΣΕΧΗΣ
ΣΕΒΚΗΣ ΣΕΧΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ

Μαρίκα Παυλίδου
Μαρίκα Παυλίδου

ΜΙΜΗΣ ΧΑΛΙΩΤΗΣ
ΜΙΜΗΣ ΧΑΛΙΩΤΗΣ

ΤΑΣΙΑ ΜΙΚΡΩΝΗ - ΧΑΛΙΩΤΟΥ
ΤΑΣΙΑ ΜΙΚΡΩΝΗ - ΧΑΛΙΩΤΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΚΟΥΛΑ ΚΥΜΙΑΤΖΗ
ΚΟΥΛΑ ΚΥΜΙΑΤΖΗ
ΦΩΤ.

To σαρανταήμερο μνημόσυνο της αγαπημένης μας ΚΟΥΛΑΣ ΚΥΜΙΑΤΖΗ θα τελεστεί την Κυριακή 26/6 και ώρα 11.15 π.μ. στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ