ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πλούσια δραστηριότητα από τις Κομματικές Οργανώσεις

Πλατύ άνοιγμα σε όλη τη χώρα και συζήτηση με το λαό για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του Κόμματος

Την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ συζητάνε πλατιά με το λαό οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα
Την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ συζητάνε πλατιά με το λαό οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα
Συνεχίζονται οι εξορμήσεις των Κομματικών Οργανώσεων σε όλη τη χώρα για την προβολή της πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων, προγραμματίζονται και οι εξής δραστηριότητες:

Σήμερα, Πέμπτη
  • Στις 8 π.μ. περιοδεία στο Τελωνείο του Κερατσινίου και τα εκτελωνιστικά γραφεία με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση στην πλατεία Τερζάκη στα Ιλίσια Ζωγράφου θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις 7 μ.μ. περιοδεία του Θανάση Παφίλη, μέλους της ΚΕ και βουλευτή, στις εργατικές γειτονιές του Ταύρου με σημείο εκκίνησης τα γραφεία του ΚΚΕ στον Ταύρο (Δήμητρος και Ελευθερίας). Θα καταλήξει σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας στον Ταύρο.
  • Στις 6.30 μ.μ. σε συγκέντρωση της Αχτίδας Τηλεπικοινωνιών στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΤΕ (οδός Γ' Σεπτεμβρίου) θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.
  • Η Αχτίδα Κεντρικής και Τοπικής Διοίκησης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η ΚΟΒ Εργαζομένων στους Δήμους του Πειραιά διοργανώνουν συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση του ΚΚΕ για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση» στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα της ΠΕΑΕΑ στη Νίκαια (Κύπρου και Ηλιουπόλεως, πλατεία Οσίας Ξένης).
  • Στις 8 μ.μ., σύσκεψη στη Νεάπολη.
  • Στις 10 π.μ., περιοδεία σε εργοτάξια του Μετρό στη Θεσσαλονίκη.
  • Στις 8.30 μ.μ., συγκέντρωση στη Σιάτιστα με ομιλητή τον Κώστα Σταμπολίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου.
Αύριο Παρασκευή 24/6
  • Στις 8 π.μ. περιοδεία στο Τελωνείο Πειραιά και τα εκτελωνιστικά γραφεία, με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Η Αχτίδα Νοτιοδυτικού Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η αντίστοιχη Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ διοργανώνουν σύσκεψη στις 8 μ.μ., στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Πρόοδος». Θα μιλήσει ο Βασίλης Βούλγαρης, γραμματέας της ΑΕ.
  • Στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Γαβαλούς θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.
  • Στις 8 μ.μ., συγκέντρωση στην Κρυόβρυση Κοζάνης, με ομιλήτρια την Αντωνία Χόλμπα, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
  • Στις 7.30 μ.μ., οι Κομματικές Οργανώσεις Γαλατσίου διοργανώνουν περιοδεία στην περιοχή Καραγιαννέικα που θα καταλήξει στο καφενείο «ΛΕΣΒΙΟ», όπου θα γίνει συγκέντρωση με ομιλητή τον Βασίλη Δημόπουλο, στέλεχος του ΚΚΕ.
ΕΕΔΥΕ
Καταγγέλλει τη νέα ελληνοϊσραηλινή άσκηση

Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,«ανησυχεί και καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση για τη συνεχιζόμενη συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Ισραήλ που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλία, μέχρι τις 30 Ιούνη, σε συνέχεια προηγούμενων που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Οκτώβρη στην Πελοπόννησο και στο Ιόνιο πέλαγος». Η άσκηση αποτελεί μέρος του προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας των δύο χωρών για το 2011 και σ' αυτή συμμετέχουν πέντε ελικόπτερα του Ισραήλ («Απάτσι AH-64D», «Saraf» και μεταφορικά «S-70A-55» «Yanshuf-3») καθώς και αντίστοιχες ελληνικές μονάδες της Αεροπορίας Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Πρόκειται για ασκήσεις καθαρά πολεμικής προετοιμασίας κατά παλαιστινιακών στόχων, χωρίς να αποκλείονται και πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν χρησιμοποιώντας επιθετικά ελικόπτερα, απαιτώντας μυστικότητα των κινήσεων που παρά τις μεταξύ τους συμφωνίες, έχουν προκαλέσει το φόβο και την ανησυχία των κατοίκων, όπου αυτές πραγματοποιούνται» σημειώνει η ΕΕΔΥΕ και απαιτεί «τον άμεσο τερματισμό τέτοιου είδους ασκήσεων, τη μη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά των λαών της περιοχής και την άμεση επιστροφή όλων των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται εκτός της χώρας».

Η ΕΕΔΥΕ τίμησε τον Γρηγόρη Πετρόπουλο

Εκδήλωση χτες, στα τρία χρόνια από το θάνατό του

Πολιτικό μνημόσυνο προς τιμήν του Γρηγόρη Πετρόπουλου, οργανωτικού γραμματέα της ΕΕΔΥΕ μέχρι το θάνατό του, πριν από τρία χρόνια, οργάνωσε χτες το απόγευμα η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ. Ο Γρηγόρης Πετρόπουλος, που «έφυγε» αναπάντεχα τον Ιούλη του 2008 σε ηλικία 55 χρόνων, γεννήθηκε το 1953 και μεγάλωσε στη συνοικία της Γούβας. Για πάνω από 30 χρόνια συμμετείχε ενεργά στους λαϊκούς αγώνες από τις γραμμές του ΚΚΕ και πρωτοστάτησε στους αγώνες του φιλειρηνικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, όπου και έδωσε όλες του τις δυνάμεις μέσα από την ΕΕΔΥΕ.

Σπούδασε φυσικοθεραπευτής, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και υπήρξε μαραθωνοδρόμος, κατακτώντας διακρίσεις σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις. Στα δύσκολα χρόνια της χούντας ως φοιτητής έδωσε δυναμικό «παρών» στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το 1976 οργανώθηκε στο ΚΚΕ και δούλεψε σε διαφόρους τομείς, ενώ ήταν και μέλος του Τμήματος Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΚΕ του ΚΚΕ. Από το 1981 συμμετείχε στην ΕΕΔΥΕ, στην οποία εκλέχτηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της. Από το 1992 και μέχρι το θάνατό του, ήταν οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, με ανεκτίμητη προσφορά σε όλη την Ελλάδα, αλλά και έξω από τα σύνορα. Παράλληλα, ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση και επί 21 χρόνια υπήρξε πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Φυσικοθεραπευτών.

Στη χτεσινή εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, βασική ομιλήτρια ήταν η γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ Βέρα Νικολαΐδου, η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ο Γρηγόρης Πετρόπουλος δεν ήταν μόνο ακούραστος εργάτης του φιλειρηνικού μας κινήματος, δεν ήταν μόνο ο συναγωνιστής που κάλυπτε πολύπλευρα τα κενά και αντιμετώπιζε τις δυσκολίες στη δράση και την ανάπτυξη της ΕΕΔΥΕ, ήταν πάνω απ' όλα ο έμπειρος, ικανός, πειστικός και μαχητικός υπερασπιστής της φιλειρηνικής, αντιιμπεριαλιστικής πολιτικής των στόχων της ΕΕΔΥΕ και του ΠΣΕ».

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ευάγγελος Μαχαίρας και ο νέος πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Σταύρος Τάσσος.

Περιοδεία στη Χίο

Περιοδεία στη Χίο πραγματοποιεί αύριο, Παρασκευή 24 Ιούνη, ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

-- Στις 7.15 π.μ. ομιλία στους συνταξιούχους του ΝΑΤ στην πλατεία Ερμ. Πολυχρονοπούλου πίσω από την εμπορική Τράπεζα για τις εξελίξεις στο ΝΑΤ.

-- Στις 8.30 π.μ. Συζήτηση με τους συνταξιούχους του ΝΑΤ στην Εμπορική Τράπεζα Απλωταριάς.

-- Στη 1 μ.μ. συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Η οικονομική κρίση και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ».

-- Στις 6 μ.μ. ομιλία στο Ευρωπαϊκό Επιστημονικό Συνέδριο «Ναυτιλία, Συνδυασμένες Μεταφορές και Λιμένες».

-- Στις 8 μ.μ. πολιτική ομιλία, σε συγκέντρωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, που διοργανώνει η ΚΟΒ Πόλης Χίου του ΚΚΕ με θέμα: «Η οικονομική καπιταλιστική κρίση και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».

ΒΟΥΛΗ
Συνεδρίαση στη μνήμη του Μ. Εβερτ

Στη μνήμη του πρώην προέδρου της ΝΔ Μ. Εβερτ ήταν αφιερωμένη η χτεσινή ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, κατά την οποία μίλησαν εκπρόσωποι των κομμάτων. Στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπ. Χαλβατζής είπε μεταξύ άλλων για τον Μ. Εβερτ: «Βρεθήκαμε σε διαφορετικούς χώρους παλεύοντας από άλλη ταξική, επομένως, και κομματική σκοπιά. Ωστόσο, είναι δίκαιο να ομολογηθεί ότι ύστερα από τη νεανική του διαδρομή, όπου είχαμε άλλες συγκρούσεις, ο Μιλτιάδης Εβερτ υπεράσπιζε τις ιδεολογικές αρχές και θέσεις του με επιχειρήματα επί της ουσίας, χωρίς να καταφεύγει στο ψέμα και στη συκοφαντία. Δεν είχε εύκολους και επιφανειακούς χαρακτηρισμούς, που συσκοτίζουν και κρύβουν το βάθος των ζητημάτων και την πολιτική τακτική. Ολα αυτά οφείλουμε να τα αναγνωρίσουμε στον Μιλτιάδη Εβερτ, ανεξάρτητα από το ότι εμείς πιστεύουμε ότι η τάξη την οποία εκπροσώπησε και υπεράσπισε με όλες του τις δυνάμεις είναι ιστορικά ξεπερασμένη».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ