ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Ιούλη 2011
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Συμβολικός αποκλεισμός της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη συγχώνευση του νοσοκομείου

Σε συμβολικό τετράωρο αποκλεισμό (από τις 8 το πρωί) των γραφείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και πορεία που κατέληξε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή τους, στη συγχώνευση με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, καταγγέλλοντας την πολιτική υποβάθμισης της ψυχικής υγείας. Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση.

Σημειώνεται ότι το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας συγχωνεύεται με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου και μεταφέρεται η μονάδα σοβαρών περιστατικών. Οι επτά δομές εξωνοσοκομειακής θεραπείας, το πιο πιθανό είναι να καταλήξουν στο δήμο όπως έγινε και με άλλες κοινωνικές υπηρεσίες κρατικής μέριμνας που δόθηκαν στην τοπική διοίκηση για να υποβαθμιστούν και τελικά να κλείσουν ή να παραδοθούν σε ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στον τομέα. Παράλληλα, με την προσπάθεια αυτή υποβάθμισης, επιδιώκεται να «μπαλωθούν» τα κενά σε προσωπικό με την μεταφορά των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ ορθάνοιχτο είναι το ενδεχόμενο η σημαντική ακίνητη περιουσία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου να βγει στο σφυρί.

Συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα έδωσε χθες ο Θόδωρος Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση που μίλησε για τη ραγδαία υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας εξαιτίας της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας Υγείας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το κλείσιμο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας υποβαθμίζει την ψυχιατρική περίθαλψη στην Κέρκυρα και στην Δυτική Ελλάδα. Ουσιαστικά, διαλύει το υψηλό επίπεδο ψυχιατρικής περίθαλψης που είχε κατακτηθεί από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό. Πρόκειται για ένα κυβερνητικό έγκλημα σε βάρος της Ψυχικής Υγείας και πρέπει να ξεσηκωθεί ο κερκυραϊκός λαός». Ζήτημα που θα τεθεί στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Οργανώνονται για την απεργία

Από την περιφρούρηση προηγούμενης απεργιακής κινητοποίησης
Από την περιφρούρηση προηγούμενης απεργιακής κινητοποίησης
Την ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για απεργιακή κινητοποίηση στο 3ο δεκαήμερο του Ιούλη επανέλαβαν χτες οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ στους εκπροσώπους της Ενωσης Ακτοπλόων Εφοπλιστών, κατά τη μεταξύ τους συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Από την πλευρά των εφοπλιστών προτάθηκε να μη γίνει απεργία τώρα αλλά... το Σεπτέμβρη!

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, επισήμανε την αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων και κάλεσε τους ναυτεργάτες «να οργανώσουν τις δυνάμεις τους γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη και θα χρειαστούν αγώνες».

Ηδη σε κοινή ανακοίνωσή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία έχουν απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους ναυτεργάτες να μπουν με αποφασιστικότητα στη νέα αυτή απεργιακή μάχη. Εχουν επισημάνει πως επιβάλλεται από τις εξελίξεις το κάθε πλοίο να γίνει κάστρο αντίστασης και αγώνα. Οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι ναυτεργάτες να συγκροτήσουν Επιτροπές Απεργιακού Αγώνα, να οργανώσουν τις δυνάμεις τους σε όλα τα λιμάνια, σε όλους τους ναυτότοπους, σε όλα τα πλοία.

  • Σήμερα Τρίτη η ΠΕΣ/ΝΑΤ καλεί όλους τους συνταξιούχους ναυτεργάτες σε σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ στις 11 π.μ.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απεργία σήμερα στην InternetQ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην InternetQ ενάντια στις απολύσεις 5 συναδέλφων τους, τις οποίες έκανε η εργοδοσία την περασμένη βδομάδα, προσπαθώντας να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου και υποταγής στα σχέδιά της, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής που προκήρυξε την απεργία. Με ανακοίνωσή του, καλεί τα συνδικάτα άλλων κλάδων να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη, από κοινού να δώσουν απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει πως «μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας απολύθηκαν από την επιχείρηση InternetQ πέντε συνάδελφοι. Ο πρώτος γιατί αρνήθηκε να δουλέψει απλήρωτες υπερωρίες και οι υπόλοιποι γιατί έκαναν το αυτονόητο: οργάνωσαν την πάλη τους απέναντι στην εργοδοσία και στάθηκαν στο πλευρό του συναδέλφου τους».

ΠΑΜΕ
Σύσκεψη για τη συγκρότηση Γραμματείας Αττικής

Την Πέμπτη 21 Ιούλη, 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «NOVOTEL»

Στη συγκρότηση Γραμματείας Αττικής, προχωρά το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης των αγώνων. Η συγκρότηση θα γίνει την Πέμπτη 21 Ιούλη σε σύσκεψη στο ξενοδοχείο «NOVOTEL» (Μιχαήλ Βόδα 4-6), στις 6 μ.μ.

Στη σύσκεψη, καλούνται να πάρουν μέρος οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας, Λαυρίου, οι εκλεγμένες δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα Εργατικά Κέντρα της Αττικής, οι κλαδικές Γραμματείες της Αττικής, οι διοικήσεις κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και των συνταξιουχικών σωματείων της Αττικής, οι εκλεγμένες δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στάση εργασίας στο MULTIRAMA

Τετράωρη στάση εργασίας στο κατάστημα «Multirama», στην Εθνικής Αντιστάσεως στον Πειραιά, πραγματοποίησε χτες το πρωί το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά με τη συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων στο κατάστημα. Στο πλευρό τους ήταν και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ. Η εργοδοσία των «Multirama», όπως καταγγέλλει το σωματείο, κρατώντας την αδιάλλακτη στάση, συνεχίζει να κρατάει τον εργαζόμενο - εκλεγμένο μέλος της διοίκησης, σε άλλο κατάστημα της αλυσίδας μακριά από το χώρο δράσης του σωματείου.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απεργία εργαζομένων και στάσεις εργασίας γιατρών

Η αυριανή 24ωρη απεργία των εργαζομένων και η τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) των γιατρών είναι η απάντηση απ' τα δημόσια νοσοκομεία στο μπαράζ των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας.

Την 24ωρη απεργία προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και στις 12 το μεσημέρι οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας. Την στάση εργασίας την προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Και στις δύο περιπτώσεις το διεκδικητικό περιεχόμενο είναι αναντίστοιχο με τις ανάγκες των ασθενών όσο και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

ΛΑΡΙΣΑ
Κατάληψη του Δημαρχείου από εργαζόμενους

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λάρισας, που με πρωτοστάτη το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προχώρησαν, χτες, σε αγωνιστική κινητοποίηση, η Δημοτική Αρχή Λάρισας δεσμεύτηκε ότι θα πάρει πίσω την απόφαση περικοπής των καλοκαιρινών αδειών τους.

Χτες, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν δίωρη στάση εργασίας και προχώρησαν σε κατάληψη του Δημαρχείου, απαιτώντας από τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει να στρέφεται εναντίον τους, κινούμενη στον ντορό της κυβερνητικής πολιτικής περικοπών, αφαιρώντας τους ακόμα και το δικαίωμα στην ξεκούραση.

Οπως είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Λάρισας, η Δημοτική Αρχή Λάρισας με την ενέργειά της αυτή βάζει πλάτη, ώστε την κρίση να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, σε όλα τα επίπεδα, θυσιάζοντας την υγεία τους, ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους ακόμη και για στοιχειώδη δικαιώματα, τα οποία κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 11 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) καλούν τους συνταξιούχους, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ και ΟΤΑ. Η νέα κινητοποίηση διοργανώνεται μπροστά στην επίθεση που δέχονται οι συνταξιούχοι στα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και στις συντάξιμες αποδοχές με τις νέες μειώσεις στις συντάξεις τους, που θα κάνουν τη ζωή τους ακόμη πιο δύσκολη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΟΣΑ) καλεί τα μέλη του σε έκτακτη γενική συνέλευση αύριο στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» και ώρα 8.30 μ.μ.

Θέματα της ημερήσιας διάταξης, η λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και οι φορολογικές επιβαρύνσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ