ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Ιούλη 2011
Σελ. /28
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Αγώνας για τη νίκη του λαού μας

Αύριο Πέμπτη η εκδήλωση στη μνήμη της δολοφονημένης Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

Κάλεσμα στην εκδήλωση τιμής και μνήμης στη Σωτηρία Βασιλακοπούλου απευθύνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) με ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του.

Η εκδήλωση θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στις 7.30 το απόγευμα, στον τόπο δολοφονίας της Σωτηρίας και την συνδιοργανώνουν η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και οι Επιτροπές Αγώνα Παντείου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Η ανακοίνωση του ΜΑΣ έχει ως εξής:

«H Σωτηρία Βασιλακόπουλου, φοιτήτρια της Παντείου και μέλος της ΚΝΕ, δολοφονήθηκε από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ την ώρα που μοίραζε ανακοινώσεις που καλούσαν σε συμμετοχή σε απεργία. 31 χρόνια μετά συνεχίζουμε στα βήματά της.

Αυτήν την περίοδο οι δυνάμεις του κεφαλαίου κλιμακώνουν την επίθεσή τους ενάντια στο λαό. Αξιοποιούν τα ελλείμματα και τα χρέη για να περάσουν μέτρα προαποφασισμένα εδώ και δεκαετίες. Η κρίση είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού! Ο λαός και η νεολαία δεν έχουν καμιά ευθύνη για χρέη και ελλείμματα! Κανένας νέος να μη συναινέσει για τη σφαγή του.

Το κεφάλαιο, τα κόμματά του ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ και η εργοδοσία επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την κρίση για να κάνουν ακόμη πιο φτηνή την τιμή της εργατικής δύναμης. Βασικά στηρίγματα σε αυτήν την πολιτική είναι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, η πλειοψηφία των καθηγητών στα Πανεπιστήμιά τους, οι παρατάξεις τους στους φοιτητικούς συλλόγους.

Φέτος οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (ΠΑΣΠ και ΔΑΠ) έφτασαν στο κατάπτυστο σημείο να αρνηθούν τη συμμετοχή του συλλόγου φοιτητών Παντείου στην εκδήλωση για τη μνήμη της δολοφονημένης συμφοιτήτριάς μας!

Ηρθε η ώρα οι φοιτητές να παλέψουν για την αλλαγή συσχετισμών σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο. Η αγανάκτηση για να βρει διέξοδο πρέπει να γίνει συνειδητός αγώνας, δύναμη ανατροπής. Μπαίνει επιτακτικά στην ημερήσια διάταξη η πάλη για μια άλλη κοινωνία και οικονομία, όπου ο λαός θα κάνει κουμάντο και όχι τα μονοπώλια, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες. Σε αυτή την κοινωνία η Παιδεία θα είναι λαϊκή, στα πλαίσια μιας κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας και όπου τα πανεπιστήμια, ως αναπόσπαστο στοιχείο της φιλολαϊκής ανάπτυξης, θα παίζουν τον πραγματικό τους ρόλο.

Από την περσινή εκδήλωση στη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου
Από την περσινή εκδήλωση στη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου
Γι' αυτό πάλευε η Σωτηρία και μοίραζε προκηρύξεις έξω από το εργοστάσιο, για να γίνει πράξη το σύνθημα "φοιτητές- εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά". Αυτό φοβούνται εδώ και δεκαετίες: την κοινή πάλη ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους. Με τη λαϊκή συμμαχία των εργατών, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους από τις λαϊκές οικογένειες, ο αγώνας γίνεται αποτελεσματικός, έχει προοπτική. Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για την τελική νίκη. Να αλλάξει η τάξη που κάνει κουμάντο στην εξουσία.

Αυτό το δρόμο διάλεξε η Σωτηρία, σε αυτόν το δρόμο συνεχίζουμε κι εμείς και θα τον βαδίσουμε ως το τέλος, τη νίκη του λαού μας».

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ

Στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

  • Παρασκευή 29 Ιούλη: Στην Ιερισσό Χαλκιδικής, με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την επένδυση χρυσού στην περιοχή».
  • Σάββατο 30 Ιούλη: Στην Τούζλα Σερρών με θέμα τον τουρισμό, τις διακοπές και τις θέσεις του ΚΚΕ.
  • Κυριακή 31 Ιούλη:

-- Στη Νεάπολη Κοζάνης, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με θέμα: «Αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά - παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει». Θα μιλήσει ο Γιώργος Γκούμας, μέλος του ΝΓ Κοζάνης της ΚΝΕ.

-- Στην Αγιάσο Λέσβου, στην πλατεία Δημαρχείου.

Εγκληματικές αποφάσεις σε βάρος απεξαρτημένων

Σε 4 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή καταδικάστηκε απεξαρτημένος

«Την απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου που επιβεβαιώνει την προηγούμενη απόφαση του Εφετείου της Αθήνας (φυλάκιση 4 χρόνια χωρίς αναστολή) για τον απεξαρτημένο Κώστα Ριζόπουλο, 32 χρόνων, που πριν από 13 χρόνια, ενώ βρισκόταν στη χρήση, έκλεψε μία ζάντα αυτοκινήτου!» καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Μονάδα Απεξάρτησης «18 ΑΝΩ».

Η απόφαση «έρχεται σε μια δύσκολη εποχή να περάσει στην κοινωνία το ολέθριο μήνυμα ότι ο τοξικομανής δεν γίνεται καλά και η θέση του, ακόμα και αφού απεξαρτηθεί, είναι στη φυλακή», υπογραμμίζεται και τίθεται το ερώτημα «για ποια απεξάρτηση μπορούμε να μιλάμε πλέον, όταν τέτοιες δικαστικές αποφάσεις ακυρώνουν ολοκληρωτικά το έργο των θεραπευτικών προγραμμάτων, που, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προσφέρουν τεράστιο κοινωνικό και επιστημονικό έργο; Για ποια απεξάρτηση, όταν οι δικαστικές αρχές δεν διστάζουν να στείλουν στη φυλακή ένα νέο παιδί, που κατάφερε να ολοκληρώσει το θεραπευτικό πρόγραμμα και να παραμείνει καθαρός, επί τριάμισι χρόνια μέχρι τώρα, έχοντας διαμορφώσει, με τη βοήθεια της θεραπευτικής διαδικασίας, ένα νέο τρόπο ζωής, χωρίς ουσίες, με αξίες και ιδανικά; Δεν γνωρίζει το δικαστικό σώμα τι γίνεται στις φυλακές, πόσο μεγάλη διακίνηση ουσιών υπάρχει εκεί μέσα;».

Στο πλευρό του Κ. Ριζόπουλου τάσσονται και οι θεραπευόμενοι - μέλη της κοινωνικής επανένταξης του «18 ΑΝΩ», επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «κάθε μέρα χωρίς ουσίες είναι για μας μια νικηφόρα μάχη και είμαστε ζωντανά παραδείγματα ότι η απεξάρτηση είναι εφικτή. Μέσω της ψυχοθεραπείας και της τέχνης βρήκαμε ξανά τη φωνή μας για να υπερασπίσουμε τα ιδανικά μας: Την ελευθερία και την αξιοπρέπεια».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ