ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Αυγούστου 2011
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΟΤΣΑΛΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΚΟΤΣΑΛΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ
Φωτό

Στις 8 Ιούλη «έφυγε» από κοντά μας ο σ. Θοδωρής Οικονομάκος.

Είναι για όλους μας πολύ δύσκολο να το πιστέψουμε πως ήρθε η ώρα να σου πούμε το τελευταίο «αντίο».

Ολοι όσοι είχαμε την τύχη να ζήσουμε το σύντροφο, φίλο, δάσκαλο Θοδωρή, γνωρίζουμε ότι είναι πραγματικά δύσκολο να μπορέσει κανείς να αποτυπώσει μέσα σε λίγες λέξεις την πορεία του, τη δράση του, τα στοιχεία αυτά της προσωπικότητάς του, που κάνουν ακόμα μεγαλύτερη την απουσία του.

Ο σύντροφος Θοδωρής οργανώθηκε στο Κόμμα στα τέλη της δεκαετίας του '70. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η επίμονη μελέτη μαρξιστικών βιβλίων, σε συνδυασμό με την πείρα που αντλούσε από τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις.

Η μελέτη του αυτή, τον βοήθησε ώστε σε κρίσιμες για το Κόμμα στιγμές και ιδιαίτερα στην εσωκομματική κρίση, από την πρώτη στιγμή να σταθεί αταλάντευτα υπερασπίζοντας το χαρακτήρα, τη φυσιογνωμία του.

Ειδικά στον τομέα του Πολιτισμού (που ήταν το μεράκι του), η προσφορά του ήταν ανεκτίμητη, η δε απουσία του θα είναι για όλους μας μεγάλη. Διετέλεσε για χρόνια πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Κροκεών με πλούσια δραστηριότητα, αλλά ακόμα κι όταν δεν ήταν, η συμβολή του ήταν καθοριστική.

Σύντροφε Θοδωρή, είναι μεγάλη η θλίψη μας αλλά μας δίνει κουράγιο και δύναμη η αισιοδοξία, το κέφι και η δυναμικότητα εφήβου που είχες.

ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
Στη μνήμη του, σύντροφοι και φίλοι του προσφέρουν 1.100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η οικογένεια του Θοδωρή Οικονομάκου προσφέρει στο ΚΚΕ 400 ευρώ για το κόμμα που υπηρέτησε και αγάπησε πολύ.

Το 40ήμερο μνημόσυνο θα γίνει το Σάββατο 13 Αυγούστου και ώρα 7.00 στο νεκροταφείο στις Κροκεές Λακωνίας.

***

φωτο

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου συντρόφου στη ζωή και στους αγώνες ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, που τόσο πρόωρα «έφυγε» από κοντά μας πριν έξι μήνες, προσφέρω 350 ευρώ - μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ - για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, του κόμματος που μέσα από τις γραμμές του πάλεψε ως το τέλος της ζωής του.

Γεωργία Τσούμπα

*

Εξι μήνες μας χωρίζουν από την πικρή, σκληρή Κυριακή της 6ηςτου Φλεβάρη 2011, που ο αγαπημένος σύντροφός μας ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ πήρε το δρόμο για το μακρινό ταξίδι, το χωρίς γυρισμό. Νιώσαμε και νιώθουμε τον πόνο και τη λύπη του αποχωρισμού αυτού μέσα από όλες τις πτυχές της ζωής και δράσης των Οργανώσεων του ΚΚΕ στις Τηλεπικοινωνίες. Μέσα σε όλες αυτές, μας βάραινε η απουσία, η αίσθηση του παντοτινού της χαρακτήρα. Δεν το βάλαμε κάτω, ξέρουμε πως ο σύντροφός μας δε θα το ήθελε ποτέ να κατεβάσουμε τα κεφάλια, να βυθιστούμε στον πόνο και τη θλίψη, να μην ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του αγώνα που όλο και μεγαλώνουν. Ετσι πορευτήκαμε αυτούς τους έξι μήνες με ένταση της δράσης μας, με το Λευτέρη «κοντά» μας, μέσα από όσα συνέθεσαν την κομματική κι ανθρώπινη παρουσία και δράση.

ΓΚΟΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΚΟΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Οι σύντροφοί του από τις Οργανώσεις της Αχτίδας Τηλεπικοινωνιών, προσφέρουμε στη μνήμη του το ποσό των 240 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματός μας, του ΚΚΕ.

Οπως είχαμε υποσχεθεί - στο μνημόσυνο του συντρόφου μας - συνεχίζουμε τον αγώνα, κρατάμε γερά την κόκκινη σημαία της αλήθειας και του δίκιου.

***

Στη μνήμη των θείων μας ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΙΚ, ΠΕΡΙΚΛΗ και ΤΑΣΟΥ, τρία αδέρφια από το χωριό Τόχοβα Πιερίας, αγωνιστές και μαχητές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που έπεσαν στο Γράμμο ή Βίτσι, οι ανιψιές τους Καίτη και Ελλη Τερζοπούλου προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση στην ΚΟ Κατερίνης 1.000 ευρώ.

***

φωτο

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου, ΝΙΚΟΥ ΚΟΪΝΗ, που, στις 6/8/2011, ήταν ο τρίτος χρόνος που δεν γιορτάσαμε μαζί τα γενέθλιά σου. Γι' αυτό, στη μνήμη σου, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Η γυναίκα σου, Βάσω

***

Στη μνήμη των θείων μας ΑΝΘΟΥΣΗ ΧΙΩΤΑΚΗ, γιατρού που «έφυγε» από κοντά μας στις 9 Αυγούστου 2010 και του ΚΩΣΤΑ ΧΙΩΤΑΚΗ, γιατρού, λογοτέχνη, αγωνιστή και στελέχους του ΚΚΕ μέχρι το θάνατό του, που «έφυγε» στις 17 Νοέμβρη 1981, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, το ποσό των 100 ευρώ μέσω ΝΕ Χανίων.

Δημήτρης και Αμαλία Ανθούση

ΣΤΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑ
ΣΤΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑ
***

φωτό

Στις 22 Ιούλη 2011 συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, πεθερού και παππού, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ, από Λευκώνα Σερρών. Γεννήθηκε στις 23 Απρίλη 1900 στον Πόντο. Το 1916, με ανταλλαγή εδαφών Τουρκίας - Ρωσίας, πήγανε οικογενειακώς στη Ρωσία. και το 1929 ήρθαν στην Ελλάδα, στο Λευκώνα, όπου ζούσε. Το 1930 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Φυλακίστηκε στη Μεταξική δικτατορία, ενώ στην Κατοχή οργανώθηκε στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ. Από το 1947 μαχητής του ΔΣΕ και, από τον Αύγουστο του 1949, πολιτικός πρόσφυγας στη ΛΔ Βουλγαρίας, Πολωνία και για 27 χρόνια στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία. Επαναπατρίστηκε το 1983, επιστρέφοντας στο χωριό του, Λευκώνα Σερρών.

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ και του γιού του, ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΔΑΜΙΔΗ, ΕΠΟΝίτη που δολοφονήθηκε στα 20 χρόνια του, το 1944, από Γερμανοπροδότες ΠΑΟτζήδες. Επίσης, στη μνήμη των γονέων και παππούδων μας, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΚΛΕΙΤΣΑ, από το χωριό Βατατάδες Ιωαννίνων, προσφέρουμε στο δοξασμένο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 1.000 ευρώ. Τα 500 για τα νέα γραφεία της ΝΕ Σερρών και τα υπόλοιπα για την οικονομική υποστήριξη του Κόμματος.

Γιος και γαμπρός Αδαμίδης Μιχαήλ (Μίσιας)

Νύφη και κόρη Αδαμίδου Αλεξάνδρα (Κλείτσα)

Τα εγγόνια Ελισάβετ (Λίζα), Χαράλαμπος και Λεωνίδας

ΤΟΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΤΟΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
***

φωτο

Συμπληρώθηκαν στις 6 Αυγούστου 25 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, από την Ξάνθη. Γεννήθηκε στις 40 Εκκλησιές. Από μικρός εντάχθηκε στο εργατικό κίνημα της Ξάνθης και στο ΚΚΕ. Διετέλεσε γραμματέας της ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ. Για τη δράση του διώχθηκε και 16 χρόνια τα πέρασε σε φυλακές και εξορίες, υπήρξε Μακρονησιώτης. Στην κατοχή, παραδόθηκε στους Γερμανούς αλλά δραπέτευσε πριν το εκτελεστικό απόσπασμα στο Χαϊδάρι. Πήρε μέρος στις μάχες του Δεκέμβρη και, αργότερα, εντάχθηκε στο ΔΣΕ. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία και αργότερα στη Βουλγαρία. Δεν έπαψε, ποτέ, να αγωνίζεται για το Σοσιαλισμό και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Στη μνήμη του, η κόρη του, Φεβρωνία Ζαχαροπούλου, προσφέρει στη ΝΕ Καβάλας 200 ευρώ.

***

φωτό

Στις 6 Αυγούστου 2011 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο λατρευτός μας σύζυγος, πατέρας, πεθερός, παππούς, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΤΗΣ, από τον Εμμανουήλ Παππά Σερρών.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Ηλιούπολης Ευόσμου.

***

φωτό

Πέρασαν 61 χρόνια από τότε που οι φασίστες στο χωριό Σωτηρίτσα Αγιάς δολοφόνησαν τον πατέρα μου ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΡΙΖΑΚΗ, μέλος της Εθνικής Αντίστασης, γραμματέα του ΕΑΜ στην περιοχή, ο οποίος δραπέτευσε από τις φυλακές και προσχώρησε στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας όπου υπηρέτησε στην τροφοδοσία των περιοχών Κισσάβου και Μαυροβουνίου. Τον συνέλαβαν και τον εκτέλεσαν, στα 1950.

ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στη μνήμη του, η κόρη του, Μπαντρά Βασιλική, προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, σαν πρώτη δόση, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Κων/νου Λάρισας.

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μου γονιών ΝΙΚΟΛΑ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΛΙΤΣΑΡΔΗ προσφέρω 30 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Καραβοστάμου Ικαρίας.

Δέσποινα Λιτσαρδή - Φουντούλη

***

φωτο

Στη μνήμη του συζύγου και πατέρα μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΜΠΙΔΗ του Ευαγγέλου προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Καραβοστάμου Ικαρίας 80 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

***

φωτο 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΣΤΑΥΡΟΥ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΤΣΕΔΑΚΗ προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Καραβοστάμου Ικαρίας 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Οι κόρες τους Ελένη και Χαρίκλεια

***

φωτο

Στη μνήμη του πατέρα μας ΓΚΟΝΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και υποστηρικτή των ιδανικών του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ - μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ - στην έκτακτη οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, για την επιτυχία των στόχων της πάλης του.

Ανθούλα και Ελλη

***

φωτο

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗ, προσφέρω μέσω της ΚΟΒ Εμπορίου Λάρισας, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Μαριάνθη Σταμουλάκη

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
***

φωτο

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΑΝΩΛΗ, που στις 8 Αυγούστου συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατό της, στα 55 χρόνια ζωής μαζί της με ατελείωτα κυνηγητά για τα πιστεύω μας, στα 9 χρόνια μου φυλακές σε Γιούρα, Μακρόνησο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλο, Λάρισα όπου πάντα μου έδινε κουράγιο, στα 3 χιλιοματωμένα γράμματα: ΚΚΕ, που είναι το αποκούμπι και η ελπίδα του φτωχού Λαού μας, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Καλαμπάκας, στο ΚΚΕ 70 ευρώ, στην ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ 20 ευρώ, στις ελπίδες μας της ΚΝΕ 10 ευρώ.

Με εκτίμηση από καρδιάς, Σωτηρίου Γεώργιος

***

φωτό

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, πιστού μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθν. Αντίστασης που «έφυγε» από τη ζωή στις 28.6.1996, η σύντροφός του στη ζωή και στον αγώνα, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ντεπό Θεσ/νίκης, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Αννα Σταθοπούλου

***

φωτό

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ, βουλευτή της περιφέρειας Β' Θεσ/νίκης του ΚΚΕ με τον οποίο μας συνέδεαν αγωνιστικοί δεσμοί επί πολλά χρόνια, σύντροφοι, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, προσφέρουμε στη μνήμη του, 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Πυλαίας, για την οικονομική εξόρμηση.

***

Στη μνήμη του γιού μου, ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΠΥΡΙΔΗ, του συζύγου μου ΘΟΔΩΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΗ, του ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΑΝΙΔΗ και του ΘΟΔΩΡΟΥ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης Θεσ/νίκης.

Νάτα Σπυρίδη

***

φωτό

Στη μνήμη της αγαπημένης μου μητέρας, ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗ, που «έφυγε» 29 Νοεμβρίου 2001, θυμίζοντας και την υπόσχεση που της έδωσα να συνεχίσω να παίρνω και να διαβάζω το «Ριζοσπάστη», πράγμα που κάνω, ικανοποιώντας την επιθυμία της, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο γιος της, Σταγκογιάννης Αντώνιος

***

φωτο

Πέρασαν τέσσερα χρόνια που «έφυγε. από κοντά μας η ΚΥΡΙΑΚΗ (Κική) ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ, ανεκτίμητη σύζυγος, μάνα και γιαγιά, πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στην μνήμη της, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο σύζυγός της, Χρήστος Δίγκογλου

***

φωτο

Ηταν Μάιος 2011 που μας «έφυγες». Είναι πολύ δύσκολο να αποχαιρετάς μια ξεχωριστή και πολυαγαπημένη φίλη σαν την ΚΟΥΛΑ ΜΑΝΙΑΤΗ, τη συντρόφισσα που θα θυμάμαι με νοσταλγία και πόνο.

Στην αξέχαστη μνήμη της, προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΒ Ροτόντας της ΚΟΘ.

Η φίλη και συντρόφισσά της,

Μητρογώγου Μάγδα

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΣΟΦΙΑΣ ΕΥΘΥΜΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, μέσω ΚΟΒ Δοβρά Ημαθίας, προσφέρω 300 ευρώ στο ΚΚΕ, για οικονομική ενίσχυση.

Δημήτρης Ευθυμόπουλος

***

φωτο

Πέρασε ένας χρόνος από όταν μας «άφησε» ο ΝΙΚΟΣ ΖΑΜΠΑΤΗΣ. Αφιέρωσε τα νιάτα του στον αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ και έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του στα ιδανικά του ΚΚΕ. Εδρασε στην αγαπημένη του Ζάκυνθο και φυλακίστηκε στην Κέρκυρα και τη Γυάρο. Μας έδειξε το δρόμο για τον αγώνα για το σοσιαλισμό. Μέσα από τον καθημερινό του σύντροφο τον «Ριζοσπάστη», στη μνήμη του η σύζυγός του Καλυψώ, η κόρη του Φιλιππία και οι εγγονοί του Θωμάς και Νίκος προσφέρουμε μέσω της ΚΟΒ Γουδιού 120 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

***

φωτο

Στη μνήμη του αγωνιστή ΜΙΜΗ ΔΡΙΖΟΥ, συνδέσμου των αντάρτικων ομάδων του ΕΛΑΣ στη περιοχή Μελιγαλά Μεσσηνίας, ο ανιψιός του Διονύσης προσφέρει 50 ευρώ για ενίσχυση στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Ανάκασας.

ΜΑΡΙΑ ΡΑΠΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΡΑΠΤΗ
***

Ο Νίκος Ελευθεριάδης προσφέρει 500 ευρώ στο ΚΚΕ για τη μνήμη του πατέρα του ΓΙΑΝΝΗ, της μάνας του ΕΥΛΑΛΙΑΣ, από τη Δροσιά Αττικής, του παππού του ΑΝΕΣΤΗ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗ, του θείου του ΓΙΩΡΓΗ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗ (Πετρή), μέλους του ΠΓ του ΚΚΕ, υποστράτηγου του ΔΣΕ και μέλους του Ανώτατου Πολεμικού Συμβουλίου του ΔΣΕ, των θείων του ΘΟΔΩΡΟΥ και ΠΑΝΟΥ ΤΡΙΦΤΑΝΙΔΗ από τη Νάουσα Ημαθίας, των αγωνιστών ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΦΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (Διαμαντή), ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ (Γιώτη), ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΛΕ, ΑΝΤΩΝΗ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ, ΡΟΥΛΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΥ, ΑΥΡΑΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΟΥ (Βλάση), ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ, ΑΡΗ ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ και ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗ.

***

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ που «έφυγε» από κοντά μας στις 13/8/1983, η γυναίκα του Ειρήνη προσφέρει στο ΚΚΕ 30 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σαλαμίνας.

***

Ο σύντροφος Νικήτας Πετράκης προσφέρει στη μνήμη των συντρόφων ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΡΟΥΛΑΣ, ΣΑΛΜΑΤΑΝΗ ΒΑΓΓΕΛΗ και ΚΑΝΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Σαλαμίνας.

***

φωτο

Πέρασαν έξι μήνες από το θάνατο της συναγωνίστριας ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΙΓΚΑΡΗ χωρίς να λησμονηθεί ούτε μια στιγμή, γιατί η ζωή της ήταν συνυφασμένη με κάθε μορφή αγώνα, για να επικρατήσουν τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Ολγα ΜΑΣΤΟΡΑ - ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ
Ολγα ΜΑΣΤΟΡΑ - ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ
Ο πιο όμορφος αγώνας που έκανε, 30 περίπου χρόνια, ήταν για να τιμούνται οι αγωνιστές Αρκάδες, τα ωραιότερα, ευγενέστερα και πιο αξιόλογα σε μόρφωση παιδιά, που δεν ηττήθηκαν ποτέ αλλά έπεσαν νικώντας, σώζοντας υπόδουλους λαούς.

Ηττα θα υπάρξει μόνο για το βάρβαρο και σάπιο καπιταλισμό, αρκεί ο λαός να πάψει να πιστεύει στα ψέματά τους και να τους στείλει στα Τάρταρα χωρίς γυρισμό.

Αυτά μου έλεγες και δε σε ξεχνώ.

Στη μνήμη της η Αγγελική Κουτσουμπού - Χατζοπούλου και η Κατερίνα Σαραντάκου προσφέρουν μέσω ΚΟΒ Κυψέλης 50 ευρώ στο Κόμμα.

***

φωτο 2

Στη μνήμη των συντρόφων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΦΩΤΗ ΜΗΤΣΑΚΟΥ και ΦΩΤΗ ΔΗΜΟΥΛΑ, που πάλεψαν αταλάντευτα, με συνέπεια, αποφασιστικά και με ήθος για τα ιδανικά του Σοσιαλισμού ως το τέλος της ζωής τους παρά τις διώξεις, τις φυλακίσεις και τις εξορίες, τιμώντας τους προσφέρω στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου 50 ευρώ, ενισχύοντας την πάλη για Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία.

Ο συναγωνιστής τους, Γιώργος Γεωργιάδης

***

φωτο 2

Στη μνήμη του ΣΠΥΡΟΥ ΤΟΓΙΑ, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και στη μνήμη της μάνας του ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΟΓΙΑ, που παρέμειναν πιστοί στα ιδανικά και τις αρχές του ΚΚΕ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 150 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Νταμαράκια - Αγ. Σπυρίδωνας Αιγάλεω.

Τάκης Αβδίκος

Ολυμπία Αβδίκου

***

φωτο

Στη μνήμη της παλαίμαχης κομμουνίστριας ΚΑΤΙΝΑΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΥ και αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού. Στην πολύπλευρη συνεισφορά της συντρόφισσας ΚΑΤΙΝΑΣ στο λαϊκό κίνημα συγκαταλέγεται και η πολύχρονη δράση της στη «Δημοκρατική Μέριμνα», της οποίας δεν ήταν απλά συνιδρύτρια, αλλά και βασικό στήριγμα ως τη μέρα του θανάτου της. Οι συνεργάτριές της στο ΔΣ, πιστές σε αυτό που έλεγε και η ίδια επίμονα, ότι «η δράση της Δημοκρατικής Μέριμνας είναι απαραίτητο να συνεχιστεί, ιδιαίτερα στους σημερινούς δύσκολους καιρούς» θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αναπληρώσουμε όσο γίνεται το κενό που μας αφήνει η απουσία της.

ΜΑΝΩΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΜΑΝΩΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Γιαννούλα Παπαγεωργάκη

***

φωτο 2

Εχουν περάσει μερικά χρόνια από το θάνατο της αγαπητής συντρόφισσας ΜΑΡΙΑΣ ΡΑΠΤΗ. Με την ΜΑΡΙΑ ήμασταν μαζί για αρκετό διάστημα στα χρόνια του ΔΣΕ και στη συνέχεια στην προσφυγιά, δουλέψαμε μαζί σε διάφορους τομείς που μας ανέθετε το Κόμμα. Εκτός από τους συντροφικούς δεσμούς μας συνέδεε και μια πολύ στενή φιλία. Μοιράστηκα μαζί της τις δυσκολίες της, τα προβλήματα με την υγεία της.

Είναι περίπου δύο χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή μια επίσης αγαπητή συντρόφισσα, η ΟΛΓΑ ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ. Τη γνώρισα στην πολιτική προσφυγιά, δουλέψαμε μαζί σε τομείς δουλειάς του Κόμματος. Διακρινόταν για την αντικειμενικότητα και τη σεμνότητά της. Δοσμένη στο κίνημα, συνδεδεμένη και με την παρανομία στην Ελλάδα.

Θα τις θυμάμαι όσο ζω με αγάπη. Στην ακριβή μνήμη τους προσφέρω στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Πάνω Καισαριανής.

Γιάννα Τρικαλινού

***

φωτο;

Στη μνήμη των συντρόφων ΒΕΝΕΤΣΑΝΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, που ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για να δει ο λαός μας καλύτερες μέρες και τους αγώνες αυτούς πλήρωσε με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορίες σε Μακρονήσι, Αϊ - Στράτη, Γιούρα, Παρθένι, και ΟΡΕΣΤΗ ΜΑΚΡΙΔΗ, που πιάστηκε και βασανίστηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας, καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτο στρατοδικείο και εκτελέστηκε τον Ιούνη του 1948, όπως και στη μνήμη του κουνιάδου μου ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, αξιωματικού του τακτικού στρατού και μετέπειτα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Επίσης, στη μνήμη των Αντιστασιακών αδελφών μου ΙΓΝΑΤΙΟΥ και ΘΟΔΩΡΟΥ ΤΡΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, που πέθανε πρόσφατα, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Περισσού 120 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ
ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ
Δέσποινα Βενετσανοπούλου

***

φωτο

Στη μνήμη της αγωνίστριας συζύγου μου ΚΑΤΙΝΑΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 17 Μάρτη 2007, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Γουμένισσας Κιλκίς.

Νίκος Μέρμηγκας

***

φωτο

Στις 8 Φλεβάρη 2011 πέθανε ο αγαπημένος μας αδελφός ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΗΣ από το Πρόχωμα Θεσσαλονίκης, ΕΛΑΣίτης, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ από 18 χρόνων μέχρι το θάνατό του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Πολίχνης.

Οι αδελφές, Ρεβέκκα και Τασούλα

***

φωτο 2

Ο ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ του Παναγιώτη γεννήθηκε στον Πόντο και εγκαταστάθηκε στο Γερακαριό του Κιλκίς μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Πολύ νέος έγινε μέλος του ΚΚΕ και έμεινε σταθερά προσηλωμένος στην κομμουνιστική ιδεολογία, ως το θάνατό του το 1987.

Η ΚΟΤΣΑΛΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ, σύζυγός του, οργανωμένη κι αυτή στο ΚΚΕ από τα νεανικά της χρόνια, αταλάντευτη κι αυτή στην ιδεολογία της υπέμεινε αγόγγυστα τις ταλαιπωρίες και, κύρια, τη θυσία του πρωτότοκου παιδιού τους, του Σπύρου. Πέθανε το 1990.

Στην πολύτιμη μνήμη τους, οι κόρες τους Παρέσα και Ρόζα προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

φωτο 2

Στη μνήμη του συζύγου μου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΗ, που στις 11 Αυγούστου συμπληρώνονται 7 χρόνια από το θάνατό του, και στη μνήμη του αδελφού μου ΛΥΚΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, που στις 22 Ιούλη συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρω στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης, 50 ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ
***

Η Τασία Κολυβά από τη Λεύκη Ιθάκης προσφέρει στο ΚΚΕ στη μνήμη του άντρα της, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΥΒΑ (Ταΰγετου) 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ιθάκης.

***

Ο Μάκης Αρέθας από την Ιθάκη προσφέρει στο ΚΚΕ στη μνήμη του θείου του, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Μακρονησιώτη, ΠΑΝΟΥ ΑΡΕΘΑ (Λιανορόη) 20 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ιθάκης.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και του αδελφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Συνοικίας Βέροιας 100 ευρώ.

Πουταχίδης Αναστάσιος

***

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΛΟΛΑΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παλατιανής, 400 ευρώ.

Επίσης, η φίλη της Καίτη Μπάστα από τους Αγ. Αναργύρους προσφέρει 50 ευρώ.

***

φωτο

Στις 22 Ιουλίου «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή ο αγωνιστής ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΤΖΗΣ. Στη μνήμη του, ο γιος του Μπάμπης Λούτζης προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ.


ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΓΙΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΓΙΑΣ

ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΥΚΙΔΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΥΚΙΔΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΗΣ

ΚΟΪΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΪΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΡΙΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΡΙΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΑΤΙΝΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ
ΚΑΤΙΝΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ

ΣΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΖΑΜΠΑΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΖΑΜΠΑΤΗΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΤΣΕΔΑΚΗ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΤΣΕΔΑΚΗ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΤΣΕΔΑΚΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΤΣΕΔΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΓΚΑΡΗ
ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΓΚΑΡΗ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΟΥΛΑ ΜΑΝΙΑΤΗ
ΚΟΥΛΑ ΜΑΝΙΑΤΗ

ΚΑΤΙΝΑ ΖΑΧΑΡΑΤΟΥ
ΚΑΤΙΝΑ ΖΑΧΑΡΑΤΟΥ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ

ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΤΖΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΤΖΗΣ

Γεώργιος Αδαμίδης
Γεώργιος Αδαμίδης

Μίμης Δρίζος
Μίμης Δρίζος

Φώτης Δημουλάς
Φώτης Δημουλάς

Αντώνης Πολυανίδης
Αντώνης Πολυανίδης


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ