ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /28
Από σήμερα σε Καλαμάτα και Αρτα

Στην Καλαμάτα μιλά σήμερα η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για τις κεντρικές εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει το «στήσιμο» της νεανικής γιορτής στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον, όπου θα φιλοξενηθεί στις 15 - 16 - 17 Σεπτέμβρη το κεντρικό τριήμερο της Αθήνας.

Στις 8 - 9 - 10 Σεπτέμβρη θα γίνουν οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ στο «στρατόπεδο Μελά» στη Θεσσαλονίκη, ενώ στις 9 και 10 Σεπτέμβρη θα γίνουν στην Πάτρα, στο Κάστρο της πόλης, όπου τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Στο μεταξύ, ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο οι διήμερες εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Καλαμάτα και στην Αρτα.

Στην Καλαμάτα, οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται στο πάρκο ΟΣΕ. Απόψε, πραγματοποιείται η κεντρική πολιτική ομιλία από την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα, επίσης, περιλαμβάνει θεατρικό ενάντια στα ναρκωτικά, συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα, και λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Τάκη Σταθέα. Αύριο Σάββατο, συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα, αφιέρωμα στον Κ. Βάρναλη, συναυλία από τα «Υπόγεια Ρεύματα».

Στην Αρτα, οι εκδηλώσεις για γίνουν στην πλατεία Σκουφά, με ώρα έναρξης τις 8.30 μ.μ. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα στον ποιητή Κώστα Βάρναλη, ομιλία από το ΣΠ Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, συναυλία με έντεχνο τραγούδι από το συγκρότημα του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, μουσικό αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, λαϊκό γλέντι με τους Α. Τσίτσικα και Β. Κορακάκη. Αύριο Σάββατο, θα γίνει ομιλία από τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, συναυλία με διασκευές τζαζ, ροκ συναυλία, συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα, λαϊκό γλέντι.

Αλλες εκδηλώσεις αυτές τις μέρες

Εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αυτές τις μέρες γίνονται επίσης σε:

Σήμερα, Παρασκευή

-- Τρίπολη, πλατεία Πέτρινου, ομιλητής Σπ. Μαρίνης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Σπάρτη, πάρκο Ευαγγελίστριας, ομιλητής Γ. Τάτσης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Κιλκίς, πλατεία Ειρήνης, ομιλητής Θ. Ιγνατιάδης, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Ξάνθη, κεντρική πλατεία, ομιλητής Κ. Βογιατζής, γραμματέας της ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ.

-- Πτολεμαΐδα, κεντρική πλατεία, ομιλητής Ν. Στολτίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Αλμυρός, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία με θέμα «Η καπιταλιστική κρίση και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ». Ομιλητής Κ. Βλαχούτσος, γραμματέας του ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ.

-- Θήβα, κεντρική πλατεία, ομιλητής Αντ. Τουλουμάκος, γραμματέας της ΚΟ Θήβας του ΚΚΕ.

-- Ελασσόνα, 8.30 μ.μ., πλατεία, με θέμα «Εκεί που το σκοτάδι το έσβησε το φως» (Αφιέρωμα στη δράση των κομμουνιστών στους τόπους εξορίας). Ομιλητής Δ. Αβρανάς, μέλος της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ.

-- Καλαμπάκα, 8.30 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου με Αφιέρωμα στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και στη μάχη της Καλαμπάκας. Ομιλητής Ορ. Πετράκης, γραμματέας του ΝΣ Τρικάλων της ΚΝΕ.

-- Μαρίτσα Ρόδου, 8.30 μ.μ., δημοτικό σχολείο.

Σήμερα και αύριο

-- Σάμος, Καρλόβασι. Σήμερα προγραμματίζεται τουρνουά μπάσκετ - βόλεϊ στο Δημοτικό Στάδιο Καρλοβάσου. Αύριο εκδήλωση στον αίθριο χώρο της Πορφυριάδας.

Αύριο, Σάββατο

-- Κόρινθος, πλατεία Ηλιοπούλου, ομιλητής Γ. Τεφάνης, μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ.

-- Αργος, πλατεία Αγ. Πέτρου, ομιλητής Γ. Τάτσης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Ζάκυνθος, πλαζ ΕΟΤ, ομιλήτρια Μ. Λαβράνου, μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ.

-- Αίγιο, Ψηλά Αλώνια, ομιλήτρια Τ. Μπάτσικα, μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

-- Σέρρες, πάρκο (θεατράκι), ομιλήτρια Σ. Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Αλεξανδρούπολη, πάρκο Εθνικής Αντίστασης, ομιλητής Δαμ. Κουκουράβας, Γραμματέας της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ.

-- Γρεβενά, κεντρική πλατεία, ομιλητής Μιχ. Καταμπαζιάς, μέλος του Γρ. Περιοχής Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Σάββατο και Κυριακή

-- Πάτρα, θερινό σινεμά από την ΤΟ Μαθητών Πάτρας, στο θεατράκι της οδού Γερμανού και Γ. Ράμμου. Θα προβληθούν οι ταινίες «Τα χρόνια της θύελλας» του Ν. Τζίμα και το «Bloody Sunday» του Paul Greengrass.

Λαϊκός αγώνας δρόμου

Ιδιαίτερη στιγμή του Φεστιβάλ στην Αθήνα είναι η διοργάνωση του λαϊκού αγώνα δρόμου με σύνθημα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις». Ο αγώνας δρόμου θα γίνει το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί, με αφετηρία την κεντρική πλατεία Ιλίου (πλατεία Ελευθερίας) και θα διατρέξει το Ιλιον, τους Αγίους Αναργύρους και το πάρκο «Τρίτση».

Οσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα δρόμου, μπορούν να το κάνουν έγκαιρα στις Οργανώσεις της ΚΝΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση kne@kne.gr και στο τηλέφωνο 6987.706.814.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΝΕ
Εκδηλώσεις παρουσίασης του «Μανιφέστου»

Η προβολή και διάδοση του «Μανιφέστου του Κομμουνιστικού Κόμματος» βρίσκεται στο επίκεντρο της θεματολογίας των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί αυτό το διάστημα η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ. Στις εκδηλώσεις, παρουσιάζεται το έργο αυτό των Μαρξ - Ενγκελς που είναι απόλυτα επίκαιρο, καθώς η εξέλιξη της οικονομικής κρίσης φανερώνει ακόμα περισσότερο τα όρια του καπιταλιστικού συστήματος και βάζει ακόμα πιο επιτακτικά το καθήκον στην εργατική τάξη να παλέψει για την κατάκτηση της εξουσίας.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στους εξής χώρους:

Σήμερα Παρασκευή: Στέκι Κολωνού στις 7 μ.μ.

Σάββατο 3 Σεπτέμβρη: Ν. Ιωνία στο Δημοτικό Οργανισμό Νεολαίας και Αθλησης στις 6 μ.μ. Στα γραφεία της ΚΟ Βύρωνα στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟ Μπραχαμίου στις 7 μ.μ. και στη Ν. Σμύρνη στις 7 μ.μ.

Κυριακή 4 Σεπτέμβρη: Στέκι Νεολαίας και Εργαζόμενων στα Πατήσια στις 7 μ.μ. Στα γραφεία της ΚΟ Πειραιά στις 12 το μεσημέρι. Στα γραφεία της ΚΟ Καλλιθέας στις 7 μ.μ.

Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη: Αιγάλεω.

Σάββατο 10 Σεπτέμβρη: Μαρούσι.

Κυριακή 11 Σεπτέμβρη: Ιλιον.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ