ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2011
ΓΑΛΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 64-56
Τα χάλασε στο τέλος...

Ο,τι έχτιζε σε όλον τον αγώνα όταν και βρισκόταν μια ανάσα στο να κάνει την υπέρβαση και να προκριθεί στα ημιτελικά το χάλασε στο τέλος η Εθνική ανδρών, που χτες ηττήθηκε τελικά από τη Γαλλία με 64-56 για την προημιτελική φάση του φετινού Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στη Λιθουανία. Πλέον η Ελλάδα σήμερα παίζει το κρίσιμο παιχνίδι για τον πρώτο στόχο της, που ήταν η πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά, αγωνιζόμενη στις 15.00 (ΕΤ1) με αντίπαλο την Σερβία, διεκδικώντας μια θέση στην πρώτη εξάδα. Οσον αφορά το παιχνίδι με τους «τρικολόρ», η Εθνική μας είχε πολύ καλή παρουσία απέναντι σε μια ομάδα σαφώς ανώτερη αγωνιστικά και σε έμψυχο δυναμικό, κυρίως στον επιθετικό τομέα. Παρ' όλα αυτά η Ελλάδα πάλεψε στα ίσια το παιχνίδι πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό ξεκίνημα (προηγήθηκε 15-4) και μέχρι τα 30' ήταν μέσα στον αγώνα, αφού προηγούνταν συνεχώς (27-31, 40-45). Ωστόσο η έλλειψη εμπειρίας των παικτών του Ηλία Ζούρου, τα τραγικά ποσοστά (για μια ακόμη φορά) από την περιφέρεια (3/20 τρίποντα) και τα αμυντικά λάθη στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, όπου με μπροστάρη τον Πάρκερ (τον οποίον έχασε η μέχρι τότε καλή αμυντική λειτουργία της Εθνικής) η Γαλλία κατάφερε σιγά σιγά να βάλει τις βάσεις για τη σπουδαία νίκη της.

Γαλλία: Νόα 5 (8 ριμπάουντ), Μπατούμ 15 (3), Τσικαμπού, Αλμπισί, Πάρκερ 18, Πιετρούς 2, Ντε Κολό 16 (2), Ντιαό, Τραορέ 6, Ζελεμπάλ, Σεραφέν, Καουντί 2.

Ελλάδα: Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 17 (11 ριμπάουντ), Ζήσης 6, Βασιλειάδης, Καλάθης 7 (1), Φώτσης 9 (2), Παπανικολάου 4, Μαυροειδής, Μπράμος 3, Κουφός 5, Καϊμακόγλου 6.

  • Στον άλλο χτεσινό αγώνα η Ρωσία επικράτησε της Σερβίας με 77-67 και προκρίθηκε στα ημιτελικά.
  • Με μια θέση συμμετοχής στο προολυμπιακό τουρνουά γλύκανε τον πόνο της για τον αποκλεισμό από την τετράδα η Λιθουανία, καθώς στη μάχη για τις θέσεις 5-8 επικράτησε της Σλοβενίας 80-77.
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Οριστικά στη Δ' Εθνική Βόλος, Καβάλα

Οριστικά στην Δ' Εθνική (Περιφερειακό Πρωτάθλημα) θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην χτεσινή της συνεδρίαση της απέρριψε το αίτημα των ΠΑΕ να επανεξεταστούν οι φάκελοι αδειοδότησης και έτσι οι δυο ΠΑΕ αποβάλλονται απ' όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, υποβιβάζονται στην ερασιτεχνική κατηγορία.

Την ίδια ώρα, η ΕΕΑ δεν έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής σε Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας, αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες της Football League λόγω της προσωρινής διαταγής η οποία δεν επιτρέπει την αντικατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη μεγάλη κατηγορία.

Το θέμα θα ξεκαθαρίσει σήμερα στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών όπου εκδικάζεται η αίτηση αναστολής της προσωρινής διαταγής που έχει καταθέσει η ΓΓΑ και αν γίνει δεκτή, τότε η ΕΕΑ στη νέα της συνεδρίαση την επόμενη βδομάδα θα μπορεί να χορηγήσει πιστοποιητικά στις ομάδες της Football League. Αν απορριφθεί τότε θα αυξηθούν οι πιθανότητες το πρωτάθλημα να συνεχιστεί με 14 ομάδες.

    Την προσφυγή του Ολυμπιακού Βόλου στο Διοικητικό Εφετείο, μετά και τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να μην επανεξετάσει το φάκελο της ομάδας, προανήγγειλε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Θανάσης Χαρμάνης. Από την πλευρά, του ο πρόεδρος της Καβάλας Χρήστος Ρέμμος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Μας διέλυσαν. Ολο αυτό το διάστημα μας πολέμησαν άδικα και μας τιμώρησαν με το χειρότερο τρόπο».
Συνελήφθη ο Ψωμιάδης

Μετά από δύο μήνες ο καταζητούμενος Μάκης Ψωμιάδης συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή του Σουνίου. Υπενθυμίζουμε πως ο Μάκης Ψωμιάδης ως ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλας κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε: εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου. Ο Μάκης Ψωμιάδης που ήταν ο μόνος από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο με τους υπόπτους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα κ. Κασίμη και από εκεί και πέρα θα δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Η πρώτη αντίδραση του Μάκη Ψωμιάδη ήταν να δηλώσει πως είναι πολιτικός κρατούμενος και δεν έχει καμία σχέση με τα στημένα.

ΠΑΟΚ - ΤΟΤΕΝΑΜ 0-0
«Κλότσησε» τη νίκη

Υστερα από καλή εμφάνιση ο ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα, ήρθε ισόπαλος με την Τότεναμ στην πρεμιέρα του πρώτου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, όμως θα μπορούσε να πάρει τη νίκη.

Στο 31' o «Δικέφαλος του Βορρά» κέρδίσε πέναλτι, όταν ο Φωτάκης έκανε την κάθετη πάσα στον Αθανασιάδη, ο οποίος «τσίμπησε» την μπάλα στην έξοδο του Κουντιτσίνι και ο Μάζιτς υπέδειξε την παράβαση. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Λίνο που ευστόχησε και έβαλε «φωτιά» στην εξέδρα, ωστόσο ο Αθανασιάδης είχε βιαστεί για λίγο και μπήκε στην περιοχή με συνέπεια να δοθεί επανάληψη. Στη δεύτερη εκτέλεση (33') ο Βραζιλιάνος μπακ αγχωμένος πλέον πλάσαρε συρτά άουτ, «παγώνοντας» την εξέδρα. Στην επανάληψη είχε δοκάρι με τον Ιβιτς στις καθυστερήσεις. Πάντως έδωσε καλά δείγματα απέναντι σε μια δυνατή ομάδα.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Ετο, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Αρίας, Φωτάκης (62' Ιβιτς), Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

Τότεναμ: Κουντιτσίνι, Γουόκερ, Τόουνσεντ, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Λίβερμορ, Κάρολ, Φάλκε (82' Φρέντερικς), Ντος Σάντος (92' Πάρετ), Κέιν, Παβλιουτσένκο.

ΠΟΛΟ

Εκτός ημιτελικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έμεινε η Εθνική νέων γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να προκριθεί στους τέσσερις της διοργάνωσης, η οποία διεξάγεται στην Τεργέστη.

Το συγκρότημα του Κώστα Πετράκη ηττήθηκε στον προημιτελικό από την Αυστραλία με 10-5 και πλέον θα διεκδικήσει μια θέση από την 5η έως την 8η στη διοργάνωση. Επόμενος αντίπαλος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα είναι ο ηττημένος του προημιτελικού Ρωσία-Ιταλία.

ΚΡΗΤΗ
Σύλληψη 22χρονου για δολοφονία οπαδού

Στον Εισαγγελέα Ηρακλείου, εμφανίστηκε και συνελήφθη χτες το πρωί, ένας 22χρονος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 21χρονου Γ. Ρουσσάκη. Το θύμα είχε χάσει τη ζωή του μετά από «ραντεβού θανάτου» χούλιγκανς που σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο του ΟΦΗ πριν από περίπου 10 μέρες και για τη δολοφονία του έχει κατηγορηθεί και προφυλακιστεί στις φυλακές της Νεάπολης ένας 24χρονος.

Ο 22χρονος, εμφανίστηκε στα δικαστήρια συνοδευόμενος από το δικηγόρο του και σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε πως δεν είχε σχέση με το φονικό, περιγράφοντας πως είδε τον 24χρονο προφυλακισμένο να χτυπά με μαχαίρι το θύμα. Σε βάρος του, έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, συμπλοκή, σύσταση συμμορίας και παράνομη οπλοχρησία.

ΠΑΟ
Νέα επεισόδια...

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι το σήριαλ της κόντρας επιχειρηματικών συμφερόντων με σκοπό τον έλεγχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αφού κάθε μέρα που περνάει συνεχώς υπάρχουν νέα επεισόδια. Ο πρωταγωνιστής των τελευταίων ημερών Ανδρέας Βγενόπουλος, που στις αρχές της βδομάδας εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τον έλεγχο της ΠΑΕ, φαίνεται ότι πλέον περνάει στην αντίπερα όχθη.

Ο επιχειρηματίας ενημέρωσε τον προεδρεύοντα της ΠΑΕ Δημήτρη Γόντικα με επιστολή που του απέστειλε πως μέχρι τη Δευτέρα στις 11 στο πρωί, θέλει γραπτώς το «ναι» του Γιάννη Βαρδινογιάννη σε πέντε όρους που έθεσε. Μεταξύ άλλων ζητάει από την πλευρά Βαρδινογιάννη να παραχωρηθεί δωρεάν η Παιανία, μέχρι ο Παναθηναϊκός να φτιάξει νέο προπονητικό κέντρο, ενώ του ζητάει να αναλάβει εξ ολοκλήρου το θέμα της ΓΗΠΕΛ και του Βοτανικού. Επίσης, να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση και παράλληλα να εξασφαλιστεί επικοινωνιακή ειρήνη από τα μέσα ενημέρωσης που (σύμφωνα με τον Βγενόπουλο) ελέγχει ή επηρεάζει η οικογένεια Βαρδινογιάννη! Από την πλευρά του Γ. Βαρδινογιάννη, μέχρι αργά το απόγευμα, δεν υπήρξε κάποια αντίδραση στα νέα δεδομένα.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - ΑΕΚ 4-1
Προδόθηκε από την άμυνα

Πληρώνοντας την κακή λειτουργία της αμυντικής γραμμής, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα στις Βρυξέλλες από την Αντερλεχτ με 4-1, στην πρώτη αγωνιστική του 12ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν καταστροφικό. Σε όλα τα γκολ είχαν ευθύνη οι αμυντικοί. Το σκορ άνοιξε στο 16' ο Σοάρες που εκμεταλλεύτηκε τη λάθος συνεννόηση Δέλλα - Κωνστοντόπουλου. Τα γκολ για τους Βέλγους διπλασιάστηκαν με κεφαλιά του ξεχασμένου στη μικρή περιοχή Γιοβάνοβιτς. Η Ενωση μείωσε με όμορφο γκολ στο 36', όμως όλα κρίθηκαν στο 40' όταν και πάλι ο Σοάρες ανέβασε το δείκτη του για να βάλει στο 81' και πάλι γκολ.

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε με τους: Κωνσταντόπουλο, Μανωλά, Δέλλα, Καράμπελα, Γεωργέα, Λεονάρντο (70' Σιαλμά), Λαγό, Βάργκας, Γκέντζογλου, Γκούντγιονσεν και Λυμπερόπουλο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ