ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οργανωμένη παρεμπόδιση και άρνηση πληρωμής των χαρατσιών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

«

Η λαϊκή οργή να εκφραστεί σε οργανωμένη παρεμπόδιση και άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. Είναι καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για τη λαϊκή οικογένεια». Με αυτόν τον τίτλο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με χτεσινή ανακοίνωσή του, τονίζει:

«Η δικαιολογημένη οργή που νιώθουν οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, καθώς φτάνουν στα σπίτια τους τα επαίσχυντα χαράτσια που φορολογούν τη φτώχεια τους και ακολουθεί ο φόρος για τα σπίτια τους, πρέπει να μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι οργανωμένης άρνησης πληρωμής.

Κανένας δεν πρέπει να φοβηθεί και να σκύψει το κεφάλι. Η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για τις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια, αλλά και χρέος και πράξη αλληλεγγύης για όσες οικογένειες ακόμα αντέχουν.

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τα ταξικά εργατικά σωματεία, τις αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις των μικρομεσαίων που παίρνουν πρωτοβουλίες με συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες, για να εκφραστεί με πρακτικό και οργανωμένο τρόπο αγωνιστικά η λαϊκή απάντηση στους φόρους που πνίγουν το λαό, στα άγρια μέτρα που τον καταδικάζουν οριστικά στη φτώχεια και στην ανασφάλεια.

Καλούμε κάθε αποφασισμένη εργαζόμενη και εργαζόμενο, κάθε νέο και νέα, κάθε αυτοαπασχολούμενο, ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει ισχυρή οργανωμένη παρουσία του ΠΑΜΕ, να πάρει την πρωτοβουλία και να μπει μπροστά ώστε να εκδηλωθεί παντού η λαϊκή αυτενέργεια, η λαϊκή συμμαχία και αγωνιστική δράση. Οργάνωση, αλληλεγγύη, πάλη τώρα και παντού! Με μαζικές διαδικασίες και αντίστοιχες μορφές πάλης να εκφραστεί μαζικό κίνημα αντίστασης και υπεράσπισης της ζωής της εργατικής και λαϊκής οικογένειας από τη λεηλασία. Το λαϊκό μαζικό ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ μπορεί να ξεκινήσει από το "όχι" στα χαράτσια, και πρέπει να αγκαλιάσει τις οικογένειες των ανέργων απαιτώντας μέτρα προστασίας τους. Τα σχολεία της αμάθειας και της ταλαιπωρίας για τα παιδιά μας. Τα νοσοκομεία που η κατάσταση είναι τραγική και επικίνδυνη λόγω ελλείψεων. Το κόψιμο βασικών φαρμάκων. Τους παιδικούς σταθμούς με τα τροφεία και την έλλειψη φαγητού για τα παιδιά.

Είναι ώρα ο λαός να γνωρίσει τη δύναμή του και να την χρησιμοποιήσει. Να σωθεί ο λαός, όχι ο καπιταλισμός και τα μονοπώλια που οδηγούν στη φτώχεια, στην καταστροφή και τους πολέμους.

Τέρμα στη μοιρολατρία, στις αυταπάτες. Λαϊκή οργάνωση και συμμαχία ενάντια στον κοινό εχθρό, στα μονοπώλια, στην κυβέρνηση και τα κόμματα που τα υπηρετούν. Αυτοί ευθύνονται για την κρίση και το χρέος, αυτοί να πληρώσουν».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Μαζική άρνηση πληρωμής

Στις 28 του Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, επιστρέφει τα χαράτσια στο υπουργείο Οικονομικών

«Το χρέος δεν είναι δικό μας» σημειώνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) σε ανακοίνωσή της, με την οποία καλεί σε «Οργανωμένη - Μαζική Αρνηση Πληρωμής» και επιστροφή των χαρατσιών στο υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη 28 του Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Τώρα που η κρίση και η επίθεση της κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης μας τσακίζει.

Τώρα που φέρνουν νέα φοροκαταιγίδα: "Τέλη Επιτηδεύματος", "Εισφορές Αλληλεγγύης", Αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, Νέο χαράτσι στα ακίνητα...

Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν με τον κίνδυνο χρεοκοπίας, τη στιγμή που:

  • Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι έχουμε ήδη χρεοκοπήσει.
  • Εκατοντάδες χιλιάδες είμαστε στα πρόθυρα του λουκέτου.
  • 350.000 χρωστάμε στον ΟΑΕΕ και είμαστε ανασφάλιστοι.
  • Με τις μειώσεις των συντάξεων χιλιάδες συνταξιούχοι είναι εξαθλιωμένοι.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ!!

Αυτοί που ευθύνονται για τη χρεοκοπία, οι Τραπεζίτες, οι Βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι και οι εφοπλιστές ακόμα επιδοτούνται, ακόμα κερδίζουν δισ. ευρώ.

Ούτε δεκάρα τσακιστή σ' αυτούς που δημιούργησαν την κρίση.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Επιστρέφουμε το Λογαριασμό στο Υπουργείο Οικονομικών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να αντιδράσουμε αποφασιστικά και οργανωμένα με συνελεύσεις και συσκέψεις να αποφασίσουν την άρνηση πληρωμών και την καταδίκη της φοροεπιδρομής.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν τα εντάλματα πληρωμής στα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα».

Πορεία στα Γιάννενα

Πορεία στους δρόμους της πόλης ενάντια στη νέα φοροληστεία της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στα Γιάννενα από το ΠΑΜΕ και τις άλλες αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις μέσα από την οποία εκφράστηκε η αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και του λαού να αντιπαραθέσουν την οργανωμένη αντίθεση και αντίσταση στα χαράτσια και στους εκβιασμούς, να μην πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Τους κόβουν τις συντάξεις - τους στέλνουν τα χαράτσια

Κινητοποίηση από την ΠΕΜΕΝ για οργανωμένη άρνηση πληρωμής τους

Πρωτοβουλία για την αγωνιστική οργάνωση των ναυτεργατών ενάντια στα νέα φορολογικά χαράτσια, αναλαμβάνει η ΠΕΜΕΝ, σε συντονισμό με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Η Ενωση προχωρά άμεσα σε περιοδείες σε όλα τα καράβια, στα στέκια των ναυτεργατών στην Ακτή Μιαούλη, παντού, θα απευθύνει το κάλεσμα στον κλάδο για οργανωμένη, μαζική άρνηση της πληρωμής των νέων χαρατσιών. Τα χαράτσια θα συγκεντρωθούν και με κινητοποίηση που θα οργανωθεί από την ΠΕΜΕΝ, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τη Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση και την Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, προς το τέλος του Σεπτέμβρη, οι ναυτεργάτες θα τα παραδώσουν στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας.

Καταγγέλλει μάλιστα πως ενώ στέλνουν τα χαράτσια στους ναυτεργάτες, την ίδια ώρα το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΑΑΝ) απαιτεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΝΑΤ να εφαρμόσει το άρθρο 44 του νόμου 3986/2011 που καθορίζει μεταξύ άλλων την περικοπή από την κρατική επιχορήγηση προς το ΝΑΤ του ποσού των 50 εκατ. ευρώ για το 2011. Αυτό θα σημάνει την πλήρη αδυναμία του ΝΑΤ - όπως βεβαιώνουν προς την ΠΕΜΕΝ υπηρεσιακοί παράγοντες του ΝΑΤ - να καλυφθούν οι υποχρεώσεις σε συντάξεις, γιατρούς και φάρμακα.

Η ΠΕΜΕΝ καλεί τους μηχανικούς να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική συνέλευση την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη στις 10.30 το πρωί για εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, ώστε η συνέλευση αυτή να αποτελέσει σταθμό στην παραπέρα οργάνωση της πάλης συνολικά των ναυτεργατών, να συμβάλει στην προετοιμασία για απεργιακή κινητοποίηση το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ