ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ
Η «κραυγή» δεν είναι μόνο αίτημα, αλλά και πράξη επιστροφής

«Ντροπή τους, γιατί ουδεμία σχέση με την αλήθεια έχουν όλα αυτά. Καλό το σόου, αλλά καλύτερη η αλήθεια». Αυτή ήταν η προκλητική τοποθέτηση της κυβέρνησης - διά στόματος του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου - μετά τη συγκλονιστική «κραυγή» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα από εκατοντάδες μέλη και αποφοίτους των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ. Τα παραπάνω προκάλεσαν την εύλογη αντίδραση θεραπευτών και θεραπευόμενων.

«Τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ κατέβηκαν στο δρόμο για να μη βρεθούν στο δρόμο. Θεραπευόμενα μέλη, γονείς, εργαζόμενοι κραυγάζουμε για το αυτονόητο, το δικαίωμα των εξαρτημένων στον τόπο αυτό να έχουν πρόσβαση στην ελπίδα για την επιστροφή στη ζωή, να βρουν ένα στήριγμα στη δική τους οδυνηρή προσπάθεια να ζήσουν με ισοτιμία και αξιοπρέπεια. Κατεβήκαμε στο δρόμο κραυγάζοντας τα τρία βασανιστικά για μας ερωτήματα, ζητώντας μια καθαρή απάντηση κι όχι οργουελιανές υπεκφυγές: τι θα γίνει με την κρατική επιχορήγηση, με ποια λογική προτείνεται η συγχώνευση με τον ΟΚΑΝΑ, με ποιο δικαίωμα αποδεκατίζεται το προσωπικό, άρα και οι δυνατότητες λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ. Τα ερωτήματα αυτά δεν είναι βέβαια άγνωστα στον υπουργό "Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης", τα έχει ακούσει επανειλημμένα. Το ίδιο γνωστές είναι στην ελληνική κοινωνία οι υπεκφυγές του ιδίου και της κυβέρνησής του που βαφτίζονται απαντήσεις. Σε ποιους αγώνες του αναφέρεται ο Υπουργός; Στην επιμονή του να παραδοθούν από το ΚΕΘΕΑ τα ονόματα της καλλωπισμένης ανεργίας; Στην κατάργηση των κωδικών της χρηματοδότησης που αποκρύβεται πίσω από αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις για ποσά που "ΘΑ" διασφαλιστούν, όταν οι περικοπές που ανακοινώθηκαν συμπίπτουν (51%) με το υπόλοιπο που ΔΕΝ καταβάλλεται;», επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ με ανακοίνωσή του.

Και καταλήγει: «Οι εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ ενόχλησαν πολύ τον κύριο Λοβέρδο(...) Είναι γνωστές οι απόψεις του υπουργού για τους εξαρτημένους, ότι είναι ασθενείς, και άρα ο ρόλος τους περιορίζεται στο να είναι μόνο "συμμορφούμενοι αποδέκτες" του φαρμάκου που αφειδώς αποφάσισε να χορηγήσει η πολιτεία(...) Ο Υπουργός ενοχλείται. Ενοχλείται όταν οι πολίτες, που είναι εν τέλει οι κερδισμένοι ή χαμένοι των επιλογών του, αποφασίζοντας να διεκδικήσουν οι ίδιοι, δίνουν μαθήματα αξιοπρέπειας που τόσο στερείται η ηγεσία του τόπου. Ενοχλείται όταν αυτή η κραυγή, που μέσα της αντηχεί η απόγνωση στην οποία καταδίκασαν την ελληνική κοινωνία, διαπερνά τα τείχη μιας, εν πολλοίς, στρατευμένης πληροφόρησης, συναντά την ευαισθησία των πολιτών και ηχεί στον δικό του ασηπτικό κόσμο, εκεί όπου τραβάει στο χαρτί τις γραμμές που στέλνουν στον Καιάδα ανθρώπους(...) Η κραυγή των μελών των Θεραπευτικών Προγραμμάτων δεν είναι μόνο ένα αίτημα. Είναι και μια πράξη επιστροφής. Στους δρόμους και στις πλατείες κάνουν, με δική τους απόφαση, ακόμη ένα βήμα για να κερδίσουν τη θέση τους ανάμεσα στους υπόλοιπους πολίτες».

Σήμερα, Παρασκευή, στις 5 μ.μ. η τηλεόραση του «902» θα μεταδώσει τη συζήτηση στη Βουλή της Επερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Επικίνδυνος αποπροσανατολισμός

«Μεθοδεύουν να υποκαταστήσουν το μόλις δημιουργηθέν Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας με ένα ευρωπαϊκό γραφείο εκποίησης. Εμείς εγκαίρως είχαμε επισημάνει ότι κάποιοι έχουν επιλέξει ως τελικό τους στόχο το Γουδή...». Η δήλωση αυτή ανήκει στον εκπρόσωπο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. και είναι για γέλια και για κλάματα. Δε διαφωνεί με το ξεπούλημα αλλά με το ποιος θα ξεπουλήσει. Και ισχυρίζεται πως αν το κάνει το ταμείο που δημιούργησε για το σκοπό αυτό η κυβέρνηση και στο οποίο συμμετέχει ο ΛΑ.Ο.Σ. με εκπρόσωπό του, τότε θα πρόκειται για «αξιοποίηση», ενώ αν το αναλάβει ένα ευρωπαϊκό γραφείο θα πρόκειται για εκποίηση! Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;

***

Η ουσία, όμως, αυτής της δήλωσης βρίσκεται στην τελευταία φράση. Πολύ φλερτάρει ο ΛΑ.Ο.Σ. με το Γουδή. Συχνά πυκνά το επικαλείται. Ο λόγος προφανής. Αντιλαμβάνεται πλήρως σε τι κατάσταση έχει περιέλθει ο λαός εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Φοβάται τη λαϊκή αγανάκτηση, το ενδεχόμενο αυτή να μετουσιωθεί σε πάλη εναντίον της άρχουσας τάξης και του αστικού πολιτικού συστήματος, του οποίου ο ΛΑ.Ο.Σ. αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα, έχοντας επιπλέον βάλει γερές πλάτες στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Συμφέρον έχει, λοιπόν, ο ίδιος και όλα όσα εκπροσωπεί απ' την ανώδυνη εκτόνωση της λαϊκής οργής αποκλειστικά απέναντι σε ορισμένα πρόσωπα. Ο λαός, όμως, δεν έχει κανένα συμφέρον αν «καεί» ένα «δέντρο» όταν το «δάσος» θα εξακολουθεί να απλώνεται ολόγυρά του. Εχθρός του είναι το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι στο σύνολό τους. Και αυτός ο εχθρός τα μόνα «βόλια» που καταλαβαίνει είναι αυτά της οργανωμένης, ανειρήνευτης ταξικής πάλης ως την ανατροπή της εξουσίας του. Ολα τ' άλλα είναι για αποπροσανατολισμό του λαού και εγκλωβισμό του σε «λύσεις» που θα τον οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμα χειρότερες μέρες.

***

Αλλωστε, αυτό που κρύβει ο ΛΑ.Ο.Σ., και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν το κεφάλαιο και ρητορεύουν περί «προδοσίας» σε ό,τι αφορά στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είναι πως τα ίδια συμβαίνουν σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, ιδιαίτερα στα μέλη της ΕΕ. Γιατί τα συμφέροντα του κεφαλαίου υπηρετούνται με τέτοιες επιλογές σήμερα. Για παράδειγμα, η ιταλική κυβέρνηση ανήγγειλε ότι ξεκινά η παραχώρηση τμήματος της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με σκοπό να μειωθεί το πάρα πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος της Ιταλίας.


Β.

ΜΕΛΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΥΕΘ
Για τη ζωή μας και τη ζωή όλων των εξαρτημένων

Στις ανήθικες δηλώσεις του υπουργού Υγείας απαντούν με ανακοίνωσή τους και τα μέλη της μονάδας ΚΥΕΘ (Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης Θεσσαλονίκης), οι οποίοι επισημαίνουν:

«Σε απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου με τις οποίες χαρακτήρισε σόου την κραυγή αγωνίας των μελών του ΚΕΘΕΑ αισθανόμαστε την ανάγκη να απαντήσουμε στους χαρακτηρισμούς του, οι οποίοι είναι ανακριβείς και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Στην πραγματικότητα εμείς νοιώσαμε, θέλαμε, και με δική μας πρωτοβουλία πραγματοποιήσαμε τη συγκέντρωση - Κραυγή, γιατί αφορά εμάς, τη ζωή μας την ίδια και τη ζωή όλων εκείνων που είναι εξαρτημένοι και χρειάζονται τη βοήθεια των προγραμμάτων. Φαίνεται άλλωστε καθαρά πως ο κ. Υπουργός δεν είχε ποτέ την ευκαιρία ή την τύχη μάλλον να γνωρίσει από κοντά κάποιον πρώην χρήστη υπό θεραπεία, γιατί τότε θα ήξερε πως δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργούμε ως "προβατάκια". Ευχαριστούμε πάντως κ. Υπουργέ γιατί δεν υποτιμάτε καθόλου τη νοημοσύνη μας όπως και την νοημοσύνη του ελληνικού λαού».

ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Νέα διαμαρτυρία σήμερα κατά των υποκαταστάτων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας διοργανώνουν σήμερα, στις 7 μ.μ., μαζικοί φορείς της περιοχής αντιδρώντας στη λειτουργία μονάδας υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο, η οποία μάλιστα θα γειτνιάζει και με δύο σχολεία. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών. Την κινητοποίηση διοργανώνουν οι φορείς: Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στο νοσοκομείο που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς, Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας, Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας, Μέριμνα, ΑΦΟΑΝ - «Κ. Βάρναλης», ΟΦΟΝ, Σύλλογος Πολυκατοικιών και κάτοικοι της περιοχής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ