ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Οχτώβρη 2011
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αγαπημένων μας, ΚΟΡΝΗΛΙΑΣ (φωτ.) και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ (φωτ.) και της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ ενίσχυση.

Τα παιδιά και τα εγγόνια

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν σαράντα ημέρες από όταν «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΠΑΥΛΟΣ ΖΩΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στον αχώριστο σύντροφό του, τον «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης του ΚΚΕ, 50 ευρώ.

Η σύζυγος Βούλα

οι κόρες του Μάγδα και Ολγα

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ξαδέρφου μου ΠΟΛΙΑΝΙΔΗ ΑΝΤΩΝΗ, από το Πρόχωμα Θεσ/νίκης, αγωνιστή του λαϊκού κινήματος και της Εθνικής Αντίστασης, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω 50 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πολίχνης.

Πουτακίδου Σοφία, Σιδηρόκαστρο Σερρών

***

Ο Χρήστος Αργυρίου, στη μνήμη του πατέρα του ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, προσφέρει το ποσό των 100 ευρώ στην ΝΟ ΚΝΕ Ημαθίας.

***

ΦΩΤ.

Ο Βαγγέλης Ζαφειρίου και η σύζυγός του Περσεφόνη Ζαφειρίου - Ευθυμίου, προσφέρουν στο Κόμμα των αγώνων και των θυσιών, το ΚΚΕ, το ποσό των 100 ευρώ, στη μνήμη των αδελφών τους:

ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗ (φωτ.), μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Καταγόταν από το Φύλλο Καρδίτσας και υπηρέτησε στο Ιππικό του Γαζή. «Εφυγε» πριν 13 χρόνια.

ΚΟΤΣΑΛΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΚΟΤΣΑΛΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΝΙΚΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε κατά τις τελευταίες επιχειρήσεις στο Βίτσι, το 1949. Καταγόταν από το χωριό Λεοντάρι Καρδίτσας.

***

Στη μνήμη του φίλου και συναγωνιστή ΑΡΓΥΡΗ ΧΡΗΣΤΙΔΗ προσφέρω για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, το ποσό των 500 ευρώ.

Βασίλης Σταμέλος, Βόλος

***

3 ΦΩΤ.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ (φωτ.) του Συμεών γεννήθηκε στο Γερακαριό Κιλκίς το 1932. Στην Κατοχή η οικογένειά του πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Ο αδελφός του ΛΕΩΝΙΔΑΣ, παλιός ΟΚΝίτης και στέλεχος της ΕΠΟΝ, σκοτώθηκε πολεμώντας στο ΔΣΕ, το 1947, και ο γαμπρός του ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ εκτελέστηκε με απόφαση στρατοδικείου του Κιλκίς το 1948. Αυτά τα γεγονότα σημάδεψαν τη ζωή του και πήρε αταλάντευτη θέση δίπλα στο ΚΚΕ. Στις 9/10/2011 κλείνουν τρία χρόνια από το θάνατό του.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ (φωτ.) γεννήθηκε στον Πόντο και εγκαταστάθηκε στο Γερακαριό Κιλκίς μετά τι Μικρασιατική καταστροφή. Πολύ νέος έγινε μέλος του ΚΚΕ και έμεινε σταθερά προσηλωμένος στην κομμουνιστική ιδεολογία ως το θάνατό του, το 1987.

Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΟΤΣΑΛΙΔΟΥ (φωτ.), σύζυγος του Αλέξη, οργανωμένη και αυτή στο ΚΚΕ από τα νεανικά της χρόνια, υπήρξε ακλόνητη στην ιδεολογία της ως το θάνατό της, το 1990.

ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
Στη μνήμη των παραπάνω, η Ρόζα Λαζαρίδου και η Παρέσα Κοτσαλίδου, σύζυγος και κουνιάδα του Βαγγέλη, και οι κόρες του ζεύγους Κοτσαλίδη προσφέρουν στο αθάνατο ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα, αντιστασιακού ΔΗΜΗΤΡΗ (Τζίμη) ΒΑΡΕΛΑΚΗ, που για πρώτη φορά μετά από εξήντα χρόνια δεν θα βρίσκεται κοντά μας στην ονομαστική του γιορτή, προσφέρω στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, 50 ευρώ ενίσχυση.

Μαρία Βαρελάκη

***

ΦΩΤ.

Πριν ένα χρόνο, στις 24/10/2010, «έφυγε» από κοντά μας, προδομένος από την καρδιά του, ο πολυαγαπημένος μας γιος ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ, παιδί πολιτικών προσφύγων. Στην Τσεχοσλοβακία που ζούσαμε είχε βγάλει μέση εκπαίδευση, ηλεκτρολόγος. Οταν ήρθαμε στην Ελλάδα, το 1977, εργαζόταν πολλά χρόνια κοντά σε εργολάβο και το απόγευμα φοιτούσε στη «Σιβιτανίδειο» Σχολή. Δούλεψε αρκετά χρόνια στη ΔΕΗ.

Στη μνήμη του, οι γονείς του Αθηνά και Αθανάσιος Δροσόπουλος, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ για ενίσχυσή του, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας φίλου ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, 50 ευρώ.

Οι φίλοι και κουμπάροι του

Συμεών και Μαρία Ηλιου

***

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΙΜΠΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΙΜΠΙΔΗΣ
Στις 11 Σεπτέμβρη 2011 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο παλαίμαχος αγωνιστής ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΑΒΗΣ. Η κηδεία του έγινε την επομένη στο νεκροταφείο Σχιστού. Ο Ιωάννης Μανάβης καταγόταν από το Σουφλί του Εβρου, αλλά γεννήθηκε στη Λάρισα, στις 9 Μάρτη 1918. Επέστρεψε παιδάκι στη γη του Ορφέα, όπου ανδρώθηκε και σπούδασε στην Ακαδημία Αλεξανδρούπολης. Εντάχθηκε στο ΕΑΜ από τους πρώτους. Συνελήφθη το 1946 και καταδικάστηκε σε θάνατο για «προδοσία». Αργότερα η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια, ύστερα από άοκνες προσπάθειες της τότε αρραβωνιαστικιάς του Ειρήνης. Εμεινε στη φυλακή ως το 1964. Με την επιβολή της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας το 1967 τον συνέλαβαν πάλι και εκτοπίστηκε στη Γυάρο και τη Λέρο. Μετά τη δοθείσα αμνηστία επιστρέφει στην Αθήνα. Ηταν μέλος της τοπικής ΠΕΑΕΑ Σουφλίου ως το θάνατό του.

Οι αδελφές Ντίνα και Λέλα Κούκου προσφέρουν στο «Ρ», στη μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΝΑΒΗ, φίλου το πατέρα τους, 100 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα μας ΚΩΣΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ του Γιάννη, αντιστασιακού (ΕΛΑΝ), και της μητέρας μας ΑΓΛΑΪΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - ΧΑΔΟΥΛΗ, που έμειναν πιστοί στο ΚΚΕ μέχρι το θάνατό τους,

επίσης στη μνήμη των θείων μας: ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ του Γιάννη (φωτ.), πολιτικού επιτρόπου Λόχου στο ΔΣΕ, και του ΧΑΔΟΥΛΗ ΧΑΔΟΥΛΗ του Γιάννη, που υπηρέτησε στην 123 Ταξιαρχία του ΔΣΕ (όλοι τους κατάγονταν από την Καρίτσα Λάρισας) προσφέρουμε στο ΚΚΕ, αντίστοιχα: Μέσω ΚΟΒ Τούμπας Θεσσαλονίκης 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαριλάου Θεσσαλονίκης 50 ευρώ και μέσω ΚΟΒ Κέντρου Μπραχαμίου, 50 ευρώ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
Χρυσούλα, Καίτη, Ελένη, Γιάννης Αναστασίου

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του σ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΤΑΞΑ, που έφυγε από τη ζωή στις 7 Ιανουαρίου 2010, και του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ, που τόσο πρόωρα και αναπάντεχα «έφυγε», προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Μπραχαμίου, 50 ευρώ.

Καίτη Αναστασίου

***

ΦΩΤ.

Πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας σύζυγος και μητέρα, ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΟΥΜΕΛΙΔΗ.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ταύρου, 100 ευρώ.

Ο σύζυγός της Ηλίας Σουμελίδης,

τα παιδιά της και τα εγγόνια της

***

ΦΩΤ.

Ενας ακόμη Μακρονησιώτης, ο αγωνιστής και σύντροφος ο ΝΙΚΟΣ ΖΕΡΜΠΙΝΟΣ έφυγε από τη ζωή. Γεννήθηκε στη Δράκεια Πηλίου το 1923. Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος τον βρίσκει μαθητή στο πρακτικό Λύκειο Βόλου. Στην Κατοχή οργανώνεται στις ΕΑΜικές οργανώσεις, όπου υπηρέτησε με ζήλο στα πόστα που του ανέθεσαν μέχρι την απελευθέρωση. Μετά, συνεχίζει στην παρανομία και στις 5 Μάη 1947 συλλαμβάνεται στην Αγριά Μαγνησίας από την Ασφάλεια και εκτοπίζεται στην Ικαρία, στη συνέχεια στο Τρίκερι, στη Μακρόνησο και, τελευταία, στον Αγιο Ευστράτιο. Εμεινε όρθιος, παρά τον κλονισμό της υγείας του, και αμετανόητος για τις ιδέες του απέναντι στις πιέσεις για δήλωση μετάνοιας. Με την επιστροφή του από τις εξορίες αγωνίστηκε από τις γραμμές της ΕΔΑ και με τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ από τις γραμμές του, έγινε καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη» και δούλευε ακούραστα για το στήσιμο παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ.

Ο αδερφός του Αντώνης προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας, τιμώντας τη μνήμη του, αντί για στεφάνι και σύμφωνα με την επιθυμία του εκλιπόντος, 150 ευρώ ως ενίσχυση για το ΚΚΕ και για τους αγώνες που έρχονται για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ και της δικτατορίας του κεφαλαίου, προκειμένου να περάσουμε στη λαϊκή εξουσία με κοινωνικό έλεγχο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
***

ΦΩΤ.

Πέρασε ένας χρόνος από την ημέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΛΟΥΚΑΣ ΣΑΚΚΕΛΑΡΙΟΥ. Μέλος του ΚΚΕ από νεαρή ηλικία είχε έντονη δράση στους αγώνες των υγειονομικών όπου πρωτοστάτησε στην οργάνωσή τους και τη δημιουργία της Ομοσπονδίας τους, της ΟΣΝΙΕ.

Στη μνήμη του, η αγαπημένη συντρόφισσά του στη ζωή, Χριστίνα, προσφέρει 200 ευρώ για την ενίσχυση του αγώνα του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Λιβαδειάς. Επίσης, στη μνήμη του αγαπημένου παππού και συντρόφου, ο Μιχάλης Αλευρομάγειρος και ο Γιώργος Διακάκος προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Λιβαδειάς.

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΙΜΠΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1943 και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Κυριακή προσφέρει 50 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολωνού.

***

ΦΩΤ.

Στον αγαπημένο μας σύζυγο και σύντροφο ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΝΤΕ: «Δεν σε ξεχνάμε ποτέ, γιατί ήσουν άξιος οικογενειάρχης και συνεπής αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Στάθηκες όρθιος μέχρι την τελευταία σου στιγμή. Μήτσο μου, για την ονομαστική σου γιορτή προσφέρουμε: Η γυναίκα σου και τα παιδιά σου Κώστας και Γεωργία, 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Σπυρίδωνα Νταμαρακίων, της οποίας ήσουν μέλος.

Η συντρόφισσά σου

Τσαντέ Φωτεινή»

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ από το Νικηφόρο Δράμας, ακούραστου αγωνιστή και πιστού μέχρι το τέλος της ζωής του στις αρχές και τα ιδανικά του ΚΚΕ, η σύζυγός του, συντρόφισσα Σουμέλα, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ. Σταθερός και δραστήριος αγωνιστής για τα λαϊκά συμφέροντα, αγωνιζόταν με αυταπάρνηση για να δει ο λαός μας καλύτερες μέρες. Τους αγώνες αυτούς τους πλήρωσε με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορίες.


 ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΟΡΝΗΛΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΟΡΝΗΛΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΣΑΝΤΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΑΝΤΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΟΥΜΕΛΙΔΟΥ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΟΥΜΕΛΙΔΟΥ

ΛΟΥΚΑΣ ΣΑΚΚΕΛΑΡΙΟΥ
ΛΟΥΚΑΣ ΣΑΚΚΕΛΑΡΙΟΥ

 ΒΑΡΕΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΒΑΡΕΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κωνσταντίνος Δροσόπουλος
Κωνσταντίνος Δροσόπουλος

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΖΩΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΖΩΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΠΟΛΙΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΠΟΛΙΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΖΕΡΜΠΙΝΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΖΕΡΜΠΙΝΟΣ

«Θοδωρής Οικονομάκος ο ανυπότακτος καθηγητής»

ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ
φωτ.

«Να σε κεράσω ένα κρασί/ Δε σε βρήκα./ Να σου διαβάσω/ Το τελευταίο μου ποίημα/ Δεν πρόλαβα./ Να σε φιλήσω επιτάφιο/ Προσφέρθηκες.

Εγινες όνειρο/ Κι άπλωσες την εικόνα σου/ Μεταξωτό σεντόνι. / Πάνω στα σύννεφα/ Το πνεύμα σου,/ Ελεύθερο ελάφι της Αρτεμης.

Κάτω στο χώμα μια μάνα/ Των Κροκεών η γη/ Και η ανατολή με τα κόκκινά της/ Γλυκά ν' αποτεφρώνει/ Την καρδιά σου/ Αγαπημένε Θοδωρή».

Μίμης Χριστοφιλάκης, 8/7/2011

«Θοδωρή...,

Ωρες παλεύω να σκαρώσω κάτι μικρό, περιεκτικό και αντιπροσωπευτικό "στη μνήμη" σου - Αχ, πόσο πονεί η καρδιά μου! Προκαταβολικά συγχώρεσέ με για τη φτώχεια των λέξεων. Τα παιδιά, μου ζήτησαν να πω δυο λόγια στο μνημόσυνό σου, δεν κατάφερα να παρευρεθώ όμως. Επανορθώνω από 'δω.

Ο σ. Θοδωρής Οικονομάκος (Κροκεές, 27/12/1946 - 8/7/2011) γεννήθηκε, μεγάλωσε, έδρασε, "έσβησε" και ενταφιάστηκε στη "Μικρή μας Πόλη". Τον τόπο των Διοσκούρων, του Κροκεάτη Λίθου και του Βρεττάκου. Μια ελαιόφυτη τοποθεσία ανάμεσα σε Πάρνωνα και Ταΰγετο με πολιτισμό χιλιάδων χρόνων.

Γι' αυτόν τον πολιτισμό και για την πάταξη της υποκουλτούρας, δούλεψε σκληρά. Φυσικός - καθηγητής ΜΕ από το 1978, γυμνασιάρχης και λυκειάρχης - διετέλεσε πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών επί 20ετία. Υπό την προεδρία του ιδρύθηκε κινηματογραφική λέσχη (1979), διοργανώθηκαν αφιερώματα στο Νικηφόρο μας και συναυλίες με τους: Μαρία Δημητριάδη, Μικρούτσικο, Λάκη Χαλκιά, Κωνσταντακόπουλο, Κουλουμπή, τσεχοσλοβάκικα και βουλγάρικα φολκλορικά χορευτικά συγκροτήματα κ.ά. Πάλεψε για την ίδρυση μιας οργανωμένης μουσικής σχολής. Υπήρξε μέλος (κορνετίστας) της Φιλαρμονικής Κροκεών (ιδρ. 1925).

Υγιής συνδικαλιστής από το μετερίζι του εκπαιδευτικού, της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, τους κόλπους του ΚΚΕ από το 1979, ο Θοδωρής υπήρξε ακηδεμόνευτος, σταθερός στα ιδανικά του κατατρεγμένου Ανθρώπου. Αγωνίστηκε τίμια για μια καλύτερη Παιδεία, έναν κόσμο αταξικό.

Ο σπόρος που αφήνεις Θοδωρή, οι γιοι σου Πίτης και Δημητράκης, άξιοι συνεχιστές των αγώνων σου και της ανιδιοτελούς προσφοράς σου, θα βλαστήσουν και θα μεταλαμπαδεύσουν τα πιστεύω σου. Οι μαύρες πλερέζες που δέσποζαν στην εξώπορτά σας μετά το φευγιό σου, θα αντικατασταθούν με το χαρμόσυνο λευκό της Νίκης επί των βαρβάρων χτυπημάτων της πλουτοκρατίας στην καμπούρα του Λαού μας».

Χρήστος Ηλ. Κολοβός

Βιολονίστας - Ερευνητής - Δ/ντής Ορχήστρας

Τίλμπουρχ, 2/10/2011

«Θ' αφήσω τ' όνειρο ανοιχτό

Στο Θοδωρή/

Ησυχα ήταν,/ Οταν σηκώθηκες άνεμος καυτός/ Ιουλιανός,/

Που έλιωσε τη φωνή μου/ Σ' έφερε στα μάτια μου/

Κόκκινο λουλούδι/ Σε σχισμή βράχου/

Και γύρω μου/ Να πλαταίνει ο ουρανός/ Τις μαύρες σκέψεις.

Το βράδυ που θα κοιμηθώ/ Θ' αφήσω τ' όνειρο ανοιχτό/ Μήπως κι επιστρέψεις.»

Μίμης Χριστοφιλάκης, Κροκεές, 28/7/2011



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ