Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11096

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Σφοδροί ανταγωνισμοί και παζάρια λυκοσυμμαχίας

ΣΕΛ.  11
«ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»
Φοροεπιδρομή στην υπηρεσία των μονοπωλίων

ΣΕΛ.  21

Να πληρώσουν τη χασούρα των Ταμείων κράτος και πλουτοκρατία

ΚΚΕ: Το κράτος και η πλουτοκρατία πρέπει να καλύψουν όλες τις απώλειες, παλιές και νέες, στο 100%, να διασφαλιστούν πλήρως τα αποθεματικά των Ταμείων. Πιο ορμητική, πιο αποφασιστική οργάνωση της λαϊκής πάλης και συμμαχίας, κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι, με το «κούρεμα» του χρέους, δε θα θιγούν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα αποθεματικά των οποίων είναι τοποθετημένα σε κρατικά ομόλογα. Καμιά εμπιστοσύνη. Ηδη τα Ταμεία έχουν λεηλατηθεί άγρια από τις κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και την πλουτοκρατία. Διαχρονικά συνυπεύθυνοι γι' αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι και οι διοικητές των Ταμείων που τζογάρισαν δεκάδες δισ. στο χρηματιστήριο και σε άλλα χρηματοπιστωτικά τοξικά προϊόντα. Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να τους σταματήσουν, να βάλουν τέλος στις θυσίες.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΣΑΣΑ
Την Ιστορία τη γράφουν οι λαοί

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου μας διδάσκει ότι: Ο λαός έχει το δίκιο και τη δύναμη να το επιβάλει. Την ώρα που για την πλουτοκρατία σήμερα πατριωτισμός είναι να πληρώσουν οι οικογένειές μας τα σπασμένα της κρίσης τους, να συνεχίσουν να αυγατίζουν τα κέρδη τους πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, εμείς τους απαντάμε: Πατριωτισμός είναι να μην πτωχεύσει ο λαός.


ΣΕΛ.  15

Προσφορά

Η ΤΟ ΝΟΠΕ της ΚΝΕ και η ΚΟΒ ΝΟΠΕ προσφέρουν 1.220 ευρώ στο ΚΚΕ, στη μνήμη του σ. Δημήτρη Κοτζαρίδη.


Ο λαϊκός μονόδρομος

Οι οξύτατες αντιθέσεις ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης το τελευταίο χρονικό διάστημα και μάλιστα ανάμεσα σε ισχυρά όπως Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία κλπ., για τη διαχείριση του χρέους δεν έχουν σχέση μόνο με την Ελλάδα, αλλά συνολικά με την ΕΕ. Ετσι κι αλλιώς ψάχνουν να βρουν συνολική λύση διαχείρισης του χρέους, ελεγχόμενη μέσω «κουρέματός» του με δεδομένο ότι εκτός από την Ελλάδα, χώρες όπως Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία έχουν τεράστιο χρέος το μεγαλύτερο μέρος του οποίου διαχειρίζονται γαλλικές τράπεζες. Ενδεχόμενη αδυναμία αποπληρωμής του απ' αυτές τις χώρες σημαίνει ανεξέλεγκτη καταστροφή των καπιταλιστικών οικονομιών συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η διαχείριση του χρέους γίνεται βραχνάς στις καπιταλιστικές οικονομίες λόγω οικονομικής κρίσης σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που απαιτεί καταστροφή κεφαλαίου για έξοδο σε όφελός του. Αυτό πάνε να κάνουν με το «κούρεμα» (καταστροφή μέρους του τραπεζικού κεφαλαίου), αλλά κάθε κράτος μέλος προστατεύοντας το κεφάλαιο στη χώρα του, πασχίζει να έχει τη λιγότερη χασούρα. Το «κούρεμα» σημαίνει συντριβή για το λαό με νέα φρικτά μέτρα μείωσης μισθών, ενταφιασμού της ασφάλισης, φοροληστεία, ανεργία κλπ., για να καλυφθούν οι ζημιές της πλουτοκρατίας, να επανακάμψει η υψηλή κερδοφορία της. Είναι μονόδρομος για το λαό, να γίνει ο πλούτος λαϊκή περιουσία με λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Συμπόρευση με το ΚΚΕ, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας.



ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Επιμονή στην κατάργησή του

ΣΕΛ.  32
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Υπερασπίστηκαν τις συλλογικές συμβάσεις

ΣΕΛ.  9
ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Αυξάνουν δραματικά οι νεκροί

ΣΕΛ.  25
ΚΝΕ
Εκδηλώσεις - «μαθήματα Ιστορίας»

ΣΕΛ.  15
ΛΑΡΙΣΑ
Παρέμβαση για την προστασία των ανέργων

ΣΕΛ.  8
ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ
Τα φιλέτα στους μεγαλοεπιχειρηματίες

ΣΕΛ.  20
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Μόνιμο ορμητήριο των ιμπεριαλιστών

Σε μόνιμο ιμπεριαλιστικό ορμητήριο έχει μετατραπεί η Αεροπορική Βάση (120 Πτέρυγα Μάχης) στην Καλαμάτα, απ' όπου εξορμά η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για αποστολές έρευνας και διάσωσης μάχης, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μέχρι τις αφρικανικές ακτές.


ΣΕΛ.  12  -  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ