ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2011
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Την Κυριακή τα... σπουδαία

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κοντράρονται στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής

Icon

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κοντράρονται στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής
Την Κυριακή είναι τα... γερά χαρτιά της 8ης αγωνιστικής της SUPER LEAGUE. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό. Ο τεχνικός του «δικέφαλου του βορρά», Λάζλο Μπόλονι, είπε: «Είναι ένα ντέρμπι και χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλός μας είναι σε φόρμα, όμως και εμείς με τη βοήθεια του κόσμου μας πιστεύω ότι μπορούμε το τρίποντο». Στην αντίπερα όχθη ο κόουτς του ΠΑΟ, Ζερουάρδο Φερέιρα, τόνισε: «Παίζουμε σε μια καυτή έδρα, όμως πιστεύω στους παίκτες μου και νομίζω ότι είμαστε ικανοί για θετικό αποτέλεσμα».

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, που ταλανίζεται από διοικητικά προβλήματα, θα αντιμετωπίσει τον Αρη, σε ένα ματς κομβικό για τους Σαλονικιούς, αφού από το αποτέλεσμα θα κριθεί η παραμονή του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο.

Αύριο ο Ολυμπιακός θεωρητικά θα έχει εύκολο έργο στο Φάληρο κόντρα στον ΟΦΗ.

Ο Ατρόμητος, που είναι ο τρίτος της κορυφής, θα φιλοξενήσει στο Περιστέρι τον Πανιώνιο, ενώ στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός θα κοντραριστεί με την Ξάνθη. Τέλος, στο «Παγκρήτιο» ο Εργοτέλης θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου (Ολοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από τα κανάλια της NOVA), ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, 17.15 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ, 19.30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ. ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, 17.15 ΑΕΚ - ΑΡΗΣ, 19.30 ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Ρεπό έχουν Κέρκυρα και Γιάννενα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Ζητάει παράταση ο Ηρακλής

Ο Ηρακλής θα συμμετέχει στον 2ο όμιλο του Περιφερειακού πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν το οποίο θα ξεκινήσει στις 6 Νοεμβρίου (χτες έγινε η κλήρωση των ομίλων), ωστόσο ζήτησε και επίσημα παράταση από την ΕΠΟ. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν αποστείλει από την Τρίτη (25/10) στην ΕΠΟ επίσημο αίτημα για εξασφάλιση παράτασης στη συμμετοχή της στον 2ο όμιλο, καθώς η ομάδα δεν είναι έτοιμη μετά από τις πολλαπλού χαρακτήρα εκκρεμότητες, που αντιμετώπισε. Επίσης, στον Ηρακλή, με την ίδια ακριβώς αιτιολογία, αναμένουν από την ΕΠΟ απάντηση σε αίτημα για παράταση των μεταγραφών για μία βδομάδα, ώστε να έχει την ευκαιρία η ομάδα για ενίσχυση, πριν την έναρξη των υποχρεώσεών της.

FOOTBALL LEAGUE
«Κουτσουρεμένη» πρεμιέρα

Η Football League ξεκινάει, έστω και καθυστερημένα, από σήμερα. Μετά από ένα φορτισμένο καλοκαίρι με κατηγορίες, πειθαρχικές διώξεις, αθωώσεις γίνεται η πρεμιέρα του πρωταθλήματος έστω και ... κουτσουρεμένη, αφού οι ομάδες που προέρχονται από τη Σούπερ Λιγκ Λάρισα, Σέρρες βρίσκονται ακόμα σε δικαστικές διαμάχες.

Η πρεμιέρα περιλαμβάνει πέντε παιχνίδια και το πρόγραμμα ανοίγει με την αναμέτρηση της Καλλιθέας με το Διαγόρα. Κυριακή ρίχνονται στη μάχη, Παναχαϊκή, Πλατανιάς, Βέροια, Βύζας, Θρασύβουλος και Αναγέννηση Γιαννιτσών. Σήμερα: Καλλιθέα-Διαγόρας 19:00. Κυριακή: Παναχαϊκή - Πλατανιάς 15:00, Βέροια - Βύζας 15.00. Δευτέρα: Πανθρακικός - Καλλονή 19:00.

Παραμένει προφυλακισμένος o Αχιλ. Mπέος

Απορρίφτηκε με ομόφωνη απόφαση από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το αίτημα του πρώην πρόεδρου του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέου για αντικατάσταση της προφυλάκισής του με άλλους περιοριστικούς όρους, για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου, ο κατηγορούμενος θα πρέπει να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος, καθώς δεν έχει τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Να σημειωθεί ότι ανάλογη ήταν και η εισαγγελική πρόταση. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου φέρεται να είχε διευθυντικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νέες κλήσεις

Οι κλήσεις νέων προσώπων στην Εθνική Ελλάδας συνεχίζονται από τον Φερνάντο Σάντος. Ετσι, δυο παίκτες που είχαν καιρό να κληθούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, οι Βαγγέλης Μόρας και Βασίλης Πλιάτσικας, κλήθηκαν από τον Πορτογάλο. Συγκεκριμένα, ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την προεπιλογή ποδοσφαιριστών που ανήκουν σε ομάδες του εξωτερικού ενόψει των φιλικών αγώνων της Εθνικής Ανδρών με τη Ρωσία (11/11) και τη Ρουμανία (15/11). Πρόκειται για τους Τζόρβα, Παπασταθόπουλο, Κ. Παπαδόπουλο, Πέτσο, Τζιόλη, Κονέ, Πλιάτσικα, Σαμαρά, Γκέκα, Χιώτη, Τζαβέλλα, Μόρα.

MOTO GP
«Ρέκβιεμ» για Σιμοντσέλι

Μέσα σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Κοριάνο ο Μάρκο Σιμοντσέλι που έχασε τη ζωή του την περασμένη Κυριακή στον αγώνα της Μαλαισίας. Δίπλα στο φέρετρο του αδικοχαμένου αναβάτη βρίσκονταν οι δυο μοτοσυκλέτες του, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα, όλοι οι αντίπαλοί του με τις στολές του αγώνα παρακολουθούσαν βουβοί την τελετή.

Συγκλονισμένοι οι γονείς του αδικοχαμένου Ιταλού πρωταθλητή, ο πατέρας του Πάολο, η μητέρα του Ροζέλα και η 13χρονη αδελφή του Μαρτίνα φαίνονταν σαν χαμένοι εντός του ναού αλλά και λίγο νωρίτερα, όταν κατά την είσοδό τους άκουγαν το κοινό που είχε συγκεντρωθεί έξω από αυτήν να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του άτυχου Μάρκο.

ΠΑΟ
Κατ' αρχήν συμφωνία

Με αρκετά ερωτηματικά να παραμένουν ακόμη αναπάντητα, επίσημες διαψεύσεις να έρχονται ακόμα και την τελευταία ώρα και φυσικά τα επιχειρηματικά παιχνίδια να συνεχίζονται. Οπως έγινε γνωστό χτες, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ ήρθαν σε κατ' αρχήν συμφωνία για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι δικηγόροι των δύο πλευρών συμφώνησαν χτες το απόγευμα επί του διαδικαστικού και αργά το βράδυ ή τη Δευτέρα θα υπογράψουν το συμφωνητικό συνεργασίας (M.ο.U.) καθώς αποφάσισαν από κοινού να προχωρήσουν σε κάποιες αλλαγές.

Στο μεταξύ, με επίσημη ανακοίνωσή της, η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα επιβεβαιώνει ότι ο πρίγκιπας Αλ Σαούντ είναι υπαρκτό πρόσωπο και διαψεύδει ότι ο πρίγκιπας Αμπντουνλαζίζ Μπιν Φάχαντ ενδιαφέρεται να επενδύσει στον Παναθηναϊκό.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Τα φαβορί τον πρώτο λόγο

Τον πρώτο λόγο έχουν τα φαβορί στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών αφού απουσιάζει το λεγόμενο ντέρμπι. Στα ενδιαφέροντα παιχνίδια συγκαταλέγονται η αναμέτρηση του Αρη με τον Κολοσσό Ρόδου στο «Αλεξάνδρειο» καθώς και η επικίνδυνη έξοδος του ΠΑΟΚ στην Καβάλα. Ξεχωριστό χρώμα έχουν και οι συνοικιακές κόντρες της Αθήνας με τον Ικάρο Καλλιθέας να φιλοξενεί το Περιστέρι και ο Πανιώνιος τον Ηλυσιακό. Τα δυο φαβορί του πρωταθλήματος Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν αναμένεται να συναντήσουν προβλήματα απέναντι σε ΚΑΟΔ εκτός έδρας και Μαρούσι εντός. Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Αρης-Κολοσσός Ρόδου (16.00), ΚΑΟΔ-Παναθηναϊκός (17.00). Πανιώνιος-Ηλυσιακός (19.00 ΝΕΤ). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ολυμπιακός-Μαρούσι (12.30), Ικαρος-Περιστέρι (17.00), Καβάλα-ΠΑΟΚ (17.00 ΝΕΤ). ΡΕΠΟ: ΑΓΟΡ.

ΒΟΛΕΪ
Αγωνιστική των ντέρμπι

Με το Πελοποννησιακό ντέρμπι ανάμεσα στην ΕΑ Πατρών και την ομάδα έκπληξη μέχρι στιγμής τον Παμβοχαϊκό, ανοίγει σήμερα το βράδυ η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών, ενώ το Σάββατο θα διεξαχθούν 4 αναμετρήσεις και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με τον αγώνα ντέρμπι της αγωνιστικής Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η επικίνδυνη έξοδος του Ηρακλή στη Λαμία. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή: ΕΑΠ, 19.00 (Novasports), ΕΑ Πατρών - Παμβοχαϊκός. Σάββατο: Ζηρίνειο, 19.00, ΑΟ Κηφισιάς - Φοίνικας Σύρου. Μετς, 19.00, Παναθηναϊκός - Αρης. Καλαμαριάς, 19.00, Απόλλων Καλαμαριάς - Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Χαλκιοπούλειο, 19.00 (Star Κ.Ε.), Λαμία-Ηρακλής. Δευτέρα 31/10/2011 Ρέντη, 19.00 (Novasports), Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.

  • Στις 13 Νοεμβρίου στην Αθήνα θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας βόλεϊ των ανδρών για το προολυμπιακό τουρνουά στη Γαλλία το οποίο θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 27 του ίδιου μήνα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέκος Λεώνης και ο άμεσος συνεργάτης του, Σωτήρης Δρίκος, κάλεσαν στην προετοιμασία τους Κώστα Χριστοφιδέλη, Μίταρ Τζούριτς, Τάσο Ασπιώτη, Γιώργο Πετρέα, Ντμίτρι Φιλίποφ, Κώστα Προύσαλη, Θεόκλητο Καριπίδη, Παναγιώτη Πελεκούδα, Ανδρέα Ανδρεάδη, Νίκο Σμαραγδή, Ραφαήλ Κουμεντάκη, Ανδρέα Φράγκο, Αχιλλέα Παπαδημητρίου, Μενέλαο Κοκκινάκη.
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Εστω και δύσκολα ο Ολυμπιακός κατάφερε χτες να πετύχει την πρώτη του νίκη στον όμιλο της Ευρωλίγκας, αφού για τη 2η αγωνιστική επικράτησε στο ΣΕΦ της Φενερμπαχτσέ με 81-74 παίζοντας καλύτερα στο Β' μέρος, όταν και ανέτρεψε τη διαφορά των 13 πόντων (37-24) που έχανε στο ημίχρονο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ