ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Νοέμβρη 2011
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκδηλώσεις για την οργάνωση της πάλης της νέας γενιάς
  • Αύριο Κυριακή μεγάλη εκδήλωση των Κλαδικών Οργανώσεων Αττικής
  • Το Σάββατο 12 Νοέμβρη, εκδήλωση στο Περιστέρι με τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη

Με αφίσες στις γειτονιές προπαγανδίζουν τις εκδηλώσεις τους οι Οργανώσεις της Αττικής
Με αφίσες στις γειτονιές προπαγανδίζουν τις εκδηλώσεις τους οι Οργανώσεις της Αττικής
Εκδηλώσεις για νέους εργαζόμενους, εκδηλώσεις μελέτης και άντλησης ιστορικής πείρας και άλλες δραστηριότητες εξελίσσονται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ αυτές τις μέρες σε διάφορες πόλεις.

  • Οι Κλαδικές Οργανώσεις Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση για την οργάνωση της πάλης και την πρόταση του ΚΚΕ, αύριο Κυριακή, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β). Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Μάθε εργάτη πως...» των Σήφη Στάμου και Κώστα Σταματόπουλου.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Εβρου της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση για τον Κομματικό Τύπο, αύριο Κυριακή, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ.
  • Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λακωνίας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ», τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη, στις 12.30 το μεσημέρι, στο ΤΕΙ Σπάρτης (αίθουσα Βαλιώτη). Θα μιλήσει ο Μπίμπας Θάνος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς της ΚΝΕ.
  • Η Κομματική Οργάνωση Γρεβενών του ΚΚΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση Γρεβενών της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση για τα 94 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση, τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Γρεβενών. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φλώρινας του ΚΚΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση Φλώρινας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση για το ίδιο θέμα, την Τρίτη 8 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μούλης, Γραμματέας της ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ.
  • Η Τομεακή Οργάνωση Περιστερίου της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οκτώβρης 1917 - Η εποχή των σοσιαλιστικών επαναστάσεων ξεκίνησε...», το Σάββατο 12 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην «Ξυλοτεχνία» (Παρασκευοπούλου και Κ. Παλαμά στο Περιστέρι). Θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης.
Αλλες δραστηριότητες
  • Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεκινούν οι πολιτιστικές ομάδες της ΚΝΕ στην Αττική. Σήμερα Σάββατο θα γίνουν οι συναντήσεις για τη συγκρότηση και λειτουργία των μουσικών σχημάτων και της θεατρικής ομάδας, με παλιούς και νέους συμμετέχοντες. Για τα μουσικά σχήματα το ραντεβού είναι στις 11 π.μ. στο «Στέκι νεολαίας και εργαζομένων» (Πατησίων 252) και για τη θεατρική ομάδα είναι στις 6 μ.μ. στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων (πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών). Για συμμετοχές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για τη θεατρική ομάδα στο τηλέφωνο 697.7285.471 και για τα μουσικά σχήματα στο τηλέφωνο 697.7776.663.
  • Οι Μαθητικές Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ πάνε σήμερα Σάββατο εκδρομή στο Χορτιάτη, όπου το Σεπτέμβρη του 1944, 144 κάτοικοι έπεσαν θύματα των ναζιστικών δυνάμεων και των ντόπιων συνεργατών τους.
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κανένας φοιτητής να μην πεταχτεί έξω από τις σχολές!

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ για «τις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας σε σχέση με τις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα τμημάτων ΑΕΙ - ΤΕΙ»

«Μετά το κλείσιμο σχολείων η υπουργός της φωτοτυπίας και του DVD, Αννα Διαμαντοπούλου, έχει το θράσος να εξαγγέλλει το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ - ΤΕΙ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Το ΜΑΣ υπογραμμίζει πως «η κ. υπουργός με επιστολές προς τους προέδρους και τους πρυτάνεις απαιτεί "να εξετάσουν τις δυνατότητες εσωτερικών αναδιαρθρώσεων και συγχωνεύσεων και να προχωρήσουν στη δημιουργία σχολών, στη βάση της επιστημονικής συνάφειας και της ορθολογικής διαχείρισης φοιτητών, επιστημονικού δυναμικού και υποδομών" και τους προειδοποιεί "...κόψτε Τμήματα οι ίδιοι, πριν τα κόψει δημοσιονομική λιτότητα"».

Οπως σημειώνει το ΜΑΣ «τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Θέλουν τα ιδρύματα άμεσα να λειτουργήσουν σαν επιχειρήσεις με δίδακτρα χωρίς δωρεάν βιβλία που θα βγάζουν μισοκαταρτισμένους αποφοίτους που θα δουλεύουν για 500 ευρώ. Τα ιδρύματα που θα τα βγάζουν πέρα στην "πιάτσα" της αγοράς, θα συνεχίζουν να υπάρχουν. Οσα δεν τα καταφέρνουν, θα κλείνουν, θα συγχωνεύονται, θα αλλάζουν ονόματα. Τα όσα λέγονται δε για νέο χωροταξικό σχεδιασμό που θα βάλει τάξη στην πληθώρα των τμημάτων χωρίς ζήτηση, είναι φούμαρα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη σύμπραξη της ΝΔ, δημιούργησε αυτά τα τμήματα πριν δέκα χρόνια, στο όνομα - και τότε - ενός μελετημένου χωροταξικού σχεδιασμού. Τώρα οι φοιτητές και οι σπουδαστές να πάρουν θέση στον αγώνα και να απαιτήσουν κανείς φοιτητής να μην πεταχτεί έξω από τη σχολή του. Κανείς εργαζόμενος να μην απολυθεί. Να πάνε στα τσακίδια ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, οι παρατάξεις και όσοι στηρίζουν την πολιτική του κεφαλαίου».

Περιοδείες σε χώρους κατάρτισης

Σε χώρους μαθητείας και κατάρτισης θα βρεθεί την ερχόμενη βδομάδα η ΚΝΕ με περιοδείες στελεχών της. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 7 Νοέμβρη

ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αλίμου, στις 4.00 μ.μ. ο Νίκος Λάππας, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ. ΙΕΚ Αγ. Δημητρίου, στις 5.00 μ.μ. ο Στ. Σκουλής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. ΙΕΚ Αιγάλεω, στις 5.00 μ.μ. και ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αιγάλεω, στις 6.30 μ.μ. ο Χ. Τσιμιλλής, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.

Τρίτη 8 Νοέμβρη

ΙΕΚ Νέας Ιωνίας, στις 5.00 μ.μ. η Δ. Βασιλοπούλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. ΙΕΚ Κόκκινου Μύλου, στις 5.00 μ.μ. ο Π. Τάκας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Τετάρτη 9 Νοέμβρη

ΙΕΚ Σιβιτανιδείου, στις 5.00 μ.μ. ο Μ. Μακρής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. ΙΕΚ Γαλατσίου (Γκράβα), στις 5.00 μ.μ. η Τ. Γαρδούνη, μέλος του ΣΠ Αττικής της ΚΝΕ. ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Ηρακλείου, στις 11.00 π.μ. ο Σωτ. Αγγελόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. ΙΕΚ Νίκαιας, στις 5.30 μ.μ. ο Αγγ. Γαλανόπουλος, μέλος του ΣΠ Αττικής της ΚΝΕ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Παναττικό τουρνουά ποδοσφαίρου για μαθητές

Ξεκινά στις 12 και 13 Νοέμβρη με δωρεάν συμμετοχή

«Κλώτσα την μπάλα, όχι τη ζωή σου! Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά», είναι το σύνθημα που επέλεξαν τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά για το πρώτο μεγάλο παναττικό τουρνουά ποδοσφαίρου 7Χ7 για μαθητές Γυμνασίων - Λυκείων - ΕΠΑΛ. Οι αγώνες ξεκινούν στις 12 - 13 Νοέμβρη με τη συμμετοχή 36 ομίλων. Από τους αγώνες θα αναδειχθούν 16 νικητές και 1 πρωταθλητής. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Μπροστά στη διοργάνωση, τα δύο Συντονιστικά καλούν «τα 15μελή και τα 5μελή συμβούλια, όλους τους μαθητές να κάνουν δική τους υπόθεση τη διεξαγωγή του τουρνουά. Κάθε σχολείο να συμμετέχει με την ομάδα του, να δώσουμε το μήνυμα πως αθλητισμός σημαίνει ζωή, και εμείς παλεύουμε για να την έχουμε. Παλεύουμε για τις δικές μας ανάγκες στη μόρφωση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό», τονίζουν.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Δράσεις ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών

Η Οργάνωση Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ παίρνει την πρωτοβουλία και ξετυλίγει πολύμορφο πρόγραμμα ενημέρωσης και δράσης ενάντια στο νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Συγκεκριμένα προγραμματίζονται:

Σήμερα Σάββατο
  • Στην Πάτρα, στις 10 π.μ. θεατρικό δρώμενο στην πλ. Γεωργίου και στις 6 μ.μ. σύσκεψη των Μαθητικών Οργανώσεων Βάσης 1ου-6ου Γυμνασίου και Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου, στα γραφεία της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ (12ου Συντάγματος 34).
  • Στην Καλαμάτα, στις 8 μ.μ., σύσκεψη στα γραφεία του ΚΚΕ.
  • Στην Κεφαλονιά, στις 7 μ.μ., εκδήλωση με συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων στο Εργατικό Κέντρο.
  • Στη Ζάκυνθο, στις 7 μ.μ., εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο.
Αύριο Κυριακή
  • Στη Σπάρτη, στις 6 μ.μ., σύσκεψη - εκδήλωση στα γραφεία του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Γιώργος Ψωρομύτης, γραμματέας του ΝΣ Λακωνίας της ΚΝΕ.
  • Στην Τρίπολη, στις 8 μ.μ., σύσκεψη στα γραφεία του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Αμπντούλ Μαλάκ Μαξίμ, γραμματέας του ΝΣ Αρκαδίας της ΚΝΕ.
  • Στον Πύργο, στις 7 μ.μ., σύσκεψη στα γραφεία του ΚΚΕ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ